numberten Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Razien her zaman dogruyu söyle ama her dogruyu her yerde söyleme özellikle anlamayan insanların arasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Anlamayan değil de, ilgilenmeyen diyelim. Zira kendisi sorulan soruların hiçbirine adam gibi cevap vermediği gibi hiçbirimizi zerre ilgilendirmeyen abuk subuk şeyler anlatıyor 43 sayfadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 öyle demeyin razien bizi hidayete erdiricek forza razien! redeem us plz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Seni ancak bu paklar şadov :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Razien said: Arkadaşım burda 20 sayfadır eşşek mi osuruyor o kadar gerekçe yazdık tanrının varlığına nasıl ulaşabiliriz diye.Tutturmuşsun olmayan birşey diyorsun.İlleği gözünüze mi sokucaklar inanmanız için burda herşeyin sebebini mantıklıca açıkladım . Din tartışması yapmak ayrı birşey, din propagandası ayrı.. Senin yaptığın 2. ye giriyor.. Yazdıklarını okudum, saçma sapan elle tutulur olmayan şeyler yazıp (klasik convert etme argümanları) sanki tanrının varlığını kanıtlamışsın gibi davranıyorsun.. Tanrının varlığı kanıtlanmış bir gerçek değildir, öyleymiş gibi davranmaktan vazgeç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Al ulan! http://www.allahvar.com şimdi git tövbe et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Anlamayanda olduk. Ya bir kere Ateist olabilmek için ilk aşama olayı anlıyorsun, sonra mantıksızlıkları görüyorsun falan gerisi geliyor. Biz birkaç adım öndeyiz yani HEH. Herneyse konuya dönersek, dini kitleleri yönetim aracı olarak kullanmak isteyenlerin ilerleme olanağı yoktur, o yüzden 1923 öncesine dönülür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Slat said: Razien said: Arkadaşım burda 20 sayfadır eşşek mi osuruyor o kadar gerekçe yazdık tanrının varlığına nasıl ulaşabiliriz diye.Tutturmuşsun olmayan birşey diyorsun.İlleği gözünüze mi sokucaklar inanmanız için burda herşeyin sebebini mantıklıca açıkladım . Din tartışması yapmak ayrı birşey, din propagandası ayrı.. Senin yaptığın 2. ye giriyor.. Yazdıklarını okudum, saçma sapan elle tutulur olmayan şeyler yazıp (klasik convert etme argümanları) sanki tanrının varlığını kanıtlamışsın gibi davranıyorsun.. Tanrının varlığı kanıtlanmış bir gerçek değildir, öyleymiş gibi davranmaktan vazgeçHey Allah'ım ya ne saçma sapan hangisi saçma sapan yazdıkların saçma sapan deyip kestirip atma bana göster bakalım hangisi saçmaymış işiniz gücünüz kurusıkı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 feto yolluyor bunları.horace gitti razien geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Slat said: Razien said: Arkadaşım burda 20 sayfadır eşşek mi osuruyor o kadar gerekçe yazdık tanrının varlığına nasıl ulaşabiliriz diye.Tutturmuşsun olmayan birşey diyorsun.İlleği gözünüze mi sokucaklar inanmanız için burda herşeyin sebebini mantıklıca açıkladım . Din tartışması yapmak ayrı birşey, din propagandası ayrı.. Senin yaptığın 2. ye giriyor.. Yazdıklarını okudum, saçma sapan elle tutulur olmayan şeyler yazıp (klasik convert etme argümanları) sanki tanrının varlığını kanıtlamışsın gibi davranıyorsun.. Tanrının varlığı kanıtlanmış bir gerçek değildir, öyleymiş gibi davranmaktan vazgeç +1232123 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Ahahaha şimdide fetullahçı olduk.Zaten illeği ''şucu'' yapmadan rahat edemezsiniz.Şucu olalım ki aaa bu şucuymuş diyip sorgulamadan kestirip atmak için bir bahane daha yarat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Tanrının varlığını herkesin kabul edeceği şekilde kanıtlayamayız. Daha doğrusu kanıtlasak herkes inanırdı zaten sorun kalmazdı. Tanrının varlığını her birey kendine göre algılar kendine göre kanıtlar veya kanıtları yetersiz bulur. Başkasını kendinin inandığı veya inanmadığı kanıtlara inandırmaya çalışmanın bir anlamı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Kurusıkı diyor, inanılmaz. Hala belirsiz bir şey kanıtlanmış gibi davranıyor. Eğlence bölümünde biri Muz ile örnek vermiş. Mantık ondan öteye gidemezki inançta. Neymiş? "Muzun şekli insan eline cuk diye oturuyormuş hay yaradana kurban"'mış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 önce kanıt ne demektir onu iyi bilmek lazım. bilinemeyen bişeyi öne sürüp "ha demek ki tanrı" demek kadar saçma bişey yok. bir şeyin varlıgı kanıtlanana dek, o şey yoktur benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Bakın bu adamlar yazdıklarımı okuyup değerlendirip bak razien şurası mantıksız ama deseler birşey demicem.Bunlar beyinlerini çalıştırma sorgulama zahmetinde bile bulunmayıp ''Raziennnn çok saqmasınnn'' diyorlar hey Allah'ım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Ekmek said: Allah var arkadaşlar. -1, katılmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Biraz daha karşılıklı fikirlerinize saygılı yazınız lütfen beni güç kullanmak zorunda bırakmayınız. ( vay be bu repliği kullanmayı özlemişim :) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Yahu ben bunları oluşturan bir bilinç var doğa her oluşumunda mükemmeli yakalamasının hepsi mi tesadüf bu varlığın sebep ,sonuç zinciri içinde yaratılması bilinç olmadan nasıl gerçekleşsin diyorum yani aklı kapıyı açıp ihtiyarı elden bırakmıyorum (%100 olsa herkes inanır) siz hala gözümle görmeden inanmam diyorsunuz.Şimdi dinleri sorgulayıp kendinizi zeki,elit bir grup olarak görüyorsunuz ama ; aslında o kadar şuursuz ve kör yaşıyorsunuzki şu koskoca kainattaki her oluşumu tesadüfe vurmak körlüğün dik alasıdır, yani cehennem azabının biraz aşırıya kaçtığını düşünürdüm ama insanlara gerçekleri suratlarına sokmamıza rağmen bu kadar kör ve şuursuz olmalarıyla bunu hakediyorlar gerçekten.Hepiniz elbet bir gün gerçeği anlarsınız hadi bye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Razien hani uzatıyor filanda, fethullahçı demekte ayıp. Dindar degil bence dinci ama fethullahçı gibi b,r ithama gerke yok. Numberten e derseniz, o fethullahçı degil, direk adnan oktarcı zaten, sözüm ona demogoji ilede arada bize laf soktugunu zannediyor "her dogruyu her yerde söyleme" cinsi laflarıyla. tekkesinde hayırlı günler diliyorum ona. @razien: mükemmelik vs demissinde matematiksel olarak sosnuz kabul edilen bir erende matematiksel olarak mükemmellik Allah olmazsa imkanı olmaz dedigin şeyler istatistiksel açıdan gayet mümkün. Yok, inanmıyor filan degilimde, her yerde her şekilde her şey Allahındır deyip milleti artık bıkmak, ardındanda senlede ayrı fikirlere düşüncede artık misyonerlik seviyesinde davranışlara tutman yanlış bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Razien bizim birşeyi açıklayamamamız onun daha üstün bir bilinç tarafından yaratıldığını göstermez Fistan ın 150 milyon kere yazdığı gibi. Aynı saçma argumanla gelme artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Başka bir bilin olmadığına göre herşey kenliğinden bilinçsizce yaratıldı ama her oluşumda istaktiksel hesaplamalarda her ihtimal denenip mükemmel bulundu diyorsunuz. (şuursuzlar bir istatiksel analizde her ihtimal denendiğinde uygun olanı her seferinde bulunmasının kendisi tesadüfün doğasına aykırıdır.Yani uygun olanın bulunması ve bu uygun olana uygun yeni kombinasyon bulunması yani her seferinde birşeyin uygun olduğu denenip bulunuyor ve hiç bir zamanda şaşırmıyor.Eğer bu gerççekten tesadüfse hakkatten bende tanrıyı bırakıp tesadüfe tapmaya başlıyıcam .Siz devam edin ben sorgularım,felsefe yaparım diye takılmaya ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Razien said: aslında o kadar şuursuz ve kör yaşıyorsunuzki şu koskoca kainattaki her oluşumu tesadüfe vurmak körlüğün dik alasıdır, yani cehennem azabının biraz aşırıya kaçtığını düşünürdüm ama insanlara gerçekleri suratlarına sokmamıza rağmen bu kadar kör ve şuursuz olmalarıyla bunu hakediyorlar gerçekten.Hepiniz elbet bir gün gerçeği anlarsınız hadi bye Razien bu postuyla forum kurallarını çiğnemiş olmuyor mu? Yoksa forumda din propagandası yapmak serbest mi? Yabancı forumlara da bakın, "Is there a God?" "There's no God :X" "There's a God!" tarzı zilyon türevi olan topicler sayfalarca tartışılır ve hiçbir çözüme varılamaz.. Arada bağnaz dinciler gelir, onlarla daşşak geçilir ve topikte zamanınıza değen tek şey budur.. Bu evrensel birşey yani bu tartışma ile bir yere varılmaz. Ha, İslamın toplum üzerinde etkisini, din devlet uyuşmazlığını, din sömürüsünü tartışabilir mesela çünkü bunlar somut şeylerdir. Bu topicin de asıl amacı buydu ama baya saptı konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Razien said: Başka bir bilin olmadığına göre herşey kenliğinden bilinçsizce yaratıldı ama her oluşumda istaktiksel hesaplamalarda her ihtimal denenip mükemmel bulundu diyorsunuz. (şuursuzlar bir istatiksel analizde her ihtimal denendiğinde uygun olanı her seferinde bulunmasının kendisi tesadüfün doğasına aykırıdır.Yani uygun olanın bulunması ve bu uygun olana uygun yeni kombinasyon bulunması yani her seferinde birşeyin uygun olduğu denenip bulunuyor ve hiç bir zamanda şaşırmıyor.Eğer bu gerççekten tesadüfse hakkatten bende tanrıyı bırakıp tesadüfe tapmaya başlıyıcam .Siz devam edin ben sorgularım,felsefe yaparım diye takılmaya ) Yahu hiçbir zaman şaşmadığını nerden biliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Razien o denileni anlamamışsın. Söylenen şey; evren sonsuz ise, sonsuz tane de olasılık vardır ve şu anki dünya da bu olasılıklardan bir tanesi. Bilimde olasılıklar vardır. Öyleyse varlıklar Tanrı olmadan da açıklanabilir. Hatta "yoktan var etti" falan filan olmadan daha da rahat açıklanır. Bilimin yetmediği konular vardır, doğru, ama bu söz konusu durum hakkında bir fikir vermez, bilim geliştikçe herşeye cevap bulur. Mesela orta çağda filan da evren dünyanın etrafında dönüyo filan diye saçmalanıyomuş, sonradan kapağı yemişler tabi. Bunun gibi bişeyler işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Şu kainatta bir tane mükemmeli yakalamamış varlık bulamazsın.Dünyanın ekseni bir derece eğik olsa hiçbirimiz yaşayamazdık.Güneş bir birim uzakta olsa donar.Bir biri yakında olsa pişerdik.Bir çocuk doğduğunda onun için en mükemmel besin bu kadar yapay madde varken anne sütü oluyor.Bir örümcek doğar doğmaz ağların et latifini örmeyi biliyor...vb.Yani binlerce örnek var ama insan daha bir karbon atomunun yapısını çözemedi nerde Allah'ın yarattığı mucizeleri hakkıyla anlamak.Kaç olasılık olduğu önemli değil olasılık adedi kaç tane olursa olsun her seferinde bir kere bile şaşırmadan uygun olan bulunuyor bu uygun olana uygun yeni bir kombinasyon yapılıyoR.bU kombinasyona uygun yeni kombinasyonlar yapılıyor ve bu büyüyen ağaçta tek bir şaşırma olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar