Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Artık Websitesi Kurmak Zorlaşıyor

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Böyle birşey duydum.
Sanırım kolpa ama, yapamazlar herhalde böyle birşey :)

Türk Telekom un Yeni Geçirdiği Yasayla birlikte Hosting Sağlayan yani Website için alan veren kurumlara
en başta şirket olma, bununla birlikte 2151 ytl yıllık zorunlu lisans koşulu sunuyorlar, bu en az 5000 ytl
demek ve bunun sonucunda neler olacak;
Birçok host firması batacaktır ve doğal olarak sitesi olan birçok insanın sitesi de batan firmayla beraber gidecektir,
sonuç olarak piyasada bol miktarda alan arayan ve az sayıda host firması kalacak ve sonuç ne olacak hemen aktarayım;

Aşağıdaki Paket Tr Lokasyon(yani Türkiyede bulunan) Bir sunucunun paketi;

Linux 3000

150 MB Alan
1 Adet MySQL Database(Veritabanı)
3000 MB Aylık Transfer
50 Adet EMail Hesabı
10 Adet Subdomain
Email Grupları
Email Yanıtlayıcı
Email Yönlendirme
Frontpage Extension
Spam ve Virüs Koruması
Yedek Alabilme
Dosya Yöneticisi
Cpanel
7x24 FTP Erişimi
7x24 Teknik Destek
Sunucularımız Türkiye Teklan Datacenterda Barınmaktadır

29 YTL/YIL toplam olarak bugünkü satış fiyatıdır, ocak ayında bu fiyat 200 ytl olacaktır ve yine teknik destek kalkacak cpanel vb gibi kaliteli özellikler ortadan kaldırılacaktır vb, çünkü talep çok arz az, yani site isteyen artarken alabileceği firma sayısı parmakla sayılacak kadar azalacak doğal olarakta birçok firma fiyatları şuankinden en az 5 kat arttırmak zorunda kalacaktır...

Tüm bunlarla birlikte artık webtasarım fiyatları en az 2000 ytl den başlayacak fiyatlarla olacak, çünkü bu esnada çalıştığı firması batan birçok
site sahibi elinde veriler bulunmadığı için yeniden yaptırmak zorunda kalacaktır...

Bir an evvel ocak ayına kadar sağlıklı bulduğunuz bir firmaya taşınmanız yada en azından website vb gibi bir düşünceniz varsa yine ocak ayından önce bu ucuzluklardan yararlanmanın yoluna bakın...
Hayalini kurduğunuz yada sahip olmak istediğiniz bir website ocak ayı ile birlikte şuankinin en az 5 katı fiyata mal olacaktır...

Kaynak(Resmi Gazete);

http://rega.basbakanlik.gov.tr/main.aspx?home=http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2007/10/20071024.htm&main=http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2007/10/20071024.htm
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle hosting hizmeti veren şey "firma" olmalı tabii. bunda bir yanlış görmüyorum. sokaktaki seyyar satıcılar neden yasal olamıyor? çünkü vergi vermiyorlar, "haksız kazanç" sağlıyorlar örneğindeki gibi.. hosting için niye farklı olsun? kaldı ki ticari güven ilişkisi böyle sağlanır. bahsedilenin aksine hizmetin de kaliteli olması demektir bu.

arkasından hosting hizmeti veren kurum sayısı azalacaktır, doğrudur. peki hosting hizmetinin fiyatının artması demek midir bu? bence tartışmaya açık bir konu. çünkü kalan firmaların müşterilerinin sayısı artacak doğal olarak, bu da ciro ve karın artması demek. kaldı ki cirosu coşarsa, birim fiyatta indirime bile gidebilirler. yıllık vereceği 2000 ytl'nin lafını etmez o firmalar..

yönetmeliği detaylı incelemedim doğrusu ama şu haliyle o kadar karanlık bir tablo çizmek yanlış olur kanımca. profesyonel iş kolu yaratmak adına doğru bir adım. ondan sonra kimse orda burda ağlamaz, "yok servisi dandik, yok destek vermiyor vs. vs." gibi konulardan.
Sosyal ağlarda paylaş

çok kolpa yorumlanmış bir yönetmelik.

yönetmelikte bir kere firma ibaresi geçmiyor. zaten firma olmak diye birşey yoktur. tüzel ve gerçek kişilik vardır. ve ractanın söylediğinin aksine gerçek kişi olmak ile vergi kaçırmanın bir alakası yoktur. gerçek kişiler de gelir vergisine tabidirler, güzel güzel de öderler.

bu sadece lisanslama sistemiyle kontrolü arttırmak için yapılmış bir yenilik. illegal içeriği filtrelemek böylece daha kolay olacak.

ayrıca sektöre çok da etkisi olmayacaktır, zira yurtdışında da aynı hizmet çok daha ucuza sunuluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
çok kolpa yorumlanmış bir yönetmelik.

yönetmelikte bir kere firma ibaresi geçmiyor. zaten firma olmak diye birşey yoktur. tüzel ve gerçek kişilik vardır. ve ractanın söylediğinin aksine gerçek kişi olmak ile vergi kaçırmanın bir alakası yoktur. gerçek kişiler de gelir vergisine tabidirler, güzel güzel de öderler.

müm, güzel demişsin de "gerçek kişi" de firmanın sorumlusunu betimler. yoksa olay gerçek kişinin, gerçekten çalışan 1 kişi olması demek değil zaten, sen de biliyorsun. tamam, ben "firma" diye genelleyerek daha bir sokak ağzıyla yazmışım ama fazlası değil.
yoksa ben 1 kişi olmaktan bahsetmedim, sokaklardaki seyyar satıcılardan bahsettim..
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
öncelikle hosting hizmeti veren şey "firma" olmalı tabii. bunda bir yanlış görmüyorum. sokaktaki seyyar satıcılar neden yasal olamıyor? çünkü vergi vermiyorlar

TC ticaret hukukunu okudun mu bilmiyorum ama
zaten seyyar satıcılar vs. vergi vermekle yükümlü değiller
kötü bir örnek verdin
Sosyal ağlarda paylaş

Kişisel kullanım için Türkiye'den bir host'a hiç gerek yok bence o kadar yabancı firma dururken. Ama neden böyle bir şey yapıldığını da anlayamıyorum. Dünyanın her yerinde internet ucuzlaştırılırken, sıradan bir şey haline gelirken bizde nedense pahalı hale getirilmeye çalışılıyor. Cehaletle doğru orantılı bir şey sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt dışında barınan serverları da mı kapatacaklarmış? Ben gerek kendi ihtiyacım için gerekse çevremdekilerin ihtiyaçları için hosting sağlıyorum. Daha önceki yıllarda sitemden hostingde sattığım olmuştu. Sunucu ABD'de. Sitemin Türkçe olması dışında beni bu kanuna bağlayan hiçbirşey yok ki.. Ona da engel olamazlar zaten balon olur uçar gider bu tasarı.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten T.C. nin elinde olmayan Yabancılaşmış sermayeli TÜRKTELEKOM'un istediğide bu Yerli kaynağın gücünü azaltmak , dış kaynak ve sermayeye para kazandırıp bütün sıcak parayı dışarı aktarmak . Bu şekilde bir durumun gerçekleşmesi eğer ocak ayı deniyorsa ;

tepki koymamız gereken zaman geçiyor demektir...
Sosyal ağlarda paylaş

almanyadaki hostumdan oldukça memnunum.

360gb alan 3600gb traffic için aylık 6.35 euro ödüyorum sadece. Customer service dersende attığım bir tickete 2 dakikadan geç cevap gelmedi. Host firmasıyla alakasız bir scriptin kurulumunda takılıp ticket attığımda adam girdi kendisi kurdu filan. Ne diye türk firmalarıyla uğraşıyım

rakamlar mb değildir gb dir karıştırmadım yani belirtiyim dedim
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle bu bir yönetmelik, yasa değil.. adrese bakılsa zaten balığın baştan filan kokmadığı görülür. yönetmelikler uzmanlık birimleri tarafından yayınlanır ve yasa niteliğindedir ve prawlerın dediği hatalı olsa da geçersiz değildir.

bu yönetmeliğin de yurtiçindekileri sunucuları kapatmakla alakası yok. firma kurmak ile alakası da yok. vergi numarası olan herhangi birisi (gerçek kişilik) veya "firma" diye addettiğiniz tüzel kişilikler bu lisansa başvurabiliyor.

altında yatan amaç, yerel sunucu sektörünü düzenlemektir, kontrol altına almaktır. sadece bu sektörde değil, başka sektörlerde de görülebilecek bir uygulamadır ve mantıklıdır.

Lord Neruda said:
Zaten T.C. nin elinde olmayan Yabancılaşmış sermayeli TÜRKTELEKOM'un istediğide bu Yerli kaynağın gücünü azaltmak , dış kaynak ve sermayeye para kazandırıp bütün sıcak parayı dışarı aktarmak . Bu şekilde bir durumun gerçekleşmesi eğer ocak ayı deniyorsa ;

tepki koymamız gereken zaman geçiyor demektir...

türk telekom ve telekomünikasyon kurumu farklı kurumlar, türk telekom telekomünikasyon kurumuna bağlıdır ve telekomünikasyon kurulu devletin bir organıdır. türk telekom yönetmelik yayınlayamaz. aradaki farkı kaçırmayalım.

ki o da olmazsa hepsi ulaştırma bakanlığına bağlı. ondan daha fazla devletin (ve halkın) bir organ yoktur herhalde..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...