Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vista-Ram-Directx Falan

nedanko

Öne çıkan mesajlar

3 seneye yakın zamandır win xp 64 bit kullanıyorum

3 sene önce driverlarda sorunlar yaşıyordum , özellikle creative tarafında, daha sonra onboard ses kartımın driverlarını kullanmaya başladım

sürücüsünü bulamadığım bir eski web cam im vardı . geri kalan herşeyin sürücüsünü buldum.

çalışmayan programlara gelince , eski dos exe leri çalışmıyor . bunlar için zaten dosbox programını kullanıyoruz.

bazı eski oyunlarda hata verip başından çalışmayabiliyor oyunlar, ama güncel oyunlarda bu tür sorunlar yok.

bir grup programcının , windows xp için dx 10 ile uğraştıklarını duymuştum , bi araştırmak lazım , dx 10 oyunlar ile dx 9 oyunlar arasında ışıklandırma özellikleri dışında pek bir farklılık görünmüyor screen shotlara bakınca. Gelecekte çıkacak oyunlarda neler olur bilinmez.

Şahsen dx 10 windows xp için kırılıp entegre edilebilirse , marketing dehası microsoft rezil olacak , windows vista tarihi bir zarar haline gelecek microsoft için.

Saçma sapan aero efektlerini kapatmak zorunda olan insanlar biliyoru m , pencereye bas %100 işlemci , yok ya ...

hele şu dx 10 gelirse xp ye , gamerlarda vistayı bırakacak , o zaman ne olacak çok merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@pru
xp asiliyor, vista asilmiyor. xp daha fazla isinmasina neden oluyor.

Vista'ya gelince, yahu yapmayin. win 2000 den sonra yapilmiş en iyi işletim sistemi. insanlar vista'yi xp'ye tercih etmek için 100'e yakin neden sayiyor. yani xp'ye oranla cok daha kral olduguna dair.

Arti bir satiş fiyaskosu yaşiyacak firma varsa o'da apple. Vista resmen dosedi apple os larina..

http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/100reasons.mspx
Sosyal ağlarda paylaş

ben linux un veya apple ın windowsa göre binlerce iyi yanını saysamda insanlar windows xp kullanmaya devam edecekler.

vista ne kadar iyi olursa olsun xp den , hantal
vista için 1 gb ram gerekiyor en basitinden

her sürümde microsoft işletim sistemlerini hantallaştırıyor.
bu hantallaşma şirketin donanım üreticilerine vaadettiği ve imzaladıkları anlaşmalar ...
donanımı hırpala , tüket tüket tüket ...
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada
dx 10
windows xp de var artık

http://www.technospot.net/blogs/download-directx-10-for-windows-xp-from-alky-project/

Açıkçası Vista’ya güvenmiyorum hala. Şuan çok geniş bir program yelpazesinde çalıştığım için Xp’den vazgeçemiyorum. Ancak DirectX 10 beni kendisine çeken bir özellikti. Ne varki artık Windows Xp için DirectX 10 özelliğide bir şekilde aktif hale getirildi. Şimdi Alpha versiyonu olarak edinmek mümkün. Alky Project Microsoft DirectX 10 gereksinimi duyan oyunlar için uyumlu hale getirilmiş kütüphanesini bugünlerde yayınladı.

Bu sayede Vista harici Windows işletim sistemlerinde DirectX 10 destek ihtiyacı duyan oyunlar oynanabilir, görüntüleme yapılabilir hale geldi. Alky Project’in amacı tam da bu yönde ve çalışmalarına hızla devam ediyor.

Alky Mühendislerinin lideri Cody Brocious, yayınladıkları DirectX 10 Alky preview (indirmek için tıklayın)’in DX10 SDK ile kullanılabileceğini bildirdi.
kaynak
http://www.myerdogan.com/alky-projectten-windows-xp-icin-directx-10/
Sosyal ağlarda paylaş

Arkansis said:

vista ne kadar iyi olursa olsun xp den , hantal
vista için 1 gb ram gerekiyor en basitinden

Şu an alınan bir bilgisayar eskisi gibi 256-512MB ram degil minimum 1-2GB ram ile alınıyor. Hele oyuncu bir kişiyse direk 2GB rami taktırıyor. Kimse gidipte 256-512MB lık ram almaz yeni aldıgı bir bilgisayara ki yakın zamanda alanlar bile ramlarini yukseltiyorlar. Ha evet banade 1GB ram istedigini gordugumde saçma gelmişti ama donanım piyasasının durumu ortada RAM bir bahane olamaz vista kullanmamak için..
Sosyal ağlarda paylaş

mesele herkezin ram alıp alamaması değil

petrol sıkıntısı olmasa , hepimiz 5 litre km başına 100 galon yakan makinelerde mi gezecektik ?

mesele her yeni sürümde donanım hırpalama , sistem gereksinimi artırma. Yapılabilecek şeyi , bilmem kaç farklı yerden dolandır , performans gerektiren ürünler alınmak zorunda bırakılsın insanlar .

tüket tüket tüket
Sosyal ağlarda paylaş

zamanında betasını kurmuştum da. hdd hiç durmadan çalışıyordu. kıl kaptım hemen geri kaldırmıştım. şu an hala aynı sorun varmış, hdd sürekli çalışıyomuş.. ultimate x64 edindim bi yerden ama kurmadım. hdd yi boşlatmam gerekio onun için. ileriki günlerde denerim belki ama bu hdd olayına kılım gene. kullanmadan xp ye devam ederim belki :D
Sosyal ağlarda paylaş

ilk mesajımda tam olarak anlatamamışım sanırım söylemek istediğimi

arayüz grafikleri ve görsel yeniliklerden başka xp den vistaya terfi! etmenin ciddi tek sebebi dx10 gerektiren oyunlar olabilir(crysis tek değilmiş öğrendim) ki xp sonuçta kaç yıldır kullanılıyor 2 tane sp'si çıkmış oturmuş bir sistem
win98'den xp'ye altarken arada me edition gibi kötü bir deneyim vardı vista'da şuanda me edition yolunda ilerliyor..

bu durumda genel soruya dönersek; bu oyunlar oynanmayacaksa vista yüklemenin bir anlamı yok biraz daha sabredip sp1 çıkar bariz sorunlar giderilse vista cazip hale gelebilir

Bone said:
Scheriff said:
vista henüz stabil bi işletim sistemi değil

gayet stabil çalışıyor.

durup dururken masaüstünde %100 cpu ve bir ton ram kullanan, 0 sistemi 2 hafta içinde gözle görülür bir şekilde yavaşlatan sistem bana göre stabil değildir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...