thelegbra Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 öncelikle kendime bi divine shield cast edeyim yasak yasak taşlarını yememek için: DynamicK said: Siyasi ve Dini konularda güncel olaylar çerçevesinde yorumlama, bilgi alışverişi ve eğitici&öğretici çerçevede mesaj atıp konu açmak serbesttir. MAİDE SURESİ 51. AYET said: “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez”. kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/427722.asp malatyada bir cami kapısına asılmış bu, hala cihat inancıyla yaşayan zavallıların ürünüdür aynı hürriyet genel yayın yönetmeni ertuğrul özkökün de dediği gibi. malatyadaki olay bir yana, benim merak ettiğim şey şu: "insanları insan olduğu için, allahın kulu olduğu için sevin, eski dinler de, peygamberler de allahın kutsal dinlerini yollamıştır, her din aynı şeyi anlatır, siz son kitabı onlara öğretin, hepiniz kardeşsiniz" muhabbetleri nereye gitmiş de böyle birşey inmiş? bug mıdır? /discuss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 said: Maide Suresi 51.ayet şöyle meal edilmiştir. "51- Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez." Bu ayeti okuduğunuz anda ne anlarsınız? Söyleyeyim. Kesinlikle yahudi ve hıristiyanlar bizlerin dostu,yareni arkadaşı olamazlar, Dolayısıyla da onlar bizlerin düşmanıdır. Hal Böyle olunca Peygamberimiz (S.A.V.) in Medinede ki Yahudilerle Dosthane ilişkilerini nasıl izah edebiliriz? Bu anlamın çıkmasına sebep ise Ayette geçen Evliya kelimesini Dost kelimeyisiyle değiştirmemiz, ve bunun sonucunda da ayetin devamını bu anlama göre değiştirmemiz. Tabii Alim mealini yapar isabetli bir tespitse 2 sevap alır, isabetsizse de 1. Ama gelin görünkü bu güne kadar bu ayeti gerçek anlamıyla tespit eden çıkmamış. Bu ayetin hakikatini ise bir tasavvuf ehli olan Kadiri, Rufai Galibi Meşayi Mutasavvıf G.Hasan KUŞÇUOĞLU keşfetmiştir. Bu ayeti birde şu anlamda okuyun. "51-Ey iman edenler. Yahudi ve Hristiyanların evliyalarını evliya edinmeyin. Onlar kendilerinin evliyasıdır. (Sonra gelen şeriatı kabul ettikten sonra , evvelki şeriattaki evliyalar senin şeriatından lütfedilmiş evliya değildir. Kendi evliyana tabii ol.Geri döndüğünüz zaman evvelki şeriate dönüşünle nefsinize zulüm etmiş olursunuz.) Allah zalimler toplumuna yol göstermez." Kıymetli okurlar hepinizde bilirsiniz ki Evliya dendiğinde hemen akla gelen Allah'a yekınlık kazanmış kişiler, peygamberlerin varisleri. Düşündüğümüzde islam aleminin hepside evliya mı? Hayır. Çünkü Allah evliyaları peygamberlerin varisleri olarak seçmiştir. Bu sadece bizim şeriatte değil, hem hristiyanlıkta hemde yahudilikte hemde sabilikte. Bu şeriatlerde de peygamber vefatından sonra evliyalar vardır. Kısacası Allah (c.c) Dünyayı peygamberi vefat etti diye hiç bir zaman boş bırakmamıştır. Zaten bıraksaydı o zaman insanoğlu "Yâ Rabbim bir kısım insanları peygamber zamanında halk ederek onlara tolerans gösterdin,bizim ne suçumuz vardı.Şayet bize de peygamber gönderseydin bizde inananlardan olurduk" derler. Mesalâ peygamberimiz zamanında yaşayan sahabeler hem peygamberimizi bizzat tanıyor ve ikna oluyor, hem de Kur'an-ı Kerim-i yaşama imkanına kavuşuyorlar. İşte o zaman ki sahabilerin hayatlarındaki bu güzellik peygamber efendilerimiz vefat ettikten sonrada evliyalarıyla devam etmektedir. Zira bilinir ki Allah dünyayı hiç bir zaman boş bırakmaz. Netice olarak okurlar; Bu ayetin sonucunda Ehli-i Kitap bize düşman gözüyle bakmış, Biz de onlara düşman gözüyle bakmışız, Tarih boyunca Din savaşları yapmışısız. Halbu ki Din Bizden savaş değil sevgi , barış ve kardeşlik ister. Şöyle bir düşünün. Peygamber ve 4 halife döneminde İslâmı kabul eden insanlar ne kadar hızlı bir şekilde artıyordu. Fetihler ne kadar hızla yayılıyordu. Çok Kısa bir zamanda Eyyüb El Ensari'nin de içinde bulunduğu islam orduları istanbul'a kadar gelmiş, İslam ile tanışan bir çok insan tereddütsüz Müslüman olmuştur. Günümüze bakın böyle bir durum var mı? Batı Dünyası İslam ve Terörü bir arada teleffuz etmeye, Müslümanları Terörün kaynağı olarak görmeye başladılar. Elinizi vicdanınıza koyun! İSLÂM'ın yeri burası mı olmalıydı? Değerli okurlar artık gerçekleri görme zamanı. İşte göstermiş olduğum ayet bizlere doğruyu gösteriyor. Gelin Ayetin içerdiği gerçek anlamın bu olduğunu insanlara anlatalım. Çünkü Allah (c.c.) bir çok ayetinde Ehl-i Kitap ile ilgili çok güzel mesajlar vermiştir. Örneğin Şu Ayetlerede bakabilirsiniz. Bakara Suresi 62.Ayet, Hac Suresi 40.Ayet, Yusuf Suresi 106.Ayet, Maide Suresi 51.Ayet, Hac Suresi 78.Ayet, Bakara Suresi 4.Ayet, Şura Suresi 13.Ayet, Ali İmran Suresi 52.Ayet, Ali imran Suresi 67.Ayet, Mümtehine Suresi 8.Ayet, Maide Suresi 5.Ayet, En'am Suresi 58.Ayet, En'am Suresi 92.Ayet, En'am Suresi 114.Ayet, En'am Suresi 157.Ayet, Araf Suresi 157.Ayet, Yunus Suresi 49.Ayet, İbrahim Suresi 4.Ayet, Ali İmran Suresi 64.Ayet, En'am Suresi 91.Ayet, Hac Suresi 40.Ayet, Bakara Suresi 285.Ayet, Bakara Suresi 130.Ayet. Bu kadar Ayet asırlardır bizlere düşman olarak gösterilen bir topluma gelmiş ve bunların hepsi küfürle nitelendirilmemiş bir kısmı övülmüştür. Kaldı kı Peygamberimiz zamanına yetişmiş olan Habeş kıralı NECAŞİ bile hıristiyan olarak vefat ediyor ve Peygamberimiz de (S.A.V.) gıyabında cenaze namazı kılıyor, Medinede Ehli Kitap ile yaşamanın dostaça örneklerini veriyor du. Son olarak derim ki; Ey İnsanlar Allah (c.c) Kitabında Maide Suresi 51.Ayetde Dost değil Evliya edinmeyin diyor. Artık Gerçekleri görelim. Orta Çağ zihniyetini bırakarak 21.YY insanına yaraşan davranışları sergileyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 "arapça ağır dildir, o kelime şu anlama değil bu anlama gelir" hikayesi kabak tadı vermedi mi bilmemkaç yüzyıldır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 suraya dikkat cekmek istedim: said: Hal Böyle olunca Peygamberimiz (S.A.V.) in Medinede ki Yahudilerle Dosthane ilişkilerini nasıl izah edebiliriz? yani ceviride sorun oldugundan bahsedilmis.Yoksa cidden sacma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Din bize barisi ogutlemisse, 711'de Muslumanlar Ispanya yarimadasinda ne bok yiyolardi sorabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 penth sen arastirip etmissindir, şeyi çok merak ediyorum ben. domuz diğer şehirde rakip tüccarlar tarafından yetiştiriliyordu, paralar oraya gitmesin diye mi yasaklandı sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Bilmiyorum cunku bende ayeti ilk defa gordum.Yani pek ilgim yok ama 'dost' olmayin diye okuyunca bu ne tezat sey lan dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Penthesilea said: Din bize barisi ogutlemisse, 711'de Muslumanlar Ispanya yarimadasinda ne bok yiyolardi sorabilir miyim? Bütün avrupa haçlı seferlerinde ne yapıyordu? Koyu, yobaz yahudilerin zaten yahudi olmayanları insandan bile saymadığını biliyorsundur sanırım. Tabi, bütün dinlerin Allah belasını versin diyorsan o zaman birşey diyemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Oyle diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 said: penth sen arastirip etmissindir, şeyi çok merak ediyorum ben. domuz diğer şehirde rakip tüccarlar tarafından yetiştiriliyordu, paralar oraya gitmesin diye mi yasaklandı sdfsd O konuda bi bilgim yok valla, arastirmak lazim guzel bi nokta : ) Bu arada baslikla ilgili bir ayet vereyim, hadi tamam diyelim Maide 51 yanlis yorumlandi. Bana sunu da yorumlar misiniz? "(Yeryüzünde) hiçbir kötülük kalmayıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak Allah, ne yaptıklarını görmektedir." (el-Enfâl, 8/39) "Haram aylar (süre tanınmış dört ay) sıyrılıp-bitince (çıkınca) müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları tutuklayın, kuşatın ve onların bütün geçit yerlerini kesip-tutun. Eğer tevbe edip namaz kılarlarsa ve zekatı verirlerse yollarını açıverin. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir." (Tevbe, 5/129) Amacim Islam'i kotulemek degil bu arada, bunlar Kur'an'da yazan seyler inanan bir insan zaten hem inanir yani sorgulamaz, hem de "ay yok oyle degil ya aslinda o boyle" diye kivirma gereksinimi duymaz. Her olaya yanlis yorum demez biraz elle tutulur seyler gosterir. Ana dili olan Arapca adamlar bugun bu surelere dayanarak cihat yapiyorlar da. Hepsi mi yanlis yorumlandi arkadas bu ayetlerin, ne bicim dilmis bu Arapca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
osres Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=PqO5OgswSnc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 baba balonlu adam gelip jesus christ ile ayar verip, boxer değiştirmeme sebep oluyorsa, gerçek nickiyle pm atıp geyiğini devam ettirme zorunluluğunu da kabul etmesi gerekiyor ama :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Wispy said: Penthesilea said: Din bize barisi ogutlemisse, 711'de Muslumanlar Ispanya yarimadasinda ne bok yiyolardi sorabilir miyim? Bütün avrupa haçlı seferlerinde ne yapıyordu? Koyu, yobaz yahudilerin zaten yahudi olmayanları insandan bile saymadığını biliyorsundur sanırım. Tabi, bütün dinlerin Allah belasını versin diyorsan o zaman birşey diyemem.Islam'a gore, Islam'in yollanmasinin sebebi daha onceki dinlerin amaclarindan sapmasi degil miydi zaten? Bu konuda, Islam'in hareketlerini hakli kilmak icin onlarin gosterilmesi sence ne kadar dogru? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 osres said: http://www.youtube.com/watch?v=PqO5OgswSncBu da insanlarin inanclariyla dalga gecmek mesela, hos degil bence. Ha komik o ayri : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Amacı, üzüm yemek değil; bağcıyı dövmek olan konulara insanın bişe yazası pek gelmese de şu kadarını söyleyeyim: Elmalılı Hamdi'nin tefsirlerinde de olivesin bahsettiği eleman gibi açıklamalar vardır,daha pek çok kişinin tefsirlerinde de vardır. Yeni bir izahat, ya da anlayış değil o yani. Adam gibi okuyup araştıranlar için anlaması pek zor değil orda anlatılanları anlamak. Ama bir gavur kişisinin zaten bunu anlamak gibi bir amacı olmayacağı için, turistlerin gidip geldiği bir camiye bu ayeti asmak da pek mantıklı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 thelegbra said: "arapça ağır dildir, o kelime şu anlama değil bu anlama gelir" hikayesi kabak tadı vermedi mi bilmemkaç yüzyıldır? sen arapça'dan direkt kendin mi çevirdin alıntıladığın yazıyı? bunu sorma gereği hissettirdin böyle deyince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 ben nerden alıntıladığımı söyledim, haber sitesinden. onlar nereden aldı veya çevrildi bilmiyorum. ikinci mesajdaki her yiğidin kendi zevkine göre yorumlaması olayı benim kendi fikrim, çok duyduğum birşey olduğu için söyledim "arapça ağır dildir öyle bir kelime birden çok anlama gelir" deyip herkesin bir cümleyi 2343 şekilde yorumlamasının ters geldiğini söylüyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Allah bana göre yoktur. edit/dasaaa:maide suresi 51.ayeti bilmem. ama dasaaa suresi 5.bap şöyle buyurmuş.. "çok germeyin ortamı. yoksa başlık kilitlenir. elbet (o zaman) hiçbir şey tartışamazsınız. (siz ki) bu gibi şeyleri hakkıyla tartışmak isterseniz daha sakin olmalısınız." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 let the flames begin o zaman, özellikle dürtmesek insanları da güzelce tartışsak keşke? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 dunya ustundeki butun dinler ana dusuncesinde ne diyor? sevin birbirinizi insanalra saygili olun sayiflara yardim edin guclunun gucsuzu ezmesine izin vermeyin diyor adam olun diyor bizse ne yapiyoruz satiraralarindaki ufak detaylara takilip asil onemli olani atliyoruz isa ister tanrinin oglu olsun isterse yalanci istiyen istedigine inansin bize ne yahudi kendini ustun irk sansin bundan bize ne basini ortmeyen carpilsin yahudiyle dost olan azap ceksin bundan bize ne? illa her din kitabinin ustune kalin puntolarla HER KOYUN KENDI BACAGINDAN ASILIR yazilmasimi gerekiyor zorla niye bir insan kendi inandigini baskalarina zorla dikte ediyor tanri yapmayin derken tanri dmeiyormu benim dediklerime uymiyani ben cezalandiricam diye o zaman bu dunyada cezasini vermek tanrini ndediklerini inkar etmek olmuyormu neden inanilan tanri ayni iken inanan inanani zalimce olduruyor neden insanalr baskalarinin neye inandigini ugrasmak yerine kendi inanclariyla basbasa kalmiyorlar bu yuzden laiklik diye kicimizi yirtiyoruz karismayin baskalarinin neye inandigina diyoruz birakin istiyen istedigine inansin cezasini kendi cekicek diyoruz ama ne oluyor birinin bogazi kesiliyor biri kursunalniyor birinin kellesi ucurulup sopaya takilip gezdiriliyor dinsinz oldurucez diye oteller atese verilip insanalr diri diri yakiliyor ve bunu yakanlar inanc ozgurlugu ve demokrasi istiyoruz diye bagirip milletin vekili seciliyor cenentlik olamk icin baska insanlara yeryuzunde cehennem azabi cektiren kisilerin diger tarafta canli canli yanicak olmalari fikri gercekten cok hosuma gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Viktor said: diger tarafta canli canli yanicak olmalari fikri gercekten cok hosuma gidiyor umarım öyle olur, bu sözüm ayar vermek amaçlı değil, umarım gerçekten öyle olur da, eğer olucaksa adalet yerini bulur. kitap, din, peygamber falan gözetmeksizin içimde insanların "iyi" olması inancıyla yaşıyorum ben mesela. benim dinim de iyi olmak. eğer bir insan kötüyse, umarım "herhangi" bir dinde, "bir zaman" cezalandırılırlar. ama sanmıyorum, yanma falan yok, ölücez, biyolojik olarak ne oluyorsa kalp beyin fonksiyonları durucak, hücreler kendini sindirmeye başlayacak, sonra bir hücreliler parçalayacak, C'lere H'lara O'lara bölüneceğiz. o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 thelegbra, sen sonuçta bir çeviri okuyorsun. kim tarafından nasıl çevrilmişse o halini. birebir aslı olduğunu bilebilir misin? söylediğine göre sanmıyorum, o yüzden fazla kesinkes bir tutum takınmışsın bence elindeki veriye göre. ve zaten başkası da yazmış başka yorum/çeviriler olduğunu. ayrıca viktor güzel demiş. kaldı ki onu da geçiyorum, özgür irade var. ters geleni insan mantığıyla değerlendirip kabul etmeyebilir öyle olsa bile, ki öyle denip denmediği tartışma konusu. bir de kaba saba mesajlardan kaçınalım, başlığın kurallarda belirtilen sınırları geçmesine hacet yok. (bu son yazdığım siz ikinize yönelik değildi, belirteyim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Yoruldum daha size birşey demiyorum ama son olarak bu kadar merak ediyorsanız tefsir araştırması yapın ve gerçekleri görün evet Türkçede çok yanlış çeviri var.Kur'anın manası sabittir sen bu manayı kendin fiziksel olarak ifade edersin yani mana sabit olsada meal ifade edenin yorumuna bakar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 İslam'da reform yapmanın zamanı gelmiş galiba;D;D Ayrıca Arapça öyle fantastik elfçe gibin bir dil değil o arapça karışık falan hikaye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 hristiyanlar haçlı seferi düzenledi diye müslümanlar sağa sola saldırabilir mi yani, ayrıca müslümanlar hristiyanlardan önce yaptı bu işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar