Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Man from Earth


Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Evet yeni izledim. Bence muhteşem düşünülmüş ve çok kalitelice yazılmış bir film.

Science-fiction fantasy AMA herkes sever. Çünkü hakkaten ÇOK ilginç. Yeni izledim ve bayıldım diyebilirim.

Bazılarınız bilirsiniz, İngilizce'de "Open your mind" derler ya, şu anda tamamen o konseptin içine dalmış durumdayım filmin sonunda. Kesinlikle izlenmeli.

"An impromptu goodbye party for Professor John Oldman becomes a mysterious interrogation after the retiring scholar reveals to his colleagues he is an immortal who has walked the earth for 14,000 years. Acclaimed Sci-Fi writer Jerome Bixby conceived this story back in the early 1960's. It would come to be his last great work, finally completing it on his deathbed in April of 1998. "


The Man from Earth
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Evet film DVD filmi hatta imdb'de yönetmeni "iyi ki torrentten dağıtmışsınız" diye teşekkür etmiş lol.

User Rating: 8.5/10 (4,051 votes)

IMDB tavsiye kısmına yazmamış ama ben baya bir K-PAX'e benzettim.

Film düşük bütçeli ama oyuncular ismen olmasa da sima olarak tanıdık.

İlk 10-15 dakika ısınma süreci diyebiliriz, herhalde hop diye 5-6 tane karakter karşımıza çıktığındandır. Muhabbet koyulaşıp karakterlere ısındığımızda diyalog ağırlıklı bu film şiir gibi akıp gidiyor. Sinemanın azizliğine uğramış, haliyle kitap kadar derin değil ama yüzeysel olsa da özetleyici ve yerinde kullanılmış diyaloglar var. İşin en güzel kısmı bütün karakterler akademisyen olmalarına rağmen diyaloglar gayet anlaşılır.

Film düşündürüyor ama bunu yaparken yormuyor zaten kesinlikle ağır bir film değil, sentezcibaşı olmanız da gerekmiyor. Zira sorular basit ama manalı.

Tür olarak bilimkurgu diyemiyorum ama bilimkurgu konsepti sayılabilecek bir konsept üzerinde düşündürüyor. Bende daha çok sosyal bilimler üzerine çağrışımlar yaptı.

Ben çok beğendim. Festival değil de salon filmi olsaymış başarısı çok daha büyük olurmuş. Sade ama güzel, anlamlı ve düşündüren bir film, ilginç bir konu arıyorsanız tavsiye ederim. K-pax'i sevdiyseniz x2 tavsiye ederim.

Sovereign bu filmi farketmemi sağladığın için teşekkür ederim, forum olmasa neleri kaçıracağız...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

topik buraya ilk açıldığında filmi bulup izledim, direk top 5 listeme girdi. sonra bişi yazmak için bekledim, "lan çok gaza gelip yorum yapmıyım, bekle hele" dedim. aradan 1-2 hafta geçti, hala fikrim değişmedi.

film çok çok güzel. bilimkurgu filmi olmadığını katılmıyorum. taş gibi bilimkurgu filmi bence.

the spoiler from earth

bence "tamam lan şaka yaptım tabi, kusura bakmayın hocam" muhabbetinden sonra "ne şakası ya, hepsi taş gibi gerçek" mesajı verilmemeliydi. seyirci kaşıntı içinde bırakılıp arada bırakılmalıydı ki farklı yorumlar olsun. belki bi iki ipucu ile söylenebilirdi ama bu haliyle biraz kör gözüne kolum girsin olmuş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign konuyu açtığında indirmiştim filmi ama üşengeçlikten anca izleme fırsatım oldu. kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır sanırım.:) muhteşem bir film, sırf diyaloglarla, tıpkı bir kitap okur gibi inanılmaz bir sürükleyicikle ilerliyor. görsel efektsiz bir bilim kurgu filmi, son zamanlarda gördüğüm en yaratıcı fikirlerden biri.

bu tip başka filmler de varsa tavsiyelere açığım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi izlemeyenler sakın ha okumasın lütfen.

bu arada psychologist filmin sonunda kalp krizinden gidiyo ya.. ilk filmde ben John'un adamın öğretmeni olduğunu sanmıştım.. 2. izlediğimde anladım ki adamın BABASIYMIŞ. Kiminiz benimle aynı çelişkiye düşmüş olabilirsiniz, paylaşayim de yanlış bilmeyin diye yazıyorum.

Orda bizi niye birden bıraktın gittin diyo, annesinin ismini ve hatta adam doğmadan önceki köpeklerinin ismini söylüyo.. Sonra Will'in cesedini kaldırırlarken Sandy "hiç oğlunun ölümünü görmedin mi daha önce?" diye soruyor..

Bazılarınız farketmiş olabilir, bazılarınız farketmemiş olabilir. Annem farketmedi ben açıkladım sonra.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...