Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

konu dışı gündemi: kutuplaşma vs (kıtipi)yozlaşma

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

yasakla masakla olacak iş değil bence. kullanıcıları 4 e ayıralım;
a)eğlenceli geyik yapan geyikçi
b)laf sokmaya kasan, post kasan forumboy
c)rahatsız ama seviyeli mümin
d)müslümbörd

şimdi olayları izleyelim

x kişisi forum açar
a kişisi: allah'ım hurileri hazırla sana geliyorum
b kişisi: ALLAHIM SOYUN GELİYORUM
angut : efsaneymiş
c kişisi: laflarımıza dikkat edelim lütfen
hemfikir: +1
d kişisi: ŞÜPHESİZKİ HEPİNİZİ CEHENNEM GAZABI BEKLEMEKTEDİR
b kişisi: NAPARSIN BEDDUA MI EDERSİN?
dotacı : dotaya +4
a kişisi:(d kişisinin tepkisinden dolayı kıl olmuştur, d kişisini delirtmeye çalışırken bir b kişisi olup çıkmıştır) GEÇEN GÜN ALLAHA................
dotacı : dotaya +1

beeeyle forum 300 sayfa olur, yorumlarda birbirinin aynısıdır. biraz ağır cezalar olmalı benca.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun paticiğin değil insan fıtratının sonucu.Fikir mantıktan çıkar duygusala evrimleşir inanç olur.İnançlaşmış kalıplara karşı en ufak yorum kişiyi çileden çıkarır ve karşındaki %100 mantıklı da konuşsa dinlemez sorgulamaz , çoğunluk böyledir.Ateistlerde de dincilerde de bu var yani mantık değil nefisler çarpıştığı sürece tartışmanın sinir bozmaktan başka bir vasfı yok.Bu arada durumu gören çocuklarda(veya çocuk akıllı olanlar)en ufak bir sorgu dahi yapmadan taraf olup her fırsatta ayar verip cool çocuk oluyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

tamam viktor, ben de güncelledim işte. samimiyet lafının kapsamından çıkardım o zaman seni. (:P)

yalnız redeagle, horace'ın mesajında adam kayırmadan bahsedilmiş ki çıkışmasının sebebi o olarak görünüyor. ayrı bir konu, kısmen hak veriyorum böyle düşünmesine gerçi. kendisi de bazı kendini bilmezlerin "git kız arkadaş bul" filan demesiyle alakasız bir insan, evli barklı ve gerçekte de tanıştığım için diyebilirim ki gayet aklı başında bir kişi. görüşlerini bir kenara koyarak söylüyorum bunu.

diğer arkadaşlara hitaben: işte ben de diyorum ki değerlerin eleştirilmesi/dalga geçilmesi/hakaret edilmesi serbest olacaksa bu sadece benim ya da sadece başkasının değerlerini içermemeli. taraf tutulmaya başlanırsa bu fikir özgürlüğü olmaz, baskıcılık olur aksine.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ciddi uzuldum su muhabbetlere.

2 gundur işler cok yogun, şantiyeden arada girdigim oluyorda takip edemiyorum yani.

ama yani ben sunu bi soyliyimde icimde kalmasin.

bazilariniz cok ama cok kabak tadi vermeye basladilar,zivanadan ciktilar yani.

benim ve dyna nin iyi niyetine guvenip kafamiza cikmaya kalktiniz, tebrikler.

o kisilerde biraz karakter sahibiyseler kendilerini biliyorlar.

dynamicklede bi toplanti yapip alinan kararlari aciklariz size.

isi gucu birakalim 24 saat nobet mi tutalim basinizda 14 yasinda veletlermisiniz siz basinizda adam duracak durmadan?

olayiniz nedir nedir yani cidden anlamiyorum ha ama kimse kusura bakmasin, benim ugrastigim yogun bir isim, dynaninda ingilterede gittigi bir okul ve ayni zamanda part time calistigi bir isi var.

sizle mi ugrasicaz? kotumu ettik tekrar acmakla patiyi? bu sorulari niye sorduruyosunuz bizlere bu kadar aciz yarim akillimisiniz ya?

manyakmiyim neyim bende yaw, ugrastigima degse bari essek olan anlar 2900 kere uyariyoruz yapmayin etmeyin.

yok yok manyaklik bende adam yerine koyup uyari filan yapiyorum.
manyaklik bizde ki KONU DISINA guvenip mod yapabilcegimiz adamlar bulana kadar EMALETH e 1 saat dil dokup bize yardimci olmasini istiyoruz, onuda esir ediyoruz boyle. sizlerle ugrasmak zorunda kaliyor.

ayrica SAHSİ gorusumude soyliyeyim, DIN hassas konudur, benimde inanmayan arkadaslarim var ama hicbiri islam ile dalga gecmiyor.

inanmiyorsan inanma ama saygisizlik neden ediyorsun?

sen inanmadigin icin sana saygisizlik edildigi oldumu? olduysa neden sikayet etmedin yonetime?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi, gerçekten o derecede kızacak birisi için, "forumu ciddiye almıyor, buranın gerçek bir dünya olmadığını biliyor", diyemeyiz kısmını belirtiyorum sadece. Burayı gerçekten sinir krizine girecek kadar önemsiyorsak, gerçektir; sanal olsada "kullanıcının yaşadığı ülkenin, dünyanın parçasıdır" diyorum. Horace'la derdim yok. Kişiliklere saldırmam ben. Evli olduğu hakkında bilgim vardı ama. Burada örnek rol model alıyorum onu sadece.
Eğer gerçek dünyada olanları burada örnek verip kıyaslama yapamıyorsak, buranın ciddi bir yer olmadığını sadece zaman geçirmek için boşlukta amaçsız biçimde durduğunu kabul etmemiz gerekir. Bu durumda burada yaşanılan herhangi bir şey gerçek olmayacak ve insan hayatını etkilemeyecek demek değil mi bu? Eğer böyle bakarsak burada yazılan herhangi birşeyin bizi üzmesi, sinirlendirmesi buranın gerçek olmadığı imajını kırmaz mı? Tabi gerçek veya değil bu boyutunda kuralları var. Bunlara uyulma zorunluluğu var.
Eğer yaşantının bir parçası olduğunu kabul ediyorsak kıyasta kabul edebilmeliyiz diyorum. Özetle bu yoksa, Horace haklı mı haksız mı, Terim takımı bıraksın mı gibi sorular başka tartışmaların konuları.
Zegna üzerine güncelleme: Benim burada bu konuda bir baskı oldu şeklinde bir yazım olmadı. Postunun altına gelince karışıklık olmasın diye yazıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Cons said:
yasakla masakla olacak iş değil bence. kullanıcıları 4 e ayıralım;
a)eğlenceli geyik yapan geyikçi
b)laf sokmaya kasan, post kasan forumboy
c)rahatsız ama seviyeli mümin
d)müslümbörd

şimdi olayları izleyelim

x kişisi forum açar
a kişisi: allah'ım hurileri hazırla sana geliyorum
b kişisi: ALLAHIM SOYUN GELİYORUM
c kişisi: laflarımıza dikkat edelim lütfen
hemfikir: +1
d kişisi: ŞÜPHESİZKİ HEPİNİZİ CEHENNEM GAZABI BEKLEMEKTEDİR
b kişisi: NAPARSIN BEDDUA MI EDERSİN?
dotacı : dotaya +4
a kişisi:(d kişisinin tepkisinden dolayı kıl olmuştur, d kişisini delirtmeye çalışırken bir b kişisi olup çıkmıştır) GEÇEN GÜN ALLAHA................
dotacı : dotaya +1

beeeyle forum 300 sayfa olur, yorumlarda birbirinin aynısıdır. biraz ağır cezalar olmalı benca.

Bir de araya image koyan birileri geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ben dini konular ile dalga geçilebilir düşüncesindeyim konusu açılırsa da geçerim. Gideyim mi ben? Geçersem yaptırım olacak mı? Mesela bunlar:
said:
Alıntı:
Ya çıldırmamak elde değil ne diyor bu allahsız pimpler, sen bu topiğe girdiğim için affet beni YARRABBİM!

said:
Alıntı:
Artık yapacak birşey yok..
Ama belki bu topikteki birkaç allahsızı hak dinine davet edip convert edebilirsem allah katında +rep puanları alabilirim.

said:
Alıntı:
Üzgünüm, bu teorik olarak imkansız.
Nickin, Allah ile şart koştuğunu gösteriyor.. Pwn yapmak sadece yüce yaratıcıya mahsustur..

said:

Alıntı:
Pwning, Hak Teâlâ'nın varlıklar üzerinde irâde ve ilmine uygun olarak te'sir ve tasarruf etmesi, her şey'i yapmağa ve yaratmaya gücü yetmesi demektir. Allah Teâlâ'nın sonsuz bir pwnage sahibi olduğuna...
Bunlara çok sinirlenildi allah belanı versinler ..kerimler havada uçuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

haydari said:
madem öyle,

skerim sizin dininizi de laiklik düşmanlığınızı da adam kayırmanızı da diyorum son olarak.

horacegoesskiing said:
skerim sizin dinsizliğinizi de din düşmanlığınızı da adam kayırmanızı da diyorum son olarak.

işi yokuşa sürüklemenin luzümu yok tabii benimkisi kıyas.

ayrıca bu din mevzusunda kim neyi ispatlayacak.tüm pati banlansın pls.komünite olarak yakarlar hepimizi hehe.

din ve milli duygular gibi bazı insanların hassas olduğu konulara ban gelsin madem kurallar çoğaldıkça insanlar dahada coştu.
Sosyal ağlarda paylaş

islamda buyu var midir? topicinden said:
var abicim, rustunun okunmus uflenmis sekerleri, okunmus sular, kursun dokturmece, ne bileyim okunmus pirincler sekerler.

enchanter alayi annane babaannelerin.

bu mu dalga gecmek?

dragonlance gondermesi said:
Abicim bu acik bi sekilde belirtilmis.
3 aylar diyo, daha ne desin. Solinari Lunitari Nuitari, neyi kutluyoz saniyosunuz siz.

yoksa bu mu?

yoksa metallica sarki sozleri mi batti?

ya da mortal kombat gondermesi?

ne yani simdi islamda büyü var midir? topicinde din alimleri gibi tartisalim mi? ofansif bir tavir yok ortada zaten, ne batti ki?

hayir inanclarini kurumus dallardan yapan varsa, televizyon acmasin, sokaga cikmasin, adanaya hic gitmesin kufre allahtan kitaptan basliyolar.

o topicte yazilan mesajlarin hic biri, islam dininde gunah olan bela okunmasini hak etmedi.

horas casts wrath of god said:
neden yapıyosunuz bunları ya.
çok mu zevkli abi anlamıyorum ki...
alla belanızı versin ne diyim.

o topicteki en ofansif mesaj budur.

dozajin kactigi topicler elbette oldu vaktinde, polemikler sert tartismalara vardi fakat bugune kadar bela okuyan cikmamisti.

hala inanmayan varsa, bu konuda ezbere konusmaktansa ve ozenle secilmis manipulatif qoutelari okuyup nefret kusup bela okumak yerine otursun acsin topici baksin dini yerin dibine sokan, allah tanimayan muhabbeti.
Sosyal ağlarda paylaş

Recall06 said:
Yazdıklarımı silmeye ne gerek var Zegna? Hakaret yok birşey yok.. Senin yazdığın yazıdan çok daha yumuşak bir tarzı vardı.. Sansürleyin ruhunuz rahatlasın..

Dinle dalga geçilsin diyen mi oldu ayrıca?

seninle 1v1 tartismaya girmeyecegim yazdigim mesaj ile problemin varsa ozel mesaj atarsin konu bu degil cunku.

zira benim isimle dalga gecemessin arkadasim. ikincisi admine laf soktum kralim ben havalarina hic gerek yok.

yazdigim yaziyi biz onemliyiz siz diilsiniz olarak anliyorsan zaten dicek bisi bulamiyorum.

bahsettigim konu insanlarin eskisi gibi rahat durmasini birbirinin uzerine gitmeyi birakmalarini istemekle alakali birsey.

onlarda yapmadiklari zaman bizimde ISIMIZ GUCUMUZ oldugu icin boyle olaylar patlak verdiginde mudahele etmekte zorlaniyoruz.

anladinmi simdi?

ozel mesaj atarak devam edebilir tartismaya konu sapmasin simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu başlığın ilk emalethin mesajını okudugumda keşke ondan sonra ki ilk mesajda benden olsaymış ve Efsaneymiş !! deseydim diye geçti içimden :) bir çok yerde yazmış ema gerçekten.Şaka bir yana mana içermeyen mesajlarını azaltmanın bir yolu bence madalya olayını kaldırmak.Kayıt tarihim 2002 ama bir tane bile madalyam yok 100 kere efsaneymiş yazcağıma ayda bir yazı yazmayı tercih ederim.Kısacası madalyam yok evet kimsede de olmasın (:P)
Siyaset ve din konusuna gelince , paticik böyle bir yasak koydu ve bu konuları ciddi tartışan insanlar aklı başında da insanlar oldukları için bu başlıklara yazı yazmamaya başladılar.Ancak bu konuları sabote etmekten başka birşey yapmayanlar hala siyaset ve din içeren konular açıyorlar ve o konular sadece onların eline kaldı.Bir de bu konuda adminlerin suçu olduğunu düşünüyorum hem yasak artık deyip hem de açılan bu tarz konulara karışmıyorlar.Adminler kendileriyle çelişiyorlar.
Paticik arkadaşlık dostluk ortamı , adminler de çok sevecen biri demiş.Viktor göreve , efsaneymiş ya da bu tarz laf olsun diye mesaj atan insanlar bir şekilde uyarılırsa çok ii olur ve bu adminlerin sevecenliğine de zarar vermez.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...