Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Annem, onemli bir konu..

it

Öne çıkan mesajlar

eger durumun uygunsa annenle en erken surede cikin gidin o evden.

17 yasina gelmis herif duzelmez ne kadar dovsen de cunku

pek dikkatli okumamisim, ama biraz degistirecegim

baban madem duzeliyor, baban kardesinle konussun. Eger hala diretiyorsa baban yeirne senin dayak atman daha iyi olur kardesinin kendine gelmesi icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi duruma çok üzüldüm yahu, çok geçmiş olsun.

Babana bağlı şu anda her şey, eğer adam olur da eşine hakettiği gibi davranırsa, kardeşinin de düzeleceğini düşünüyorum. Ha yok, iki gün geçince yine eski haline dönüyorsa baban, ayrılmayı düşünmeli annen, yoksa mümkün değil durumun iyiye gitmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

soylediklerinizden cikan secenekler sunlar:

x kardesimi doverek akillandirmaliyim,
x konusmaliyim,
? babamla konusmali, anneme yardim etmemiz gerektigini anlatmaliyim
? annemi buradan uzaklastirmaliyim..

cok onceden dayagi denedim, tutmadi, yok yere dayak attigimla kaldim.anneme ailesinin yanina tatile gitmeyi onerdim.. konusurken once sorunu kabul etmemekte israr ediyor, devamli iyiyim diyor, sorunu kabul ettiriyorum, tatile gitmeye ikna ediyorum ama hemen vazgeciyor.. kendi kendini kandiriyor devamli..

babamsa devamli "ne yapayim?" diyor.tatil fikrini ona acicam belki annemi ikna edebilir..

son olarak.. cuma gunu aksam annemin delirdigini sanmistim, anneniz o haldeyken intihar etmeyi gayet mantikli buluyosunuz, cok pislik bir durum.. gecen yil ailemden ayrilip istanbula tasinmistim, sans iste ben buraya gelince annem hastalandi.. eger bu probleme bir cozum uretemezsem istanbula donup irtibati koparicam, annemin eriyip gitmesine katlanamiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bu siteden birinin feykimisin,yani kimligin belli olmasin diyemi actin onu anlamadim.Yoksa hikaye cok tanidik,hatta birazda icindeyimde?

buraya bu konuyu acmak icin gelmedim.stresten uzaklasmak icin gelmistim, bu bolumu de gorunce yazdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeşinle kesinlikle konuşman lazım. Düzgün bir dille anlatmaya çalış ama üzgünüm ki işe yaramayacaktır.
Diğer seçenek dayak ama bunu kullanmak yerine önce kallavi bir tehdit savurman daha mantıklı.
Yok eğer anlamazsa gidip arkadaşlarına annesine nasıl davranan bir çocuk olduğunu anlatmakla tehdit et.
Yani ergenlik döneminde aile bir çocuk için çok birşey ifade etmesede arkadaşları çok şey ifade eder.
Sosyal ağlarda paylaş

ben olsam kardeşini bi güzel döverdim.

ilk önce çek kenara sert bir şekilde konuş. gerçi bilmiyorum fiziği nasıl ama sen yaş avantajıyla da daha iriysen gözünü korkut herşeyden önce. ama şimdiye kadar hiç gıkını çıkarmadıysan saygı-korku olur mu bilemiyorum.

eğer sözden anlamıyorsa patlat ikitane.

ne iğrenç evlatlar var ya
Sosyal ağlarda paylaş

ergenlik caginda ki bir cocuga laf anlatmak ne kadar zordur herkes bilir.ondan dovmen sovmen dislaman v.b. hareketler onu dahada kiskirtir.sadece ince noktasini yakalayip ciddi bir sekilde surundurmen lazim.cunku o yasta kafa basmaz aile kavramina.ve eet arkadaslarini dene ya da onun deger verdigi baska bisi.eet biraz dusmanca bisi onun deger verdigi bisi ile kotu seyler yapmak veya yapmaya calismak fakat, burda bir anneden bahsedioruz ve bir cocuk ne yaptiginin farkinda iken digeri farkinda deil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir noktayı es geçmişiz.

O dönemdeki bir çocuğa annesi yüzünden baskı yaptığında çok büyük ihtimal annesinden nefret etmeye başlayacaktır. Şuan nefret ettiğini düşünse bile bunun çok daha fazlası bir şekilde nefret etmeye başlayacaktır.

Çok karışık ya valla. Yapılabilecek tek şey annenin değerini bir şekilde çocuğa anlatmak gibi görünüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

anneni o ortamdan uzaklaştırmak mantıklı.. hem kendini toparlar hemde kardeşin ve baban annenin kıymetini anlar..anneni gerekirse zorla götür kendini iyi hissediceği bi yere..ailesinin yanına yani..
bide sakın anneni yalnız bırakma..madem evde senden başka desteği yok sende yalnız bırakma..
kardeşinide sağlam dövmen lazım.. bir iki tokatla olcak gibi görünmüyo..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Adamınbiri buranın 100 yıllık sahibiymişsin gibi gelene geçene laf atamazsın. Yol verirsek gidersin, o yüzden bi rahatla.

said:
Alıntı:
adamınbiri
tamam belki paylaşmak istemişsindir,belki fake acc acıp efsane olmaya çalışmışsındır ama ben gerçekmişcesine bi cevap vermek istiyorum;burası kişisel bölümüde bu tarz şeyler biraz abartı oluyo sanki yakında babam annemi aldatıyo ne yapmalıyım annem babamı sevmiyo ne yapmalıyım tarzı şeylerde acılmaya başlar...bence siz ailecek psikologa gidin

ayrıca sende bi git işine.bi konunun gerçek olup olmadıgı okuyunca gayet belli olabiliyo yani.belki kendi acc sinden yazmak istemedi de böyle fake açtı yazdı.ki bu çok olmuş bir şey.sen necisin ki yani yok efsane olmaya calısmışmış falan.

sinirleniyorum yahu böyletipleri görünce.ukala ukala konusmalar falan.normalde yapamadıklarınızı burda mı yapıosunuz.ailecek psikologa gidicekmişler falan filan hey allahım ya

ilk olarak sende buranın 100 yıllık sahibi kime gelene geçene laf atamazsın ki ben kimseye laf atmıyorum buranın sahibi benim gibide bi iddam olmadı önce sen bi rahatla...

sonrasında ailecek psikologa gitmeleri gayet mantıklı aile terapisi deniliyo bunada ukala ukalada söliyebilirim bunu.Son olarakta normalde yaptığım şeyleri burdada yapmış olsam çoktan banlanırdım adam gibi geyik adam gibi muabbet var diye geldim ben buraya senin gibilerle kapışmaya değil.saygılar

ve tekrarlıyorum aile terapisi işe yarar.!
Sosyal ağlarda paylaş

anneni tatile gönder evden uzaklaşsın birey olarak kendini yeniden bulsun
evde annen yokken işlerin yürümediğini gören baban ve kardeşin nispeten yola gelir kardeşin arkadaşlarıyla dışarı çıkmak istediğinde temiz tişört vs bulamayınca kıymetini anlar annenin
kendi bunu farkettikten sonra karşına çekip adam gibi konuşman lazım dayak işe yaramıyor demişsin onu konuşarak ikna etmen lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeşininde bir takım sorunları olduğu apaçık belli. Ergenlik çağındaki bir insana dayak atarak senin sözünü dinlemesini beklemen yanlış olmuş zaten. Bu tam tersi tepki yaratır genelde. Kardeşinin güvendiği, sözünü dinlediği biri varsa o kişiyle konuşmasını sağlamalısın bence. Yada bir uzmandan yardım almalısın bu konu hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer bu yazılanlar doğru ise (ki benim kardeşimde böyle birisi ama annem çok güçlü bir kişilik olduğu için hepimizin hakkından geliyor Malcolm in the middle daki anne gibi benim annem) ben olsam o kardeşi döve döve adam ederim. Birde çok çabuk elin para tutsun anneni al git oralardan, hak etmeyenler ondan mahrum kalsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

dövmek değil de,

şu kardeşi kenara çekip şu konuşma yapılmalı. 17 yaşındaki biri için bu konuşma "gerektiğinden fazla" anlaşılır olacaktır. anlamazsa "ergenliktir, geçer, olgunlaşır" ümitlerinin vazgeçilip canlı canlı yakılması gerekiyor (no sarcasm)

"bak kardeşim, annem babam öldüğü zaman ikimiz kalicaz bu dünyada, kalmak bir yana, annemin ne duruma geldiğini gördün, daha kötü mü olmasını istiyorsun, kocaman adam oldun. ya bu kadının sağlığının huzurunun düzelmesi için büyük bir insan gibi davranıp yardımcı destek olursun, ya da o kadına birşey olur, defolur gidersin."

anlamıyorsa döv öldür gerçekten. çocuk falan değil o yaşta bir insan yani. ben sinirlendim, üzüldüm burda.

umarım herşey senin gibi iyi ve düşünceli bir insan için, ve muhteşem anneciğin için güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

thelegbra kelimesi kelimesine +1 (çekil artık önümden :p)

Benim babamda zamanında çok çektirdi anneme,netekim hala eskisinin %10'u kadarda olsa bazen üzüyo.Allahtan tek evlat çıktık,işimizi gücümüzü hemen ele aldıkta,bi işe yaradı evde anneme destek oldum.Babam anneme şiddet uygulamadı hiç.Ben genelde polemiğe bile girmezdim babamla,karşımazdım hiçbişeye.Geçen sene bi yeltendi anneme şiddet uygulamaya,ortalığı yıktım,kıyameti kopardım resmen,kapının önüne kondu ve netice olarak evden bisüre ayrılmak zorunda kaldı.

Diyeceğim şudurki,sen büyüksün ve aklı başındasın belli.Anneni bukadar kötü duruma sokmalarına izin verme.Baban biraz daha sağduyulu davranmış sanki,bilemiyorum ama babanla iş birliği yapıp kardeşine bi çeki düzen ver.Koyun 2 gün kapının önüne,nasıl oluyomuş anlasın.Anne kutsaldır,tapılasıdır,nankörlük yapılmaz anneye.Ayıptır,günahtır.
Baban uzlaşmazsa senle,sen annene destek olmaya çalış,onun söylemesi gereken ve söyleyemediklerini sen söyle.
Sosyal ağlarda paylaş

bu kardeş dövülmez de ne yapılır?
ama döversin bu sefer onun psikolojisi bozulabilir.
önce damardan konuşmalara gir kardeşinle daha sonra tehdit et. ona biraz baskı yap, annene iyi davranmasını söyle ve bazen gidip anneme şunu alacaksın, gidip anneme sunu yapacaksın gibi ufak görevler ver
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...