sir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 kürtlerin bi seçim şansı vardı ve geri kalmayı seçtiler yani öyle mi? valla pes yahu. pes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 kurtlere eşit hak talebi 80 lerdeki sol hareketlerin önemli bi parcasıydı, ikisini nasıl ayırdınki sen? ayrcıa asıp kessen nereye varıcaksın, kapına kadar gelmiş işte o veya bu şekilde senın ulaşmaya calıştığın (aslında öle bi derdin yok ama olduğunu var sayalım) lider olarak tanıdığı insanlar, sen şimdi aslım keselim diyosun. sonucu ne olucak bunun düşündünmü hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 axedice said: Teröristlerle pazarlık etmek istemiyorsak siyasetçilerle pazarlık etmek gerek. E sorun orda zaten.. Ortada siyasetçi falan yok ki düpedüz PKK'nın uzantısı adamlar hatta bizzat kendileri terröristler.. Adam gibi bir Kürt partisi mecliste haklarını savunsa ben neden birşey diyeyim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 sir said: kürtlerin bi seçim şansı vardı ve geri kalmayı seçtiler yani öyle mi? valla pes yahu. pes. aynen öyle, atatürk zamanındaki kürt isyanları hep getirilen reformlara karşı çıkma şeklinde başlamıştır, çekilen telefon hatlarını kestiler, kızları okula göndermek istemiyoruz dediler vs. bazı toplumların ilkel gelenekleri vardır ve bunlardan kopmamak için ellerinden geleni yaparlar, ileriye bir adım atıp atmamak her toplumun kendi insiyatifindedir kimse mecburiyetten geri kalmaz, aklın yolu birdir. kürtlerin bu muhafazakar direncinin kırılmamasının sebebi katı feodal gelenekleri ve şafi mezhebinin ilkelliğidir, kürtler bunlardan kopmadıkları sürece bu kabuklarını kıramayacaklar. Cuce said: kurtlere eşit hak talebi 80 lerdeki sol hareketlerin önemli bi parcasıydı, ikisini nasıl ayırdınki sen? ayrcıa asıp kessen nereye varıcaksın, kapına kadar gelmiş işte o veya bu şekilde senın ulaşmaya calıştığın (aslında öle bi derdin yok ama olduğunu var sayalım) lider olarak tanıdığı insanlar, sen şimdi aslım keselim diyosun. sonucu ne olucak bunun düşündünmü hiç? 80 sürecinde isyan edilen bir sürü şey vardı, kürt hakları da onlardan biriydi ama bu solcuların kendilerine müttefik arama çabalarından başka birşey değildi. kürtler farklı olan ördek yavrusu oldukları için hepsinin topyekün desteğini kazanmak için bir çabaydı. aynı eğilim bugünkü sosyalistlerde de var. sosyalist bir adam sosyalist olmadan önce kürtlerin ezildiğini düşünmezken sosyalist olduktan sonra birden mazlum kürt edebiyatı yapmaya başlıyor. kürtler kötü muamele gördü mü? gördü. ama sadece onlar değil, bu ülkede aleviler de kötü muamele gördü, ateistler de, solcular da, sağcılar da, müslümanlar da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jamstime Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Aptallık onlarda... Sen 40 vekilinle meclise girmişsin.Ulan daha halen ne özgürlük savaşı ne bu düşmanlık. Demekki ney imiş ? Bunların amacı azınlık hakkı falan değil doğrudan işgalmiş.Karşınızda çocuk var ya... Bence doğrudan hapise girmeli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teufel Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Bukadar yorum yapılmıs okumadım pek ama soyle soyliyim bu karının kocası dağda bu mecliste bide bu fotolar çıktı nekadar mantıklı simdi bunlar demokrasi fln demişler yemişim demokrasisini madem demokraik yollarda davanı savunucan dağda işin ne? Onca yuvayı karartmanın manası ne o oğlen insanlar demokasi uğruna mı oldune inanıyosunuz hangi ulke varki sınırları içinde ulkeyi bolmeye calısan bi orgutle ugrassın ki bu orgutte sozde dostları tarafından desteklensin tutki komsusunun resmem barındırdıgı bu teror yardım ve yataklıği yetmiyomus gibi bide ulkemize kafa tutsun sonra bizde kodumun amerikasının eline bakalım istikparat istiyelim fln filan bu kesinlikle kabul edilemez. Basbakan olucak (benim basbakanım deil ben secmedim) erif kabul edebilir ne tarihimiz ne serefimiz ne onurumuz nede orda yavurusunu sehit vermis turk ailelesi kabul etsin zannetmiyorum.Ztn adamlar 4 bir koldan elden cıkarma yarısına girdiler sonumuz hayırlı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 CUMOK dtp nin kapatılması için mahkemeye başvurmuş. yazıldı mı dhaa önce bilmiyom ama bildireyim dedim. sonuç çıkar mı bilinmez, ama en azından koca millet meclisindekilerin yapmadığını ya da yapamadığını yaptılar, helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Molto said: spawn77 said: Ayrıca Benim bahsettiğim Konuda Ne gibi bir tartışma yapmayı düşünüyorsunuz. Kadın Suçlu bulunmamışsa Tc ye göre Suçlu değildir. Bunun aksini iddia etmekte nedir, Ayrıca Ne kadar hukuk eğitimi aldın, Tahsilin nedirki Hakimlere güvenmek yerine Kendin karar verebiliyorsun. Ayrıca Hangi verilermiş onlar, Gazeteden bakıp Gördüğün Resimlermi, Okuduğun bir kaç paragraf yazımı. Ortada bariz bir kanıt varsa o kişi suçlu bulunur ha bulunmazsa o zaman orada adalet işlemiyor demektir. Ayrıca kadının o vaziyette resmi de verildi dün ya da önceki gün sabah gazetesinde. O resim kıyafet balosunda çekilmediği sürece kadın terörist demektir bunu anlamak için hukuk eğitimi almama gerek yok. Bariz kanıt Gazeteden Alınan bi resimmi, Resmi çıkanı içeri atalım o zaman. Böle saçma sistemmi olur, Hitler ile resmi çıkmış bile Olsa Yargılanma Hakkı Kutsaldır. Ve yargı sonucunda Suçlu bulunmamışsa, O kanıt Bariz değildir. Bu nasıl bir mantık anlayamadım. İnsanlara Hükmü biz verelim o zaman. 4 sene hukuk Okumaya, Çalışıp hakim olmaya falan ne gerek var. İnsanlar gayette, Hayır ben ''Gaste'' de gördüm O kadın suçlu diye hüküm verebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 pkk kampında elinde silahla resminin çıkması hitler ile resminin çıkmasından daha kötü bir kere, hitler ile fotoğraf çektiren herkes onun gibi değildir ama pkk kampında onlardan biri olarak bulunmuş herkes suçludur. bu resmin aksini iddia edecek çok az istisnai durum var, bu resimdeki kişinin suçsuz olması için maskeli baloda çekktirmiş ya da sırf kafasına estiği için öyle anlamsızca bir resim çektiriyim demiş olması lazım. imkansız değil ama herkes cevabı biliyor. elimizdeki veriler bunlar, istediğimiz gibi de konuşuruz sanki bu ülkede adalet çok da düzgün işliyormuş gibi biri hakkında fikir sahibi olmak için yargı kararını bekleyecek halimiz yok ne görürsek ona göre davranırız. ha olur da fotoğraf hakkaten maskeli baloda çekilmiştir, kadın da kocasıyla gerçekten 13 yıldır görüşmüyordur o zaman inanırız masum olduğuna. ayrıca bu "yargı da yargı" aşkın da neden tuttu anlamadım biz kadın yargılanmasın asılsın demedik aksine adam gibi yargılansın ve gereği yapılsın diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Neyini savunmaya çalışıyorsun şunların ya, kocası terörist, kadının ne halt olduğu ortaya yavaş yavaş çıkmaya başladı. Çok matah insanlar olsalarda zan altında kalıyorlar desem. Herifçioğulları pkk'ya terörist örgüt diyemiyor bile. Önceki gün yürüyüş oldu, bebek katili liderimiz olamaz, diye. DTP bu kesimi desteklemiyor işte. Yapıcı kısımla değil işi, yıkan kısmıyla eğlenmeye çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 ne yürüyüşü o ben duymadım anlatsana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Dün haberlerde çıktı. Bir köy toplanmış bayraklarla yürüyüş yapmışlar. "Bebek katili, bizim liderimiz olamaz" diye slogan atmışlar. Böyle insanlar var yani. Pkk'nın elinde ölen kürtler var. Buna tepki gösteren kürtler var. DTP bunların yanında değil, onlar bizim kardeşimiz terörist diyemeyiz ayağına yatıyorlar. "Bre şerefsizler asker çocuğu ölen kürt ana sizin kardeşiniz değil mi?" diye soran yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Molto said: aynen öyle, atatürk zamanındaki kürt isyanları hep getirilen reformlara karşı çıkma şeklinde başlamıştır, çekilen telefon hatlarını kestiler, kızları okula göndermek istemiyoruz dediler vs. Doğrudur, şıhlar şeyhler feodal yöneticiler değişime çok sert direniş gösterdiler. Bugün geldiğimiz durumun tek suçlusu devlet değil, hükümranlıklarından vazgeçmek istemeyen kürt egemenleri de doğu ve güneydoğunun geri kalmışlığında önemli pay sahibi. Ama bugün dengeler ve değerler değişmiş durumda, tek başlarına söz sahibi değiller. Molto said: kürtler kötü muamele gördü mü? gördü. ama sadece onlar değil, bu ülkede aleviler de kötü muamele gördü, ateistler de, solcular da, sağcılar da, müslümanlar da. Saydıkların arasında sadece alevilere bir toplum diyebilirsin, diğerleri sadece birer grup. Ama alevilere siz aslında sünnisiniz, dağlarda ateş yakan müslümanlara alevi denir gibi palavralar sıkılmadı. Baskı altındaydılar ve ibadetlerini rahatça yerine getiremiyorlardı (gerçi sanırım hala diyanetle bazı sorunlar var), ama bütün alevileri yok sayıp kimliklerini inkar etme politikası güdülmedi. Aslında kürtlüğü ve aleviliği karşılaştırmak biraz abes geliyor bana, sonuçta pek çok alevi ben türküm diyecektir. Kürtler bunu demek istemedikleri gibi bide zorla dedirtmeye çalıştık. Asimile olup kimlik karmaşasına girmemiş lazlarla ve çerkeslerle kürtleri karşılaştırmak gibi bişey bu. edit : yürüyüş olayına gelince. Başından beri dediğimiz bişey bu, bütün kürtler dtpyi ve pkkyı desteklemiyor. Pkkdan nefret eden asker yanlısı kürtler de var. Unutulmaması gereken, dtpyi destekleyip meclise 20 milletvekili gönderebilecek sayıda oy veren ve haksızlığa uğradığına inanan bir kürt topluluğu var. Onlar da bizim vatandaşımız ve onların da isteklerini dinlememiz lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 kürtlere "aslında siz türksünüz" diyerek onları yok sayan adamlar "dinsiz toplum olmaz" diyip zorunlu din dersi koydurarak da bu ülkedeki birçok kişiyi yok saydılar ha ama kürtler bir millet dışlanınca bize küsmeleri normal ama onları dışlayan kalın kafalılar aynı zamanda pek çok türk'ü de gayri müslüm ya da solcu oldukları için dışladılar. yani yine dediğime geliyor, bu ülkede sadece kürtler eziyet görmedi, onları dışlayan kalın kafalılar bizim de düşmanımız. ayrıca bu ülkede hiçbir zaman kürtler linç edilmedi ama aleviler edildi. aynı 6-7 eylül olaylarındaki gibi alevi mahalleleri yağmalandı çorum'da, kahramanmaraş'ta, malatya'da, insanlar vahşice katledildi. aleviler hala yok sayılmakta, din kültürü dersi adı altında okutulan derste onlara değinilmiyor halbuki türkler'in tarihinde sünnilik kadar önemli bir mezheptir alevilik. bunun yanında akpli milletvekilleri alevilik sorulduğunda gayet saygısız cevaplar veriyorlar. bu ülkede alevi olmayan birinin alevilikten haberdar olması için uğraşması gerekiyor, ne televizyonlarda ne de okulda öğretiliyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 artı 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 aleviler laik olamsi gereken bir ulkede cok cile cekiyor kimsenin sesi cikmaz buna amerika AB filan cikip itiraz etmez sonrada dersinizki paranoyak bu ulusalcilar herkesi dusman saniyorlar yok efendim samimi olsunlar o zaman orhan pamuk 301 den yargilaniyor diye kiyameti kopardilar cuneyt arcayurek gibi yasli basli bir gazeteci ayni sekilde genelkurmay baskanini elestirdigi icin 301 den yargilanirken haber bile olmadi kimse ustunde durmadi ya dusunun ya amerikada bir senatorun boyle bir kocasinin el kaide de resmi cikicak kadinin boyle kampta resmi cikicak ve demorkasi diycekler birakin allahaskina ya ne demokrasisi yemisim demokrasiyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 ONLARI MECLİSİN TAVANINDA SALLANDIRMAK LAZIM ! İBRET OLSUN DİE.. Türk askeri pkkyı bitirmeye çalışırken dier taraftan tutup yüce meclise alıyoruz.. Askeriyenin bişeyler yapması lazım die düşünüyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 biri kenan evreni cagirsin hemen! sallandirilicaklar var! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Viktor K.Evren kürtlere özerklik verelim diyor onuda kaybettik. asmayıp beslenenlerin çocuklarındanım:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 dogru ya oda siyirtti hafiftende memlekette sallandirmadan anliyan baska adam yok develt bahceli teyz.. amcamiz secimden once ip mip atiyordu ama yumusadilar baya secimden sonra mezara kadar degil sandiga kadar milliyetciyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Demin Arena'da pkk itirafçısı vardı.. Adam ne kürt haklarından ne eşitsizlikten ne de burda bazı arkadaşların salladığı şeylerden bahsetti. İnsanların dağa çıkmasının sebebi cahillik ve ekonomik sorunlardır dedi.. Kendisinin de Türk-Kürt düşmanlığı ile ilgili beyni yıkanmış. Ama eylem hazırlığında iken, girdiği bir ortamda (Türk asıllı milliyetçiler diye bahsediyor) gayet öyle bir şey olmadığını görmüş, üstelik Kürt olduğunu bilmelerine rağmen kardeş gibi olmuşlar.. Bunun üzerine eylem yapmaktan vazgeçip teslim olmuş.. Kürt sosyal hakları eşitsizlik bık bık yüzünden PKK sorunu var diyenlere kapak olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2007 cevaplari hazir iskenceyle beyni yikanmistir bizim hapishanelerde midnight express filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 ya Türkler kürtlerle zamanında savaşlarda falan aynı tarafta savaşmışlar.. sonradan aşırı cahil insanlar dağa çıktı filan.. pkk ortaya çıktı.. ama pkknın içinde yunan ingiliz filanda var diyolar.. o biraz kafa karıştırıcı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Gerek yok midnight falan demeye, kişi bazında cevaplarla yola çıkılacaksa 13 yaşında gittiği yatılı okulda ırkçılık yapıldığı ve dayak yediği için pkkya katılan çocuktan bahsedelim. Pkkyı sevmiyorum ama pkk olmasa kendi dilimi konuşuyo olamazdım diyen nizipli kürt çocuktan bahsedelim. Ayrıca terör sorunu sadece sosyal ve kültürel eşitsizliklerden kaynaklanıyor demiyorum, çözüm için bunları ortadan kaldırmak lazım diyorum. Bu süreç planlı cahilliğin ortadan kaldırılmasını da içeriyor. Slat kapak olsun demişsin ama sırf sahibi kürt diye marketten yumurta almayan minibüs şöförünü saymıyor musun? İlla beyninin yıkanmasına gerek yok, iyi bi örneği alıp televizyona çıkarmışlar işte. Ama sizin için herşey siyah ve beyaz. Hayret bi olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2007 PKK olmasaysi sence sahibi kurt diye marketten yumurta almamazlik yapilicakmiydi PKK nin tek yaptigi kurtleri zor duruma sokmak o konuda buyuk basarilari var cabuk gaza gelen milletiz militanalrin coguda genc yasta kacirilan veya ailelerinden parayla alinan adamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar