Burax Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 lol Türk insanı bahşiş veriyor mu? work and travel'daki en büyük avantaj bahşiş alabileceğin işlerde çalışabilmen bizim arkadaşlar gitmişti 2 ay lunapark gibi yerde bilet sattı 3.ayında araba kiralamışlar ama haliyle amerikada trafik kuralları daha sert polis durdurmuş bizimkileri, bizim 4kişi de arabadan inmiş polisin yanına gitmeye kalkmış :F az daha vuracakmış polis muhaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 bu yaz ben de arkadaşlarla work and travel ile amerika'ya gitmeyi düşünüyoruz . Daha önce tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. biz eyalet olarak california veya florida'yı düşünüyoruz. sizlerin başka önerileri var mı? şehir seçiminde 1. plan dagın başı olmasın. gece hayatı canlı , sıcak, kumsal, kızlar olsun (:D meslek seçiminde önerileriniz nelerdir? otel odası için görevli olmayı filan düşünmüyoruz. ben döverim adamı yoksa "çok pis sıcmıssın buraya" diye :D eğlence parkında filan çalışmak iyi gibi geliyor. bir de garsonluk olayı hakkında bir sorum var. şimdi garsonluk dışında , eğlence parkı gibi bir yerde çalışırsan 8-10 dolar arası bir para alıyorsun saat başı. Garsonlukta ise saati 2-3 dolar ama bahşiş olayı var. Benim tırstığım nokta şu, eğer bana bahşiş vermezlerse orda döte gelirim 2 dolarla. Ben de ortada "tips plz" diye dolaşacak değilim. Sanırım amerika'da hesabın %15'ini garson alıyormuş. Bu her restaurantta öylemidir..yani kural gibi bir şey mi? bir de %15'ini garsonun alma olayı nasıl işliyor genelde. yani 100 ytl verdi diyelim adam bozdr 15ini bana ver değil heralde :mal: neyse işte. ufak tefek tavsiyeler bu konularda iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 doğudan uzak dur çok pahalı heaa diyosan bende para var zaten eyvallah. her işin ortama maaşı aynı saatlik 7 dolar kafana göre iş seçemezsin bu saatten sonra nerdeyse hepsi kapıldı sen şansına ne gelirse ona gidiceksin büyük ihtimal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 la_bombonera said: bizzat yaşayan arkadaşlarım var, tecrübelerinden anlıyorum ki work&travel'ın travel kısmını unutun bir kere. ha mcdonalds'da yerleri silmek için o kadar uzaklara gitmek istiyorsanız o sizin kendi mazoşistliğiniz, sonuçta buralarda da gayet bu tip işler bulunabiliyor. edit: para kazanamaz olayları da doğru, work&travel için harcadığın uçaktı vizeydi vergiydi daha bunları amorti bile edemiyormuşsun orada kazandığın parayla. sonuçta karlı çıkan amerika tabi, sonuçta kendi kendilerine övdükleri bir sistemden ne beklenir ki? amerikaya gidip mc donaldsda iş seçerse arkadaşların öyle olur tabi ayriyeten orda vergi olarak kesilen paranın %80 nini türkiyeye geldikden 2 ay sonra geri alıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 yok daha süre var konuştuğumuz yerler genelde 10 gün icinde filan gelin dedi. daha fuarlar bugun filan acıldı. yani süre var. eğer biliyosanız özellikle şu garson, bahşiş verilip verilmeme olaylarını anlatıverin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 usta neyini öğrencen onun tipsleri size bırakıyosa ve müşteride tip bırakırsa alırsın bunun work and travella alakası ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 benim bildiğim hesabın en az %15 i kadar bahşiş bırakmak makbul kabul ediliyor.yani adam bahşiş bırakmazsa atma cebine %15 i bu benim diye :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 @barbu bahşiş konusunda merak etme herkes demeyem ama çoğu kişi verio yani bahşiş vermeyene ooohhhh kıroo gözüyle bakıyorlar gelenek gibi bişi olmuş yazılı bir kural değil ama herkes bahşiş verio hatta garsonluk fln yaparsan %15ten çok bahşiş de alırsın adamına göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sephrioth Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 tam emin değildim burda yazanlardan sonra iyice soğudum bu işten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarantababu Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 harbiden ben de soğudum bu konuşulanlardan sonra vazgeçcem ..ön kayıt parasını da yatırdıydım halbuki geri verirler inşallah... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 vermezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 geri vermeleri için sanırım vizenin çıkmaması gerekiyor onda da 100$ kesiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 benim şirketimde kesinti olmuyo ama evet vize alamazsan para iadesi var sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarantababu Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 o zaman yapacak bişiy yok unitedtowers benim şirket 200 euro yatırmıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 benimde unitedtowers =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 nasıl kesinti olmuyor yav vize için konsolosluktan sıra fln alıyorlar onun masrafını kesiyorlar geri verirken parayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Benim arkadaşım hazırlıkta gitmişti, 3 ay boyunca haftada 6 gün aptal saptal işler yapmış. Kız oraya giderken bulaşık yıkamayı ev temizlemeyi, para hesabı yapmayı bilmezdi bi geldi kurt olmuş. Yalnız ne düzgün ingilizce geliştirebilmişti ne de para kazanabilmişti. Üstelik travel kısmı da yalan diyor, kendine kalan bir günde uyuyormuş xD Chicago'da mı ne kalmıştı sanırım. Tek kazancı ailesinin pohpohlaması olmadan hayatta kalmayı öğrenmesi oldu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar