ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 7. yüzyılda ciddi bir şehir kültürü oluşturmuş olan, edebiyatları, yazıları olan Arap kültürünü; Göçebeliktende aşağı bir seviyeye indirgediniz ya helal olsun. Geçmişi değerlendirirken de; bugünü değerlendirirken de bir hata yapıyorsunuz: En iyi durumdaki Türk'ü alıp, en kötü durumdaki Arapla karşılaştırıp; aha bak biz üstünüz diyorsunuz. Arap medeniyeti sonradan geri kalmış olabilir. Ama unutmayın Arap medeniyetinin çöküşe geçmesi Türk-Moğol istilalarından sonradır. Dünya matematiğe hala Algebra diyor. Sen kıçını taşa silmekten bahsediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 matama said: Bir kere turk kulturunun t sini okumayip yardirip arap kulturunu yuceltmek budur iste. Kusura bakma matama ama sen dünyadan bi' habersin sanırım. Benim yüceltmemin katacağı hiç birşey yok Arap kültürüne. Adamlar ortacağda gidip İspanya'da Endülüs adında devlet kurmuşlar Avrupa bile hala tarih kitaplarını açtığında okurken gıpta eder. sen de açıyorsun di mi arada sırada o kitapları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 şu an tüm dünya arap rakamları kullanıyor ancak arapların kadınları gömüp taşladığını da unutmamak gerek. (gerçi hristıyanlarda da cadı avları vardı o ayrı mesele) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Ombakkombak iste ideolojiler gozleri kor edince boyle oluyor. Bagnazlik da (ornegin Turkiye`deki siyasal islamcilara karsi olup butun araplari kulturlerini butun islami muslumanlari gerekirse tarihi gercekleri carpitip kotuluyorlar hice sayiyiorlar cunku ideolojilerini boylesi destekliyor) bu demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 huun ve ombakok tekrar soyluyorum bana deseniz arap kulturunun edebiyati guclu buyuk saygim vardir, bir deve kelimesini 7 ayri kelimeyle soyleyebilen her dil benim saygimi kabullenir, veya en buyuk ozelligi mimarisidir yine haklisiniz derim, ancak gelipte araplar medeniyet olarak ustundu derseniz orada dur derim, kadini hayvandan sayan hic bir irk benim gozumde ustun olamaz bunuda cikip savunan insanlarida ciddiye alamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Bone said: şu an tüm dünya arap rakamları kullanıyor ancak arapların kadınları gömüp taşladığını da unutmamak gerek. (gerçi hristıyanlarda da cadı avları vardı o ayrı mesele) bkz. orta çağ bkz. günümüz fark da burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 matama said: huun ve ombakok tekrar soyluyorum bana deseniz arap kulturunun edebiyati guclu buyuk saygim vardir, bir deve kelimesini 7 ayri kelimeyle soyleyebilen her dil benim saygimi kabullenir, veya en buyuk ozelligi mimarisidir yine haklisiniz derim, ancak gelipte araplar medeniyet olarak ustundu derseniz orada dur derim, kadini hayvandan sayan hic bir irk benim gozumde ustun olamaz bunuda cikip savunan insanlarida ciddiye alamam. İşte kadını hayvandan sayanlar Arapların hepsi değil onu demek istiyorum. Araplar diye genellemeyelim diyorum. Arap deyince sizin gözünüzde fellahlar canlanıyor anlıyorum. Ama bizdede çok sayıda insan kadını insandan saymıyor. Arap ülkelerinin çoğunluğunda durum bizimki kadardır. Taşlayarak öldürme, çarşaf giydirme falan birkaç ülkede olan uygulamalar. İnsan hakları ve demokrasi açısından Arap toplumlarının bugün bizden geride olduğu inkar edilmez bir gerçektir onu kabul ediyorum. Ama iyice yerin dibine batırdınız be abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Bende diyorumki o donemdeki butun arap irki dedigin, arap yarimadasi ve endulustur ikiside birbirinin aynisi. Ha avrupada kadin haklari, iste insan hayatina saygi cok mu ilerdeydi dersen tabiki hayir, ama turkler ilerdeydi beni uzen tarafi budur, tamam edebiyat hayatinda, dilde yerlesik kultur hayatinda bize cok seyler katmis olabilirler, ama en dogru katilim araplarmiydi sorusu bence en guzel sorudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Araplarda değil sorun, islamı saptıran Araplarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 en doğru katılım araplar mıydı tartışılır tabii ama Türk'lerin o yıllarda Araplara yakınlaşmaktan başka bir şansı yoktu. sittin senedir Türklerin anayurdu olan ötüken'de o yıllarda moğollar'ın gücü iyice artıyordu. Türk kabileleri iyice Çin sınırına doğru güneye ve batıya doğru sürekli yer değiştiriyorlardı. Gene o yıllarda Çin artık iç birliğini sağlamaya başlamış, Türk hanedanları sırasında düştüğü dağınık durumdan kurtulup Kuzeye doğru sınırlarını genişletmeye başlamıştı ki güncel bir konu olduğu için altını çizeyim o sınırlar hala Çinlilerin elinde bkz. Uygur Türkleri. E zaten Araplarla Türkler arasındaki ilişkiler Mekke'nin fethinden hemen sonra başlamıştı. Türkler daha 800'lü yıllarda Arap devletlerinde paralı askerliğe başlamışlardı. Hatta Mekke'nin fethinden sonra Şam emirinin nüfuz kazanmasında emrindeki Türk okçularından oluşan birliklerin öneminin bariz olduğu kabul edilir. Ortaçağ'ın bir din çağı olduğu doğrudur ama milliyetçilik gibi kavramlar da hepten boşlanmış değildir, öyle ki artık Türkler Arap ordularında daha fazla yer sahibi oldukça Bağdat'taki halife Türkler için ordugah olması için ayrı bir şehir inşa ettirmiştir. Sebebi ise birlikte hareket eden Türklerin Arap halka iyi anlaşamaması, çeşitli sorunların yaşanması. Zaten en eski Türk geleneklerinden birisi olan savaşın ortasında saf değiştirmek bir yerden sonra öyle bir hal almıştır ki, savaş alanında Arap ordularında savaşan Türkler bir anda savaş alanında 3. orduyu oluşturur hale, birlikte kendileri için savaşır hale gelmişlerdir. Orta Asya'da yapılan Arap kıyımlarını Türklerin asimilasyonuna örnek gösterenler için birşey daha söyleyeyim tarihteki ilk müslüman türk boyu bugün bulgaristan topraklarında kalan Avar Türkleridir. Halifeye gönderdikleri kendilerine islamı öğretecek birilerini göndermesi için talepte bulundukları mektup topkapıda mı kahirede mi bir müzede hala durur. konuya dönersek, türkler batıda havalar daha yumuşakmış bütün gün at sürmekten ağrıyan belimize daha iyi gelir oranın rüzgarları diye yola çıkmamışlardır batıya doğru. O günün şartlarında bir zaruriyyettir, bir nevi site site buralara gelmişizdir. Geldikleri bu topraklarda yerleşik olarak duran iki medeniyet vardır Bizans ve Araplar. Türklerin arası her ikisiyle de iyi değildi ama gene o günün şartları ağırlıklı olarak batıya gelen Türkleri Araplarla yakınlaştırdı. Önceleri esir sonra paralı asker olarak girdikleri Arap ordularını daha sonrasında Arap devletlerini yönetici sınıf olarak ele geçirmişler. Bu arada daha önce dediğim gibi çağının en ileri medeniyeti olan Araplardan birşeyler kapmış olmaları da en doğal bir sonuçtur. Ben hiç bir zaman göçebe kültürünü hele hele Türk kültürünü küçümsemiyorum ama o çağlarda en ileri külltür olduğumuzu iddia etmemiz açıkca imkansız. siz bana kızarsınız ama tarih kitaplarını açıp okuyunca çıkan sonuç: Araplar Türklere kültürlerini, Türklerse Araplara ordularını ve devlet geleneklerini vemiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Absolut said: Araplarda değil sorun, islamı saptıran Araplarda. sayfa sayfa yazı yazdım şunu demeye çalıştım. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Okuyun okutun diyorum, başka da birşey demiyorum: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=les+croisades+vues+par+les+arabes&nr=y&pt=araplarin+gozuyle+hacli+seferleri http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=N0WWKK6KVG0GJNZKDHTK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Araplar zaten asimile etti bizi, gelenek goreneklerimizin (!) buyuk cogunlugu araplardan miras. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Şu an Türkiye ' nin arap kültürü ve yaşam tarzına yaklaşması veya benzemesi mümkün değil , bir arap devletinin sömürgesi haline gelmediğimiz sürece imkansızdır. Çünki çok farklı bir yapıya sahibiz. Geçmişte nekadar zorunlu olduğundan onlardan birşeyler alıp birşeyler verdikse de temel anlamda değişime uğramadık. Ombakkombak ' ın dediğine katılıyorum. Ben de Suriye' ye 4-5 kez gittim orda Türk olan akrabalarım var. Malum eskilere dayanır osmanlının toprakları bölünmeden öncesinden ayrı gayrı olmuşuz :). Herneyse , Suriye gerçekten bizim genel olarak gördüğümüz ve aklımızda canlandırdığımız arap ülkelerine hiç benzemez. Bizde olduğundan daha az çarşaflı görürsünüz , başı açık ve kısa giyinen bayanlar çoktur. Arkadaşın dediği gibi diğer dinlere çok saygılıdırlar. Çok fazla hristiyan ve musevi vardır. Asıl ilginç yanı %99 diyebilceğimiz kadar orasıda müslüman halktır fakat yönetim senelerdir alevidir ve insanlar yönetimden uluslararası politikalarda çok memnundur. Esad' ın oğlu geldikten sonra iç politikada da genel olarak memnundur halkı. Yani genel olarak arap kültürü geneleği aslında yok , gerçekten ülkeden ülkeye çok farklılıklar gösteriyor. Bir de bunu etkileyen şey sömürge altında iken avrupa ülkelerindeki insanların aralarına girmesi ve kaynaşmaları sonucu içe kapanıklıktan yabancı kültürlere ister istemez açılmışlar. Kısaca genel olarak yaşam tarzları ciddi anlamda çok farklı olan arap ülkelerinin yaşam biçmini genelleme olarak alıp arap kültürü deyip , Türkiye' de yaşam tarzı arapların yaşam tarzına benzeyecek demek çok belirsiz bir öngörü. Osmanlı zamanda bile Türkler araplaşmadı , şu zamanda imkansız. Bu bir korku gereksiz bir korku , saçma bir korku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 kardeşim peki bu herkezin sa, as, allah kitap kelimelerini ağzından eksik etmemesine ne diyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Ona çok iyi bir örnek veriyim; Peki şimdi insanların telefonda orda burda tamam yerine "ok" demesine ne diyeceksin ? Osmanlı zamanında osmanlıca bir dünya dili mertebesindeydi bugünki ingilizce gibi. O yüzden belli kelimelerin bize geçip kalmasından daha doğal birşey olamaz. Kelimelerin geçmesi genel olarak kültürün geleneklerin geçmesi anlamına gelmez. Dünyanın her dilinde başka kültürden dilden gelen kelimeler vardır. Bunun halkın başkalaşması ile uzaktan yakından alakası yok. Çok saçma bir sav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 osmanlica hic bir zaman genelde kullanilan , hele hele dunya dili olmamistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Yabancı ülkelerden osmanlının üniversitelerine gelip okuyan ve bangır bangır osmanlıcayı öğrenmeye çalışan insanların olması , o mertebeye en azından yaklaşmış olduğunu gösterir. Bu dünya çapında ekonomik güç ve istihtam sağlamanın kaçınılmaz sonucudur. Bu arada Türkler temelde göçebe toplumdur ve başka dillerden kelime alması kadar doğal birşey olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Spastik_Serce said: kardeşim peki bu herkezin sa, as, allah kitap kelimelerini ağzından eksik etmemesine ne diyeceksin. disaridan bakan materyel bir gozle anlamanin imkani yok Spastik_Serce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Siz arapları çok yanlış tanıyorsunuz. Horizon'un dediği gibi. Mısır Suriye Lübnan gibi arap ülkelerinin %10'undan fazlası Hristiyandır Hristiyanlar bakan hatta başbakan olabilirler ve onlara son derece hoşgörü gösterilir. Aynı şekilde kadın bakan milletvekili öğretmen doktor vs. bizden fazladır ve saygı gösterilir. Körfez ülkelerini görüp aaaa bak arapla böyle diyor herkes. Kadın olabilirsin, başka dinden olabilirsin vs. ama rejim muhalifi olmayacaksın yalnız. O zaman adamın işini dakikada bitiriyorlar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 asimile yok diyenlere lol diycem kendi ulusal hikayeelerimi arapalstirip egsitirdigimiz gibi keendi oz tarihimizi islam oncesi ve sonrasi oalrak ayirip oncesini yok edip birde ustune gunumuze kadar islamin sunni yani arap mezhebini secmiyee nakrdeslerimize iskence yapmis katletmis hor gormusuz islam turk kulturune teecavuz etmistir bu tecavuz kacinilmaz oldugundan osmanli k3nkler zevk almaya bakmislardir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Ergenekon'u dinleyince bi taraflarıyla gülenler sahabe menkıbesi dinleyince bambaşka bi havaya giriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Horizon said: Ona çok iyi bir örnek veriyim; Peki şimdi insanların telefonda orda burda tamam yerine "ok" demesine ne diyeceksin ? Osmanlı zamanında osmanlıca bir dünya dili mertebesindeydi bugünki ingilizce gibi. O yüzden belli kelimelerin bize geçip kalmasından daha doğal birşey olamaz. Kelimelerin geçmesi genel olarak kültürün geleneklerin geçmesi anlamına gelmez. Dünyanın her dilinde başka kültürden dilden gelen kelimeler vardır. Bunun halkın başkalaşması ile uzaktan yakından alakası yok. Çok saçma bir sav. oha be kardeşim. bu örnek sence mantıklımı. sa, as, allah, kitap kelimeleri din çağrıştırır. ok kelimesi hangi dini çağrıştırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 ismim Osman, bundan büyük arap emperyalizmi örneği vermeye gerek yok herhalde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 O zaman hristiyan dünyasıda Yahudi emperyalizmi altında demektir. Yüzde doksanı yahudi ismi taşıyor çünkü. Kendi öz German isimlerini kaybetmişler baksana. Yahudi tanrısına tapıyorlar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar