Razien Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 burtonesk said: "din"in sana göresi bana göresi de mi var razien.bikbik konuşup hiçbir şey anlatmıyorsun. Dinin bana göresi sana göresi yok gerçekler sabittir sen o gerçeğe bana göre yada sana göre yoluyla ulaşmaya çalışırsın.Eğer gerçekten samimiysen sana bu konularda yardımcı olmaya çalışırım msnden ama şu nefi kopar at önce ben burda kimseye laf yetiştirip haklı çıkim bundan haz alim derdinde değilim yanlış bilinen bir şeyi düzeltiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 night906 said: birincisi orda aklımız duygularımıza değil duygularımız aklımıza gem vuruyor ikincisi sen bana %1 lik bir kanıt göster ben yine aywalllah diicem.yok öyle bişey arkadaşım.kanıtlayamazsın dayandırabileceğin bişey yok.elle tutulur gözle görülür akla,mantığa uygun bişey bulamazsın.yalnız o deilde dogma olmadığını savunman çok etkiledi beni.ilk defa duyuyorum bunun dogma olmadığını düşünen birini.bu basbayaa kırmızıya siyah demek gibi bişey..Daha önce Tanrı,Yaratılış ve Dinler üzerine notlar diye bir başlık açtım oraya bir göz at bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 ben bu konuda aşmış bir insanım yardıma ihtiyacım yok. dogmatizmi öğrenmiş olmanda faydam olması dileğiyle. sırasıyla yazdığın ve yazdığımız şeylere bakarsan saplanıp kaldığını görürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Razien said: burtonesk said: "din"in sana göresi bana göresi de mi var razien.bikbik konuşup hiçbir şey anlatmıyorsun. Dinin bana göresi sana göresi yok gerçekler sabittir sen o gerçeğe bana göre yada sana göre yoluyla ulaşmaya çalışırsın.Eğer gerçekten samimiysen sana bu konularda yardımcı olmaya çalışırım msnden ama şu nefi kopar at önce ben burda kimseye laf yetiştirip haklı çıkim bundan haz alim derdinde değilim yanlış bilinen bir şeyi düzeltiyorum dogma: 1 . Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 burtonesk said: dogma: 1 . Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi. demişsin ben ne demişim Dogmatik =Sorgulanmadan kabul edilen Nefsi tartışma olmasın diye uzatmamıştım ama görünüşe göre sen uff nasılda kodum zevkini yaşamak istiyorsun. Bu konularda bu kadar aşmışsan beni aydınlatabilir misin ? Ben burda x vardır diyorum sen sadece xi inkar ediyorsun x yoksa ne vardır doğrusu nedir aydınlat beni ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Sen x var diyorsun , o da x 'in varlığını inkar ediyor , sana göre x var , ona göre yok . Bu kadar basit , kimse sana inanma demiyor , ama belirli bir nedenden ötürü inanmamayı seçenlerin bu konudaki spesifik düşüncelerini kendi birikimlerinle değiştirmeye çalışınca böyle tartışma çıkıyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Razien said: night906 said: bunlar kulaktan dolma falan diil gayet araştırılmış bilgiler.evet islamiyet herşeyin içerisine bu kadar sokulduğu için bu şekilde oluyor sadece din olarak kalmıyor yani..evet hep bilimle paralel olduğu söylenir çünkü kuran da yazıyor denir bu yüzden bilimle bağdaştırılabilinirmi ya?evet yazıyor ama bilim demek araştırmak demek bi kere neden niçin sorgulamak demek ama gelgelim dinde herşey dogmadır,araştırılamaz geliştirilemez olduğu gibi kabullenilmek zorundadır çünkü günahtır,çünkü bir dayanağı yoktur.ortada kanıtlanabilecek,deneylenecek bir durum yoktur.işte önümüze engel olarak çıkan yanıda burası.yoksa kimsenin inanca,dine laf ettiği yok ama gelişemememizin tek nedenide budur.yani demek istediğim din sadece insanın yüreğinde özel olarak kalması gereken birşey..böle herşeyin içine sokulmaması gerekiyor.. Bir dakka dinin dogma olduğunu nerden biliyorsun kim demiş? Sen denedin mi dini sorgulamayı ? Dini sorguladığın zaman cevap bulamaman cevabı olmadığı anlamına gelmez senin kapasitenin yetmediği anlamına gelir(Kişisel algılama)Dinde her türlü soruya cevap vardır ve sorgulanabilir dogmatik diyenler cevapları bulamayan sığ insanlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 nefsi tartışma ne demek _ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Razien, biz kafamızda olayları muhakeme ettiğimiz için, sorguladığımız için inanmıyoruz zaten. Burda sorgulamayan sensin. Nasıl dini dorgulayıpda cevapları buldum diyebiliyorsun hayret. Her konuyu onlarca kez muhakeme ettim bizzat. Ve o kadar saçma şeyler var ki, inanmak imkansız zaten. Bakış açısıyla ilgili herşey. Yüzeyseyl bakmayacaksın, geniş bakacaksın. Hiçbir şeyide kanıtlayamazsın. Cennet'i kanıtlarım ne demek? Kim kanıtlamışta sen kanıtlayabileceksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Nedir amacınız yani şimdi işi gücü bırakıp dogma derken büyük harfle mi yazılır sonuna noktamı koyulur bunu mu tartışalım başlıycam nefsinize ya. BUNLARIN HİÇ BİRİNİ BEN DEMEDİM FARZEDİN.ahmet dedi mehmet dedi.siz konuya odaklanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
night906 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 sen yapsaydın açıklamanı buraya.ya benimde yok aslında kendimi kanıtlama gibi bi derdim.çünkü özellikle din konularında görüşlere çok kapalı oluyo insanlar ve aslında pek tartışılmıoda onlarla çünkü açıklanacak bi tarafı olmadığı için işte yine dediğim gibi dogma bilgilerle savunma yapmaya kalkışıyorlar bu yüzdende dönüp dolaşıp yine aynı yere saplanıolar..kendi kısır döngülerinde kitlenip kalıyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 razien demek istediğim şu ki sen önce dogma ne demek gardaşım dogmatik diyen maldır kapasitesizdir demişsin, sonra ben de madem inanıyorsun nasıl dogmatik olmadığını söyleyebiliyorsun, öğren de gel demişim. sonra tükürdüğünü yalamışsın. bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 razien bu topicde dinle ve yaratilisla ilgili yazdiklarin bir pastafarian olarak benim inancima hakaret ediyor esefle kiniyor ve inanaca hakaret etmemeni rica ediyorum iligli postlari sikayet ettim hickimse baska birinin inancina hakaret edemez yaraticima hakaret ettigin gibi saygi sinirlarini asiyorsun ucan sphagetti canavari butun inananlari kutsasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
night906 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 ahuahahu >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 LathspeLL said: Razien, biz kafamızda olayları muhakeme ettiğimiz için inanmıyoruz zaten. Her konuyu onlarca kez muhakeme ettim bizzat. Ve o kadar saçma şeyler var ki, inanmak imkansız zaten. Bakış açısıyla ilgili herşey. Yüzeyseyl bakmayacaksın, geniş bakacaksın. Hiçbir şeyide kanıtlayamazsın. Cennet'i kanıtlarım ne demek? Kim kanıtlamışta sen kanıtlayabileceksin?Peki ben kanıtlarım diyorum ama bu derin bir konu saatlerce konuşuruz .Şimdi yaratılan varsa yaratıcıda vardır bu kadar komplek yaratıkların oluşması veya hayvanda içgüdü denilen açıklıyamadığımız olaylar ve sebep sonuç zinciri bunu gösterir.Mesela Toprak olmasa bitki olmaz bitki olmasa canlılar olmaz.Güneş olmasa dünya olmaz.Işık olmasa bitki olmaz.İnsandaki bilmemne mitokondiri insan enerji salgılayamaz.Burda muazzam bir nakış var burda mutabıkız.Peki din ne alaka diyeceksiniz insanı yaratan insandaki duyguları,fiziksel varlığı her şeyiyle yaratmıştır.Şimdi annedeki merhameti yaratan ,vicdanı yaratan tanrı elbetteki bu sıfatların çok daha üstündedir ve dürüstlük gibi insan duygularının yarattığı sıfatların enine sahiptir.Peki bu kadar vicdanlı,merhametli bu kadar dürüts yani her türlü sıfatın enine sahip olan bir yaratıcının bize buraya geliş amacımızı bildirmemesi kendi doğasıyla çelişir işte burda dinler devreye giriyor.Bakıyoruz dinlere şu an dünyada bu sıfatları barındıran bozulmamış tek din islamiyet kalmıştır.Meallere değil tevsirlere bakın mealler çoğu zaman yanlış çevriliyor.Bak sana meseleyi en sığ boyutuyla anlattım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 bak hala yapiyor! inanca saygili olmayi ogrenemiycekmisin razien! yuce yaraticimiz ucan spaghetti canavarina hakaretin sinirlarini asiyorsun artik! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 pardon babs :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Razien said: elm said: Bir gerçek islamı oturtalım lafı almış gidiyor bu topicte .Dünyada islamın dogdugu ülkeler , gerçek islam kanunlarıyla yönetilen bu ülkeler ne halde ki gerçek islam bir ülkenin yönetimi için hayırlı olsun.Ne zaman ki bu ülke gerçekten ilerici fikirleri kabullenir o zaman böyle sorunlar yaşamayız , muhafazakarlar gericiler modernlik ülkeyi bozdu diye diye yıllardır iktidara geçip ülkeyi mahvettiler. Gerçek islam lafını çıkartan benim.Bu kadar sığ olmayın dünyadaki islam ülkelerinin durumu zaten islamın çarpıtıldığının kanıtıdır.Gerçek islamda cumhuriyet esas alınır.Bilim ve teknikte ilerleme ve kişisel hak ve özgürlükler güvence altındadır fakat ; batı nasıl hristiyanlığı çarpıtmışsa bugün aynı şekilde islamı hakkıyla yaşayan bir medeniyet kalmamıştır.İslam bu kadar gerici bir dinse ibni sina gibi alimler nerden çıktı abbasilerde muhasır medeniyet kalitesi nasıl yakalandı ?Peygamberimizin savaşta yakalanan esirleri okuma yazma öğretmesi karşılığında serbest bırakmasına veya bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum hadisi şerifi ?.İslama bok atmayın beyler onu yaşamayı bilmeyenlere sövün.Birazcık doğru düzgün tefsir okusanız gerçeği görürsünüzburda herkes bol işkembeden iki akp bir saadet partisi milletvekiline bakarak fetva veriyor.Aslında durumun böyle olması hoşunuza gidiyor çünkü bunu bahane ederek ilkokuldan beri size dayatılan gazla egonuzu kusuyorsunuz siz alışmıssınız irana bakıp islama tu kaka demeye. @Viktor = Duygusallık sana yakışmadı.Bu zamana kadar belirli önyargıların gerçek olduğuna kendini inandırmışsın o yüzden bu dediklerimden rahatsız olup bu hoşnutsuzluğunu mahmut kel mahmuut gibi söylemlerle dışa vuruyorsun @Cuma günü tatil mevzusu= Pazar günü batıda niye tatil çünkü onlarda pazar kutsal gün.Bizde pazar niye tatil çünkü batının bizden gelişmiş olduğunu kabul edip onlara uyum sağlamak için kendi kültürümüzden ödün verdiğimizden Razien inandığın dini sonuna kadar savunuyorsun bu da gayet normal ancak sen bütün dünyada islam çarpıtılmış yoksa islam kanunlarıyla yöneten ülkeler süper durumda olurdu demek sadece senin müslüman olduğun için islamı üstün görmenden kaynaklanıyor.Yoksa bütün islamla yönetilen bu kadar devlet yanlış şeye inanıp da razien doğru şeye inanmıyor.kişisel hak ve özgürlükler güvence altındadır demişşin bir erkeğin 3-4 kadınla evlenebildiği bir kanunda kişisel hak ve özgürlüklerden bahsetmek çok doğru gelmiyor bana.İslam gerici bir din değildir ancak dönemine göre , o yıllarda araplar için ilericiydi ancak aradan geçen bu kadar yıl insanlık boş durmadı ve su an ki yasaları islam yasalarına göre daha çok özgürlük sağladığını kabul edersin (ya da hırsızların elinin kesilmesini daha modern buluyorsan bilemem) . Ben bunları ne kadar desem sen onlar islamı çarpıtmışlar diceksin ama kitapta ne yazıyorsa odur o yüzden de din dogmatik tir ve sen bir uygulama için bu saçma o zaman islama uymaz diyerek ancak dinini kurtarmaya çabalıyorsun ve bu inandığın dine en büyük zararı verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 babili biri çikip dese tanriyi kim yaratti o basit ve ucuz cevabini cok merak ediyorum gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Tamam abicim hepiniz haklısınız tu kaka islam kahrolsun bütün dinler ben niye bu kadar kendimi kasıyorum ki ya ben anlatıcağımı anlattım tercih sizlere kalmış kafasına takılan yada daha ayrıntı konuşmak isteyen var msnden konuşuruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
night906 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 nerden bilion bozulmadan kaldıını yanlarındamıydın zamanında?cenette gidip geri dönmüş birimi anlattı sana şöle var böle biyer die.ya herkesin dini inancı kendine burlara ben sadece dogma olmasını kabullenmemenden geldim budur yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 argumana girenlerin ateist ilan edildigi yerdeyiz sayin yolucalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Ben bütün geçerli dinleri inceledim ve bu sonuca vardım oldu mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 razien iyi güzel sen burada anlatıyorsun kendine göre inancını da mesela benim böyle çok inanasım gelse ben islam konusunda senden bilgi almam, daha güvenilir kaynaklardan kendimi eksik kaldığımı düşündüğüm konuda geliştiririm. ayrıca burada kendi inancının daha süper olduğunu kanıtlamaya bence hiç gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Bir argüman verseniz dişimi kırıcam burda kıçımı yırtıyorum siz sadece şımarık çocuk gibi o ne bu ne diyorsunuz yani amacınız nedir inkar etmekse buyrun edin ama bana inkarınızı haklı kılan birşey söyleyin ha birşey öğrenmekse sabha kadarda anlatırım elhamdülillah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar