dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Aslında konu çok yeni değil, ancak açılmamış sanırım. Android Google'ın içinde Motorola, Texas instruments, htc, ntt docomo, samsung, lg, intel, nvidia.. ve daha bir sürü marka ile birlikte girdiği cep telefonu olayı.. öncelikle nedir ne değildir, amcamlar anlatsın. video biraz uzun ama sonuna kadar izleyin http://www.youtube.com/watch?v=1FJHYqE0RDg&feature=user nası güzel alet di mi? ancak sadece bunu koymak istesem mobil cihazlara açmam gerekirdi sanırım. neden buraya açtım? 10milyonluk bir neden! google android sayfasına gidince, sağ tarafta şunu göreceksiniz. android için yazılan programlara 10m$! tabii para güzel.. peki nasıl yazılıyor buna kod? gerçi benim yazabilmem gibi bir ihtimal yok (belki sharp el-9200 ve ti-83 için yazdığım temel, istinat duvarı gibi yardımcı inşaat programları yazılabilirim, ama onlara para veren çıkacağını sanmam) ama kodlar nası oluyor da oluyor.. bunu da google'dan bi amcam uygulamalı anlatıyor.. http://www.youtube.com/watch?v=I6ObTqIiYfE&feature=user youtube'da androiddevelopers'tan 3tane daha video olduğunu göreceksiniz. android nasıl çalışır falan her şeyi anlatıyorlar. pekala, diyelim ki kod yazmaya karar verdiniz (e bunca reklamdan sonra) buyrunuz SDK tabii orada daha fazla örnek ile oyalanabilirsiniz.. falan filan.. güzel bişi ama (keşke adam gibi code yazabilsem de ben de bişiler yapsam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Oha. Internet 2.0 a yeni bi bakış açısı getirmiş elemanlar. Innovation diye bi geyik geçer sürekli, bu işte innovative olmuş. Cidden takdir ettim. Kod yazmayı falan ben de beceremem ama 3gsi falan olan bi telefon alırsam direk girerim şu olaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 gavurlar yaptimiydi tam yapiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 I Java Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 kermit said: gavurlar yaptimiydi tam yapiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 öncelikle bir hatırlatma (/düzeltme) yapmak isterim. android bir mobil cihaz değil, mobil cihazlar için yazılmış açık kaynak kodlu, gelişmiş bir sdk'ya sahip işletim sistemi.. yani windows mobile os ya da symbian os neyse, android de o. 2008 yılının ortalarından itibaren android kullanan telefonların çıkması bekleniyor. mesela nokia symbian kullanıyor, motorola da android kullanacak. nitekim bu haberler bizi heyecanlandırıyor. işin daha da güzeli, bu proje sadece google'ın olduğu bir proje değil. "open handset alliance" adı altında telekomünikasyon konusunda dev firmaların girişimiyle hazırlanan bir proje. dolayısıyla fos çıkma olasılığı düşük görünüyor. android için proje geliştirmeye gelince... 10 milyon dolardan ciddi bir pay almak için, enterprise proje yaratmak gerekir kanımca.. o da zaten ciddi yatırım, bilgi ve zaman ister. ama 10 milyon dolar'ı telaffuz etmek bile insanda şevk uyandırıyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 ya şimdilik cokta işe yarıyan birşey göremedim ama altyapı saglam anladıgım kadarıyla.işte birileri bişey yaptıkca zenginleşecek. 2.videodaki adam tam Nerdmiş bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 2. videodaki adam hafif bi peter griffin!? o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 direk o lol korkuyorum google'dan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar