Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop Pili

Qui

Öne çıkan mesajlar

Kullanmakta olduğum HP Pavilion dv5000 rumuzlu laptopumun çok kulllanmaktan, belkide yanlış kullanmaktan pili işlevini kaybetmiş durumda. Web'de gezinmek gibi primitif bir aktivite ile bile ancak 15-20dk dayanabiliyor, -ki oyun oynamaktan bahsetmiyorum.

Daha önce pil değiştirmiş, bir yerlerden satın almış birisi varmıdır? Pillerin uzun ömürlüsü avrupası, yerlisi, pazarmalısı varmıdır?

Ben napıcam, kime gidicem?
Sosyal ağlarda paylaş

Battery training diye bir olay var. Yani pili arka arkaya 3, 4 kere deşarj-şarj edince performansı biraz artıyor pilin. Bunun için laptopın pil azalınca otomatik sleep moduna geçme gibi fonksiyonlarını kapatıp, ağır bir program çalıştır, taaki pil tamamen boşalana kadar, sonra tam şarj et, sonra tekrar boşalt, bir kaç kere dene.

Intel laptop için "notebook hardware control" programı ile işlemci voltajını stabiliteyi bozmayacak en düşük seviyeye getir. İşlemci yüklü değilken, yani internette gezinirken falan, zaten saat hızı otomatik düştüğünden (ki bu programla bunu da ayarlayabilirsin) voltajı olduğundan daha düşük seviyelere çekebilirsin, böylece işlemcinin güç tüketimi azalacak pil süresi artacaktır. Bunun işemciye bir zararı olmaz. Çok fazla düşürürsen bilgisayar kendiliğinden resetlenebilir falan, bu tip problemler görülebilir, azıcık yükseltirsin, uygun voltajı bu şekilde bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

pil kalibrasyonu cok hassas bir konu :)

eger sarjda birakirsan pili surekli kapasitesi cok buyuk derecede duser. Icindeki kimyasallari surekli calisiyor halde birakmak lazim, ya da en azindan sarjli birakmamak lazim.

Linux kullaniyorsan sanirsam yeni kernel ile bir program cikiyor en axzindan thinkpadler icin var, pilin %95 e geldiginde sarj etmeyi birakiyor, %31 in altina dustugunde sarj ediyor bagli olsa bile bu sayede surekli pilin calisiyor oluyor.

Ama pilini bir kac defa %0 a dusur, %100 e yukle, tekrarla bunu 4 5 defa, ama %0 a kadar dustugune emin ol, yani bilgisayar %0 a geldiginde bios u ac ve beklet olene kadar. Calisiyorsa sarj suren ve tuketim suren giderek uzayacaktir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2 senedir şarjda kullanıyorum pili
ilk aldığımda 2:30 saati
şu anda 1:45-2:00 gidiyor

eğer pil doluysa şarj etmeye kasmas ki
ups gibi devreye girebilmesi için akım geçiyor sanırım
zaten çıkartıp köşeye bıraksanda ömrü azalcak

pilin en büyük düşmanı sıcaklık diye biliyorum, sürekli laptopun içinden kalınca da ısınıyor tabi ister istemez
bunun dışında dışarda durmasından farkı yok

zaten bor&hidrojen olayına dayalı piller geliştiriliyor, günlerce dayanacak şeyler çıkcak
Sosyal ağlarda paylaş

mADmaXimus said:
Boyle olmasinin sebebi pil takiliyken fise takip calistirman olabilir diye dusunuyorum, fise takarken pili kullanma, normalde 2 saat giden pilim bu yuzden 1 saat 30 dkya dusmustu

ben 1,5 yıldır fişe takılı kullanıyorum.
aldığımda 3,5 saat giderdi. şimdi de 3 saat gidiyo.

hp.
Sosyal ağlarda paylaş

Pil yuvasındaki bakır telleri kontrol ettin mi ?
İyice bir bak, belki birisi yamulmuş veya kopmuş olabilir.
Temassızlık veya kısa devre bu soruna neden olabilir.
En kötü ihtimal anakartın pil dengeleyici yuvasında problem olabilir.
Bunların hiçbiri değilse, pil bitmiş olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mayhem said:
Pil yuvasındaki bakır telleri kontrol ettin mi ?
İyice bir bak, belki birisi yamulmuş veya kopmuş olabilir.
Temassızlık veya kısa devre bu soruna neden olabilir.
En kötü ihtimal anakartın pil dengeleyici yuvasında problem olabilir.
Bunların hiçbiri değilse, pil bitmiş olabilir.

yok pil bitmedi şarj edio ve prizde takılı deilken açılıo ama siyah ekranda kalıo.. bakır tellerde de bi sorun yok kontrol ettim.. ama anakart için bişey diyemicem yrn garantiye götürcem işte...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...