Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

konu dışı gündemi: kutuplaşma vs (kıtipi)yozlaşma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
diyecek laf kalmayınca işi geyiğe vuran sevgili viktor'un :) ya da "NO, U SUCK" modundaki soulless'ın üzerine hiç gitmeyeyim bu saatte. olivies'e geçiyorum:

şimdi olay benim gördüğüm kadarıyla bazısı ban yiyip banı kalkan, bazısı ban yiyip yeni hesapla geri dönen ama hepsi de bunlardan ders almamış, ortalığı karıştırmak için tam gaz bildikleri yoldan dönmeyen, modların hoşgörüsü ile yuvarlanıp giden bir grubun gene modların online olmadığı bir saatte günlük kural ihlalleri sırasında nihayet birisini çileden çıkartması ve bu kişinin "alın başınıza çalın" mealinde kapıyı çarpıp çıkmasıdır.

ve evet, bana göre burada terliği yiyecek kişiler bellidir ki bu başlığa mesaj atmış yöneticilerin mesajlarından çıkardığım sonuç da bu. hala anlamazlıktan gelenler, "burası bizim çöplüğümüz, ya alışırsın ya gidersin" diyenler mi haklı yoksa bunların dellendirdikleri mi, yakında netleşecek görünüşe göre.

ha bu arada, zayıf wow forumu benzetmeleri +5 enchantment katmıyormuş argümanlara isviçreli bilimadamlarının tespitlerine göre. bilginize.
Mesaj tarihi:
Tüm topici tek seferde okudum, dünden beri kafamda az çok şekillenmiş olan mesaja eklemek üzere alıntılar yaptım, yeniden okuyacağım mesajlar var arada falan ama artık ucundan başlamak gerekiyor herhalde.

Şimdi, horasın açtığı topic, bunca zamandır paticikte okuduğum topicler arasında beni en çok üzenlerden biri oldu. Sadece horasın veda mesajı olduğu veya o anda o amaçla atılmış olduğu için değil -ki kendisi forumda mesajlarını en çok özleyeceğim insanlardan biridir-, horasa yakışmayacak bir veda mesajı olduğu için de değil, ama daha çok gerçekten normal karşıladığım, hak verdiğim bir tepki olduğu için üzüldüm. Daha da önemlisi bunca senedir keyifle takip ettiğim forumdaki cıvıklığa sam sir ya da horas gibi tepki vermektense, aynı mesajları aynı adamlara yazmaktan sıkılıp birvurdumduymazlık, birbanadokunmayanyılanbinyaşasıncılığa gömülmüş olduğum için üzüldüm. Bunu değiştirecek sabrım, gücüm, isteğim olmadığı için üzüldüm.

Hak verdiğim nokta üslup değil, mesajın içeriği hiç değil; hak verdiğim nokta tepki, tepkinin ta kendisi.

Ne sınırdan anlıyorsunuz, ne uyarıdan. Kendiniz sınır koymayı beceremiyor, başkası sizi sınırlandırdığında ise özgürlük savaşçısına dönüşüyorsunuz.

Anlamıyorsunuz. Daha kötüsü anlamaya çalışmıyorsunuz. Empati yeteneğinden yoksun olmanız değil sorun belki, ama buna ihtiyaç duymuyor olmanız vahim.

Aslında çok daha uzun ve çok daha tatsız yazmak istemiş olduğum ancak bu kadar sayfa okuduktan sonra söylenmiş şeyleri çok fazla tekrar etmemek adına kısaltılmış bu girişten sonra, iki satır da yorum yapayım;

Herşeyden önce bütün islamda büyü topiğini masum, ancak horasın bu topicte, bu topice mesaj atan, diniyle dalga geçen insanlara yönelik atmış olduğu "allah belanızı versin" cümlesini offensif bulanlara sözüm; ironiden anlamayan nesle aşina değilim.

Sonra samin bu topicteki "Atatürk'e küfür edilse rahatsız olmayacak mısınız, neden empati kurmayı beceremiyorsunuz" mealindeki mesajına "islama laf geldi mi hemen Atatürk'e küfür gündeme geliyor nealekası vear yaaa" tepkisi verenlere not düşmek istiyorum(zira göt ister o tepkisi verenlere yazacak birşeyim yok); konu mankenimiz yobaz seriatci pezemenk sam burada (muhtemelen aylardır aynı adamlara "insanların değerleriyle dalga geçmeyi bu kadar rahat savunurken, kendi değerlerinizle dalga geçildiğinde vereceğiniz tepkiyi düşünün, göz önünde bulundurun, öyle şekillendirin düşüncenizi, az empati yapın ulan" demekten sıkılmış olduğundan) laf anlatmaya çalıştığı insanların ortak değerleri olduğundan emin olduğu bir şeyi örneklemek amacıyla Atatürk ve cumhuriyeti kullanmış. (Umuyorum ki ortak değerinizdir, sam böyle düşünmekte haklıdır, ama bu konumuz dışı şu an.) Bunu görmüyor olmanız acı, ama daha acı olan kısmı bence böyle bir ihtimali değerlendirmiyor olmanız, ki alttaki alıntıya geçiyoruz bu noktada, doggy şahane ifade etmiş. Herhangi bir eklemeye hacet yok, bu mesajı kırpmak, bölmek de istemiyorum. Belli bir bölümü değil tamamı yeniden okunmalı bence, maalesef çok başarılı bir özet olmuş. ;

HellHound said:
Bu konulara hic girmeyen bir takipci olarak, bu noktada sunu belirtmekte fayda goruyorum ki: Semsiye girdi, girmekle kalmadi acildi ve o delik artik bizim bildigimiz delik degil...

Cok pesimist gibi gorunsede, su bir gercek; Burda moderasyon eksikligi suresince gecen muhabbetlerde insanlarin birbirlerine taktigi "Seriatci pezemenk" veya "Masa basi gomunisti it" etiketlerini sokmenin yolu olmadigi gibi, bu etiketlerin zaman zaman cikaracagi sorunlari engellemenin de pek yolu yok, zira gun gelir o ideolojisine gicik kaptigin essege uzun zamandir sokmak istedigin, derinlerde boyle fokur fokur kaynayan, zeka piriltisi dolu, sevenlerin tarafindan "sdfsdfsdf" gibi yine zeka dolu tepkilerle karsilanip takdir edilecek laf icin en uygun pasi bulursun mesajlar icerisinde. O noktadan sonra bir baska gece dramasi gorur, insanlar birbirlerine daha fazla gicik olur, moderasyon mudalesinden sonra da bir dahaki firsat beklenir...

Ben kendi adıma çok sıkıldım; dinle veya inançlarla dalga geçilmesinden de sıkıldım, ona buna yobaz şeriatçı denmesinden de, emalethin tarafsızlığını belirtmek için ateist olduğunu söyleme ihtiyacı hissetmesinden de, bizzat aynı ihtiyaç içinde olmamdan da sıkıldım.

Bu sadece yasakla banla çözülecek konu değil sevgili patiler, otokontrol olmazsa olmaz. Eski güzel günlerimiz bitti, artık eskisi gibi birbirini tanımıyor herkes. Kimin ne tepki vereceğini bildiğimiz, ona göre mesaj attığımız yıllar geride kaldı, hem de epey bir zaman önce geride kaldı. Daha kötüsü siz bir mesaj attığınızda, herkes ne demek istediğinizi anlamıyor artık. Bunu göz önünde bulundurarak mesaj atmak sizin sorumluluğunuz, herkesin hassasiyetlerine saygı göstermek de sizin sorumluluğunuz; sadece mesajınızı silme yetkisi olan insanların değil. Sıklıkla yapılan bir çağrıdır paticik tarihinde ama yeri geldi yine; herşeyi devletten beklemeyin.

Beklemeyin, beklemeyin ki insanlar da sıkılmasın, patlamasın, iki satır yazı yazacak enerji bulabilsinler, hatta yeri gelirse şeker de yiyebilsinler.
Mesaj tarihi:
Olivies said:
Geri gelipte tekrar yazdigina gore,pisman oldgunu belirttigine gore,o gemileri eliyle sondurmus.

Umarım söndürmüştür, umarım anlık sinirdir, umarım devam eder mesaj atmaya ancak ben en azından bir süre pek mesajını göreceğime inanmıyorum horasın.

Banlenmesini isteyenlere de, horasın patlayıp patiden ayrılışına sevinenlere de, bu olayı "ehehe ne komikmiş lan, efsaneymiş" diye yorumlayanlara da tercihlerine göre allahtan, manitudan veya lvl 70 mageden intellect buffı diliyorum.

eidk: banlenmesini isteyenler ile "haksızlık olmaması açısından eşitlik aıdna banlenmeli" diyenleri iki ayrı kategoride toplayalım, ikinci kategoriye girenlere lvl 40 int buffı yeter, yanlış anlaşılma olmaması açısından açıyorum anlamı
Mesaj tarihi:
sam said:
şimdi olay benim gördüğüm kadarıyla bazısı ban yiyip banı kalkan, bazısı ban yiyip yeni hesapla geri dönen ama hepsi de bunlardan ders almamış, ortalığı karıştırmak için tam gaz bildikleri yoldan dönmeyen, modların hoşgörüsü ile yuvarlanıp giden bir grubun gene modların online olmadığı bir saatte günlük kural ihlalleri sırasında nihayet birisini çileden çıkartması ve bu kişinin "alın başınıza çalın" mealinde kapıyı çarpıp çıkmasıdır.

kimleri kastettigini anladim.Ve diyorum ki, 3-5 kisi icin mi '.. sizin dinsizliginizi ' tarzi bir sonla ayrildi.Sanki alayimiza yolladi gibi geldi lafi.Ornek vereyim sayili 5 kisi beni asiri rahatsiz etse,boyle bir tepki vermem.Cok alakasiz olur.Sonucta bir kitleye yaptigi agır hakaret sozkonusu.Bence tepki o bahsettigin insanlara degildi.Veya onlarda dahil diger herkeseydi.
Ve sanki sen onlara giciksin da horace in sozunu 'direkt' olarak onlara yolluyorsun:) icim mi fesat nedir dfg.
Bu konuya ait son msjim.Atismadan pek hoslanmiyorum.
Zaten herkes kendi dusundugunu baskasina empoze etmeye calisiyor, kimse birbirinden bisey ogrenmeye yonelik birsey yapmiyor,evet ben dahil.
Mesaj tarihi:
nefr, gerçekten çok teşekkür ederim. artık birşeyi onyüzmilyon kere söyleyince bazı noktaların aşikar olduğunu düşünüyor ve irdelemiyorum yeniden. elbette ki atatürk ve cumhuriyet örneği kullandıysam burada, ateist-dindar ayrımı gözetmeden forumun ezici çoğunluğunun ortak saydığı bir değer olduğunu ve empati kurulamamasının imkansız olduğunu düşündüğüm için kullandım. başka da değer bilmiyorum zaten türk vatandaşlarını için neredeyse tartışmasız ortak değer olabilecek.

bu vesileyle gülüp geçtiğim, hakkımdaki tespitlere kabaca tekrar değineyim. her ne kadar 'postlarımı takip etmiş' (acaba %1'ini baştan sona okumuşlar mıdır merak ediyorum) karakter analistlerinin şeriatçı pikaçu damgalamaları facepalm gif koyma hislerimi dürtmenin önüne geçemiyorsa da, bu tartışmalara yeni katılan birisinin gocunmamamı kabullenme olarak algılamaması için kimi zaman hatırlatmamda fayda var.

uzak veya yakın ailemde sakal bırakan ya da başörtüsü takan kimse yok. ileride bir eş edinirsem ve kız çocuklarım olursa başörtüsü takmalarını tercih etmem şahsen. seçimimi ve eğitimini buna göre yaparım ama kendi tercihlerine karışma hakkını da görmüyorum kendimde. gene bunlar arasında milli görüş akımının uzantısı partilere oy vermiş kimseyi bilmiyorum. hatta bildiğim kadarıyla aşırı sol ya da aşırı sağ partilere oy veren kimsenin de olduğuna ihtimal vermiyorum, en azından yakınlarım arasında. kendim küçükken muhafazakar (dini değil milliyetçi yaklaşımlı) bir dönemden geçtiysem de on yıldır liberal görüşlü bir insanım. lakin bu 'liberallik' denen kavram türk siyasetinde fazla bahsi geçmediğinden olsa gerek, sadece burada değil, gerçek yaşamda da sık sık yanlış anlaşılıyor ve çeşitli damgalar yiyorum. hem solcu olarak, hem de sağcı. artık alıştığım için dikkate almıyorum, zaten arkadaşım saymadığım insanlardan gelen tepkileri de umursamıyorum doğrusu. atatürk'ü seviyor, sayıyor, tarihimizle ve türklüğümle gurur duyuyor, tanrı'ya da inanıyorum.

ayrıca paticik'te "ben o filmdeki erol taş değilim" demek zorunda kaldığımız günleri de görmekten üzüntülüyüm.
Mesaj tarihi:
Futbol bolumunde 8-0 muhabbetine butun BJK taraftarlari sovebilmeli kurdugunuz mantiga gore.[acayim dedim surasini, adamlar taraftar, sevdigi deger verdigi bir sey takimi, bununla dalga geciliyor israrla.]
Ama pardon, kankaydi di mi adam.. O zaman evet ya adam hakli. Ben de 1 sayfa yazardim da orasini da Penth, latince yapsin.
Mesaj tarihi:
Wissy,hoca sen dota falan oyna bence.İnsanlar hakkinda iyi oldukları şeyleri yapınca daha bi sayılıyolar genelde,gözönünde bulundur.
Çünkü tartışma konusuna girince çok fazla tek taraflı düşünüyosun.Nefr,Sam olayı en iyi haliyle açıklamış.Bukadar da açıklamanın üstüne böyle basit bi yaklaşım harika olmuş yani,bravo wissy.
Mesaj tarihi:
Sana cevap vermeye lüzum yok,nasıl olsa uzatıyosun anlamsız yere.Ben eurobattle'cıyım.

Bi ekleme daha yapayım,dota'da oynamıyorum,td yada wintermaul falan takılıyorum öyle arada bi.
Mesaj tarihi:
SendikA (SndK) bizim dota klanımız, burda adını zikretmeyin!!!1111

Şimdi bu tartışmalar gereksiz. Yatacaktım ama bir mesaj atayım dedim.

Öncelikle bu tartışmaların tek görüldüğü alan gördüğünüz gibi Konu Dışı. FPS bölümünde Call of Duty 4 konusuna Sam'de mesaj atıyor, niye dalaşmıyoruz orda? Niye kavga çıkmıyor?

Hmm... Demek ki burda işleri kızıştıran etmenler var, diğer bölümlerde yok çünkü...

Öte yandan ateizm bu ülkede kolay kolay her platformda açığa çıkarılamayan bir seçim. Batı ülkelerinde değiliz. Paticik'te dile getirebiliyor insanlar, bu da tabi insanın kendini ifade etmeyi bulduğu tek tük mekanlarda işi abartmasına neden olabiliyor. Dinle kafa bulan espriler yapılıyor, fotolar konuluyor, dalga geçiliyor. Öteki kesimse haklı çıkmaya çalışıyor. Ben buna yoruyorum olanları. Bence gayette normal.

Bu konularda konu dışında açılıyor, e böyle konulara da biri gelip ayetlerden bir demet paste'lerse, diğer kesim tarafından saçma bulunuyor (ki bence haklı olduğumuz çooook nokta var ama hadi neyse). Dolayısıyla tartışma çıkıyor, hararetleniyor. Ama kimse "eee başlarım dinize, sktrin gidin!" demiyor.

Din tarafında ki kesim yasaklansın istiyor, bizde istemiyoruz. O zaman açılan topiclere ayetler yapıştırmayın, bizi inanca davet etmeyin, problem ortadan kalkacaktır.

Siz kendi yasağınızı kendinize uygulayın, mutlu mesut geçinin.
Mesaj tarihi:
Açıklama yerinde olmuş wissy, nitekim başım ağrımıştı anlamaya çalışırken, teşekkür ederim. Öte yandan adamın diniyle takım taraftarlığını aynı kefeye koyuyor olman da, bence (bu topicte de örneğini görmüş olduğumuz) ateizm ve dini inancı aynı kefeye koyma anlamsızlığından daha makul değil, ve zaten aslında tartışmakta olduğumuz, daha doğrusu müsaade ederseniz tartışmayı hedeflediğimiz konunun kendisi bu yaklaşım.

Taraftarlık ile dini inancı aynı kefeye koymak sadece bir postta örnekleme adına yapılmış bile olsa karşındakinin inancına ne gözle baktığının göstergesidir. Ateizm ile dini inancı aynı kefeye koymak da mantıksızlıktır en basitinden. Hele bunu bir ateistin yapmasını ben komik bulurum, ve bir ateist olarak rahatsız da olurum hatta çünkü benim düşüncem mantığa, somuta dayanır, dolayısıyla tartışılabilir değerlendirilebilir. Sen benim ateizmimi ya da kendi ateizmini fikrimce hiçbir mantıklı bilimsel temeli olmayan dini inançlarla bir tutuyorsan kendi düşüncelerinin ne derece sağlıklı ve tutarlı olduğunu yeniden değerlendirmenin zamanı gelmiş bence. Bu mantık çizgisinden yola çıkarak diyorum ki insanların alınacağı, rahatsız olacağı şeyler de farklı farklı, sınırlar da farklı. Ateizme müslümanlığa gösterdiği saygıyı göstermeyen adama kızarım haklı olarak, hele de bir ateistin inancıyla ilgili tabuları olmadığı için saygı göstermek çok çok daha kolayken. Demek istediğim bu zaten.

Hayır sorun senin bu gözle bakıyor olman değil, bu gözle bakmayanı küçümsemen de değil; sorun bunu burada çekinmeden dile getirmen, getirebilmen. Kuraldır yasaktır yeterli değil işte burada, senin bir durup bakman lazım bu yaklaşıma girişmeden. Ve hayır, bu topic için veya bu mesajın için ve hatta senin için konuşmuyorum, senden yola çıkarak örnekleme yapmaya çalışıyorum.

Horasın haklı davası ve kankalık muhabbetine gelince, hangi mesajımda veya samin hangi mesajında horasın haklı olduğunu söylediğimizi okudun ki? Diyorum işte, okurken bütünü değil, takıldığınız noktayı göz önünde bulunduruyorsunuz. Esas anlamdan çok uzaklaşıyor, daha kötüsü mesajı atana göre ek anlam katarak yorumluyorsunuz.

Penth yapsın hikayesi ise tam demek istediğim şey işte zaten, örnekleme yapacak bir noktası yok, açık yeterince. Penth bayrak tutanlardan biri konuyla ilgili. Sorun da bizim kendi içimizde "penthin niyeti ortada geyik yapıyor işte" şeklinde yaptığı yanlışı gözardı ediyor olmamız. Ancak penthi görüp feyz alan ve ne seni ne beni ne penthi bilen adamların ahaha ben de katılayım bu coşku kervanına gazıyla oraya buraya aynı temada abuk subuk mesaj atmaları ne kadar yanlışsa, penthin mesajları da aslında o kadar, hatta pati tecrübesi nedeniyle daha fazla yanlış.

Edit: ek olarak bu sendika geyiğinden de sıkıldım, önceki mesajımdaki sıkıldımlara ekleyin lütfen. Keyifli başlayan, zamanında çok güldüğümüz bir olayı msn destekli forum genk timine çevirerek cıvığını çıkarmanızı izledik bir süredir tatsız şekilde, o da hoş olmadı mesela. Efsaneymiş veya viktor göreve gereksizliği ne kadar anlamlı kaldıysa, bu da o dereceye kadar düştü benim gözümde.

Paticik forumlarını 100 kişiyle sınırlandırdınız arkadaşlar, sorun özünde bu. Aynı ortak noktalara sahip hepi topu 100 kişi kendi aranızda mesajlaşıyormuş gibi takılıyorsunuz, takılıyoruz. Emanın mesajındaki "paticik forumlarının böyle görünmesini içinize sindirebiliyor musunuz" sorusunu cevaplarken o 100 kişiyi bir aşın, ciddi bir etrafınıza bakın, belki kalan 20K üyeden de birkaçını görürsünüz oralarda.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Din tarafında ki kesim yasaklansın istiyor, bizde istemiyoruz. O zaman açılan topiclere ayetler yapıştırmayın, bizi inanca davet etmeyin, problem ortadan kalkacaktır.

Siz kendi yasağınızı kendinize uygulayın, mutlu mesut geçinin.

Zaten ne sam,nede horace "dine dön ey kafir" diye mesaj atmadıki hiçbiyerde?Bende müslümanım ama,yazılanları okumuyorum,ilgilenmiyorum,cevapta atmıyorum.Kimse kimseyi dine davet etmiyor,ha şöyle de bişey varki,ortada din ile ilgili konuları konuşmak yasak iken bukadar muhabbet neden türetilince hala haklı bi yan aranıyor?

Bide şu var,bence horas'ın tepkisi sadece bu konuya değildi.Bisüredir biriken bu tavırlara,bu davranışlara idi.Zaten yaptığı açıklamada sadece din üzerine olmamış dikkat ettiyseniz.
Mesaj tarihi:
Aciklama yetmemis...
Benim gozunde mantikla aciklanamayan bir seyse din denen sey. Kanitsiz nedensiz insanlarin oyle dusundukleri ve istedikleri icin dogmatik bir sekilde pesinden gittigi bir seyse bu, takim tutma olayi birebir olmasa da oldukca yakindan karsiliyor bu durumu. Benim gozumde domatese tapanla tanriya tapan ayni derecede. Anlatabiliyor muyum? Olay din degil sizde, sozde hak dinlerden bahsediyorsunuz. O zaman acik acik diyin hak dinlere laf etmek yasak diye. Flying spaghetti monster vardi bir de...
Mesaj tarihi:
Bu arada `hedede soylemeyezsiniz ama burda ileri geri konusuyorsunuz` muhabbeti de komik. Zaten o bahsettiginiz yerde, o bahsettiginiz duzeydeki insanlarla muhattap olmuyorum ki... Siz de ayni bakisacisindaysaniz, oyle begenmediniz lafa kufur, siddetle yaklasacaksaniz soyleyin sizle de olmayalim.
Mesaj tarihi:
Bir de merak ettigim bir sey var...
Bizim tabiri caizse pati jenerasyonumuzun patiyi kendimizle sinirlandirmasindan bahsedilmis. Sizin jenerasyondan birine[ben sahsen burdaydim da cocuktum.] laf, aksiyon gidince sayfa sayfa yazilar dokenler kim? Adam kayirmadan, kankaciliktan bahsedenler ne kadar durust?
Mesaj tarihi:
Emaleth din konusunda vs. güzel yazmışsın o konuda haklısın

Efsaneymiş( :D ) kısmına gelince post kasmak istese biri heryere girer. En saçma yerde bildik bilmedik post kasan birinin(örn: patinaj bölümüyle alakasız bi yerde paramecium abi'nin(15 yaş fark) audi'le ilgili bi topiğine ''EVET A5 SÜPER ARABA'' gibi saçma şeyler yazabilitesi vardır hatta yazar. Efsaneymiş artık gerçekten bir efsane oldu(Bkz: Kukuman) aynı stajyerler neden hep ezilirin efsane olduğu gibi.

Ben hiç efsaneymiş yazmadım ama bazı yerlerde gerçekten komik oluyor zaten genelde efsanymeiş yazanların %90'ı 1k post sayısı olan üyeler oturupta 2 3 efsaymişle 5k posta gidip madalya alması zor.

Ha bazı konuların çok saptığı doğru(komik anlamda) fakat bence üyeler bu siteye girdikleri zaman gülmek, espri yapmak, espri duymak istiyorlar ve bunuda belki yapabilicekleri en iyi yer ''konu dışı'' bölümü.

Geri kalan herşeyde sonunda kadar haklısın...

Edit Akbayram : imla
Mesaj tarihi:
Bak işte fark bu; biz sayfa sayfa ciddi yazılar yazıyoruz öyle bir durum olunca, inanca saygısızlık edildiğinden dem vurulan bir noktada "domatese tapan da bir tanrıya tapan da" diyip geçmiyoruz =P

Şaka yollu laf soktuğuma bakma, ciddi cevaplamak için giriştim mesaja. Bir kere bu jenerasyon farkına katılıyorum, ister istemez haksız da olsa var böyle birşey. Haliyle var, çünkü dediğim gibi birbirini tanıyan, diğerinin ne demek istediğini daha iyi, daha rahat anlayan insanlar var ortada, elbette bir tutum farkı da var. Horas dünkü üye olsaydı topic gösterimden kaldırılmış, horas da banlenmiş olurdu büyük ihtimalle, ama değil, ve senin deyiminle bizim jenerasyondan olan herkes anlıyor horasın ne demek istediğini, neden böyle birşey yaptığını, ve maalesef bane gerek olmadığını.

Kayırma yok veya herkes eşittir diyen de yok zaten, sırf bu topicte bile elli kere tüm patiler eşittir ama bazıları daha eşittir dendi, denecek. Normali bu, sosyal bir toplulukta olması gereken bu. Olmaması gereken ise cıvığını çıkaranlara "daha eşit" oldukları için sınırların çok ötesinde göz yumulması veya daha eşit patilerin siyasi ideolojilerine / inançlarına veya kayıt tarihlerine göre belirlenmesi ki böyle birşey pati tarihinde olmadı.

Penth de daha eşit pati, horas da. Her ikisi de pati kurallarına göre almaları gereken cezadan veya uğramaları gereken yaptırımdan uzaklar şu an, ve biz oturup 25 sayfa tartışıyoruz bu olayı bu yüzden.

Penth penth diyip duruyor olmamın nedeni de wissynin verdiği örnektir, yoksa panth evet bayrak tutanlardan olsa da pek çok saz arkadaşı da aynı noktadalar, olay penthin özeli değil, kendisinden özür diliyorum ısrarla adını zikrettiğim için =]

Yani özetle adam kayırmadan, kankacılıktan bahsedenler son derece dürüst bence, en azından ben öyle olduğuma inanıyorum kendi adıma. Yalnız bir inancım daha var, o da şudur ki "bizim jenerasyondan" birine laf edildiği zaman sayfa sayfa yazı yazıyorken, o sayfaları salt bizdendir diye destek olmak adına zırvayla doldurmuyoruz, ya da eğer katılmıyorsak laf olsun kalabalık görünelim diye mesaj atmıyoruz. Oysa -haydi kuşak çatışmasını zorlayalım- "yeni jenerasyon" bende böyle bir izlenim uyandırıyor son zamanlarda. Ki yeni jenerasyondan kastım yine bu sözü edilen 100 kişidir, yoksa üyelik tarihinden ya da yaştan bahsetmiyorum; yaş kendiliğinden devreye giriyor olsa da kastım o değil.

Edit: Neyse, ben çok dağıttım, fazla yayıldım düşüncelerimi açıklamaya çalışırken, toparlanır devam ederim sonra. Özetle demek istediğim patide "domatese tapan da bir tanrıya tapan da" ya da "öküze tapan öküzdür" denmesi beni rahatsız ediyor zındığın önde gideni bayrak tutanı olmama, hiçbir elle tutulur dini inancımın olmamasına karşılık, bunun da yasakla kontrolle sınırlanacak birşey olduğuna inanmıyorum, bir zahmet herkesin otokontrol uygulaması gerektiğine inanıyorum. Yasaklar şart olacaksa da sınırı belirsiz, "emanın hoşuna gitmeyen topic kaldırılacak" şeklinde tamamen subjektif olmalı, yoksa içinde şu kelime geçen topic kitlenir sistemi ne patiye uyar ne mantığa dayanır bu konuda.
Mesaj tarihi:
wissy,inanca saygı o kadar zor birşey olmamalı.
hak dini vs F.S.P geyiğinide girmek baya gereksiz kimse "PASTAFARIANLAR aslında mal,gerizekalı,dombili" diye mesaj atmadı çünkü.

pati kulllanıcılarının çoğununluğunun,bir kişinin inancına saygı duyacak kapasitede olabildiğini düşünyorum.evet çoğu insanı kıracak mesajalr atıldı,ama o mesajların anlık sıkıntıyla atıldığını,modların birkaç kulak çekme vakasıyla durumu durdurabilceğini düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Yok ozellikle kelime oyunlari donuyor. Ben de acikcasi uyumadigim bir gecenin sabahinda bu oyunun hakkini verebilecegime inanmadigimdan hile yapip kestirmeden soruyorum :

Simdi sence bir tanri yok. Islam da bu sartlar altinda uydurmaca olmak zorunda. Dogal olarak da yaratici olmadigini dusundugun bir tanri figurune tapan insanla yine yaratici olmadigini dusundugun bir domates figurune tapan insan senin icin niye farkli? Softcore deist olabilir misin?

Ha yok insanligin genelinin saygi duydugu bir sey olarak ele aliyorsak ve duzenin korunmasi adina kimse kimseninkine laf etmiyor diyorsak bu hak dinler konusuna isin icine kamuya acik alanda dini siyasi semboller giymeme konusunun da temelini olusturan mantik giriyor. Kisaca eger dinle dalga gecilemez bir ortamsa konustugumuz ortam, din de konusmalara katilamaz musluman, hristiyan ve museviler tarafindan.

Orwell'in Animal Farm'indan alinti yapiyoruz. Iyi guzel buraya kadar. Peki domuzlari neye gore seciyoruz Pati'de? Bence sizin jenerasyon su an icin Pati'nin Snowball'lari, nedenlerini de aciklarim ama uzun uzun aciklama yerine genel olarak `aktiflik` diyeyim.

Son olarak, acikcasi Horace o mesajini yazdiginda kendi aramizdaki konusmalarda dedim ki : `Horace adamsa zaten o mesajin ustune gelip de daha bu foruma yazmaz ama lutfen yazsin da yazacagi her seyin altina quotelayim o mesajini.` [LAN SEN HORACE ADAM DEGIL MI DEMEK ISTIYORSUN HOLOLOL!culer uzak durun, anlayan anlasin.]. Ha o geldi, yazdiysa hala o mesajin ustune, ayibi kendisini ustu kapali[kapalisi mi kaldi acik acik] destekleyen Admin grubuyla da paylasmis demektir. Ve Paticik yonetimi Horace'i banlamayarak cok buyuk bir basiretsizlik gostermistir. Istediginiz kadar konusun. Sayfalar dolusu aciklamalar yapin, `genel yonetici` imzali tabiri caizse `atarli` konusmalar yapin bu ayip saklanamaz.

[noktalama editi de olmamistir buyuk ihtimalle, uyku.]
Mesaj tarihi:
bence de patiler eşittir fakat bazı patiler daha eşittir. patide napoleon, snowball ve squealerlar olmasa olmazdı yani. ben bazı patilerin daha eşit olmasından hoşnutum. bunun aktiflikten dolayı olduğunu da düşünmüyorum.
Mesaj tarihi:
Ben tum geec uyumusum, kacirdim olayi.

Simdi, din konusunda empati yapan biriyim, insanlarin inanclariyla dalga gecmem bunu da icim rahat bir sekilde soyluyorum.
Islamda buyu var mi basliginda, ki kendisi EGLENMEK icin acilmis bir basliktir eger ilk mp3'u dinlerseniz, bir tartisma ortami zaten yoktur. Biz de eglendik, ben sahsen cok eglendim. Postlarimi bulup c/p liyim hatta
said:

Abicim bu acik bi sekilde belirtilmis. 3 aylar diyo, daha ne desin. Solinari Lunitari Nuitari, neyi kutluyoz saniyosunuz siz.

said:
Sarji bitmistir dostum Recall tanesi 110gp Moonglow banktayim

said:
Slat said:
Artık yapacak birşey yok..
Ama belki bu topikteki birkaç allahsızı hak dinine davet edip convert edebilirsem allah katında +rep puanları alabilirim.
AYYAAA YEEE YOOOOOO WOLOLOOOOOOO

Bu sirada Dela Metallica soylemeye basladi konudan tamamen alakasiz bir sekilde, bu ona.
said:
En sevdigi sarki Nothing Else Matters

Sonra ben uzun bi Krynn'de buyuculugu anlatan bi yazi c/p ledim, iste Yuksek Buyuculuk Kuleleri falan filan.

Bundna sonra da horace neden yapiyosunuz cok mu egleniyosunuz abik gubik diyor ve diger basligi acip gidiyor.

Sonuna kadar icim rahat, olay Horace'in cocukca davranmasidir. Buraya "Oldukten sonra tanriyi goren ateist" yazilarina aujhauehdauedhaudh yazan insanlarin, bu derece hafif bir muhabbete laf soylemesine haklari olmadigi gibi, en koyu hristiyalar bile "what would jesus do" muhabbetiyle sakalar yapilmasina gulerken, islam'in hala su durumda olmasi da uzucu.

Horace'in actigi basliga gelince, yahu pes Ema orda adres veren falan benim de "Orhanli Ulku Ocaklari televizyon odasi" diye adres mi olur, konuyu dagitmak icin ona buna satasip dalga geciyordum, baktim konu mortal kombata dondu o yuzden.

Forumlarda din tartisilmasi bence de yanlis ve yasak olmali zaten, fakat dunku bir din tartismasi degildi. Islam'da buyu var mi tartisilmadi, adam gibi cevaplar verilmedi, yoksa biz de biliyoruz tartismayi. Tam tersine, tartisilmamasi gerekiyordu, tartisilmadi da.

Bir de sahsi fikrim siyasete izin verilmesi, hem din hem siyaset yasaklaninca insanlarin konusacak biseyi kalmiyor : )
Mesaj tarihi:
Bizim hatamiz 1 se, burada Horace'in hatasi 1'den buyuktur.

Bu forumun moderasyonu var, birsey yapilmasi gerekiyorsa yapar, bu bir. Sen ne olursa olsun gelip forum geneline xtir cekemezsin, yasindan basindan utanir insan, bu iki. Ucuncusu de cidden gerektirecek bir durum yok ya, olsa icim yanmicak.

Ha bir de, simdi nedir yani ben "Cennet'te huriler var mi" basligi gorursem, "..TIRIN CENNET YOK ALLAH YOK, INANCLARIMLA CELISMEYIN, LANET OLSUN SIZE BEN GIDIYORUM" mu diyeyim? Veya bugune kadar eksi sozlukten c/p edlmis "Oldukten sonra tanriyi goren ateist" basliklari falan ban sebebi mi olmustur?

Yapmayin etmeyin lutfen, Zegna'da msn'de agzima sicmis daha nedenini ogrenmedim, Horace ile radyoda dalga gectigimizi falan dusunmus heralde, diyo neden delirsin adam kesin birsey yaptiniz. Ayip yani, yapmamisiz demek ki birsey goruldugu uzere.
Mesaj tarihi:
Emaleth said:
4) hadi kişisele girmişken, sizce ateizmimi 7 senedir nasıl içimde sakladım? ben ketum muyum? kabız mıyım? korkak mıyım? acaba neden gerek görmedim bu konuları konuşmaya? hiç mi içimden gelmedi? neden elimde yetki de varken hepinizi dinden çıkarmaya girişmedim?

Bu noktaya barnak basmak istiyorum, benim de pek dinlerle aram yoktur ama insanların ateist olmayı ve dinle dalga geçmeyi bir zeka göstergesi sanmasından ve bunla forumda şov yapmasından harbiden gına geldi, kendi gınam içersinde boğulacağım yakında
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...