Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tansiyon

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim hafif ciddi olarak bi tansiyon sorunum var (hem yüksek hem düşük tansiyon) şu son günlerde de bayaa bi arttı gözlerim falan kararıyo.Bildiğim kadarıyla tansiyon sebebi sinir,stres,aşırı kilo ve sigara..şimdi sinir stres'e karşı yapılabilcek bişi yok sigarayı azaltırım ama kilo sorunumu nasıl çözücem spor yapmam tehlikeli(merdiven bile çıkarken bayılcak gibi oluyorum)ve annemin bu tansiyon olayını öğrenmemesi lazım yoksa tansiyon yerine beni kanser eder "sende tansiyon var" diye diye.kilo vermemim yöntemleri nelerdir bi yardımcı olabilirmisiniz?(bu sırada spor yapmam tehlikelide şınav mekik falan yapmam gerekiyosa yaparım tabi öle ufak şeyleri =)...

P.S:kilom 110,boyum:1.83 yaş:18 yaşadığım yer:istanbul mailadresim:afhnauehfuaefha:D tamam abarmıyalım
Mesaj tarihi:
aynı dediğin şikayetler birebir babamda olmuştu. biraz da yaşlı adam. öleceksin falan diye azarlamış doktor. merdiven çıkarken kalıkalıveriyodu falan. kalp krizi vs

sigara işte. bırakıcaksın. azaltmakla olmaz. bi de hamuru eti azaltıcaksın. sebzeye meyveye dayanıcaksın üzgünüm ki.
Mesaj tarihi:
geçen sene doktora gittiğimde doktor banada ölceksin demişti (ciğerimde 3 damar mı ne tıkalıymış) yaa eti hamuru bırakırım onlar sorun değil ama şöle yapsan iyi olur böle yapsan iyi olur tarzı değilde daha kesin bişi lazım =)
Mesaj tarihi:
Merak etme kimse sana git stadta 10 tur at demicek :)

Yavaş kardio ile başlarsın büyük ihtimal, mesela koşu bandında yavaş templu yürüyüş ve sakin pedal çevirme gibi
Mesaj tarihi:
Öyle şartlama kendini. "Kilo alıcam" dersen, alırsın.

Diyetisyene git, o sana zaten bir anda "Al sana 3 gram yemek, bu kadar" demicektir.

Ayrıcana bir kalp damar uzmanına da gözük.
Mesaj tarihi:
hımm bu biraz etkili olabilir kilo verme bakımından ama bu iş doktora gitmeden olmıyacak sanırım ki doktora gitmek için para annemde buda demektirki anneme tansiyondan bahsediyorum....merhaba kanser:D
Mesaj tarihi:
Düzenli yaşa
Daha az bilgisayar karşısında otur
Yediklerine dikkat et
Kilo vermek istiyosan fitness tarzı şeyler yaparsan verimli sonuç alabilirsin tabiki üstekiler yapman şart
Mesaj tarihi:
sigarayı bırak bol su iç..
ayrıca tansyonuma bişey olmaz diyosan fitnıs filan yap..
annene söyleme ama anne ben bi doktora gidiim filan de.. nie derse özel dersin :D daha fazla irdelemez zaten
Mesaj tarihi:
4 Yıldır yüksek tansyon hastasıyım ve düzenli ilaç kullanıyorum. Şakaya gelmez kontrollerını yaptırmalısın 2 3 testi var zaten 1 günde yapıyorlar.

Onun dışında sigara alkol kilo bilinçsiz spor bunlardanda uzak durucaksın

Doktor kontrolunde spor yap , kendınıde fazla yorma , sıgarayı mutlaka bırak.

Kilo+sigara = gg
  • Yeni Oluştur...