Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HD2900XT CF vs. 8800Ultra

Baggio

Öne çıkan mesajlar

Yine bir ekran karti tercih problemim var, terzi kendi sokugunu dikemez hesabi :p Nette de yeterince guncel ve detayli benchmark bulamadim bu ikisini karsilastiran, onun icin sorayim dedim ilgilenenlere.

2900XT ile Crossfire yapmak nerdeyse tek 8800U ile ayni para zaten, anakartim da musait CF icin, upgrade masrafim da azalacak yani bu sekilde. 8800GT dusunuyordum cunku, ama nForce 680i bir anakart oldukca pahaliya geliyor. Daha once ne ATI kullandim ne cift VGA ama, onun icin biraz genel bilgiye ihtiyacim var, deplasmandayim tamamen.

- 8800GTX veya Ultra ile SLI yapma ihtimalim hic yok, ama sonucta CF yapana kadar daha iyi performansta tek kart almak cok daha isime gelirdi tabii ki, hem ugrasi daha az hem de anakartta CF/nForce kisitlamam olmaz upgrade ederken.
- Anakartim P5W-DH Deluxe, 2900XT ile CF yaptigimda bu kartlarin ikisi de 8x olarak calisacak bildigim kadariyla, dogru mudur? Bu ne kadar performans dusuklugu yaratir?
- Vista x64 icin dogru duzgun calisan ve guncellenen CF destekli Catalyst surumu falan var mi?
- Oyunlarda durum nedir, guncel ve guvenilir benchmark adresi verebilecek olan var mi? Crysis gibi mesela. Buldugum butun benchmarklar Crysis Demo uzerindendi, tam surumuyle ve guncel driverlarla yapilmis testler gorebilsem iyi olurdu yani. Ozellikle HD2900XT CF - 8800GT SLI - 8800GTX - 8800Ultra iceren benchmarklar.
- 3DMark06 benchmarklarda 2900XT CF ile dunya rekoru kirilmis diye gordum, ama oyunlarda genelde GTX/Ultra ya gecmis ya cok yakin, mantigi nedir bunun? Benim amacim rekor veya butun gun 3DMark calistirmak degil sonucta, oyun oynamak.
- HD3850/3870'ten haberim var ve begenmedim acikcasi, Nvidia 9 serisini ne zaman cikaracak bilmiyorum ama, yazi bulur mu? Bir de beklemeye deger mi?

Tesekkurler simdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

şu an için en iyi kart 8800ultra ve 8800gtx, ultra daha iyi tabii gtx'ten.

testlerde gördüğüm kadarıyla, birçok kartın 10-15 fps arasında oynattığı oyunları ultra 50 fps ile oynatıyor.

yani şu an için alduğında en uzun süre kullanabileceğin ekran kartı.
kuruşu kuruşuna değer :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...