Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 ilgisiz bırakmayayım, toplantıdaydım şimdi çıktım. azar azar okudum, arada gözüme takılanlara bir iki şey söyleyip kaçıcam, eve gitmem lazım artık. her şeyden önce, keşke ciddi ciddi fikirlerinizi alabilmem için bunların olması gerekmeseydi, ama zararın neresinden dönülse kardır. insanlar konuşa konuşa. hellhoundcuumun çizdiği tabloyu fazla karamsar bulmuyorum, bence gerçek payı fazlasıyla var ama fakirin ekmeği umut. ikincisi, şahsi açıklamama çok takılan olmuş, ama genelde koyulan teşhis yanlış. toplum baskısını filan yerim ben, 3 sene ters haçla gezdim boynumda, baya sert mesajlı tişörtler yaptım zamanında, filan falan. neyse bunlar önemli değil, ama orada vermek istediğim mesaj anlaşılamamış herhalde, onu dolandırmadan söyleyeyim ki yanlış anlaşılma yüzünden konu sapmasın: paticik kariyerim (:P) boyunca bu konunun hassas olduğunu düşündüm, gereksiz mıcırık çıkaracağından emin oldum, o yüzden burada kurduğum karşılıklı ilişkilerde (öm'de ya da buluşmalarda, msn'de etc...) bu konuda net ve açık olsam da public'te hiçbir şekilde taraf tutmadım. çünkü geçenlerde başka bir yere yazdığım gibi (ateşe tapma hikayesi işte), bu konunun sonu yok. din mantıkla tartışılabilen bir şey değil, doğası buna ters. ayrıca herkesin istediği şeye inanma, istediği yerde mutluluğu bulma hakkı var. bu tip konularda sohbet ederim, ama tartışmaya girmem. paticikte ateizmimi açık etmememin tek sebebi budur: publicte bu konuda sohbet edilemiyor, tartışılabiliyor sadece!!! yoxa dediğim gibi, yerim toplum baskısını, yemişliğim de var :) dolayısıyla o soruyu cevaplarken/tartışırken konuyu bu tarafından tutmakta fayda var. din yasaklanınca böyle oldu diyenler var, ilk sayfaya yazdığımı tekrar ederim: bu yasaklı haliyse yandık yani... bu threadde bile korkunç gazabımdan (:P) korkmadan sağa sola sataşanlar gördüm, onlarla eve gidince ilgileniciim, kelime-i şehadet getirsinler :P kolay gelsin diyenler olmuş, önce teşekkür ederim. sonra derim ki kolaysa başınıza gelsin. bi ucundan da siz tutun, her şeyi devletten beklemeyin. tartışın, alaycı değil yapıcı olun bakalım bi sefercik, onu görelim. biraz kan ve gözyaşı görelim. anlayın etten kemikten insanları ne hallere soktuğunuzu :P ay hadi çıkmam lazım. geri gelip daha detaylı bakıcam sonra, siz tartışadurunuz plox. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Arada insanları klavye delikanlılığı ile suçlayan arkadaşlara; benim ateist olduğumu herkes biliyor. Ha kahveye girip Allah GG demiyorum ama seviyeli ortamda tartışma oldumu sonuna kadar giderim gizleme sakınma ihtiyacı duymuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 LucifeL said: @Qemal in postu neden silini ibret olsun diye yörünge yapıp orada tutsa idiniz. Emaleth said: ---disclaimer--- en cıvıklarımız bile (ki onlar kendilerini biliyorlar) ciddi cevap verecekse verecek, vermeyecekse mesajları silinecek, ---disclaimer--- (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 ehe teşekkür ederim ben unuttum o indexi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 ne yalan soyleyim, her postu okuyodum. nitekim ataturk'e hakaret de serbest birakilsin o zaman olayindan sonra ilgimi kaybettim. sonrasindaki bir ronaldinho bir sergen bir ne bileyim pele ve maradonaya tas cikartacak kivirmalar zincirinin bitmeyecegini de biliyorum. gecen gunlerde bir topic de ben actim, ne dine hakaret vardi ne bisey, 3 tane quote koydum bir siteden. buyuk ihtimalle o da sabirlari tasirdi =( gene o topicte de sadece soyle bir bakip, ya allah bismillah allahuekber diye girisenler de oldu, zira konuyla alakasi oldugundan 8-0 diyenler de oldu, en buyuk fener diyen de oldu. halbuki "zuhaaa" yazilip gecilesi bir topicti. o yuzden, "darknıs impirisıning mi ol tet ay si absolüt harır ay kenat liv ay kenat day tırept in may self hödödö hölüü seaaaay" diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 _ILuVaTaR_ said: mADmaXimus said: Ateistlerin dindar insanlarla dalga gecmesi gayet normal abi neyini bu kadar buyuttunuz anlamadim :D Hepsi dalga gecer demiyorum ama gecenlerin de gecmeleri normal bence bu düşünceyle devam edersen polemikler hiç bitmeyecektir nitekim aşşağıda ilginç bir cevapta var. ayrıca sana normal ve eğlenceli gelebilir ama karşıdaki için aynı şeyi söylemek mümkün değil biraz empati kurmak lazım.yine senin mantığınla düşünürsek dindar insanların yoğun olduğu ortamda seni dışlaması parmakla göstermesi onlar için "normal" sence bunu mu yapmalılar? Dedigim gibi hepsi dalga gecer demiyorum, mesela ben durup durmazken niye geceyim sonucta oda muslumanlarin inanci, ama bana dokunan birsey soylerlese gecerim dalgami, mesela bu topikte qemalin postunu ornek verebilirim buna, onun disinda muslumanlarin bazilarinin beni dislamasi gayet normal bence, dedigim gibi nasil bazi ateistlerin dalga gecmesi normal geliyorsa bana, muslumanlarin dislamasi da normal. Ben bunu dedim diye ateistler dalga geciyor mu oluyor? Hayir. Simdi burdan bir ateist bana arkadasim ne dalgasi biz saygiliyiz dinlere diyebilir, bunlar kisisel goruslerimizdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Slat said: Ahah üsluba bak benim üslubum bu. aptalca olana aptal demekten çekincek değilim. bu da seninki. sende dalga geçiyosun ama neyle bi bak. neyle dalga geçmek, aşşağılamak ceza alır bu forumda onu ben bilemem. said: Ya çıldırmamak elde değil ne diyor bu allahsız pimpler, sen bu topiğe girdiğim için affet beni YARRABBİM! said: Artık yapacak birşey yok.. Ama belki bu topikteki birkaç allahsızı hak dinine davet edip convert edebilirsem allah katında +rep puanları alabilirim. said: Üzgünüm, bu teorik olarak imkansız. Nickin, Allah ile şart koştuğunu gösteriyor.. Pwn yapmak sadece yüce yaratıcıya mahsustur.. said: Pwning, Hak Teâlâ'nın varlıklar üzerinde irâde ve ilmine uygun olarak te'sir ve tasarruf etmesi, her şey'i yapmağa ve yaratmaya gücü yetmesi demektir. Allah Teâlâ'nın sonsuz bir pwnage sahibi olduğuna... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 pwnbot said: gecen gunlerde bir topic de ben actim, ne dine hakaret vardi ne bisey, 3 tane quote koydum bir siteden. buyuk ihtimalle o da sabirlari tasirdi =( gene o topicte de sadece soyle bir bakip, ya allah bismillah allahuekber diye girisenler de oldu, zira konuyla alakasi oldugundan 8-0 diyenler de oldu, en buyuk fener diyen de oldu. halbuki "zuhaaa" yazilip gecilesi bir topicti. Insanlar din tartisirken topicleri kitlendi bu yuzden senin topiginde de tartisma cikarma potansiyeli oldugu icin(sen onu dusunerek acmasan da) insanlar tartismaya basladi, bak burda da din tartismasi yavas yavas basliyor, insanlar gerilmeye baslar birazdan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 @madmaximus ben dalgamı geçerim kişsel görüşüm felsefem diye bir şey yok.evet herkes fikir özgürlüğüne sahiptir ama senin özgürlüğün başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.o yüzden insanların en çok önem verdiği değerlerle dalga geçemezsin bu hakka sahip değilisin(hiç kimse değil)buna bende dahilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 ascraeus said: Slat said: Ahah üsluba bak benim üslubum bu. aptalca olana aptal demekten çekincek değilim. bu da seninki. sende dalga geçiyosun ama neyle bi bak. neyle dalga geçmek, aşşağılamak ceza alır bu forumda onu ben bilemem. said: Ya çıldırmamak elde değil ne diyor bu allahsız pimpler, sen bu topiğe girdiğim için affet beni YARRABBİM! said: Artık yapacak birşey yok.. Ama belki bu topikteki birkaç allahsızı hak dinine davet edip convert edebilirsem allah katında +rep puanları alabilirim. said: Üzgünüm, bu teorik olarak imkansız. Nickin, Allah ile şart koştuğunu gösteriyor.. Pwn yapmak sadece yüce yaratıcıya mahsustur.. said: Pwning, Hak Teâlâ'nın varlıklar üzerinde irâde ve ilmine uygun olarak te'sir ve tasarruf etmesi, her şey'i yapmağa ve yaratmaya gücü yetmesi demektir. Allah Teâlâ'nın sonsuz bir pwnage sahibi olduğuna... gösterdiğin alıntılarda hiç alınılacak birşey yok bence. Buna mı alındınız bu mu şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 iste benim dedigim, fener mi büyük allah mi ulan diyecek gencler oldugu surece, onlara gulup gecmek yerine, onune gecemezsin. tauren shaman actim dersin bir gun, adamin biri gelir paladin acsaydin allahin adami olurdun der, ateist gelir hayir undead warlock acmaliydin der al sana din tartismasi. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 'sence'. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 İlk olarak o büyü topiğinde tartışmaların nereden çıktığını anlamadım. Yani reha muhtar ın bi ses kaydı vardı(ki süperdi, bayağı güldüm konuyu bağlayışına:)) sonra bi yerde konu büyümüş, ordan islama geçmiş ve islam-ateist çatışması başlamış(ki nerden çıktı onu da anlamadım) Sonraki cihad ortamına bakarsak bence dalga geçilmeyi sonuna kadar hakediyodu. Din değil, konunun gidişatı. Komikti yani bayağı güldüm açıkçası. Moderasyon olarak dine yasak koyuyosanız tarafsız bi şekilde değerlendirmeniz gerekiyo bence. Yani din-dogma karşıtı topicleri kitliyosanız tartışanlar hakkında yaptırım uygulanıyosa bunun tam tersi de geçerli olmalı. Yani "Allah allah bu ne ya?" "-Allah mı? *banned*" tarzı bişey kastetmiyorum da sağa sola sure cpliyenler, "Cehennemde yanıcaksınız deyuslar", bela okuyanlar, ota kakaya allahın işi diye atlayanlar filan aynı yaptırıma maruz kalmalı yoksa çifte standart olur. Emaleth said: bu threadde bile korkunç gazabımdan (:P) korkmadan sağa sola sataşanlar gördüm, onlarla eve gidince ilgileniciim, kelime-i şehadet getirsinler :P incoming! :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Arkadaşlar burası ülkü ocağımı? O cümlelerde konulamayacaksa eğer ... Yapmayın yahu, Bende zannettim küfür falan edildi. Eğer bu tarz espriler yapmakta yasaklanacaksa ben buna islamo-faşizm derim kusura bakmayın. İnsanları baskı altına almaya çalışmaktır bu yaptığınız. Yarın öbür gün ben müslüman değilim diyene çek git te denir bu kafayla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Off ne kadar kötü aşağılamışım ya kendi dinimi.. Cehennem banko oldu hay allah :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 konu dışından bazen paticikten uzak kalmış Emaleth mod oldugu için bazı sorunlar oluyor böle. Emaleth'e tavsiyem Zegnaya ya da sürekli forumda olanlara mesajla danışsın hangisi espri hangisi değil anlamada yardımcı olurlar bi süre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 neyse benim gibi dusunen biri varmis, bastim editi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Husker said: Arkadaşlar burası ülkü ocağımı? O cümlelerde konulamayacaksa eğer ... Yapmayın yahu, Bende zannettim küfür falan edildi. Eğer bu tarz espriler yapmakta yasaklanacaksa ben buna islamo-faşizm derim kusura bakmayın. İnsanları baskı altına almaya çalışmaktır bu yaptığınız. Yarın öbür gün ben müslüman değilim diyene çek git te denir bu kafayla. Evet kesinlikle katılıyorum. Emaleth'e sabır diliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 said: LucifeL @madmaximus ben dalgamı geçerim kişsel görüşüm felsefem diye bir şey yok.evet herkes fikir özgürlüğüne sahiptir ama senin özgürlüğün başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.o yüzden insanların en çok önem verdiği değerlerle dalga geçemezsin bu hakka sahip değilisin(hiç kimse değil)buna bende dahilim. İnsanların çok önem verdiği değerlerle kusura bakma ama medeni toplumlarda rahatlıkla dalga geçilir. Dalga geçmek ayrı birşey bütün müslümanlar aptaldır dersen mesela o ayrı birşey. Ama bir Muhammed karikatürüne tahammül edilemeyen bir toplum haline geldik. Buna karşı çıkanları iki gruba ayırıyorum: 1-) Manevi-kutsal değerlere saygı adı altında ''biz kafirleri'' susturmak isteyenler 2-)Buradan kendilerinde hak bulup Atatürk vs. yle dalga geçmek isteyipte cesaret edemeyenler. (ha ben atatürk konusunda da böyle birşey olsaydı böyle alınmazdım) @Farinal:o ayrı bir konu burada tartışmayalım olur mu? konu rayından çıkmasın diye o ifadeyi düzeltiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Güncelledim sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Hz. Muhammed karikatürü çok uç bir örnek. Ben şahsen dindar bir insan olmamama rağmen, beni bile rahatsız etti o karikatür. Ema başka bir topic'te bahsetmişti, "Ben ateşe tapıyorum" derse birisi, kalkıp "Ahah salağa bak, işerim ben söner" diyemezsin, böyle bir hakkın yok yani. Şunu da söyleyeyim, şu mesajın bile kendi içinde çelişiyor. said: İnsanların çok önem verdiği değerlerle kusura bakma ama medeni toplumlarda rahatlıkla dalga geçilir. said: Buradan kendilerinde hak bulup Atatürk vs. yle dalga geçmek isteyipte cesaret edemeyenler. Edit : Bir de arkadaşlar, bir üstteki mesajı alıntılamayın. Tek kelimelik mesaj yazıp, 10 satırlık mesaj alıntılıyorsunuz, görüntü kirliliği oluşuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 medeni bir toplum oldugumuzu dusunursen celiski var, yoksa yok :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 emaleth papatya gibisin beyaz ve ince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 arcane olarak değil de bir moderatör olarak cevaplıyorum: 1) Bu konulardan bazıları içerik olarak yasaklı olan konular. Konuların açıldığı anda kilitlenmemesi hata. Kullanıcı insiyatifine güvenebilecek bir üyelik ve moderasyon sistemine sahip değiliz. Hatta bence üye sayılarının Paticik civarında gezindiği forumlarda öyle bir sistem teorik olarak da mümkün değil zira kullanıcıdan kullanıcıya fark vardır. 2) Paticik şu anki haliyle yeni gelenleri korkutan bir forum. Moderasyon ile düzeleceğini umut ettiğimden durumu olmasa da gidişatı içime sindirebildiğimi söyleyebilirim. 3) Kurallara göre küfürlü mesajlar yazmak ve hakaret yasak. Kişisel empati konuyla ilgisiz. Önemli olan kimin haklı olduğu zira moderasyon kararları buna göre alınır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 pardon asteroth ama ateşe tapanlara hergün aralıksız gafil deniyor bu ülkede kuran kursu, cami, tekke dergah kahve hatta belki forumlarda. Hindu-İnek olayı ile durmadan dalga geçiliyor. İslamcılar diğer semavi dinler dahil bütün inançları aşağılayan ifadeleri durmaksızın kullanıyorlar. Onlar yapınca oluyor yani. Mesela bir ara şamanistler ile ilgili bir topik açıldı millet totem dikelim oha ne komik bu ne la saçma dedi hiçbir inançlı arkadaşımız çıkıpta milletin inançlarına hakaret etmeyin ben basar giderim buradan demedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar