Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

konu dışı gündemi: kutuplaşma vs (kıtipi)yozlaşma

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

Horace'ın açtığı topice de bak sırf bu topikten bahsetmiyorum.

Pardon hem siz kimsiniz? Peygamber falan mısınız benim dinimi bana öğretmeye kalkıyorsunuz? Yok saygısızlıkmış bilmemneymiş siz mi karar vereceksiniz din ile ilgili neyin saygısızlık olduğuna? Madem hiç espri kaldırma gibi bir yeteneğiniz yok, o tarz topiklere hiç girmeyin..

Öyle "Sure ss'i koymuş foruma salak bıkbık" gibi geri kafalı zavallıların, kendi akıllarınca iyi "müslüman" olma çabası da çok komiğime gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

slat said:
Yok saygısızlıkmış bilmemneymiş siz mi karar vereceksiniz din ile ilgili neyin saygısızlık olduğuna?

kim karar vericek danıştay mı?

saygının ne olduğunu da tartışmayalım burda he?

eğer sen karşında ki insanın düşünceleriyle(ne düşündüğü önemli değil) dalga geçiyosan bu saygısızlıktır.katılmadığını ve neden katılmadığı söylersin dalga geçmek saygızlıktır ve saygısızlığa karar vercek bi merci yok yani

edit:biraz açmam gerekti söylemek istediğimi nitekim ayar kovalamışım gibi olmuş nitekim alınmış arkadaşımız
Sosyal ağlarda paylaş

bana sanki bu konular yasaklandıktan sonra tartışmalar vs. daha çok arttı gibi geldi.şahsen din konusunda konuşmaktan kaçınıyorum sonuçta din genel olarak dogmatik birşey burda tartışarak birbirimizin fikrini değiştiremeyeceğimize(ve de misyoner olmadığımıza) din konusunu tartışmak saçma ve gereksiz geliyor.elde edilen tek şey karşılıklı hakaretler veya belli kişilerin diğerlerinin inançlarıyla "eğlenmesi" ve dalga geçmesidir ki bu sadece ortamı geriyor.yani söylemek istediğim tartışarak bir yere ulaşılamayan bir konu bu ve artık her olay dine,inançlara bağlanıyor,her konuda bununla ilgili gereksiz bir espri oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
yasaklara karşı olan, kimilerine göre kutsal olan değerlere hakareti sindiremeyenleri bağnazlıkla suçlayan arkadaşlara bir soru:

atatürk ve cumhuriyete hakareti de serbest bırakalım mı forumda?

soylemek istemiyorum cunku artik polemiklerden fecii halde sıkıldım işimi bıraktım topağı okudum,işte sorun bu kıyaslamacı kafa yapısında.kutsal olanlara karşı Atatürk ve cumhuriyeti gören bu insanlar oldukça daha siyasal islam cok dalgaya alınacak cok horaslar gidecek bu forumdan.

siyasal islam dışında,islam ve değerleriyle dalga geçilmesini bende doğru bulmuyorum.aynı şekilde 'dinsizler siktirin gidin' kafa yapısınıda iğrenç tabii ki.herkesin inancı kendine kim neyi ispatlamaya çalışıyor?

ayrıca Ataya ve cumhuriyete hakaret başlarsa analar bacılar rahat durmaz açık konuşursak.

islam ve büyü konusuna gelirsek benim amacım reha muhtarın alkollü halinin komikliğiydi ancak islama karşıda o konuda bir hakaret bulunmuyor.

şov yapan yaptığıyla kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
din siyaset konuşmak yasak "yok patinin yaşı büyüdü,herkes abi oldu,akıllandılar,yasak yasak nereye kadar" diye birşey yok forum tartışma platformudur bu konularda tartışılmıyor insanlar savaş baltalarıylan birbirlerine saldırıyor olan tek şey kalplerin kırılması paticiğin konsepti belli beyenmiyen varsa başka bir forumda bunları tartışır
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konulara hic girmeyen bir takipci olarak, bu noktada sunu belirtmekte fayda goruyorum ki: Semsiye girdi, girmekle kalmadi acildi ve o delik artik bizim bildigimiz delik degil...

Cok pesimist gibi gorunsede, su bir gercek; Burda moderasyon eksikligi suresince gecen muhabbetlerde insanlarin birbirlerine taktigi "Seriatci pezemenk" veya "Masa basi gomunisti it" etiketlerini sokmenin yolu olmadigi gibi, bu etiketlerin zaman zaman cikaracagi sorunlari engellemenin de pek yolu yok, zira gun gelir o ideolojisine gicik kaptigin essege uzun zamandir sokmak istedigin, derinlerde boyle fokur fokur kaynayan, zeka piriltisi dolu, sevenlerin tarafindan "sdfsdfsdf" gibi yine zeka dolu tepkilerle karsilanip takdir edilecek laf icin en uygun pasi bulursun mesajlar icerisinde. O noktadan sonra bir baska gece dramasi gorur, insanlar birbirlerine daha fazla gicik olur, moderasyon mudalesinden sonra da bir dahaki firsat beklenir...
Sosyal ağlarda paylaş

durum o kadar komikki
ataturkü ezip, onun lafini editleyip allaha yalakalik yapiyorlar guya
"Hakimiyet Allah indir."
bunlar arabalarin, otomobillerin arkasina yapiştirip gezen tipler var.
heh arkadas, sen kimi neyle kiyasliyorsun?
ataturk insan, senin gozunde o da bir kul, sen onun lafiyla senin tanrina mi yalakalik yapiyorsun? ne zavallisin ne acinasisin.

ataturku allahinla mukayese etme arkadasim, cunku o zaman inandiklarinla çelişiyorsun.
ataturkun düşüncelerini benimse,
ikide bir de
"dinle dagla geciliyosa, ataturk ve cumhuriyetle de gecilsin" diye cıkılmasin bi yerden,
farkli iki konu.

ayrıca tek saygisizlik muslumanlara mi bu forumda?
ben düşüncelerimi ozgurce konusamayacaksam, konustugumda adam cami imami moduna giriyorsa nerde saygi?
Sosyal ağlarda paylaş

'dini değerler vs atatürk' gibi bir kıyaslama yok orada, değerlerden bahsediliyor. yoksa türkiye cumhuriyeti ya da atatürk de sadece 70 milyon insanın değeridir, matematiksel değerler değil bunlar ki değişmesin kişiden kişiye.

olay bunlara hakareti serbest bırakmaksa hodri meydan dedik ama cevap ancak "ana bacıya söveriz" oldu. işte burada görebiliyoruz kimler bağnaz açıkça.

evet dini değerlere hakaret bu forumda son zamanlarda bir trend oldu, bunu kabullenmeyen de sadece bu hakaretleri yapanlar ya da destekçileri sadece. yoksa apaçık ortada olan bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:

şimdi soruyorum:
1) bu mudur? reva mıdır? her konunun dönüp dolaşıp geldiği yer aynı mı olmalıdır?
2) paticik'in başta yeni gelenler olmak üzere dış dünyaya verdiği izlenimin bu olmasını içinize sindirebiliyor musunuz?
3) (bunu paticik hayatımda ilk defa söylüyorum) ateistin önde gideni, bayrak sallayanı ve basbaya bir din düşmanı olarak horas'ın gitmeye yeltenmesine çok üzülmemi, kendisini tam anlamıyla haklı bulmasam da gayet anlayabilmemi, empati kurabilmemi nasıl açıklarsınız?
4) hadi kişisele girmişken, sizce ateizmimi 7 senedir nasıl içimde sakladım? ben ketum muyum? kabız mıyım? korkak mıyım? acaba neden gerek görmedim bu konuları konuşmaya? hiç mi içimden gelmedi? neden elimde yetki de varken hepinizi dinden çıkarmaya girişmedim?
5) efsane miymiş?

samimiyetle fikrinizi istiyorum çünkü ben alan yetkilisi olarak ne yapacağımı şaşırdım.
kurt kuzu postu giyerse, pirzolası nasıl olur onu anlamaya çalışıyorum. sapla samanı, patiyle hıyarı, şaka ile kakayı ayırmaya çalışıyorum.
lütfen yardımcı olun.
ve lütfen dürüst olun.

Oncelikle Emaleth sunu soylemek istiyorum, ne kadar iyi bir mod oldugunu bu basliginla kanitladin.(olaya nazi gibi yaklasmayip bizim fikirlerimizi sordugun icin tesekkurler)

Cevaplara geceyim:
1)Konularin birinde potansiyel oluyor, bu konuya geliniyor, insanlar cevap yazmak isterken bir bakiyorlar konu kitlenmis, tartisma baska bir konuda devam ediyor, sinirler iyice geriliyor.
2)Hic hos degil tabi, yeni gelenlere de kotu ornek oluyor.
3)Horasla uzun zamandir forumda muhabbetin olmustur, olmasa da tanimissindir, sempati duymussundur ona karsi. Mesela ben horasin gorsel sanatlar calismalarina bayiliyorum, ama uzuldum mu gitmesine? Hayir, bence iyi oldu. Ben bir ateist olarak, teistlerin din konusunda uzerlerine gitmeye bayiliyorum, horasa olanlari izlerken eglendim baya.
4)Hayir Emaleth korkak degilsin, Turkiyedeki ateistlerin geneli gibi ateist oldugunu belirtmekten cekiniyorsun, ateist bir anne babanin ateist bir oglu olarak annem babam bana hep ateist oldugunu soyleme her yerde derdi, senin de onlar gibi bir bildigin vardir, o yuzden soylememissindir.
5)efsaneymis
Sosyal ağlarda paylaş

böyle konuyu cıvıtanlar ayar verenler vs kişileri bir kaç gün uzaklaştırırsak sorun hallolur. ama bunu sürekli yapmak gerek. çünkü adam bi daha yapmaya yeltenir o davranışı büyük ihtimalle, her seferinde uzaklaştırılırsa artık sıkılır, ya forumlara bakmaz olur ya da adam olur.. ama bu konuda yönetimin sabırla ve azimle çalışması lazım. dinsizin hakkından imansız gelecekse, imansız oluverin biraz.(lan gene dini karıştırdık işin içine :D )
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
böyle konuyu cıvıtanlar ayar verenler vs kişileri bir kaç gün uzaklaştırırsak sorun hallolur. ama bunu sürekli yapmak gerek. çünkü adam bi daha yapmaya yeltenir o davranışı büyük ihtimalle, her seferinde uzaklaştırılırsa artık sıkılır, ya forumlara bakmaz olur ya da adam olur.. ama bu konuda yönetimin sabırla ve azimle çalışması lazım. dinsizin hakkından imansız gelecekse, imansız oluverin biraz.(lan gene dini karıştırdık işin içine :D )

Ateistlerin dindar insanlarla dalga gecmesi gayet normal abi neyini bu kadar buyuttunuz anlamadim :D

Hepsi dalga gecer demiyorum ama gecenlerin de gecmeleri normal bence
Sosyal ağlarda paylaş

Eeöö selam. Hazır herkes fikirlerini yazıyor, ben de tutayım bir ucundan dedim.

Şimdi efendim, şikayet edilen, yakınılan olaylar birbirinden bağımsız değiller. Aslına bakarsan fena halde birbirine girmiş durumdalar. Nedir bu olaylar;

1-) Din
2-) Siyaset/Politika

Din tartışmaları zaten dipsiz kuyu bildiğiniz üzere. Normalde din konulu bir tartışma olduğunda, ben kendimi çok da kasmaz, karşımdakinin anlayabileceği noktaya kadar kendi görüşlerimi anlatır, sonrasında susardım. Eh karşımdaki de kendi derdini -dinlemiyor olsam bile- inatla anlatmaya devam eder ama bir yerden sonra susardı, bu konuşma iki günde bir olmadığından da rahatsız etmezdi açıkçası.

İkinci olarak, siyaset mevzusu, en az din kadar karmaşık bir konu. Bu konuda daha da fazla seçenek olduğundan, daha da fazla kafadan ses çıkıyor, ortalık daha çok karışıyor. Siyaset konusundaki tartışmalar, genellikle daha sakin olurdu son dönemlere kadar, fakat son dönemlerde -sizin de bildiğiniz üzere- fazlasıyla kaynamaya başladı.

Şimdi bu ikisini ayrı ayrı belirttim ama kalkıp "Din ve Siyaset yasak" diyerek bu tarz tartışmaların kökünün kazınabileceğini düşünüyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz demektir. Zira daha önce de dediğim gibi, bu konuların hepsi birbiriyle sımsıkı bağlannmış durumda. Hadi daha fazla da kastırmayayım, açık açık söyleyeyim; AKP Hükümeti söz konusu olunca, din ve siyaset kesinlikle ayrılamayacak iki konu oluyor. Üstüne laiklik, Atatürk vs. ekleyince konu dallanıp budaklanıyor ve illa ki bir şekilde yasaklanmış konulara giriliyor.

Ha şimdi şunu diyebilirsiniz "Siyaset yasaklanınca, AKP Hükümetini tartışmak da yasak olmayacak mı?" Olmayacak efendim. Yarın öbür gün bir özelleştirme olacak, hop tartışma önce AKP'ye, ordan RTE'ye, ordan belki Sezer'e, belki İslam'a atlayıp duracak, birbirimizi yemeye devam edeceğiz. Yani uzun lafın kısası, devletle ilgili hiçbir şeyin tartışılmaması lazım forumda, siyaset ve din tartışması istenmiyorsa. Bunun için suçlu arayacak olursanız, kalkıp "dini, siyasi amaçları için kullanan parti AKP"yi gösterebilirsiniz veya "Din düşmanlığını AKP üzerinden yapan gençlik"i o ayrı tartışma.

Evet benim diyeceklerim bu kadar bu konuda, kolay gelsin valla Ema.
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:

1) bu mudur? reva mıdır? her konunun dönüp dolaşıp geldiği yer aynı mı olmalıdır?
2) paticik'in başta yeni gelenler olmak üzere dış dünyaya verdiği izlenimin bu olmasını içinize sindirebiliyor musunuz?
3) (bunu paticik hayatımda ilk defa söylüyorum) ateistin önde gideni, bayrak sallayanı ve basbaya bir din düşmanı olarak horas'ın gitmeye yeltenmesine çok üzülmemi, kendisini tam anlamıyla haklı bulmasam da gayet anlayabilmemi, empati kurabilmemi nasıl açıklarsınız?
4) hadi kişisele girmişken, sizce ateizmimi 7 senedir nasıl içimde sakladım? ben ketum muyum? kabız mıyım? korkak mıyım? acaba neden gerek görmedim bu konuları konuşmaya? hiç mi içimden gelmedi? neden elimde yetki de varken hepinizi dinden çıkarmaya girişmedim?
5) efsane miymiş?

1-) tartışmayı bilmemiz lazım illa kutuplaşmaya gerek yok yani illa sağcı solcu, türban takan takmayan, kürt Türk, vs diye ayrımlara gerek yok karşındaki bir birey sen de bi bireysin, birey birey tartış işte zorun ne :F
2-) valla eski üyeler ne yapıyorsa yeni gelenler de hemen aynısını yapıyor tüm toplum hayatında da bu böyle ondan biz daha seviyeli durursak yeni üyelerimiz de aynı seviyeyi koruyacaktır
3-)horas kimdir tanımam ama bu forum ne senin ne benim ne de başkasının güzel vakit geçirmek belki bilmediğimiz unuttuğumuz şeyleri öğrenmek için güzel bir paylaşım ortamı yıllardan gelen bir seviye var kimseyi küstürüp karışmayalım derim ben
4-) güzel yapmışsın sonuçta din bireysel bir olgu bence yani benim inancım Allahla benim aramda olan birşey hele ki sanal dünyada kimseye hiçbir şeyi kanıtlamaya ihtiyacımız yok bir konuyu tartışırken karşımızdakinin hangi dine mensup olduğunu ya da bir dine inanıp inanmadığını bilmemize gerek yok herşeyi de saygı çerçevesi içinde tartışabilmeliyiz
5-)efsane geyiğini pek sevmedim ama bu kadar kişi beğendiğine göre vardır bişeysi diyorum oldum olası tek kelimelik postlara karşıyımdır onun için düzgün bir posttan sonra gelen efsaneymiş kelimesi beni çok rahatsız etmiyor ama efsaneymişten oluşan bir post gereksiz bişi yani olsa da olur olmasa da olur
Sosyal ağlarda paylaş

arayın başka bi forum bulabilcek misiniz burası gibi.

din hakkında ne arkadaşlarının içinde, ne yakınlarının yanında, ne okulundaki forumlarda böyle konuşabilir mi bu aptallıklarını hala savunanlar. hayır. neden herkes onlara salak bebelermiş gözüyle bakar, zira bu kadar ileri akıl sahipleri gitmez. ya da biri çıkar laf eder size, göt korkunuzdan susarsınız gerçek hayatta.

sanalda bile böyle konuşulmaz ama işte adam başlıyor. dur diyen yok ki modlardan. kullanıcı çıksa o senin inandığın diyip devam ediyor taşşak geçmeye. atılan msjlar belli. o yüzden artık cevap veren de kalmadı. körler sağırlar birbiriyle eğleniyor. sonra hassasiyeti olanlar da "dayanamayıp" gidiyor.

istenen de bu sanırım düzen devam ettiğine göre.
Sosyal ağlarda paylaş

mADmaXimus said:

Ateistlerin dindar insanlarla dalga gecmesi gayet normal abi neyini bu kadar buyuttunuz anlamadim :D

Hepsi dalga gecer demiyorum ama gecenlerin de gecmeleri normal bence

bu düşünceyle devam edersen polemikler hiç bitmeyecektir nitekim aşşağıda ilginç bir cevapta var.

ayrıca sana normal ve eğlenceli gelebilir ama karşıdaki için aynı şeyi söylemek mümkün değil biraz empati kurmak lazım.yine senin mantığınla düşünürsek dindar insanların yoğun olduğu ortamda seni dışlaması parmakla göstermesi onlar için "normal" sence bunu mu yapmalılar?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...