Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Android

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Aslında konu çok yeni değil, ancak açılmamış sanırım. Android Google'ın içinde Motorola, Texas instruments, htc, ntt docomo, samsung, lg, intel, nvidia.. ve daha bir sürü marka ile birlikte girdiği cep telefonu olayı..

öncelikle nedir ne değildir, amcamlar anlatsın. video biraz uzun ama sonuna kadar izleyin
http://www.youtube.com/watch?v=1FJHYqE0RDg&feature=user

nası güzel alet di mi? ancak sadece bunu koymak istesem mobil cihazlara açmam gerekirdi sanırım. neden buraya açtım? 10milyonluk bir neden!
google android sayfasına gidince, sağ tarafta şunu göreceksiniz. android için yazılan programlara 10m$!

tabii para güzel.. peki nasıl yazılıyor buna kod?
gerçi benim yazabilmem gibi bir ihtimal yok (belki sharp el-9200 ve ti-83 için yazdığım temel, istinat duvarı gibi yardımcı inşaat programları yazılabilirim, ama onlara para veren çıkacağını sanmam) ama kodlar nası oluyor da oluyor.. bunu da google'dan bi amcam uygulamalı anlatıyor..
http://www.youtube.com/watch?v=I6ObTqIiYfE&feature=user

youtube'da androiddevelopers'tan 3tane daha video olduğunu göreceksiniz. android nasıl çalışır falan her şeyi anlatıyorlar.

pekala, diyelim ki kod yazmaya karar verdiniz (e bunca reklamdan sonra) buyrunuz SDK

tabii orada daha fazla örnek ile oyalanabilirsiniz..

falan filan.. güzel bişi ama (keşke adam gibi code yazabilsem de ben de bişiler yapsam)
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle bir hatırlatma (/düzeltme) yapmak isterim.

android bir mobil cihaz değil, mobil cihazlar için yazılmış açık kaynak kodlu, gelişmiş bir sdk'ya sahip işletim sistemi.. yani windows mobile os ya da symbian os neyse, android de o.

2008 yılının ortalarından itibaren android kullanan telefonların çıkması bekleniyor. mesela nokia symbian kullanıyor, motorola da android kullanacak.

nitekim bu haberler bizi heyecanlandırıyor. işin daha da güzeli, bu proje sadece google'ın olduğu bir proje değil. "open handset alliance" adı altında telekomünikasyon konusunda dev firmaların girişimiyle hazırlanan bir proje. dolayısıyla fos çıkma olasılığı düşük görünüyor.

android için proje geliştirmeye gelince... 10 milyon dolardan ciddi bir pay almak için, enterprise proje yaratmak gerekir kanımca.. o da zaten ciddi yatırım, bilgi ve zaman ister.

ama 10 milyon dolar'ı telaffuz etmek bile insanda şevk uyandırıyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...