Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürdistan (ÖNEMLİ)

Cinruhi

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şok içerisindeyim. Hatırlarsınız yakın zaman önce ABD Dışişleri bakanı Condoleezza Rice bir konuşmasında "Kürdistan" diye bir yerden bahsetmişti. Haberlerde bunu yanlışlıkla söylediği söylenmişti. Ben şahsen Amerikan Dışişleri bakanlığına elektronik ortamda bir mesaj bırakarak bakanın söylediği bu sözün ne anlama geldiğini ve bu konuda bilgilendirme istedim. Verdikleri cevapta benim sorumu iliştirmedikleri için tam olarak yazamıyorum ama bu şekilde bir soruydu. Bana gelen email cevapla şok oldum. Aşağıya aynen kopyalıyorum:

U.S. Department of State said:
U.S. Department of State
bana adlı alıcılara

ayrıntıları görüntüle
17:13 (7 saat önce)

Recently you requested personal assistance from our on-line support
center. Below is a summary of your request and our response.

Thank you for contacting the State Department.

Subject
---------------------------------------------------------------
Kurdistan

Discussion Thread
Response (Support agent) - 11/08/2007 10:13 AM
Thank you for contacting the U.S. Department of State.

Kurdistan is located between Turkey and Iran. We googled Kurdistan, and have provided you with a link to a photo of the region:

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://schema-root.org/region/middle_east/kurdistan/kurdistan.gif&imgrefurl=http://schema-root.org/region/middle_east/kurdistan/&h=286&w=300&sz=11&hl=en&start=1&sig2=MPY4LTFu_6ok3Ujzpbll_w&um=1&tbnid=NT8BG472PJqHSM:&tbnh=111&tbnw=116&ei=HSczR4yqB6SOeJqnpbcM&prev=/images%3Fq%3DKurdistan%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Den%26rls%3DRNWE,RNWE:2005-26,RNWE:en%26sa%3DX

You can read more about the area at www.state.gov in the NEA section of the site.

We hope this information helps.

Thank you again for contacting us.

Question Reference #071030-000152
Date Created: 10/30/2007 04:59 PM
Last Updated: 11/08/2007 10:13 AM
Status: Solved

[---001:001185:35979---]

Biri bana ne yapmam gerektiğini söylesin. Bizim dışişlerinin sayfasında kontak olarak webmaster'ın email adresi konmuş. Savunma bakanlığına baktım sadece telefon numaraları var. Başbakanlığın sitesine baktım, sayfanın en altında ufak puntolarla bi email adresi yazıyor ne olduğu belirsiz.

Eğer burayı bir yetkili okuyorsa ona bu emaili aynen iletmeye hazırım. Bana
b o r a 1 4 7 @ g m a i l . c o m (boşluksuz)
adresinden ulaşabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cinruhi said:
ya fake filan değil, manyak mıyım uyduruyum bunları. kendiniz gidin mesaj atın state.gov'da uygun bölüme. bakalım size ne mesaj gelecek. bu mesajı direk ben aldım. ikinci el değil...

O zaman neden .govlu bir mailden email almadın?
BEn buunn gerçek oalbileceğine şans vermiyorum.

Haa, gerçek olsa diyelim, sen bunu Dışişlerine atarsan zaten cevap alamazsın Türkiye tarafından:)
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
Şimdi, genelde bu tarz konuşmalarda şöyle bir savunma oluyor;

"Kürdistan, genel olarak o bölgeye verilen isim." Yani kabaca bir örnekle, "Marmara Türkiye'nin batısını içine alan bir bölgedir" gibi.

Ha tabii ne kadar samimidir, orası ayrı.

nasıl oluyor yani.. uluslararası anlaşmalarla resmi sınırları çizilmiş birden fazla ülkeyi kapsayan bi bölge ve "-istan" son ekiyle bitiyor. Hadi tarihi bi bölge olsa atıyom mezopotamya filan anlarım dersin işte zamanında dicle'yle fırat arasında uygarlık varmış diye.. ne yani bu bölgenin anlamı, işlevi ne? türkiye coğrafi bölgeleri ve idari illere ayrılmıştır. başka bilmediğimiz bişi mi var?

ya arkadaşlar inanmayan dediğim gibi benim yaptığım aynısını yapabilir. cevap aynen o adresten geldi. istiyosanız araştırın ne olduğunu. fake olduğuna dair mesajlara cevap yetiştiremicem kusura bakmayın. hem ben gizli bişeyi bulduğumu iddaa etmiyom. o tür bi soru soran herkes, aynı tipte bi yanıt alacaktır tahminimce.
Sosyal ağlarda paylaş

bir bu fake, iki o linkteki dalgada kurdistan coğrafi bir bölge olarak geçiyor bağımsız devlet demiyor ve evet oranın adı kürdistandır. İran da ki kısımlar İran'ın Kürdistan eyaletdir. Iraktaki kısımlar ise Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimidir. E bizdeki resmen tanınmasada o bölgede Kürtlerin yaşadığını inkar edemeyiz herhalde. Bizim haritalarda Sinkiang'a Doğu Türkistan dememiz gibi yani. Çin'de ona kızıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mileltin hayali olmasi ayri

yabancialrin bunu destekliyipte destekliyorsunzu diyince yok turkler paranoyak sacmalamayin demesi ve genede destekledigini aciklamasi ayri

sirf ermeniler veya kurtle boel bisey pesinde kossa anliycaz
ama emperyalist gucler onlar adina bu islerin pesinden kosarsa haliyle killanirsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...