Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Soylenecek cok sey var. Başlıyorum Öncelikle moderasyon icin yeterli zamanı bulamazsan gördügünü o an banlemek ya da herhangi bir ceza vermek ile işleri hiç bir yere götüremezsin. Öncelikle kim ne yapmış neler olmus anlayacaksın durumu yorumlayıp ona göre müdahele edeceksin. Yeri gelir skerim yazanı banlemez mesajı editler ya da uyarır bırakırsın yeri gelir direk banler komple siteden uzaklaştırırsın. Bu yaptırımlar ve uygulamalar asla ve asla üyelerin sorgusuna açık durumlar olmayıp tamamen yönetimi ilgilendiren hususlardır. Forumu yönetirken kime ne ceza vereceğimizi herkese soracak olsak en ufak bir uygulamada referandum yapmak gerekirdi. Bu nedenle yönetimin en akıcı sekilde işini halletmesi için paticik düzeni bu şekilde belirlenmiştir. Forumda genel olarak kuralların net bir şekilde belirtilmediği aşikar bu benim suçum. Eskisi kadar fazla vakit ayıramamam ve vaktim olduğunda da unutmamdan ötürü bu olayı netliğe kavuşturamadım. Eski üyeler ve forumdaki yazım tarzına aşikar kişiler az çok kural ne ve ne sekilde mesaj atmalarının doğru olduğunun farkında olduklarından az çok güzel bir şekilde götürüyorlar. Onun dışında bazı arkadaşlar da yaramaz çocuklar gibi ordan oraya çekiştirip bir yolunu bulup eğleniyoruz hepimiz gülüyoruz heyo mesajlarını gözümün içine baka baka atıyorlar ki ordan doğan sorunlar da anlasılan forumu germiş. Öncelikle o arkadaşların forum kurallarından herkesden daha bi haberdar olduğuna adım gibi eminim. Lakin belki bizim için ne kadar zor durumlar yarattıklarının farkında olmamalarından ötürü belki de patiyi tamamen kendi çevrelerinde dönen bir ortam olarak düşünmeleri nedeni ile bu tip tutum sergilediklerini düşünüyorum. Sorunların önüne geçicek kurallar silsilesi umarım birkaç güne hazır olacak. Bu kurallar da moderatörler icin daha rahat bir ortam olusturacak olup ihlali anında verilecek ceza da açık olacağından arkadaş mış değil miş farketmeden uygulama yapılacaktır. Ha küsen mi olur? Önemi yok bu yaştan sonra hala küstüm de trip atmam gerekiyor da olaylarına vakit ayırmak pek bir anlamsız geliyor. Din olayı için futbol bölümü baz alınmalı. Sadece tek bir taraftarın bölümü degil herkesin ortak yazdıgı bir alan. İlla ki bazılarının attıgı mesajlar diğerini kızdıracaktır ama bu işi bokunu cıkarmadan bir seviyede bırakmak gerekmektedir. Unutmamalı ki ortamda sizle aynı fikirde olanlarla birlikte tamamen zıt düşünceye sahip insanlar da vardır. Üyelerin birbirine hakaret etmesi, sürekli damarına basıp da kışkırtması, inadına aynı tutumu sergileyip de saygısızlık yapması kabul etmeyeceğimiz davranıslardır. Pati A kişisinin forumu olduğu kadar B kişisinin de forumudur. Bu konuyu da içeren genel bir duyuru ilerleyen günlerde paticik.com bölümüne eklenecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 son olarak ozel mesajdan kufur konusunda. daha once ozel mesajlara herhangi bir yaptirim yapilmadi. cunku ignore sistemi vardi, eger birisi size kufur ediyorsa basiyordunuz ignore u konu kapaniyordu. suan ignore sistemi yok, nedankoya soyleriz eklesinler bir ignore sistemi. cunku obur turlu ozel mesajdan kufure birsey yapilmadi diye komikce forumdan gittigini aciklayan uyelerle karsilasiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 simdi konu hassas sozu gecen topicde ne hakaret vardi ne asagilama Islamda Buyu Varmidir? topigi said: -nasip.. nasipse vardır -kutsal kitapda kutsal büyüler olur. clericler yapar. diğer büyüleri bilmiyorum. Ben sorcerer ım aten. kitaplarla işim olmaz. -var abicim, rustunun okunmus uflenmis sekerleri, okunmus sular, kursun dokturmece, ne bileyim okunmus pirincler sekerler.enchanter alayi annane babaannelerin. -Abicim bu acik bi sekilde belirtilmis. 3 aylar diyo, daha ne desin. Solinari Lunitari Nuitari, neyi kutluyoz saniyosunuz siz. -gerçekten kitapları mı kutsallaştırdık yoksa kitaplarda yazanları mı ? bu başka gezegenlere götürebilecek mi yani bizi ? dedi olric. ben tek bir kutsal kitap bilirim onda da büyü müyü yok. -Sarji bitmistir dostum Recall tanesi 110gp Moonglow banktayim -Ya çıldırmamak elde değil ne diyor bu allahsız pimpler, sen bu topiğe girdiğim için affet beni YARRABBİM! -Keşke girmeseydin. 3x bonuslu günah yazıldı hanene -islamda ninjutsu falan da var -Artık yapacak birşey yok..Ama belki bu topikteki birkaç allahsızı hak dinine davet edip convert edebilirsem allah katında +rep puanları alabilirim. -Abi girme sen be 9x bonuslu günah kazandın bidahakine 81x geliyo dikkat et. Bu karesini alma olayı kötü -Olsun buraya post attıkça post sayım artıyo.Post sayımı, sevap points'e tercih ederim KUSURA BAKMA ALLAHIM AMA HAYATTA SEVAP PUANIM GÖZÜKMÜYOR AMA BURDA POST SAYIM GÖZÜKÜYOR -allah yoktur lafı inançlı kişide soğuk duş etkisi yaratan/ kurban olduğum yaradan/ büyü var mı büyü ? bak bu napar bilinmez. -DARKNESS! LANDMINE! dürüdüdürüdüdü dürüdü dürüdüdürüdüdü dürüdü dürüdüdü dürüdü dürüdü dürüdü -metalika dinleyen i huriler daha çok seviyomuş. -*resim koyar* http://forum.paticik.com/index.php?in_body_scaled_image=http%3A%2F%2Fimg365.imageshack.us%2Fimg365%2F8453%2F32164503yg9.jpg -oha adam debuff attı size -cure'ledim korkmayın. -töbee -AHA!İman kırıntıları bunlar -temizlik imandan gelir, ben de temiz bi insan sayilirim hijyene onem veririm. o zaman imanliyim sonucuna variyoruz. -oha ben de.valla cok prd ya.islamda buyu yoktur.Allah kahretsin buyuculeri -9 İslam büyücüsü vardı zamanında.3 kafalı ejderha ile kapıştılar .9/3 = 3 işte. -zamaninda bi sürü büyücü varmis 9 u islama 5 tanesi hristiyanliga 4 tanesi satanizme 2 tanesi yahudilere 3 tanesi budizme 8 tanesi puta tapanlara 1 taneside hani bana hani bana diyen serçe parmaga -off yarın şaka maka camiye gidecem bi cenazeye, girince cami sınırlarına guard falan gelicek herhalde -.- -Üzgünüm, bu teorik olarak imkansız.Nickin, Allah ile şart koştuğunu gösteriyor.. Pwn yapmak sadece yüce yaratıcıya mahsustur.. *alinti*Pwning, Hak Teâlâ'nın varlıklar üzerinde irâde ve ilmine uygun olarak te'sir ve tasarruf etmesi, her şey'i yapmağa ve yaratmaya gücü yetmesi demektir. Allah Teâlâ'nın sonsuz bir pwnage sahibi olduğuna... -"we have the power of gods. but that doesn't mean we can play god"aman diyim yanlis anlasilma olmasin. -*dragonlance geyigi* -neden yapıyosunuz bunları ya. çok mu zevkli abi anlamıyorum ki... alla belanızı versin ne diyim. garbage lik bir konu 3-4 kisi arasinda geyik cevirmis sekilde gordugunuz gibi ne hakaret var nede inanani asagilama dun goce horace in fakyu topiginede bakin cogu kisi anlamakta zorlandi bu tepkiyi cunki egrcekten ortada horace in abarttigi gibi bisey yoktu belki kafasinda abska seyelr vardi belki ogun cani baska birseye sIkIlmisti ve dellendi ama ortada dine hakaret veya dalga egcme yok geyik var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 yalniz viktor konu sadece horace konusu degil, bu topic olmasada baska topiclerde bu dalga gecme isini yapan kisiler var. sorun ordan basliyor zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 o mesajlarda nasıl dalga geçilmiyor ya? john cage ses tonuyla PLEASEEE diyesim geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 orasi oyle tabi dalga gecme olayi abardi son gunelrde sirf dini siyasi konular degil en alakasiz konularda varda yanlis anlama oluyor diye yazdim misal bastan okuyunca konuyu bilmiyen biri direk "aha allaha kufretmisler peygamberle dalga egcmisler inananlar salak demisler adam zivanadan cikmis" diyede anliyabilir cogu kiside konulari&postlari tektek okumak yerine bunu algiliyip yorum yapiyor edit:bence dalga gecme yok cunki iki taraf yok kendi arasinda mirc gibi geyik ceviren 4-5 kisi var ve cevirdikelri geyik islamdan cok FRP geyigi ha tarz yanlis olsada "******* forumunuzu allah belanizi versin" seklinde bir tepkiyi kesinlikle haketmiyor ha evveliyati vardir olayin onu bilemiycem kisisel sorunlar filan olabilir ama butun forumun "din dusmani ateistler" ilan edilmesini gerektiren bisey yok orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 isteyen istedigi seyle nasil dalga gecer ya bende onu anlamiyorum. git bi camlicada cafeye de bu laflari kirsinlar agzini gozunu aklin basina gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 agiz yuz kirmak derken hoyda bre diyesim geliyor cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Sorun burda başlıyor işte bu lafları etmeni şiddetle engelliyorlar. Ve sen bunları bir kitap halinde topluma sunmuyorsun sadece bir arkadaşınla geyik yapıyorsun. Bunu bile kaldıramıyorlar. Sorunda burda başlıyor dışarda duysa ağzını burunu kıracak ama burdan birşey yapamayınca kudurup küfür ediyor. Bu mu demokrasi? Burası bilgisayar oyunları forumu ve bilgisayar oyunlarına gönderme yaparak iki kişi geyik yapmış? İdam edelim rahatlayın yahu.. Vurun 100 kırbaç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 ona bakarsan fenerbahce tribunune girip en buyuk cimbom desen de agzin yuzun kirilir, bu mudur yani? yeah right. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Oruç tutmayanı döven el.. Başı açık kadına kötü gözle bakan göz.. Namaz kılmayana dinsiz diyen dil.. Eline gözüne diline hakim olamıyorsun bre kafir bari beline hakim olda kadınlar kara çarşafa sokma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 e kırarlar ama dory, fikirtepe onikiler camii önünde bu polemikler yapılamaz mesela, kırarlar yani doğru. budist rahiplerin bokuna çomak sokarsan onlar da kırar yani sonunda. dayak kesin çözümdür zira. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 anlamadığım nokta şu dalga geçenler için onların tarzı böyle aslında kötü bi niyetleri yok denebiliyorken daha fazla kaldıramayıp tek mesajla küfredip forumu terkeden insan da uzun zamandır burda, böle bi hareket yapmasına kimse anlam verememiş e o zmn var bi sebebi di mi hala dalga geçilmedi o topicte çok alıngan bu dini bütün arkadaşlar fln demek komik oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 ben disarda soylemeyecegim veya soyleyemeyecegim seyleri burdada soylemem. dory dedigin dogru aynen ona cikiyor durum. bu forumda dini degerlere onem verenide var asiri dinci takunyalida var. onlarn oldugu ortamda bu lafi soylemek gs tirbununde fbli olup gslilere kufretmeye benzer. sonucuda malumdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Viktor said: edit:bence dalga gecme yok cunki iki taraf yok kendi arasinda mirc gibi geyik ceviren 4-5 kisi var ve cevirdikelri geyik islamdan cok FRP geyigi ha tarz yanlis olsada "******* forumunuzu allah belanizi versin" seklinde bir tepkiyi kesinlikle haketmiyor ha evveliyati vardir olayin onu bilemiycem kisisel sorunlar filan olabilir ama butun forumun "din dusmani ateistler" ilan edilmesini gerektiren bisey yok orda Haklısın ama o lafların oraya yazılması da dümdüz "flamebait". "Kıh kıh ben şimdi bunları güzel provoke ediyim, ilk saldırı onlardan gelsin bende nefsi müdafa derim" mantığı yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 THARKAS said: isteyen istedigi seyle nasil dalga gecer ya bende onu anlamiyorum. git bi camlicada cafeye de bu laflari kirsinlar agzini gozunu aklin basina gelsin. Yürü be kanka, işte yanlış yapan insana yapılması gereken doğru hareket! Ben bu tepkiden sonra bu adamı ciddiye alıp, ciddi yazabilir miyim acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 recall sen ne dion onu anlamadim ne alakasi var bizim konustuklarimizla allah allah ya? redeagle ben kendi goruslerimi ortaya dokmuyorum...sadece olacaklari realist bir bicimde ifade ediyorum. sen ben ehr ortamda o lafi ederim fikirtepedede dalga gecerim camlicadada kimse bisey demez diyorsan yaniliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 THARKAS said: recall sen ne dion onu anlamadim ne alakasi var bizim konustuklarimizla allah allah ya? Dediğim şu, Konuştun diye burda sana küfür edenler ile oruç tutmuyorsun diye seni dövenler aynı zihniyet.. Fenerbahçe tribünü değil bura.. Nede Saidi Nursi tarikatı dergahı o yuzden burda kimse kimseyi dövmesin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Kaede said: Viktor said: edit:bence dalga gecme yok cunki iki taraf yok kendi arasinda mirc gibi geyik ceviren 4-5 kisi var ve cevirdikelri geyik islamdan cok FRP geyigi ha tarz yanlis olsada "******* forumunuzu allah belanizi versin" seklinde bir tepkiyi kesinlikle haketmiyor ha evveliyati vardir olayin onu bilemiycem kisisel sorunlar filan olabilir ama butun forumun "din dusmani ateistler" ilan edilmesini gerektiren bisey yok orda Haklısın ama o lafların oraya yazılması da dümdüz "flamebait". "Kıh kıh ben şimdi bunları güzel provoke ediyim, ilk saldırı onlardan gelsin bende nefsi müdafa derim" mantığı yanlış. her mesaja art niyetle yaklasirsan verem olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Sen bir yerde çoğunluğa sahipsen ve orada milletin kafasını kırıyorsan, başka bir yerde seninkileri dövenler çıkar o zaman. Çözüm çözümsüzlük olur. Ve realist yaklaşımın böyle sorunları çözmeye kafası basmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 said: Sorunda burda başlıyor dışarda duysa ağzını burunu kıracak ama burdan birşey yapamayınca kudurup küfür ediyor. b,de şöyle bişe var tabi dışarda yüzyüze olsalar böyle konuşabilcek mi millet insanlar yüz yüzeyken böyle konuşamaz terbiyesi olan konuşmaz daha doğrusu arkadaş arası ölümüne geyik yapalır ama burda herkes arkadaş değil alınan kırılan olur tabi. onun dışında dalga geçmeyi bi hak olarak görenleride kınıyorum yoktur kimsenin böyle bi hakkı her şeyden önce ayıptır. kimse şöyle düşünmüyor o topikteki herkes es kaza bi pati buluşmasıda olsaydı o şekilde konuşulurmuydu. bikere toplum arasında bu tür konular konuşulmaz sen tanımadığın insanlar arasında din,siyaset gibi duyarlı olunabilcek konularda aklına geleni söylersen ayıptır darılan kırılan olur ahlaklılığın gerektiği bişeydir zaten bu böyle gördük yani biz çoğu kişide böyle görmüştür annesinden babasında diye tahmin ediyorum. öyle bi toplumda kimse çıkıpta bu şekilde konuşmaz yani nitekim düşünür söyliyceği şeyin ucu birine dokunurmu dokunmaz mı diye.düşünmesi gerekir yani doğrusu budur tharkas said: ben disarda soylemeyecegim veya soyleyemeyecegim seyleri burdada soylemem. dory dedigin dogru aynen ona cikiyor durum. bu forumda dini degerlere onem verenide var asiri dinci takunyalida var. onlarn oldugu ortamda bu lafi soylemek gs tirbununde fbli olup gslilere kufretmeye benzer. sonucuda malumdur. edit:tharkas daha net söylemiş demek istediğimi ekliyim onuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 cozum illa dayakmi olmali? farkli gorusleri medeni bir bicimde tartismak yerine karsindakini dovmek dogrumu? ha paticigi gectim toplum oalrak o olgunluga ulasamadik o zamana kadar kistili demokrasicilik oyunumuzla ve 301. maddemizle filan idare edicez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 genel huzuru bozmaktan toplumu galeyana getirmekten polis götürse olur mu peki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 pwnbot said: her mesaja art niyetle yaklasirsan verem olursun. Apaçık provokasyona art niyet ? Tek konuya yaklaşım = Genel forum yaklaşımı? pardon ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Viktor said: ha paticigi gectim toplum oalrak o olgunluga ulasamadik o zamana kadar kistili demokrasicilik oyunumuzla ve 301. maddemizle filan idare edicez Şu doğrudur diyorum ama Redeagle göreve söylemlerinin başlamamasını umuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar