Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

21 kasımda askere giden varmı?

cenx

Öne çıkan mesajlar

ben de aralıkta gidecem. birilerinden yardım istemiştim. birisinin yazdığını buraya yapıştırıyom. yardımı olur, hayırlı tezkereler bu arada hem sana hem bana :)

said:
2-3 gibi teslin ol işte ya, daha erken ya da daha geç gitme... güzel bir yemek ye dışarda, iyice gez, zira bir ay içerdesin...

telefon kartı yerine, pttden aile kart çıkart daha rahat oluyor, kart bulma sorunu yaşamazsın, aile kartı bilmiyosan bi postaneye sor, anlatırlar, çok rahat edersin.

evet postala dikkat et, yarım ya da 1 numara büyük al... ayrıca tabanlık götür, olur ya tabanın plastiği çıkar, ayaklarına batmasın.

badem yağı götür mutlaka, postalın arka ve burun kısmına hergün sür, deri yumuşacık olur, zerre vurmaz...

paçalı tipte, yeşil boxer külot götür, sakın slip götürme, pişik yapar. atleti de sen yeşil götür, ne olur ne olmaz. her ikisinden bana 6 çift, 6 ay bıyunc yetti. çorap da götür 6 çift, kışın gideceksin, biraz kalınını al.

kamuflajın pantolon kısmını da biraz büyük al, koşarken yürürken rahat our...

mutlaka 2 çift (en az iki çift) içlik (hem alt hem üst) götür, kışın karda rahat edersin, yatarken soğuktan etkilenmezsin.

yeşil asker kazağı götür, orada vermezler.

kar maskesi, bere, eldiven götür (hepsi yeşil olacak), kantinlere genel de baya adileri geliyo, zaten hemen biter, sorun yaşarsın.

boy ve yüz havlusu, terlik, pudra, dudak nemlendiricisi, el ve yüz için krem (ellere arko, yüze nivea yada daha iyi bişi), tırnak makası, boyuna asılabilinen cüzdan, kulak çöpü, lif, adam gibi alarmlı dijital kol saati (taklit casio fx 91 alma sakın, sağı solu 2 günde kopar), küçük, orta, büyük boy kilit, kalem, küçük not defteri, askerin el kitabı mıdır nedir o kitapçıktan, kolonya, eşofman takımı (gece yatarken de giyebileceğin türden bişey götrü, rahat edersin), iğne-iplik seti, malzeme kutusu, sabun+sabunluk, traş takımı, diş macunu (orada veriyorlar ama berbet bişi, sanino öööö), siyah bot boyası ve bir kaç tane pparlatıcı sünger, yedek bot bağcığı, paça lastiği, cırt cırt, çengelli iğne (baya götür, 20 tane falan, herşeye lazım oluyo), kamuflaj poşeti, kirli çamaşır filesi

dostum bu arada Adana'da bunları toplu halde satan mutlaka askeri malzeme dükkanları vardır, oradan toplu al, sağlam pazarlık et. çamaşırda, çorapda ucuza kaçma...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...