Halfmumi Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 [kendiyorumum] bana bayağı bir ilginç geldi.. İzlemedim..Anlatılanlar hakkında merakım; o adam çok kilise yıktı bir kahraman denseydi bu bizce nasıl karşılanırdı?Açıkcası ne kilise-ne cami her ikisini yıkması karşısında kahraman olunmaz!Ayrıca,Benim dinim islam olduğu için açıkcası bende Kanal değiştirirdim.Behranada katıldım bu düşünüşünde. Cami yıkması yada Hangi dinle olursa olsun dalga geçmesi bence büyük bir saçmalık..Cehennem gibi şeylerle yada kötü şeylerle dalga geçtiler belki kabul,ama tutupda dini karıştırmasınlar bence işin içine.. Birde savaşla dalga geçmeleri var ki bunu Southparkdada görmüştüm.Komedi bir bakıma,zenciler öne konuyor canlı kalkan olarak,gerçekleri komedi ile birleştirmişler sora bir bölümünde Tanrı biçiminde inek benzeri birşey geliyordu yanılmıyorsam.. Full Dsk gecmeye dayalı cizgi film olabilir,hatta bazı şeyleri komedi olabilir ama açıkcası ben tek kelime ile bu sözü; Kınıyorum . [/kendiyorumum][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 başta biliyorum biras abarttım yazarken ama unutmayın ki hayatta bazı değerler vardır ki bu değer bi insan topluluğuna millet olma annayışını getirebilir bu değer ler hakkında şaka veya hiciv yapılamaz. örneğin anayasamızda "TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİKTİR" yazılı madde veya ATATÜRK hakkında hiciv veya şaka yapılıyormu? siz yapılmasını istermisiniz? Biz türkler kaç sene dinimiz için savaşmadıkmı? biz türkler müslüman olmakla övünmedikmi? ben bu konuyu açarken herkezin destek vereceğini ummuştum.en azından çoğunluğun ama siz bana "ya o hiciv dir takılıyodur gönderme var" arkadaşlar yapmayın cami yıkmış bi şahsı -sanal bile olsa- onu kahraman olarak göstermesi sizi nasıl üzmez nasıl rahatsız etmez? "aa yok ama onnar herşeyle alay eder dalga geçer" Bu konunun şakası olmaz yapılamaz.bu düpedüz saygısızlıkdır. "kendi diniyle de dalga geçiyor" o beni alakadar etmes onun bileceği iş ama gider bana dokunursa o zaman tepki vermek doğaldır. biz sesimizi çıkarmadıkça böyle şeyler hep olucaktır. umarım tam olarak açıklayabilmişimdir......[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 hmm contalar hafif gevşemiş... siz fırlatın ben havada vururum[hline]Isn't it funny? Let's try something else... Gimli, 11 Mart 2003 22:53 tarihinde demiş ki: Bikini-Tanga ICQ:84232487 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 eski bir atasözü derki: başkasının ekmeğini yiyen, başkasının kılıcını sallar o yüzden ben kapitalizm içinde var olan bu tip programların kapitalizme ciddi bir eleştiri getirebileceğine inanmamakla beraber, esprilerin de fazlaca kafaya takılmaması gerektiğini düşünüyorum...[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 bu yüzde geyiği acaba şey mi ünlü bi yazarın galiba aziz nesin in halkın şu kadarı aptal tadında bi lafı var dı o mu çok merak ettim ? tahmin ettim, tutarsa sevincem:)[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 said: behran, 17 Mart 2003 00:12 tarihinde demiş ki: başta biliyorum biras abarttım yazarken ama unutmayın ki hayatta bazı değerler vardır ki bu değer bi insan topluluğuna millet olma annayışını getirebilir bu değer ler hakkında şaka veya hiciv yapılamaz. örneğin anayasamızda "TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİKTİR" yazılı madde veya ATATÜRK hakkında hiciv veya şaka yapılıyormu? siz yapılmasını istermisiniz? Biz türkler kaç sene dinimiz için savaşmadıkmı? biz türkler müslüman olmakla övünmedikmi? ben bu konuyu açarken herkezin destek vereceğini ummuştum.en azından çoğunluğun ama siz bana "ya o hiciv dir takılıyodur gönderme var" arkadaşlar yapmayın cami yıkmış bi şahsı -sanal bile olsa- onu kahraman olarak göstermesi sizi nasıl üzmez nasıl rahatsız etmez? "aa yok ama onnar herşeyle alay eder dalga geçer" Bu konunun şakası olmaz yapılamaz.bu düpedüz saygısızlıkdır. "kendi diniyle de dalga geçiyor" o beni alakadar etmes onun bileceği iş ama gider bana dokunursa o zaman tepki vermek doğaldır. biz sesimizi çıkarmadıkça böyle şeyler hep olucaktır. umarım tam olarak açıklayabilmişimdir......[hline] Sana tek bisey söyliycem sen müslümanim diyosan ve adamin dedigi cami olayina bu kadar tepki gösteriyosan ve kiliselerin yikilmasi senin umrunda degilse sadece sen kendine dokunan bölümü yüzünden bu tepkiyi veriyosan sunu bil, cami ve kilise TANRININ EVIDIR ve müslümanlikta hicbir din birbirine düsman degildir sen eger sadece kendi dininin ibadet edilen yerine saldiriyi kiniyorsan bence buraya gelip "müslümanim bana dokundu,kiniyorum" demeden önce ac müslümanligin ne demek oldugunu dikkatli birsekilde oku irdele ve buraya öyle yaz...Tanrinin evidir ikiside ibadet edilen yerlerdir kilise ve cami, insanlar heykellere tapinmazlar kiliselerde, onlarda senin gibi tanriya ibadet ederler ve dinlerin ortak noktasi tanriya olan ibadet ve baristan ibarettir."kendi diniyle de dalga geçiyor o beni alakadar etmes onun bileceği iş" demeni cok kiniyorum senin eger bukadar dinini koruyan bi insansan ve kiliselerin yikilamasiyla ilgili konular beni baglamaz diyorsan bence, dinin hakkinda yeterli bilgi edinmeni tavsiye ederim.Önce dinin ne demek oldugunu ögrenin, diger dinleri inceleyip oralardada neler yazdigi irdeleyin ondan sonra gelip buraya yazin.Incil de Kuran da Tevrat ta tanrinin kitaplaridir ve bu dinlerin ibadet yerlerine kendi dininin ibadet yerine duydugun kadar saygi duymani gerekir.Sana burda ne hristiyanligi ne müslümanligi nede museviligi anlatmiycam, bunlari arastirmak senin görevin...Bende senin simpsons i kinadigin kadar seni kiniyorum cünkü hicbirsey bilmeden buraya yazmissin, iyi geceler.[hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Kesinlikle, onların inandıkları tanrı paladine bizimki takhisis değil sonuçta, tek ortak bir varlığa inanılıyor, tepki gösterince diğerlerini sallamamak demek direk bizimde inandığımızı sallamamak demek. Ayrıca biz müslümanız/türküz onlardan üstünüz vs olayı artık geyiktir, bizde müslüman geçinip, dinine laf atınca 2 satırlık bilgisiyle aptalca öne fırlayan, camiden çıkıp sokaktaki kıza laf atan, her türlü küfür eden, kurban kesmek yerine hayvan katledip günah işleyen, öbür dünyanın sadece hurilerin kendilerini beklediği bi yer olduğunu sanan milyonlarca insan var. Türkün türkten başka dostu yoktur diye diye evt başka dostumuz(?!) kalmamıştır zaten. hatta hrıstiyanların din kavramı bizimkinden daha gelişmiş bence. Bizde biraz daha yontulması lazım insanların bilgiyle. Ayrıca kendileriyle en rahat dalga geçebilenler genelde amerikalılardır :-) South parkta bi bölüm vardı (üsttede geçmiş hatta), tanrı diye maymun/hipopotam karışımı bi yaratık geliyordu milletin ağzı açık kalıyodu falan filan, herşeyi kafana takmayacaksın yoksa bi bakmışın hiç bişi anlamadan, üretmeden, hiçbirşeye bi katkın olmadan aa mezardasın :)[hline] AO-Swg-WoW Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 said: Volfied, 16 Mart 2003 19:47 tarihinde demiş ki: 9 yıllık bir diziye 15 Simpsons, South Park ve Seinfeld'i herkezin izlememesi gerektigi dusuncemi kismen kanitlayan bir topic olmus :P[hline]Day after day we will gratefully suffer for more Predestined's our part So we bleed in the name of god Blind Guardian - Age of False Innocence -Kings of Chaos- So please, a little respect. For I am Costanza. Lord of the Idiots! - George "Gammy" Costanza (Cantstandya) [Bu mesaj HellHound tarafından 17 Mart 2003 10:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Ya iide simpsons da herşeyle dalga geçilir zaten adamlar bunu aştıkları için bizden ilerdeler kesinlikle.Biz hala nelerle uğraşıyoruz adamların din,dil,ırk umrunda bile değil.Amerika,ingilteredeki politik olayları yerden yere vuruyor daima o diziler, bush u ,clincton u nasıl gösteriyorlar beyaz saraydan protestomu geliyor lol be...[hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 işte arada biraz fark var yani toplum olarak veya kurum olarak bu tip şeylere onların tepkisi bizim gibi değil, onlar iyi biz kötüyüz anlamında söylemiyorum ama farklı olduğu da bir gerçek mesela dün akşamdan beri işçi partili 300 kadar insanın amerikan bayrağını yaktığı haberini izliyorum ve düşünüyorum acaba amerikada her kim olursa olsun, hangi görüşe hangi inanışa sahip olursa olsun birileri çıkıp da Türk bayrağı yaksa ne düşünürdük? bırakın amerikalıları kuzey ırakta üç beş çapulcu Türk bayrağı yaktığı zaman şahsen benim kanım çekiliyor damarlarımdan, öyle fanatik tutucu veya aşırı milliyetçi değilim ama elimden gelen birşey değil tüylerimin diken diken olduğunu hissediyorum o ne yaptığının farkında olmayan insan müsveddelerini gördükçe belki de önüne çiğneyip geçsin diye serdikleri Yunan bayrağını çiğnemeyi reddeden Atatürk'ün çocukları olduğumuz içindir bu bilemiyorum ama izlemem, yuh, lanet olsun demesem de bazı kilit konuların, toplumlar arası bu tip nüans içeren, şaka olabileceği kadar aynı şekilde şaka altında ciddi de olabilecek şeylerin insanları rahatsız edebileceğini de kabul ediyorum ama bunu herkese uygulamak şartıyla... mesela camilerimiz süngülerimiz demekle 70 cami vuran uçak demek arasında fark yok bence, ikisi de ciddiye alınırsa aynı kategoride sözler, ha ben ikisini de şaka olarak kabul etmiş olmayı yeğlerim ;) [Bu mesaj BlackRose tarafından 17 Mart 2003 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 said: Azmodai, 17 Mart 2003 00:31 tarihinde demiş ki: behran yanlis anlamis olabilir olayi, veya o espiriyi hakaret olarak algilayabilmis olabilir, bu onu ne cahil eder nede baska bisi, biraz daha yavas ve dikkatli elestirin birbirinizi lutfen. +1 nedense forumda son zamanlarda böyle birsey var. hic düsünmeden karsıdakine laf sokulmaya calısılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Ben mi yanlış anlıyorum bilemiyorum, izlemedim diziyi ama orada Lisa'nın (Simpsons'ın yani) dalga geçtiği nokta "cami yıkmayı kahramanlık sayan zihniyet" değil mi? Yani bunu nasıl yorumladınız da camilerle dalga geçtiği sonucu çıktı o cümleden? Burada dininizle dalga geçilmesi söz konusu olmadığı gibi, aslında sizin de katılmanızı gerektiren bir taşlama var. Ben mi salağım? Fiz: lol Arkeyn: tuttu =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Arkadaşlar aslında bayrak yakmak savaş sebebidir.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer! Querquobad Quane[SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Nasıl yani, ben şimdi gidip Zaire bayrağını yaksam, Zaire'nin bize savaş ilan etmeye hakkımı oluyor? Ben pek anlayamadım bu bağlantıyı.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 yok canım o kadar da uzun boylu değil savaşın ne olduğunu hollywood savaş filmlerinden öğrenen yeni nesil içindir o olsa olsa ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Hayir Black Ben eger gidip zaire bayrağını yakarsam zairenin bize savaş açma hakkı oluyor. Bu böyle. Ülkelerin bayrakları her ne olursa olsun en çok saygı gösterilmesi gereken unsurdur.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer! Querquobad Quane[SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Simpsonsın klasik amerikan aile tarzıyla dalga geçtiğinin düşünürsek %90 buda Amerikaya göndermedir.[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche Kara Taht Orta dünyanın kaderi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 said: Estel_Anorien, 17 Mart 2003 17:46 tarihinde demiş ki: Hayir Black Ben eger gidip zaire bayrağını yakarsam zairenin bize savaş açma hakkı oluyor. Bu böyle. Ülkelerin bayrakları her ne olursa olsun en çok saygı gösterilmesi gereken unsurdur.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer! Querquobad Quane[SnowLords] kitapta yazan başka, bilemem öyle bir şey var mı ama sonuçta gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hakmış o ne diyim lol oturdukları yerden savaşanlar için hava hoş tabi ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Uhahah o zaman amerika boşuna boşuna BM'de uğraşıyor, ne gerek var çıkar ortaya efendi gibi başını gere gere söyler "Bakın Irak'da ABD bayrağı yakıldı ve benim yasal olarak o ülkeye savaş ilan etme hakkım var." Sizcede bu biraz komik kaçmazmıydı?[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephisto_ Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 boşyere okadar sebep aramasına şaklabanlık yapmasına gerek kalmazdı abd'nin eğer öyle bir hakkı olsaydı[hline]When I look into your eyes There's nothing there to see Nothing but my own mistakes Staring back at me Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 siz hiç 11 eylülle dalga geçen (hiciv eden, eğlencelik malzeme çıkaran) bir amerikan televizyon yayını gördünüz mü? ya da almanyadaki toplama kamplarıyla dalga geçen (hiciv eden, eğlencelik malzeme çıkaran) bir yayın. ben görmedim. adamlar ıraktaki camileri bombalıyorlar sonra da eğleniyorlar ve siz buna hiciv, dalga geçme falan diyorsunuz. bi daha düşünün derim. tamam dizide pilot'u yermiş olabilirler, ama sonuç olarak o diziyi izleyen insanlar eğlendi mi eğlenmedi mi? ve bu eğlenmenin çıkış noktası pilot'un camileri bombalaması değil mi? bombalamaya maruz kalan cami ve içindeki insanlar değil mi? ne hakla böyle bir olayı, farklı açılarından gösterip gülünebilir. ortada bir vahşet vardır. neden hiç kimse (batıdaki televizyonlar) almanyadaki toplama kamplarını farklı açılardan gösterip gülünecek malzeme çıkarmıyor da ırak'taki camiler bombalanınca çıkarıyorlar?[hline]Her şey düşündüğün gibidir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Adamlarla da o olaylar hakkıdna dalga geçiliyo üo evet hem de istemediğiniz kadar ama onlar bu tür olayları kötülemek için milletin gözüne sokmak yerine kınayp, dikkat etmeyip, bizim yapamadığımızı yapıp yani dışlayıp, etkisiz hale getiriyorlar. Bizim gibi kötü bir şey olduğun göstermek için yedi düvele duyurmuyorlar.[hline]'Cause everyday we pay the price, With a little sacrifice... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 said: Androner, 17 Mart 2003 18:29 tarihinde demiş ki: neden hiç kimse (batıdaki televizyonlar) almanyadaki toplama kamplarını farklı açılardan gösterip gülünecek malzeme çıkarmıyor da ırak'taki camiler bombalanınca çıkarıyorlar?[hline]Her şey düşündüğün gibidir... Ya sen onu bırak isanın asılmasıyla isa ile dalga geçen filimler var. İzlerseniz görürsünüz ''Life of Brian''[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche Kara Taht Orta dünyanın kaderi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Setroth Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 dalga geçilecek şey var geçilmeyecek şey var... bana ne kiliseyle de falan da dalga geçiyorsa. yani kiliseye aldırış etmemezlik değil bu, amaç "ya bak adam kendisiyle de dalga geçmiş" diyip bunu bir tatmin sayarak ödeşmişiz gibi düşünmekse olmaz öyle şey.. yani okuduğum kadarıyla biliyorum olayı, izlemedim ama öyle gülme falan varsa ayıp etmişler..[hline]bu adamın her söylediğine katılıyorum -bLaQ Join my army! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Kurduğunuz mantığı anlayamıyorum. Orda dalga geçilen caminin bombalanması, içindeki masumların ölmesi değil ki. Bununla övünen beyinsizlerle dalga geçiliyor. Amerikan halkının olaya karşı duyarsızlığı ve aptallığı anlatılıyor, hatta hükümetin nasıl olupta bu kadar ileri gidebildiği vurgulanıyor. Dalga geçilen unsur vahşet değil vahşete karşı olan tepkisizlik. Bunu da daha geniş kesimlere anlatmak için işin içine mizah öğesi eklenmiş. Amerikalıların burda yaptığı kendilerini eleştirmek."11 eylül le dalga geçen ..." demişsin Androner, 11 eylül le bu bağlamda sadece bu saldırıyı düzenleyen terör örgütü dalga geçebilir, ikisi farklı şeyler zaten. Ama 11 eylül le ilgili Amerika hiç mizah yapmıyor, yaptırtmıyor dersen yanılırsın. Biraz internette araştır. Bir konu hakkında yorum yapmadan, aceleyle birşeyler yazmadan önce biraz durun ve düşünün bu insanlar ne anlatmak istiyor diye. Simpsons ın bu bölümünü izlemedim ama izlesem kesinlikle gülerdim ve hiç sempati duymasamda Amerikalıların kendileriyle dalga geçme yetilerine bir kez daha saygı duyardım.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar