Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atam Seni Çok Özledik...

Fistan

Öne çıkan mesajlar

ben 'kemalist' değilim, ancak atatürk'ü türk tarihinin muhtemelen en büyük devlet adamı olarak görürüm, ülkemizin kurucusu ve kurtulmasında en büyük emeği geçmiş, çalışmalarıyla ülkeyi doğrultmuş bir insan olarak sever, sayarım ve düşünceleriyle eylemlerini öğrenmeye ve kendime ders çıkarmaya çalışırım. ancak kendisi yine de bir insandır. kendisini aşılmaz ya da eksiksiz bir varlık olarak görmek, hatta "dirilsin de bizi kurtarsın tekrar" demek ona da büyük bir saygısızlıktır. ölü bir insandan medet umacak kadar aciz bir gençlik mi hayal etmişti, o gençliğe mi seslenmişti atatürk?

ancak türkiye'de maalesef personality cult olarak bilinen bir olay sözkonusu, (putlaştırma demeyelim) ama bunu net'te şöyle bir araştırırsanız başka ülkelerde yapılan örnekleri de görebilirsiniz. atatürk'ün ölümünden sonra rejimi halk nezdinde sağlamlaştırmak için yapıldı bu. atatürk'ün zaten icraatları ve kişiliği belli, kesinlikle böyle suni desteklere gerek yok. o yüzden bu kültü yıkma vakti geldi de geçiyor.

atatürkçü geçinen, bana gerici yakıştırması yapan bazı kişiler burada utanmadan atatürk'ün kendi söylediği en meşhur sözlerden bazıları için bile "atatürk sadece halkı uyutmak için söyledi onları" demiştir. dolayısıyla kendilerinden ricam lütfen şimdi göz boyamaya çalışmasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam efendi silkin ve kendine gel, omuz omuza yürüdüğün şeriatçılar ile zamanında İran'da ki liberallerde aynı şekilde yürümüşlerdi. İran'da istediklerini alana kadar özgürlük maskesini çok güzel kullandılar, solcuları, liberalleri, aydınları kullandılar amaçlarına ulaşmak için. Benim bacanağım İran'lı, o da "ben bu filmi görmüştüm" diyor. İran'ın gittiği yoldan bizde ilerliyoruz ve sizler kendinizi bilmeden kullandırıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
ancak kendisi yine de bir insandır. kendisini aşılmaz ya da eksiksiz bir varlık olarak görmek, hatta "dirilsin de bizi kurtarsın tekrar" demek ona da büyük bir saygısızlıktır. ölü bir insandan medet umacak kadar aciz bir gençlik mi hayal etmişti, o gençliğe mi seslenmişti atatürk?

atatürkçü geçinen, bana gerici yakıştırması yapan bazı kişiler burada utanmadan atatürk'ün kendi söylediği en meşhur sözlerden bazıları için bile "atatürk sadece halkı uyutmak için söyledi onları" demiştir. dolayısıyla kendilerinden ricam lütfen şimdi göz boyamaya çalışmasınlar.

Ne diyebilirimki,+++++++ lar eksik kalır..
Sosyal ağlarda paylaş

ben kimseyle omuz omuza yürümüyorum, düşüncelerim de kendime aittir. ülkemin ayakta kalması ve gelişmesine şekilci önyargılarla balta vuramam. atatürk'ün hayatında da örneklerini görmek mümkün bunun, ideolojisi birebir uymasa da ilişkilerinde ülkenin çıkarını gözetmiştir.

bu onların ideolojilerini benimseyelim demek değildir kaldı ki. türkiye'nin çağdaş, gelişmiş, tam anlamıyla hür ve demokratik bir cumhuriyet olması için atatürk'ün izlerinde tökezlemek kafi değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...