Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

therion ve orphaned land

psychedelica

Öne çıkan mesajlar

Orphaned Land'in Mabool albümü de efsanedir.
Yeni albüm çıkaracaklar gibi de çıkardılar mı bilmiyorum, sanırım çıkmadı daha.
Bir de ilginç bir şekilde gitaristlerinden biri yazılımcı ve Microsoft'ta çalışıyor =) çok ta cici bir herifti, su falan verdi öndekilere içsinler diye falan =P
Türkiye'yi çok severler bir de.
Sosyal ağlarda paylaş

orphaned landle ilgili söyleyeceğim ud kanun saz kullanıyorlar doğu(israilliler) kültürünü kullanıyorlar mabool albümü cidden güzeldir ama diğer albümler(el nora alila,sahara) de süperdir
israil dışında bir tek ülkemizde konser verdiler birde vekın var tabi.geçen sene 3 konserlerine gitim 3ündede göbek attık kıvırdık
ibrahim tatlıses kavırı dinledik dansöz izledik birinde arkadaşlardan birinin burnuna kafa attım yanlışlıklar seasons unite ı dinlerken candır canandır orphaned land
ha bide http://www.last.fm/music/Orphaned+Land?q=orphaned+land
Sosyal ağlarda paylaş

Therion, özellikle 96daki Theli albümünden sonra tarzını melodik-orkestral müziğe kaydıran İsveç çıkışlı bir metal grubu. Bu değişikliğin sebebini Inner Circle denilen milliyetçi/metalci grupla aralarında geçen tartışma ve sonuçta bir tur sırasında kaldıkları konuk evinin kundaklanması dedikodusuna bağlayanlar var. Ama bence isabetli bir değişiklik olmuş, çok daha güzel şarkılar yapmaya başladılar.

Vovin, bana göre grubun asıl kimliğini belli eden albümü. Rise of Sodom and Gommorah ve Black Sun özellikle dinlenmesi gereken şarkılar ama Wild Hunt dışında tüm albüm iyidir. Diğer şarkılarından Crowning of Atlantis, Asgard, Kali Yuga, Typhoon, An Arrow from the Sun tavsiye edebilirim ama Therion'un albümlerinde öylesine yazılmış şarkı yoktur pek, hepsi keyifle dinlenir.
Sosyal ağlarda paylaş

Therion'un bütün albümleri tarz olarak birbirinden farklı olduğndan tavsiye vermek zor. İlk albüm death, sonrakiler atmosferik gotikimsi, Theli, Vovin ve crowning of atlantis Therion'un esas bilinen tarzı, Deggial müzikal olarak daha yoğun, daha uzun şarkılar daha çok sesli müzik orkestra falan içeriyo. Secret of the Runes İsveç'in folk müziği gibi bişeye dayanıyomuş. Lemuria ve Sirius B ise üzerine orkestra ve koro bindirilmiş cayır cayır heavy/thrash.
Sosyal ağlarda paylaş

Sıkı bir metal geçmişin yoksa Orphaned Land'e başlangıç için Mabool iyi bir seçim olmayabilir. Malum, en sert vokal stillerinden birisini içeriyor, özellikle progresif yapı da karmaşık gelebilir.

Tavsiyem albüm olarak değil de 3-5 şarkıyla başlangıç yapman. El Norra Alila albümünden El Meod Na`ala, Sahara Storm'dan The Beloved'd Cry, Mabool'dan da Building The Ark ve Norra El Norra başlangıç için güzel şarkılar. Yok bunlar piyasa, sert birşeyler söyle dersen o zaman tarih sırasıyla albümleri dinle derim. Hatta aç Mabool şarkısını dinle hemen (ben de açayım bu arada :D)
Sosyal ağlarda paylaş

therion u ve orphaned land i youtube dan izlediğim videolar kadar biliyorum.therion un o arkadaki koro olayı çok hoş gelmişti ona benzer bildiğiniz başka hangi gruplar var bana önerebileceğiniz (the rise of sodom and gomorre de bi yerden tanıdık geliyo ama hadi bakalım) orphaned land e gelince ilk dinlediğim şarkısı the storm still rages oldu çok hoş bi şarkıydı zaten solosu uzun olan şarkıları genelde severim diğer şarkılarına da öyle bir hevesle atlasadıysamda beklediğimi bulamadım ama böle 9 8 likimsi oynak oynak şarkılar vardı pek istediim olmasada tatmin etti beni teşekkürler bilgilendirdiğiniz için
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...