Disappear Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 buyrun buda donanim donanim diye yanip tutusanlarin en az 1 sene daha alacaklari fark burdan not: ben hic bir konsolun fanboyu degilim, hic bi konsolu olumune savunmuyorum. ben hangisi bana daha cok oyun oynama olanagi veriyosa ondan yanayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Oyun fırmalarının eskısı gıbı oyun cıkarmadıgını dusunup ve cıkardıklarında sadece donanım ıcın cıkardıklarını farz edersek alınır. Ben aldım mutluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 amerikada ps3 fiyatini indirmisler, satislar patlamis. http://www.rlslog.net/playstation-3-doubled-sales-thanks-to-price-cut/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 basit mantık hesabı yapalım. her hafta 50 bin satan bir konsol x-box 360 şu anda. ps 3 ise her hafta 120 bin civarı satıyor. 1 ayda sony'nin sattığı konsol sayısı 500bin civarı iken, x-box 360 yalnızca 200 bin satıyor. 1 yıla vurursak sony yılda 6 milyon , ms ise 2.4 milyon konsol satmış olacak. doğal olarak aradaki 3.6 milyonluk fark nedir bana açıklar mısınız? hala x-box daha çok satıyor diyen pis bir şişkodur. x-box fazla satıyormuş. ya bir insanın gerçekten düşünemiyoro lması gerekiyor. 1 yıl önce çıktı bu konsol ps3 ten. satabileceği kadarını sattı ve bitiyor yavaş yavaş. yerini ps3 e bırakacak malesef. ayrıca allahını kitabını seven varsa wii ye ne next gen desin, ne de ps3-xbox 360 kavgasının arasına sıkıştırsın. wii ayrı birşey. wii manita konsolu, wiimote ile sabahlaması mümkün olmayan bir konsol. grafikleri leş gibi olan bir konsol wii. o yüzden o kendi halinde bir şey. benim gözümde home computer gibi bişey o. ayrıca, ds pspyi ezdi falan diyorsunuz. psp de silent hill origins oynayın bir kez rica ediyorum. ben şahsen elimde bence hesap makinesi görünümü olan bir ds taşımaktansa psp mi alıp çok güzel grafiklerle oyun oynamayı, istediğim dizileri filmleri şarkıları atıp multimedia center olarak kullanmayı ve de wireless olan her yerde ki özellikle şehirlerarası uzun otobüs yolculuklarında(varan, ulusoy) özellikle nfs ve daha bir çok oyunu istediğim saniye multiplayer oynayabilmeyi tercih ediyorum. şimdi söyler misiniz hangisi daha iyi? dokunmatik ekran isteseydim gider palm falan alırdım banane dokunmatikten falan. bankamatik mi bu dokunmatik olsun. bir de şunu unutmamak lazım. zevkler ayrı ayrı şeyler tartışılmıyor biliyorsunuz. ben x-box 360 elimi sürmem oynamam demiyorum ki. muhteşem bir alet olduğunu da inkar etmiyorum. yalnızca ps3 x-box dan daha iyi ve 1 sene içerisinde hem satış rakamlarında( bunun hesabını yukarıda yapmıştım ) hem de grafik açısından çok önüne geçecek diyorum. kabul etmeyin ya da edin zerre ilgilendirmiyor beni. ben burada değişik bir görüş belirtiyorum belki bana katılan çıkar. lan bedo xbox ı getir artık da oynayalım be yavrum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Ben şimdi ısmarladım amerikadan ps3 . 2 tane de oyun istiycem sanırım yanında gelirken . Mass Effect ve Killzone 2 düşünüyorum , tavsiyeleriniz var mı başka ? Bir de buraya oyun sipariş etmek için en hızlı site sendit midir ? 180 milyon vermek istemiyorum bir oyuna pek . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Mass Effect PS3'e yok xbox 360 exclusive. Madem 2 tane vereceksin The Darkness ve motorstorm ver killzone 2 daha cikmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Of hayaller gg . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 x-box'un ps3 karşısında eksikliği blue-ray olmaması. yani ps3 oyunları 50gb'lık disclerde çıkarken x-box oyunları 4.5 gb'la sınırlı kalıyor. high definition gibi şeyler de yok. bu yüzden ps3'ün çok daha büyük potansiyeli var ilerisi için. belki olur da x-box karar değiştirip hd-dvd'leri koyarsa herşey güllük gülistanlık olur. bunun dışında birçok oyun x-box'ta, ps3'ten daha güzel gözüküyor. optimizasyonu iyi yapmışlar. ayrıca pc oyuncularına hitap edebilecek bir ton oyun x-box'a çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 high definitin var, ayrıca hgh definiton dvd okuyo oda 30gb veya 35gb idi sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 hd dvd 15gb yanlis bilmiyosam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 hd dvd tek katman 15 cift katman 30, blu-ray tek katman 25 cift katman 50. benim bildiğim kadarıyla xbox hd dvd leri okumasi icin amerikada 150 dolardan satilan bir aparat gerekiyor ve sadece hd movie icin gecerli bişey yani oyunlara bi etkisi yok. görüntü olayina gelince insanlarin hd görüntüden kastı anladığım kadarıyla 1080p desteği. zira xbox sadece 720p destekliyor. ha o aradaki farki anlamak icin 40" üstü tv lazim ve sadece 3-5 oyun destekliyor şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 afedersiniz ama bilmeyen insanlar yorum yapmış bunun tamamen yazma tekniğiyle alakası var hd-dvd 20gb civarı bilgi alıyor blue-ray şu an toshiba en son açıklama yaptı 150gb bilgi sığdırdık diye..ama şu aralar çıkan oyunlar max30gb fln oluyor yani henüz aralarındaki fark pek belli değil ilerde belli olacak bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2007 offical bilgiler : Blu-ray HD-DVD edit: url vermek ölümmüş :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Mumu said: basit mantık hesabı yapalım. her hafta 50 bin satan bir konsol x-box 360 şu anda. ps 3 ise her hafta 120 bin civarı satıyor. 1 ayda sony'nin sattığı konsol sayısı 500bin civarı iken, x-box 360 yalnızca 200 bin satıyor. 1 yıla vurursak sony yılda 6 milyon , ms ise 2.4 milyon konsol satmış olacak. doğal olarak aradaki 3.6 milyonluk fark nedir bana açıklar mısınız? hala x-box daha çok satıyor diyen pis bir şişkodur. varsayim bu tamamen sony nin satislarin dusup xbox un artmiyicagini global bir ekonomide hickimse garanti edemez nede sony nin satis rakamlarinin bu civarda kalicagini arti verdigin bilgi yanlis http://vgchartz.com/weekly.php?date=39397 gecen hafta iksboks360 234bin satarken ps3 200bin de kalmis wii ise 309 binle ikinci psp 191 binle en az satan konsol iken ds 472bin ile rekoru elinde tutuyor gecen ay toplam ps3 satisi 523 bin iken iksboks360 810 bin satmis wii 1milyon 206 bin satmis ds 1 milyon 673bin psp ise 874bin satmis yani "basit" mantik hesabimizla ps3 6,5 milyon satarken 12 ayda xbox yaklasik 10 milyon wii 14,5 milyon DS 20 milyon psp de 10,5 milyon saticak su anda dunya ustunde 54,955,744 DS 26,288,283 PSP 13,873,993 WII 13,186,898 Xbox360 5,751,504 PS3 satilmis durumda simdi bir oyun yapimcisi yeni bir oyun yapmayi kafaya koymusken 6 milyon satmis bir konsolumu dusunur yoksa 13 milyon satanimi sony nin konsollari rakiplerine kiyasla tam yari yariya satmis 54 milyona 26 milyon 13 milyona 6 milyon rakamlar acik ve net olay gayet basit 5. nesilde playstation1(102milyon toplam satis) ilk ciktiginda piyasada 2 rakibi vardi sega saturn(9.5 milyon satis) ile nintendo 64 (33milyon) saturn satmayip patladi nintendo 64 ise kartus kullanmakta israr eden vasat bir makineydi sony tek basina piyasayi ele gecirdi playstation efsanesi dogdu 6. nesilde playstation ismini hakkiyla tasiyan PS2 (120 milyon satis) karsisinda sega dreamcast ile nintendo gamecube (21.5 milyon satis) vardi dreamcast demsiken iksboks ile olan benzerlikleri dreamcast ps2 den once ciktigi ve satislari iyi gittigi halde ps2 cikis tarihi belli oldugu an satislari patladi ve kisa sure sonra raflardan kaldirildi bu noktada gamecube un japonya disinda populer olmamasi + playstation in daha kolay programlanabilir ve daha populer olmasi firmalari sony ye bagladi simdi ise satislarda en az ps3 satiyor bide bunun ustune programcilara zorluk cikardigi icin habire MGS4 ve GTA4 gibi konsol sattiran oyunlarin ertelenmesini eklersek durumun ciddiyetini anlariz bu ne demek bir yapimci oyun yapmak istediginde az satan ve oyun yazmasi sorunlu bir konsolumu secicek yoksa cok satan ve kolay oyun yapilan konsolumu ps3 un hala potensiyeli var tabi ancak su an bekleneni veremediginden sony ye zarar ettiriyor sadece said: ayrıca, ds pspyi ezdi falan diyorsunuz. psp de silent hill origins oynayın bir kez rica ediyorum. ben şahsen elimde bence hesap makinesi görünümü olan bir ds taşımaktansa psp mi alıp çok güzel grafiklerle oyun oynamayı, istediğim dizileri filmleri şarkıları atıp multimedia center olarak kullanmayı ve de wireless olan her yerde ki özellikle şehirlerarası uzun otobüs yolculuklarında(varan, ulusoy) özellikle nfs ve daha bir çok oyunu istediğim saniye multiplayer oynayabilmeyi tercih ediyorum. şimdi söyler misiniz hangisi daha iyi? DS inde multimedia ozellikleri var + ayni isekilde wireless dan her halti yapiyorsun elestirdigimiz konsolun ozelliklerini ogrenelim once grafik konusunda ds in zayif kaldigi dogru ama touchscreende oyun oynamak bambaska birsey bir zelda bir metroid oynamayan adama bunu anlatamassin, touchscreen ile iki ekranda oyun oynamak apayri bir zevk palm le pek alakasi yok satislar gosteriyor zaten iki alet yakin zamanlarda cikti ustune ustluk DS in ilk versiyonu cok patates di ve feci ezildi psp karsisinda buna ragmen DS lite ezdi gecti su an en cok satan konsol durumunda sahsen ben makyajlanmis psone oyunalrini yeniden oynamak isteseydim alirdim bir PSP ama devri gecti + PSP de korsan calsitirmak absagrisi direk oysa 70ytl ye bir kart aldim 2gb iki tane microsd akrt aldim yanimda 78 oyunla geziyorum istedigim an oyniyabiliyorum cok super oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 valla elimi vicdanıma koyacak olursam eğer xbox360, ps3, hdtv, masaüstü pc, notebook, ipod vs alacağım. çok mu oldu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 synorin said: afedersiniz ama bilmeyen insanlar yorum yapmış bunun tamamen yazma tekniğiyle alakası var hd-dvd 20gb civarı bilgi alıyor blue-ray şu an toshiba en son açıklama yaptı 150gb bilgi sığdırdık diye..ama şu aralar çıkan oyunlar max30gb fln oluyor yani henüz aralarındaki fark pek belli değil ilerde belli olacak bence yazma tekniği evet, diskin kendi kapasitesi önemli değil. bak öğrenmiş oldum, bilmeyen insandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 @Bone be güzel kardeşim xbox 360 oyunları 1080i olarak da çıkabiliyor ama 720p yani HD hani biraz araştır öyle yaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 hic bir tech bilgisi veya fanboisme katilmadan net bir sekilde sunu belirtiyorum ki, su anda ps3 cok sart degil. Eger cidden ps hayrani isen, senin elinde olmadan mutlu olamayacaksan al tabi, ama acik konusalim, 180 milyona ps icin oyun alacagima xbox icin rahat rahat netten indirir indirir oynarim daha iyi su asamada. PS3 belki oyun cesitliligi bir iki yil icinde artinca vazgecilmez olur, ama o zamana kadar var ve bence su an icin xbox en mantikli secim eger HD kalitesinde en son oyunlari oynamak istiyorsan, ayrica xbox live gercekten muthis bir olay. Wii de harika bir konsol kanimca, wii'ye bok atmadan once en son cikan mario galaxy'i bi oynayin sonra konusun... muhtesem olmus alet, inanilmaz yani ve bu kadar eglendiren az oyun var acikcasi. Bana kalsa xbox + wii alinir simdilik oynanir, sonra 2-3 sene gecince ve ps3'un muthis donanimindan anca yararlanmaya baslanilinca bir tane ps temin edilir, hem de fiyati gercekci boyutlara inmis olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 nerdeyse 2 hafta geçmiş konuyu açan arkadaş almışmıdır acaba ps3 yada xbox Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 said: varsayim bu tamamen sony nin satislarin dusup xbox un artmiyicagini global bir ekonomide hickimse garanti edemez nede sony nin satis rakamlarinin bu civarda kalicagini arti verdigin bilgi yanlis http://vgchartz.com/weekly.php?date=39397 gecen hafta iksboks360 234bin satarken ps3 200bin de kalmis wii ise 309 binle ikinci psp 191 binle en az satan konsol iken ds 472bin ile rekoru elinde tutuyor gecen ay toplam ps3 satisi 523 bin iken iksboks360 810 bin satmis wii 1milyon 206 bin satmis ds 1 milyon 673bin psp ise 874bin satmis yani "basit" mantik hesabimizla ps3 6,5 milyon satarken 12 ayda xbox yaklasik 10 milyon wii 14,5 milyon DS 20 milyon psp de 10,5 milyon saticak su anda dunya ustunde 54,955,744 DS 26,288,283 PSP 13,873,993 WII 13,186,898 Xbox360 5,751,504 PS3 satilmis durumda simdi bir oyun yapimcisi yeni bir oyun yapmayi kafaya koymusken 6 milyon satmis bir konsolumu dusunur yoksa 13 milyon satanimi sony nin konsollari rakiplerine kiyasla tam yari yariya satmis 54 milyona 26 milyon 13 milyona 6 milyon rakamlar acik ve net simdi ise satislarda en az ps3 satiyor bide bunun ustune programcilara zorluk cikardigi icin habire MGS4 ve GTA4 gibi konsol sattiran oyunlarin ertelenmesini eklersek durumun ciddiyetini anlariz bu ne demek bir yapimci oyun yapmak istediginde az satan ve oyun yazmasi sorunlu bir konsolumu secicek yoksa cok satan ve kolay oyun yapilan konsolumu ps3 un hala potensiyeli var tabi ancak su an bekleneni veremediginden sony ye zarar ettiriyor sadece önce verdiğim bilgi harbiden yanlışmış ama şöyle bir yanlışlık varmış ben aptal gibi european chart a bakmışım ki avrupa satışlarında ps3 her hafta farkı açarak ilerliyor x360 karşısında neyse. dreamcast hayatında hiç gördün mü bilmiyorum ama dreamcast'imi sattığım kişiden hala küfür yiyor olduğumu düşünüyorum açıkcası. x-box ile ne benzerliği varmış bu dreamcast'in bir ara açıklayıver lütfen. zira birisi çıktığında daha xbox duyurulmamıştı. artı olarak ps3 dünya üzerinde çıkış tarihi diğer konsollardan neredeyse 1 yıl sonrasında olmasına rağmen, xbox ın yarısı kadar satılmış vaziyette. satış rakamları konusunda wii ile ne xbox ne de ps3 kapışabilir durumda zira wii ayrı klasmanda diyorum sürekli zaten. ev hanımlarına bile oyun oynatma mantığına sahip gubidik alet wii. geçen gün arkadaşımın evine gittim orta 1e giden kardeşi bile wiiden bahsediyordu hareket ediyosun öyle oynuyosun falan diye. oyun yazması zor diyorsun öyle mi? sence psone çıktığında hangi oyun firması biliyordu psone disklerine yazabilecekleri ve çalıştırabilecekleri bir oyun yapmayı? ps her zaman bu konuda önde oldu. hep yeni teknolojilerle çıktı karşısına kullanıcıların ve hiç bir zaman seçtiği yollarda da hata yapmadı. sony ps3 ün xbox ı 1 sene içerisinde yerle bir edeceğini biliyor. ayrıca viktorcuğum, tabi ki oyun firmaları iki konsola da oyun yazmaya devam edecek ve bir çok firma özellikle sony'e teşekkür ediyor sağladığı kolaylıklar için. disk boyutları için. atıp tutmayalım gereksiz yere. mgs 4 ün ertelenmiş olması ps3 ün çıkardığı zorluklar falan da değil ayrıca. said: DS inde multimedia ozellikleri var + ayni isekilde wireless dan her halti yapiyorsun elestirdigimiz konsolun ozelliklerini ogrenelim once grafik konusunda ds in zayif kaldigi dogru ama touchscreende oyun oynamak bambaska birsey bir zelda bir metroid oynamayan adama bunu anlatamassin, touchscreen ile iki ekranda oyun oynamak apayri bir zevk palm le pek alakasi yok satislar gosteriyor zaten iki alet yakin zamanlarda cikti ustune ustluk DS in ilk versiyonu cok patates di ve feci ezildi psp karsisinda buna ragmen DS lite ezdi gecti su an en cok satan konsol durumunda sahsen ben makyajlanmis psone oyunalrini yeniden oynamak isteseydim alirdim bir PSP ama devri gecti + PSP de korsan calsitirmak absagrisi direk oysa 70ytl ye bir kart aldim 2gb iki tane microsd akrt aldim yanimda 78 oyunla geziyorum istedigim an oyniyabiliyorum cok super oluyor allahaşkına sormak istiyorum sana, bana bilmediğim ds özelliklerini açar mısın? ben ds de wireless yok siktirsin gitsin mi demişim? sürekli olarak psp nin oyunları için psone ın makyajlanmışı zaten oynamam diyip ardından da ds i psp ezdi grafiklerde diyorsan zaten sorunların var senin. çoğul kişilik bozukluğu falan olabilir bak. cümlelerini tekrar oku istersen. ayrıca arkadaşım benim nfs oynadın mı psp de bilemiyorum ama bir gör bakalım psone ın makyajlı halimiymiş. psp'de korsan çalıştırmak baş ağrısı? kabiliyetsiz elektronik eşya düşmanları için haklı olabilirsin işte ben de bu yüzden kızlar gidip ds alsın diyorum. psp belki de dünyanın en kolay korsan oyun çalıştırılan aleti yahu. firmware update i ile hiç bir sorun yaşamadan istediğin her oyunu oynuyorsun bu alette, 2 yıldır kullanıyorum acaba ben mi yanlış biliyorum .mına koyiim? vallahi senin ds lite ile oynadığın 78 in 1(eskiler bilirler bunu belki sen bilmezsin) tadındaki oyunlar yerine ben de 4gb lık ms duo'ma 5 oyun(ki bunlar silent hill origins, nfs, nba 2008,locoroco ve pes 2008) üstüne de 2 tane film ve sürüsüyle mp3 atıp geziyorum. ha ayrıca viktor kusura bakma ama ben salak salak mario falan oynamak isteseydim gider wii falan alırdım ds lite alacağıma. ha unutma ki şu kötülediğin alete ds emülatörünü yaptıkları an( ki şu anda bazıları bunun için uğraşıyor) suratlarınızın halini görmek istiyorum. fotoğraf çekip gönderirsiniz. edit : fakin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 renkler ve zevkler tartışılmaz bukadar ağır konuşmaya gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Mumu fanboisun anladik ta bu kadar saldiriya gerek yok cidden, bir cok kisiden fikir sormus ve eminim cevabini almistir. Su ana kadar bu thread'e yazan herkesin ortak fikri ps3 icin henuz erken oldugu, bekleyebilecek oldugudur. Sen ps3 aldiysan seni enayi yerine koymuyoruz merak etme, saygi duyariz ne guzel istedigin sistemi almissin basip parayi aldin diye... ama tarzin yanlis, kufurlu yazin da mumkunse editlensin, bu haliyle kural cignemis bulunmakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Playstation koyar alayına! Mantıklı olun biraz yuhhh be size! Çok mu belli oldu Fanboy olduğum. :D Şaka bi yana şöyle bir yazı yazmıştım: RabbiT said: Ya millet tam alacaktım ki PS3; 65nm olayı gündeme geldi bende riske girmek istemedim. Tamam güzel hoştur 60gb ( starter pack ) 2 oyun + 1 joystick 1.250. Ama bu bana SONY'nin tamamen, elinde kalan son PS3 (90nm) 60gb'ları pazarlama oyunu gibi geldi. Ve kaldı ki 60gb'nin bundan sonra üretilmeyeceği haberi bunu destekler nitelikte, gerçi nedendir pek bilinmez ama 65nm beklenen yeni 40gb PS3'leri de japonyada 90nm olarak piyasaya sürüldü ve şuan ülkemizde de mevcuttur. Lakin SONY bir yandan ise açıklamasında 2008'in ilk çeyreğinde çıkacak yeni 40gb ve 80gb'ların 65nm olacağını açıkladı. 65nm'nin olayı üretim tekniği güncellemesiyle birlikte yeni Cell işlemcinin daha az güç harcaması ve böylece daha az ısınması; güç tüketimi eski Cell'in 200 Watt'ından 135 Watt'a kadar inicek olması. Zaten XBOX360'ta benzeri bir problem olan ısınma problemi PS3'te de oldukça göz önünde; kaldı ki sistem özellikleri ile XBOX360'tan ileri olmasına karşın birşeyler ters gibi gözüküyor PS'de, frame düşmesi vs. gibi. Yeni gelicek 65nm'lik işlemcili ve ekran kartlı 40gb ve 80gb PS3'lerde bu problemlerin en aza ineceğini düşünüyorum. Bu yüzdende gerek fiyat olsun gerek Cell durumu olsun yeni aleti beklemekte fayda görüyorum. Bir çılgın SONY Funboyz'u olarak SONY hayranı tüketici kitlesini bu denli sömürmeye çalıştığı için ve yaptığı gereksiz, anlamsız ve adına yakışmayacak pazarlama stratejisinden dolayı kınıyorum abi SONY umarım en kısa zamanda affettirir kendini bizlere. Neyse yahu 2008 Mart gibi çıkar umarımda alırız artık yetti canıma bekle bekle 4 çıkıcak ben hala bekliyorum. Please Wait... Beklemekte yarar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 gecen gun pes'ın grafiklerini izledim teknosada cok boktandı, hd falandı televizyon, ama olay displayle ilgili değil, bariz detail düşürülmüştü, gloomdur anti alisingdir, dx10 nimetleridir falan hiç biri yoktu, odun grafikti valla, bide cok zoom out yapınca kasıyodu.. garipti yanı anamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Azmodai said: Mumu fanboisun anladik ta bu kadar saldiriya gerek yok cidden, bir cok kisiden fikir sormus ve eminim cevabini almistir. Su ana kadar bu thread'e yazan herkesin ortak fikri ps3 icin henuz erken oldugu, bekleyebilecek oldugudur. Sen ps3 aldiysan seni enayi yerine koymuyoruz merak etme, saygi duyariz ne guzel istedigin sistemi almissin basip parayi aldin diye... ama tarzin yanlis, kufurlu yazin da mumkunse editlensin, bu haliyle kural cignemis bulunmakta. şikayet edersin çözülür sorun. hala silinmediyse bir sorun yok demektir yazımda. ayrıca da tarzim yanlis falan değil. bu yaştan sonra da kime nasıl hitap edeceğim konusunda harbiden kimseye bişey sormam emin olabilirsiniz. cahil cahil yorumlar yapılınca sinirleniyorum haliyle. atari 800xl ve commodore 64 döneminden beri aktif olarak piyasanın içindeyim. son 1 seneye kadar da aktif bir oyuncuydum ve takip ediyorum sürekli herşeyi. artık eksisi kadar oyun oynuyor olmasam da göze ve okuma yetisine sahip herkesin iki konsol arasındaki devasa farkı göremiyor olması beni sinirlendiriyor azmodai kusura bakmayın. ben hiç bir konsolun fanboyu falan da değilim. bana birisi gelip al lan xbox360 senin olsun dese alır 1-2 ay eve kapanırım oyun oynayarak. ama bu xbox 360ın kesinlikle ve kesinlikle ps3'den daha düşük donanıma, şu anda aynı gibi gözükse de bir sene içerisinde herkesin göreceği gibi çok daha kötü grafiklere sahip olduğu, kesinlikle ileriye dönük bir yatırım olmadığı ve ms'in yalnızca sony'e darbe vurabilmek adına her zaman her alanda yaptığı gibi yarımyamalak bir konsol olduğu gerçeğini değiştirmiyor. allah aşkına 8 çekirdekli bir işlemciden bahsediyoruz. şu anda oyun firmaları bu oyunları yazarken 7 çekirdekten fazlasını kullanamıyor bile. xbox360ın şu an için daha avantajlı ama genel olarak bakıldığında ps3 den daha alt klasmanda bir konsol olduğunu söylemek yanlış olmuyor. neyse yahu zaten derdim kimseye ps3 aldırmak falan değil. ben al dediğim için mi alacak insanlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar