Cinruhi Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Arkadaşlar şok içerisindeyim. Hatırlarsınız yakın zaman önce ABD Dışişleri bakanı Condoleezza Rice bir konuşmasında "Kürdistan" diye bir yerden bahsetmişti. Haberlerde bunu yanlışlıkla söylediği söylenmişti. Ben şahsen Amerikan Dışişleri bakanlığına elektronik ortamda bir mesaj bırakarak bakanın söylediği bu sözün ne anlama geldiğini ve bu konuda bilgilendirme istedim. Verdikleri cevapta benim sorumu iliştirmedikleri için tam olarak yazamıyorum ama bu şekilde bir soruydu. Bana gelen email cevapla şok oldum. Aşağıya aynen kopyalıyorum: U.S. Department of State said: U.S. Department of State bana adlı alıcılara ayrıntıları görüntüle 17:13 (7 saat önce) Recently you requested personal assistance from our on-line support center. Below is a summary of your request and our response. Thank you for contacting the State Department. Subject --------------------------------------------------------------- Kurdistan Discussion Thread --------------------------------------------------------------- Response (Support agent) - 11/08/2007 10:13 AM Thank you for contacting the U.S. Department of State. Kurdistan is located between Turkey and Iran. We googled Kurdistan, and have provided you with a link to a photo of the region: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://schema-root.org/region/middle_east/kurdistan/kurdistan.gif&imgrefurl=http://schema-root.org/region/middle_east/kurdistan/&h=286&w=300&sz=11&hl=en&start=1&sig2=MPY4LTFu_6ok3Ujzpbll_w&um=1&tbnid=NT8BG472PJqHSM:&tbnh=111&tbnw=116&ei=HSczR4yqB6SOeJqnpbcM&prev=/images%3Fq%3DKurdistan%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Den%26rls%3DRNWE,RNWE:2005-26,RNWE:en%26sa%3DX You can read more about the area at www.state.gov in the NEA section of the site. We hope this information helps. Thank you again for contacting us. Question Reference #071030-000152 --------------------------------------------------------------- Date Created: 10/30/2007 04:59 PM Last Updated: 11/08/2007 10:13 AM Status: Solved [---001:001185:35979---] Biri bana ne yapmam gerektiğini söylesin. Bizim dışişlerinin sayfasında kontak olarak webmaster'ın email adresi konmuş. Savunma bakanlığına baktım sadece telefon numaraları var. Başbakanlığın sitesine baktım, sayfanın en altında ufak puntolarla bi email adresi yazıyor ne olduğu belirsiz. Eğer burayı bir yetkili okuyorsa ona bu emaili aynen iletmeye hazırım. Bana b o r a 1 4 7 @ g m a i l . c o m (boşluksuz) adresinden ulaşabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jandor Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 nickinle özdeşleşmişin harbi cin gibi adamsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Sana verilen linkten bir satır: said: The borders of Kurdistan are hard to define, as none of the states in question acknowledge Kurdistan as a demographic or geographical region Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 büyük ortadoğu projesi haritası :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Şimdi, genelde bu tarz konuşmalarda şöyle bir savunma oluyor; "Kürdistan, genel olarak o bölgeye verilen isim." Yani kabaca bir örnekle, "Marmara Türkiye'nin batısını içine alan bir bölgedir" gibi. Ha tabii ne kadar samimidir, orası ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 ne biliym bence bunu gazetelerdeki guvenilir kose yazarlarına mail atabilirsin durumu anlatabilirsin cok bişi olcanı sanmıyorum ama için rahatlar yapıcak baska bişi yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 bence bu maili cumhuriyet gazetesi ile paylaş diğerleri aydın doğanın olduğu için senin bile başın derde girebilir ama cumhuriyet gazetesine yollarsan bi şekilde çok büyük ilgi görür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 said: U.S. Department of State ... We googled Kurdistan, and have provided you with a link to a photo of the region: Sen mi bizimle dalga geçiyosun birileri mi seninle dalga geçmiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 savaşmı çıkaracaksın ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 ilginç bşi .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 fake Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cinruhi Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 ya fake filan değil, manyak mıyım uyduruyum bunları. kendiniz gidin mesaj atın state.gov'da uygun bölüme. bakalım size ne mesaj gelecek. bu mesajı direk ben aldım. ikinci el değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 US State Dept. googlelıyormuş demek.. Ne ayıp:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Cinruhi said: ya fake filan değil, manyak mıyım uyduruyum bunları. kendiniz gidin mesaj atın state.gov'da uygun bölüme. bakalım size ne mesaj gelecek. bu mesajı direk ben aldım. ikinci el değil... O zaman neden .govlu bir mailden email almadın? BEn buunn gerçek oalbileceğine şans vermiyorum. Haa, gerçek olsa diyelim, sen bunu Dışişlerine atarsan zaten cevap alamazsın Türkiye tarafından:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 al burdan yak fsss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cinruhi Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Asteroth said: Şimdi, genelde bu tarz konuşmalarda şöyle bir savunma oluyor; "Kürdistan, genel olarak o bölgeye verilen isim." Yani kabaca bir örnekle, "Marmara Türkiye'nin batısını içine alan bir bölgedir" gibi. Ha tabii ne kadar samimidir, orası ayrı. nasıl oluyor yani.. uluslararası anlaşmalarla resmi sınırları çizilmiş birden fazla ülkeyi kapsayan bi bölge ve "-istan" son ekiyle bitiyor. Hadi tarihi bi bölge olsa atıyom mezopotamya filan anlarım dersin işte zamanında dicle'yle fırat arasında uygarlık varmış diye.. ne yani bu bölgenin anlamı, işlevi ne? türkiye coğrafi bölgeleri ve idari illere ayrılmıştır. başka bilmediğimiz bişi mi var? ya arkadaşlar inanmayan dediğim gibi benim yaptığım aynısını yapabilir. cevap aynen o adresten geldi. istiyosanız araştırın ne olduğunu. fake olduğuna dair mesajlara cevap yetiştiremicem kusura bakmayın. hem ben gizli bişeyi bulduğumu iddaa etmiyom. o tür bi soru soran herkes, aynı tipte bi yanıt alacaktır tahminimce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 bir bu fake, iki o linkteki dalgada kurdistan coğrafi bir bölge olarak geçiyor bağımsız devlet demiyor ve evet oranın adı kürdistandır. İran da ki kısımlar İran'ın Kürdistan eyaletdir. Iraktaki kısımlar ise Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimidir. E bizdeki resmen tanınmasada o bölgede Kürtlerin yaşadığını inkar edemeyiz herhalde. Bizim haritalarda Sinkiang'a Doğu Türkistan dememiz gibi yani. Çin'de ona kızıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cinruhi Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Bi araştırdım "-stan" ekinin anlamına, wikipedia'da hem bölge hem ülke için diyor. Nasıl çıkılır bu işin içinden.. http://en.wikipedia.org/wiki/-stan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 mesela Belucistan var Yakutistan var Doğu Türkistan var istan ile biyen yer bağımsız olacak diye bir olay yok. Pakistann Kıgızistan kazakistan falanda bağımsız değildi bir zamanlar ama adları istandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cinruhi Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 niye o zaman kürdistan diyince bu ülkede o kadar sansasyon oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 çünkü bir takım kürtler bağımsız olcaklar kürdistan dedikleri bölge de devletlerinin sınırları olacak zannediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 bu başlık kitlenir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 zannetmekten cok kanit var sevr de var kurdistan lafi sevr de var buyuk ermenistan lafi paronoya yuksek bu konuda ama batida bu konularda hassas olundugunu bildigi halde ermeni meselesi ve kurt sorunu diye ustune gittikce haliyle suyu cikiyor isin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 viktor ona bakarsan turancılık akımı,megalo idea,büyük ermenistan,kürdistan...hangi milletin böyle hayelleri tarihte olmamış ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2007 mileltin hayali olmasi ayri yabancialrin bunu destekliyipte destekliyorsunzu diyince yok turkler paranoyak sacmalamayin demesi ve genede destekledigini aciklamasi ayri sirf ermeniler veya kurtle boel bisey pesinde kossa anliycaz ama emperyalist gucler onlar adina bu islerin pesinden kosarsa haliyle killanirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar