Apache Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 İzmir'in Bornova ilçesi'nde 'dur' ihtarına uymayan cipe polis ekipleri uyarı ateşi açtı. Yol ortasındaki elektiğik direği ve ağaca çarpıp duran cipin sürücüsü Baran Tursun ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Tursun'un başında mermi çekirdeği bulunurken beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi. Olay, bugün saat 03.30 sıralarında Manas Bulvarı Tekel Depoları önünde meydana geldi. Polis ekipleri, Karşıyaka İlçesi Bayraklı semtindeki Smyrna Meydanı'nda, şüphelendikleri 35 AL 9207 plakalı cipin sürücüsüne 'dur' ihtarında bulundu. Polisin ihtarına uymayan ve içinde 3 kişinin bulunduğu cip, Bornova yönüne doğru kaçmaya başladı. Cipin peşine düşen polis, telsiz anonslarıyla kaçış güzergahı üzerinde önlem aldı. Tekel Depoları önünde barikat kuran polis ekiplerini de geçen cipe, vatandaşların iddiasına göre, uyarı ateşi açıldı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden, Tursun Hazır Giyim ve Tursun İnşaat firmalarının sahibi Mehmet Tursun'nun oğlu 20 yaşındaki Baran Tursun, önce yol ortasındaki ağaça ardından da elektirik direğine çarparak, durabildi. Ağır yaralanan sürücü Baran Tursun, haber verilmesiyle olay yerine gelen ambulasla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Araçta bulunan Tursun'nun arkadaşları, 20 yışandaki Atilla Doğan ve 20 yaşındaki Emre Ökçelik gözaltına alınarak karakola götürüldü. Hastanede tedaviye alınan Baran Tursun'un çekilen beyin tomogrofisinde, başında mermi çekirdeğinin bulunduğu tespit edildi. HASTANEDE ÖLDÜ İzmir'de, 'dur' ihtarına uymayan cip polis ekipleri uyarı ateşi açtı. İki arkadaşıyla birlikte ciple polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçtıkları iddia edilen gençlerden araç sürücüsü olan Baran Tursun (20), kafasından aldığı kurşun yarası sonucu kaldırıldığı hastanede öldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise 'dur' ihtarına uymayan cipin ardından uyarı ateşi açıldığı yönünde bir ibare yer almıyor. Acı haberi alan Baran Tursun'un yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi. Baran Tursun'un polisin silahından çıkan kurşunla ölüp ölmediği konusundaki araştırma sürüyor. SUÇ UNSURUNA RASTLANMADI Aracın içinden yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, üç arkadaşın yapılan kimlik sorgusunda sabıka kayıtlarının da bulunmadığı anlaşıldı. Baran Tursun'un sürcü belgesine geçen haziran ayında, alkollü araç kullanmaktan ikinci kez yakalandığında 2 yıl süreyle el konulduğu anlaşıldı. Alkollü oldukları belirtilen üç arkadaşdan Baran Tursun'un bu yüzden polisten kaçtığının sanıldığı belirtildi. Tursun'un, Karşıyaka Gazi Lisesi'nden mezun olduğu, Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü 1'inci sınıfına devam ettiği kaydedildi. Üç çocuklu Müteahhit Mehmet Tursun ve evhanımı Berrin Tursun'un tek oğlu Baran Tursun'un, 4 yıldır babasıyla birlikte çalıştığı, 5 Ocak'ta 21'inci yaşını kutlamaya hazırlandığı belirtildi. BABA: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM Acı haberin ardından eşi Berrin, kızları Şelale ve Berfin'le geldiği hastanenin bahçesinde bir mucize gerçekleşmesini bekleyen baba Mehmet Tursun tepkisini şöyle dile getirdi: “Bu ülkede vatandaşın hayatı çok ucuz. Kapkaççı, gaspçının bile canı daha değerli. Ben onca emek verip oğlumu yetiştirdim. Ortada hiçbir şey yokken, uyarıya rağmen aracıyla durmadığı için ateş açan bir polisin kurbanı oldu. Bu işin peşini bırakmayacağım. Artık kredi kartı borcuna kızıp, ateş açarak masum insanların canına kıyan polislere dur demek gerekir. Kaçan bir aracın durdurulması için birçok yöntem denenebilir. Ancak onlar hemen silaha sarılmışlar. Tekerleklerine ateş edeceklerine oğlumun kafasına ateş etmişler. Bir de olayı gizliyorlar. Benim oğlum, ne hırsız, ne gaspçıydı. Suçlarını bildikleri için bizden olayın nasıl olduğunu gizliyorlar. Ama ben tüm insanlardan yardım istiyorum. Bu şekilde mağdur olanların birleşmesi gerek. İhmali olanların en ağır cezayı çekmeleri için mücadeleye çağırıyorum.” ABLA: POLİS HAYALLERİMİZİ ÇALDI Oğlunun acı haberiyle yıkılan anne Berrin Tursun ise sakinleştirici iğnelerle ayakta tutulmaya çalışıldı. Anne Tursun, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi. Ellerini açıp kardeşinin iyileşmesi için dua eden abla Şelale Tursun da sunları söyledi: “İşlerimiz çok yoğundu. Haftada bir tek cumartesi gecesi arabayla dışarı çıkıp gezerdi. Ehliyeti alınmıştı ama araç kullanmaya devam ediyordu. Yine uyarmama rağmen dinlemeyip, hemen döneceğini söyleyerek gitti. Daha sonra acı haberi geldi. Gece gündüz demeden çalışıyordu. En büyük hayalimiz, iki kardeş bir şirket kurmaktı. Ama polis hayallerimizi bizden çaldı. Bunun hesabını kim verecek şimdi. Buradan Başbakan başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum, hiç uğruna masum insanlar vuruluyor. Biraz da bunlarla uğraşsınlar, acımıza ortak olsunlar, suçluların cezasını versinler. Başka erkek kardeşimiz olmadığı için bana, ‘Birader’ diyen koç gibi kardeşim yaşam mücadelesi veriyor. Ciğerimiz yanıyor.” SORGULARI SÜRÜYOR Bu arada, olay sırasında Tursun'un yanında bulunan arkadaşları Atilla Doğan, Emre Ökçelik ile polis memurlarının sorgularının sürdüğü, İzmir Emniyeti'nin daha sonra açıklama yapacağı belirtildi. fotoğraflar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 polis teroru var bu ulkede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 headshot Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Bu polislere biri haddini bildirmeli.Polis'in kimin polisi olduğunu zannediyorlar acaba sonuç olarak polis bizlerin ve bize hizmet etmekle hükümlüler.Ancak şu an bizim olmayan hayali bir devletin despot görevlileri gibi davranıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 ehliyetsiz cik, dur ihtarina uyma. terorist misin nesin nerden bilsinler? kurallara uyalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 ala ala bizim burda olmuş hiç şimdie kadar duymadım bunu gerçi taa bayraklı girişi yav burasıda orasıdamı bornovada diye geçiyormuş çok şaşırdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 eğitimsiz polis yine gaza gelmiş. kafaya doğru uyarı atışı yapılır mı mal! polis de sahipsiz olduğu için bunu yapan arkadaşa feci kayacaklardır emin olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akerfeldt Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 polisten kacilmiyor, dur ihtarina uyunuz.yazik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 polis bizi suclulardan koruyor peki bizi polisten kim koruyucak? derin felsefik soru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 sen barikata rağmen durmazsan kement mi atıcaklar arabana.. eleman da abartmış biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Ne demek bizi polisten kim koruyacak?! Dur diyince duracaksın arkadaş, 70 milyon nüfus başka türlü nası kontrol altına alınsın da asayiş sağlansın? Bu ingilteresinde de böyle, Amerikasında da böyle. Polisin eline veriliyor o silah ve yetki, gerekti mi kullanacak tabi. En basitinden Amerikada seni sağa çeken polisin yanına gitmeye çalış, hemen silahına davranır, az daha yürü üstüne vurur. Durdurdumu anons ediyo arabandan inme diye... Bizim ülkede o kadar alışmışsınız ki polise peşkeş çekilmesine, rüşvetle ayartmayla olayların çözülmesine, polisin vurdumduymaz olmasına, bu sefer görevini yapan polis görünce bozuluyorsunuz. O arabayı durdurmasa o adamda çıksa bi yerleri havaya uçursa, bu sefer niye ateş edip durdurmadı ki dersiniz. Hiç bişeyden memnun olmaz hale sizi ne getirdi çözemiyorum valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 kastı aşan adam öldürme bu oluyo işte. öldürmek istemediği belli. ama polis dur dediğinde, barikatları fln aşarak ilerlemez de durursanız, böyle bişeyin başınıza gelmesini engelleyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 valla ben hicbir yerde duymadim suclu oldugu ispatlanmamis adami polisin headshot la aldigini suclulara nazik masumlara serttir bizim polis gucu kime yeterse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 2559 Sayılı POLİS VAZİFE VE SELAHİYETLERİ KANUNU said: Madde 16- Polis, aşağıda yazılı hallerde silah kullanmağa yetkililidir: A) Nefsini müdafaa etmek; B) Başkasının ırz ve canına vuku bulan ve başka suretle men`i (giderilmesi) mümkün olmayan bir taarruzu (saldırıyı) savmak için; C) Ağır cezayı gerektiren bir suçtan sanık olarak yakalanıp nezaret altında bulunan veya her hangi bir suçtan mahkum ve tutuklu olup da tutulması veya nakil ve sevki polise emir ve tevdi olunan şahısların kaçmaları veya bu maksatla polise taarruzları halinde yapılacak ihtarlara itaat edilmemiş ve kaçmağa ve taarruza mani olmak için başka çare bulunmamışsa; D) Muhafazasına memur olduğu mevki veya elindeki silaha yahut kendisine verilmiş veya teslim edilmiş olan karakolhane ile şahıslara karşı vuku bulacak taarruzu başka suretle defa imkan olmamışsa; E) Ağır cezayı gerektiren ve meşhut cürüm halinde bulunan suçlarda suçlunun saklı olduğu yerin arandığı sırada o yerden şüpheli bir şahıs çıkarak kaçtığı ve dur emrine kulak asmadığı görülerek başka suretle ele geçirilmesine imkan bulunmamışsa; F) Ağır hapsi gerektiren bir suçtan dolayı sanık veya mahkum olup da zabıtaca aranmakta olan bir şahsın yakalanmasına teşebbüs edildiği sırada kaçar ve dur emrine de kulak asmayarak başka türlü ele geçirilmesi kabil olmazsa; G) Vazife esnasında polise tecavüze veya karşı koymağa elverişli aletlerin ve silahların teslimi emredildiği halde emrin derhal yerine getirilmeyerek karşı gelinmesi veya teslim edilmiş silah ve aletlerin zorla tekrar alınmasına kalkışılmışsa; H) Polisin vazifesini yapmasına yalnız veya toplu olarak fiili mukavemette bulunulmuş veya taarruzla mümanaat edilmişse; I) Devlet nüfuz ve icraatına silahlı olarak karşı gelinmişse 70 milyon kişinin asayişini sağlamak zor..o yüzden bikaçını vuralım..daha az kişiyi daha az kontrol ederiz dimi?yada koyun gibi olalım..100erli gruplara ayrılalım başımıza coban versinler her dediğini yapalım... yav 20 yaşında bir cocuk..tamam yaramazlık yapmış...ama ölmeyi haketmişmi...vicdan yahu polis kafasına göre silah kullanamaz.kullanamaz.öle dediğini yapmayan herkezide vuramazARTIK AMERİKA AVRUPA ÖRNEĞİDE VERMEYİN.yok orda napıyorlar fln..2 yanlış bir doğru etmez..uyuz oluyorum o yorumalra...neyse..polis neş artlar altında silah kullanabilir yuakrda yazdım...bu oalyda o şartların hiçbiri yok ortada..polis cezasını çekmeli,umarım ilerde yine böyle oalylar yaşanmazç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Adam öldürmek için ateş açmamış ki. Öldürdüğü için poliste yargılanacak zaten... Hatta suçlu bebenin kafasındaki mermi balistik raporunda kimin silahından çıktıysa o polisin hayatı kaydı ben söyleyeyim. Ayrıca H maddesine giriyor bu durum verdiğin kanunda. Bunun koyunlukla falan alakası yok. Sen bir ülkenin vatandaşıysan ve başındaki devletin seni korumasını istiyorsan devletin koruma organlarının kurallarına uyacaığını baştan tahhüt ediyorsun. Öyle arabada 3 kişi polisin dur ihtarına uymaıp panikleyip kaçarsan olacağı bu işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 olacağı bu değil işte. alırsın plakasını işlem yaparsın dava açarsın. hırsız bile olamayacak adamı polis diye alırsan, halk hırsızdan değil polisten korkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 hayır H'ye girmiyor. Hye girmesi için..mesela o cipi kovalayan polis arabalarını birkaç adam durdursa,kovalamayın lan dese,polisin yolunu kapasa,bu tür şeylerin olması lazım. ben bu ülkenin vatandaşı olarak devletin koyduğu kanunlara uymak isterim,uyarım,ama devletin organlarındanda aynısını beklemeye hakkım var.olmalı en azından. ah ben dicektim ama eldar demiş..yinede ekliyeyim..ölçülülük ilkesi diye birşey var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Bazı yazılan mesajlar beni çıldırttı resmen. İnsan hakları diye bir şey var, ölçülülük ilkesi diye bir şey var. İhtar ateşi kafaya mı yapılır; en kötü lastiğe ateş edilir. Vahşi batı mı burası silahı var kullanıcak tabi demiş birisi. O zaman sokağa çöp atan birisi görünce zınk diye vursun polis e yoksa nasıl durdurucak adamı! Polise haklı diyenler, belki bir gün dur ihtarını fark etmeyip ense kökününüzden kurşun girdiğinde akıllanırsınız; tabi iş işten geçmiş olur o zaman ama olsun önemli değil. Veya belki arabayı kaptırmamak isteyen oğlunuz vurulur da hak yerini bulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Halk polisten korkacak tabi, polis teşkilatının bulunma sebebi bu. Oldu dava açsın plakaya uğraşsın dursun 1 sene üstünden geçmeye çalışan adam için. Hatta bi manevi tazminat davası daha açsın polis " dur dedim uymadı psikolojimi bozdu kendime güvenimi kaybettim" diye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Dur ihtarına uymayan birine ateş açılması normaldir ama doğrudan adama açılması öküzlük olmuş. Polis veya jandarma dur diyosa durmak gerekir aksi takdirde daha sert müdahaleleri pesinen kabul etmis oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Polisin amatörlüğüne gelmiş.Kimse kasıtlı olarak kafaya ateş etmez.Ha evet polislerin çoğu maganda o ayrı mesele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 polis halkı korkutmak için krulan bir teşkilat değil,yine koyun olalım diyorsun,halkın güvenebileceği,sığınabileceği bir kolluk kuvveti olmalı polis. manevi tazmişnat davasıda açılsın ceza davasıda açılsın ne açıalcaksa açılsın ama ne yapıalckasa adilce yapılsın,kuralıyla yapılsın,o zman kimse buraya gelip "polisin dur ihtarına uymayan bilmemkime dava açıldı" diye topic acmaz. dur ihtarına duymayan bir kişiye ateş açılmasıda normal fln dğeildir,herşeyin bir usuli bir yolu var. türkiyeninde imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Kolluk Kuvvetlerinin Kuvvet ve Ateşli Silah Kullanımına Dair Temele İlkeleri'nin 9. maddesinde "polis memurlarının, kendilerini savunma amacı ya da ölüm veya ciddi yaralanma tehlikesine karşı diğerlerini savunma amacı dışında kişilere karşı ateşli silah kullanmaması gerektiğini", "ateşli silahların kasıtlı olarak öldürücü nitelikte kullanımının ancak, hayatı korumak için kaçınılmaz olduğu durumlarda uygulanabileceğini" öngörülür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 halk polisten korkmayacak, hırsız namussuz korkacak ama bu ülkede tam tersi. kurumsal olarak bu teşkilatın sorunları var bu ilk değil bilmem kaçıncı sayılamayacak kadar çok gereksiz yere polis tarafından öldürülenler, ayrıca dier arkadaş kanun maddelerini zaten yazmış, ne manisalı gençler davası, parkta tekmeyle öldürülenler, karakolda kazayla vurulanlar binlercesini duyduk kardeşim, ama bu ülkede kraldan daha çok kralcı olanlar fazla olduğu sürece bu olayların sonu gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 abi adam ölmüş. "dur ihtarına uysaymış" filan demek komik olmamış mı biraz şimdi eldar da demiş zaten, lastiğe sıkarsın falan yani. bunlar direk gangster modunda sıkmışlar arabaya heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 H ye girmiyor dogmeat gayet net aciklamis polislerin usulsuz silah kullandiginda basvurdugu yegane maddedir bu ha araba durdurmanin baska yollari var takip edersin o kadar onemliyse plakayi alirsin eninde sonunda bulursun hadi helikopter geyigini gectim yola civi dizer lastikleri patlatirsin barikatta durmadiysa aha durmuyo bu diye cikarip kafasindan vurmassin surucu hatasizmi hayir hatali yemis bi halt kacamiycagini biliyor barikati gorunce GTA gazina baglamak yerine durdurucakti efendi gibi ama burda insan hayatindan bahsediyoruz heleki adamin sucu belli degil silah cekmemis bisey yapmamis panikleyip kacmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar