Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nasıl ders çalışıyorsunuz?

Lethious

Öne çıkan mesajlar

ders belirtseydin keşke, dersine göre değişir çalışma yöntemi. sayısal mısın eşit ağırlık mı bilmiyorum ama genelde bilgi içeren derslere yazarak güzel çalışılır. misal sayısalsan biyoloji öyle çalışılır, gerçi ben çalışmıyorum ona tutar mı bilmem o yöntem ama. matematik, geometriye de ilk önce kural ve teoremlere bak, birkaç çözümlü soru çöz sonra dal normal soru çözmeye gerisi gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

ben sayısalcıydım. ama en iyi arkadaşlarım eacıydı. onlardan gördüğümü anlatabilirim :)
senenin ortalarında olduğumuza göre bu sıralar onlar deli gibi özet çıkarıyordu. Coğrafya'nın özellikle özetlerini çıkarıp çalışıyorlardı. onun dışında bildiğin oku testini çöz mantığı. Cep kitaplarını eksik etmiyorlardı yanlarından. Otobüste Edebiyat çalıştıklarını çok biliyorum ben. Bazen bende çalışıyordum edebiyat onlarla :P (11 net yaptııım ed-sos :P). Cep kitabı güzel şey. Bende biyolojiyi sürekli yanımda taşıyordum.

Bol soru çöz işte onun dışında. Ama düzenli çalış, en zoru bu. Son 2 ay da iyice yüklendin mi girersin istediğin üniversiteye.
Sosyal ağlarda paylaş

müzik dinlemek eğer dikkatini dağıtmıyorsa işine yarayabilir zira sonuçta müzik dinlemek hoşuna gittiğin bir aktivite olduğu için seratonin falan salgılattırıyodur ya da eş değeri bir hormon :p kessinlikle sıkılmanı yavaşlatıyor. ama onun yanında konsantrasyonunu düşürebilir ve alışkanlık yaparsa da feci olur. yani konsantrasyonum benim sadece sıkıntımdan dolayı bozuluyor diyorsan bir dene ama öss yerine üniversitede uygulamanda fayda var (öss tek sınav olduğu için böyle alışkanlık yapacak çözümler riskli. o yüzden son bi kaç ay öss moduna sokulmaya çalışılır insanlar 9da kalkın denemeye girin vs vs diye).
Sosyal ağlarda paylaş

çalışmıyorum, bugünlere çalışarak değil sıkışarak geldim..

işleri son dakikaya ertele, illa ki yapman gerektiği için yapıyorsun. bi gecede hayvanlar gibi makale yazdığımı bilirim.. bir gece beton projenin yarısını çıkardığımı yine bir gecelik çalışma ile 50 aldığımı (ortalama oluyor zati) bilirim..

kısaca "muhtaç olduğun yusuf gücü korkunda mevcuttur"

use the yusuf Lethious, use the yusuf..

ya da adam ol çalış.. uykusuzluk berbat bşi
Sosyal ağlarda paylaş

eheh 10gün sonraya (1aralık işte) teslim etmem gereken bi makale var..

ee.. boş bir word dökümanım, yapılmış deneylere ilişkin yollanmış sonuçları içeren açılmamış bir dosyam ve binaların paftaları falan var...

ee. hala word dökümanı boş?!

(iş sarkıttığınızda her şey üstüste gelebiliyor.. bu kötü bişi. adam olu günlük çalışın [yoksa daha sıkışık bi şekilde, arkadan gelerek günlük çalışıyorsunuz :()
Sosyal ağlarda paylaş

Bende eşit ağırlıkçıydım.. Aslında sayısalcıydım ama ÖSS'ye 3 ay kala "Eee ..kerim ben ea'ya geçiom" demiştim ve geçmiştim..

Gündüzleri çalışamıyordum, hep dikkat dağıtıcı bir faktör veya aşırı isteksizlik oluyordu.. Bende çözümü dershaneden gelip, gündüz uykusuna yatıp saat akşam 10'da kalkmakta buldum.. 10'da kalkıp 2 saat oyalanıp güneş doğana kadar ders çalışıyordum..

Sürekli kahve + sigara takviyesi çok önemli tabii.. Gece olduğu için köpek havlamaları ve çöp kamyonları dışında hiçbir ses yok, herkes uyuduğu için telefon çalmaz, evde herkes uyuduğu için rahatsız eden olmaz.. En etkili çalışma yöntemidir bence.. Gündüzleri uyuyup geceleri yaşayacaksın.. Bir nevi vampir rpsi yapacaksın yani :)

Ha ben genede kazanamamıştım ama salla önemli olan yöntem (:D
Sosyal ağlarda paylaş

onumde bir tane macbook var arkasinda bi tane pc var
loş ışık
chillout muzik
gayet rahat bir ortam
arkada cs oynayan telefonunu taze çişe düşürmüş hayatin agır sillesini yemis bir insan
ve tabiki kafamiz guzel (H)
ama sonuc olarak
operator overloadingi ogrendim.
cya.
Sosyal ağlarda paylaş

motivasyonu olmayan arkadaslarla iddiaya girerim ben hep. Su gune bu odevim var. Eger sen kendi odevini benden once bitirirsen sana $10, ben bitirirsem bana $10 vereceksin diye. Genelde para hep ortada doner... Bunun OSS versiyonu da heralde su kadar net cikaricam olur..

Calisma zamanim ise genelde gecedir. Insanlar uyur, ben uyanik kalir ders yapmaya baslarim. Ozellikle 4 5 sularinda hic ses olmaz ki 15 dakikada hic calismadigi kadar kafamin calistigini bilirim. Tabi bazen uyku problemi oluyo ama uni'de normal... 2 gunde bir uyuyorum genelde, gunduz uyuma sorununu da cozmus oluyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Leath said:
unideyim, bilg muh. okuyorum
trance muzik dinleyerek calisiyorum.

oss'ye hazirlanirken de metal muzik dinler de calisirdim.

ahah insan insana benzer mi yahu :)

Össye hazırlanıosan müzik çok da ii bişi diil aslında sonuçta össde zamanla yarışıyorsun.müzik eşliğinde ders çalışmak derse katlanabilirliği arttırıo gerçi ama yavaşlatır seni.mesela ben evde hiç ders çalıştıımı hatırlamıyorum össde.varsa yoksa dershanelerin kütüphaneleri olurdu millet harıl harıl test çözerdi bende onların gazıyla çözerdm.lise son sınıfsan liseyi salla mesela :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...