Qui Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Kullanmakta olduğum HP Pavilion dv5000 rumuzlu laptopumun çok kulllanmaktan, belkide yanlış kullanmaktan pili işlevini kaybetmiş durumda. Web'de gezinmek gibi primitif bir aktivite ile bile ancak 15-20dk dayanabiliyor, -ki oyun oynamaktan bahsetmiyorum. Daha önce pil değiştirmiş, bir yerlerden satın almış birisi varmıdır? Pillerin uzun ömürlüsü avrupası, yerlisi, pazarmalısı varmıdır? Ben napıcam, kime gidicem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luinir Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Benim Laptop Toshiba. En başta pili 2 saat gidiyordu. Şimdi 1 saatte bitiyor nedense.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Battery training diye bir olay var. Yani pili arka arkaya 3, 4 kere deşarj-şarj edince performansı biraz artıyor pilin. Bunun için laptopın pil azalınca otomatik sleep moduna geçme gibi fonksiyonlarını kapatıp, ağır bir program çalıştır, taaki pil tamamen boşalana kadar, sonra tam şarj et, sonra tekrar boşalt, bir kaç kere dene. Intel laptop için "notebook hardware control" programı ile işlemci voltajını stabiliteyi bozmayacak en düşük seviyeye getir. İşlemci yüklü değilken, yani internette gezinirken falan, zaten saat hızı otomatik düştüğünden (ki bu programla bunu da ayarlayabilirsin) voltajı olduğundan daha düşük seviyelere çekebilirsin, böylece işlemcinin güç tüketimi azalacak pil süresi artacaktır. Bunun işemciye bir zararı olmaz. Çok fazla düşürürsen bilgisayar kendiliğinden resetlenebilir falan, bu tip problemler görülebilir, azıcık yükseltirsin, uygun voltajı bu şekilde bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 muhtemelen değiştirdikten sonra tekrar karşılaşabileceğin bir problem. garanti kapsamına giriyor olabilir, bir araştır soruştur önce aldığın firmayla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Boyle olmasinin sebebi pil takiliyken fise takip calistirman olabilir diye dusunuyorum, fise takarken pili kullanma, normalde 2 saat giden pilim bu yuzden 1 saat 30 dkya dusmustu pili bosaltip sarj ettim suresi yukseldi, hala bunu yapmaya devam ediyorum, eski haline gelir umarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 sırf bu stresi yaşamak yerine normal takılıp senede bir pil aslsanız daha rahat bi hayat olur bence. god thanks there is macbook. neyseki hiç bitmiyordu şarjıda 4 saat film izleyebiliyordum lol :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Para basmiyo anamiz babamiz, her sene 1 pil ne abi dsfsdsd :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 tamam her sene çok oldu belki ama, elektronik alet sonuçta, 2 sene ömür biçilir, sen ne kadar kassanda 2 sene sonra bitiyo yani, ondan, ya traveller battery falan alıp yaşıcaksın yada dediğim gibi değiştircen her sene falan, ama garanti kapsamında değiştiriyor olabilirler onlara da dikkat etmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 alcan 2 tane işte,mis bitince değiştir öbürünü deşarj et falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 yahu onu geçtim 2 ay bile olmamış HP marka laptopum var, ilk aldığımda 3 saat dayanan şarj, 1,5 saate düştü. çoook fena bu pil durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 pil kalibrasyonu cok hassas bir konu :) eger sarjda birakirsan pili surekli kapasitesi cok buyuk derecede duser. Icindeki kimyasallari surekli calisiyor halde birakmak lazim, ya da en azindan sarjli birakmamak lazim. Linux kullaniyorsan sanirsam yeni kernel ile bir program cikiyor en axzindan thinkpadler icin var, pilin %95 e geldiginde sarj etmeyi birakiyor, %31 in altina dustugunde sarj ediyor bagli olsa bile bu sayede surekli pilin calisiyor oluyor. Ama pilini bir kac defa %0 a dusur, %100 e yukle, tekrarla bunu 4 5 defa, ama %0 a kadar dustugune emin ol, yani bilgisayar %0 a geldiginde bios u ac ve beklet olene kadar. Calisiyorsa sarj suren ve tuketim suren giderek uzayacaktir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Doldurup boşaltma olayını deneyeyim bir ama 15dk ancak gidebilen bir pili ne kadar hayata döndürebilirimki? Nerede satılıyor bu piller arkadaşlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 HP turkiyeyi arayip alabilirsin. 15 dk lik pili buyuk ihtimal 1 2 saate kadar cikartabilirsin, ayni kullanimla olacak sekilde, ne kadar suredir pilin icine ettigine bagli :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 laptop pillerinde yaşanan genel bir problem bu. bende casper nirvana laptop var. başta 3 saat dayanan pil 54 dakika dayanıyordu. değiştirdim pili. değiştirmek en iyi çözüm. bunun için yetkili satıcılara ve ya yetkili servislere gitmen en iyisidir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 en büyük yanlışlardan birisi adaptörde takılı iken uzun süre kalıyorsa pili bozuyor direk eğer laptopla uzun süreler geçiriyorsanız pilini çıkarıp adaptöre takın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 ben 2 senedir şarjda kullanıyorum pili ilk aldığımda 2:30 saati şu anda 1:45-2:00 gidiyor eğer pil doluysa şarj etmeye kasmas ki ups gibi devreye girebilmesi için akım geçiyor sanırım zaten çıkartıp köşeye bıraksanda ömrü azalcak pilin en büyük düşmanı sıcaklık diye biliyorum, sürekli laptopun içinden kalınca da ısınıyor tabi ister istemez bunun dışında dışarda durmasından farkı yok zaten bor&hidrojen olayına dayalı piller geliştiriliyor, günlerce dayanacak şeyler çıkcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 pillerinizi www.ebay.com sitesinden almanızı tavsiye ederim. eski bir hp laptopumun pilini ordan almıştım, son derece kaliteliydi. herneysede, ben iyiki bir daha hp almamışım. pil sorunundan herkez şikayetçi :) forever dell :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 ewt aynı sorun bndede var asus marka laptopum war ama şarj etmiyo hiç açılmıo daha dorusu... bnmde pil almam gerekli.. garntisi war ama deiştirirler herhalde ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 mADmaXimus said: Boyle olmasinin sebebi pil takiliyken fise takip calistirman olabilir diye dusunuyorum, fise takarken pili kullanma, normalde 2 saat giden pilim bu yuzden 1 saat 30 dkya dusmustu ben 1,5 yıldır fişe takılı kullanıyorum. aldığımda 3,5 saat giderdi. şimdi de 3 saat gidiyo. hp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 bişey sorucam... şimdi ben pil olayını yaptım ama bu sefer de pc açılırken asus die yanıo ve bi anda ekran sünuo simsiyah kalıo imle. sol üst tepede yanıp sönüo ve 2-3 saniye sonra oda sönüp pc sadece o şekilde duruyo.. acaba problem ne olabilir ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 loli-pop bizi biraz daha aydınlatırmısın? cihaza yeni pilmi taktın? yoksa eski pildemi böyle birşey yapıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Mayhem said: loli-pop bizi biraz daha aydınlatırmısın? cihaza yeni pilmi taktın? yoksa eski pildemi böyle birşey yapıyor? eski pilde bu sorunu yaşıyorum yeni pil almadım daha. yarın garantiye götürcem ama nedenin biliosan çok sevinirim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Pil yuvasındaki bakır telleri kontrol ettin mi ? İyice bir bak, belki birisi yamulmuş veya kopmuş olabilir. Temassızlık veya kısa devre bu soruna neden olabilir. En kötü ihtimal anakartın pil dengeleyici yuvasında problem olabilir. Bunların hiçbiri değilse, pil bitmiş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Mayhem said: Pil yuvasındaki bakır telleri kontrol ettin mi ? İyice bir bak, belki birisi yamulmuş veya kopmuş olabilir. Temassızlık veya kısa devre bu soruna neden olabilir. En kötü ihtimal anakartın pil dengeleyici yuvasında problem olabilir. Bunların hiçbiri değilse, pil bitmiş olabilir. yok pil bitmedi şarj edio ve prizde takılı deilken açılıo ama siyah ekranda kalıo.. bakır tellerde de bi sorun yok kontrol ettim.. ama anakart için bişey diyemicem yrn garantiye götürcem işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Tek sorun olarak anakart kalıyor. Bunun içinde servis şart evet :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar