Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya peki bişe soracam şemsiyeyle ilgili,
bu "döte giren şemsiye açılmaz" lafı nasıl ortaya çıkmış bileniniz var mı? adamın biri harbiden denemiş mi napmış yani :S
Mesaj tarihi:
akademisyenlerin bunu teori olarak ortaya attığını düşünmekteyim. gerek günümüzün teknolojisi ile laboratuvar ortamında test edilmesinin mümkün olmayışı gerekse bunu test edicek g.tün de kimse de olmayışı sebebiyle henüz çürütülememiş ama doğruluğu da ıspatlanamamış bir mevzudur(1)
[hr]
1 Haluk Sönmezoğlu, G.te Giren Şemsiye, Ankaraya Matbaa yayınları 1938, s. 27
Mesaj tarihi:
bi tane ms-dos komut botu vardı (ne denir ki şeyedemedim;D)
ben ilk orda duymuştum o deyimi baya baya bi önce. Son 10 yılda türemiş olan bir atasözü olduğu kanaatindeyim.
Mesaj tarihi:
vazelin var :F biz dağa giderken eğer ayağımızda dağcılık botu yoksa normal bot varsa bota vazelin sürüyoruz su kaysın gitsin diye şemsiye istemeyenler full body vazelin sürebilir :P tabii o zaman hava alamıyor ama o kadarına katlanmak lazım :P :P
Mesaj tarihi:
paspatur said:
Aga mesela, ıslanmayı engelleyici bir sprey olabilir.

wowssss. kaşık da kullanmazsın sen o da çok ilkel. artık yemekleri pipetle yiyelim dimi?
llamanın önerisi iyi ama. tüm şehre branda gerelim.
Mesaj tarihi:
ruslarda mıydı amerikalılardamıydı iklim control vardı.O teknolojiyi çalalım senin olduğun bölgeye uygulayalım ihç yağmur yağmasın bulutların yönünü değiştirelim olmadı bütün su buharını ve deniz + tatlı suları buharlaştırıp uzaya yollayalım yağmur yağmasın onun yerine bazı belirli bölgelerde asit yağmurları olsun süper işte
Mesaj tarihi:
paspatur said:
2008 yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde, insanların yağmurdan korunmak için hala şemsiye kullanıyor olması sizce de çok ilkel değil mi?

Tıp da ilkel.
Halen iğnelerle, kerpetenlerle, testerelerle felan çalışıyoruz.

İlkel bir hayatımız var aslında, halen 1970'lerde, 1980'lerde düşlediğimiz "2000" imajına gelemedik.
  • Yeni Oluştur...