Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

His Dark Materials'dan sonra ne okunur


Volfied

Öne çıkan mesajlar

Simdi bu topic esas olarak Gerge'ye gidiyor. Tabi soracaksiniz neden ozel mesaj atmadin, cunku diger okuyucularin da dusunceleri onemli.

Gerge'nin zamaninda koydugu e-booklardan bir seri almistim, ve ilk ilgimi ceken Philip Pullman in His Dark Materials serisi olmustu. Ilk kitabi bir haftada okumustum, sonra aradan 3 ay gecti, mesguldum falan, ama ikinci kitaba basladim ve diger iki kitabi 1 haftada bitirdim.

Neyse efendim, soru sudur, ben boyle bir kitap ya da seri ariyorum. Akillica bir sekilde dini, teknolojiyi, fantastik kurguyu karistirabilen (ha illa fantastik olmasina gerek yok, sci fi bile olur) bir yazar istiyorum.

Misalen soyle soyliyim daha da yardimci olsun, son kitapta Mary Malone un Zulefah ile olan vaktini ve tum kulturun sayfalarca anlatilisina hayran kalmistim. Yani ne zaman bir kultur, bir hede bir karakterin gozunden anlatilinca feci baglaniyorum kitaba.

Neyse iste, varmidir bana onerebileceginiz kitaplar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin kitabı okumadım ama saydığın türlerde hemen birkaç tavsiyede bulunayım.

En başta Rama serisini (özellikle Rama'yla Buluşma) oku derim. Dine çok fazla vurgu yok fakat bilimkurgu türünde görüp görebileceğin en güzel kitaplardandır.

Yukarıda da denmiş mesela Neuromancer oku kesin, hatta William Gibson'a (böyle mi yazılıyordu acaba :S) ait bütün kitapları oku.

Bir de Arcanum'un ingilizce bir kitabı vardı yanlış hatırlamıyorsam (lisede mi ne okumuştum) o biraz daha yakın istediğin tarza.

Biraz alakasız olacak ama dinin toplum yaşamında yeri konusunda Turan Dursun'un Kulleteyn kitabı çok iyidir, aklının bir köşesinde kesin bulunsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Şurada bir liste hazırlamıştım - devam ediyorum hala da yeni kitaplar okudukça. Oradan 1) R. Scott Bakker - Prince of Nothing ve 13) Hal Duncan - The Book of All Hours'u tavsiye ediyorum. Aynı havadadırlar. Milton'un Paradise Lost'unu da oku bu arada. Hal Duncan'ınki iki ciltlik ve bitti. Hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan biri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...