Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Futbol yok ki burada, hakem olsun !


Kumadam

Öne çıkan mesajlar

Çok hoşuma giden bir bitirme cümlesi olmuş, ntvspor.net sayflarında okuyucu yorumları içinde yazmış Hasan Gürbüz'ün.

Açıkcası son günlerde yaşananlar ve belkide geriye dönük değerlendirdiğimizde Türk futbolunda yaşananları çok net özetlemekte.

Özellikle çeşitli kanalların avrupa futbolunu evlerimize destursuz sokması sayesinde, bizim ligimizde oynanan şeyi - ki şey oalrak tanımlıyorum eğer avrupa'da oynanan (özellikle ingiltere) futbol'sa bizimkine aynı adı vermem çok zor - her izlediğim maç ile sorgular bir hale geldim.

40 yaşına yaklaştığım şu günlerde şöyle bir geriye dönüp baktığımda ayda yılda bir trt'de avrupa maçı olduğunda yaşadığım heyecanın, sadece futbol'u değil, o atmosferi, o seyirciyi, o kaliteyi seyretmek için harcadığım çabayı düşündükçe aradaki farkı hala daha kapatamadığımızı üzülerek görmekteyim.

Gerek yurt dışı iş seyehatlerimde, gerekse ülkemde geçirdiğim hafta sonlarında amatör küme maçlarından tutun, 2nci ve 3ncü lig maçlarına kadar her hafta sonu yaşadığım çevremdeki maçlara oğlumla birlikte gitmekteyim. Kimilerinin sadece süper lig! (nedemekse) bana göre hala 1nci lig maçları ile hatta sadece o 1nci lig maçlarından 4 büyükler! ile ilgilendiği bu dönemde gördüklerim ile Hasan Gürbüz'ün yazdığı "Futbol yok ki burada, hakem olsun" sözüne sonuna kadar katılıyorum.

Televizyonları karşısında oturup maçları seyreden bizlerin yada sadece kendi takımının maçlarını takip edenlerin gözlerinden kaçan ve yaşaşanları gördükçe zaten bu söz katılmamak mümkün değil.

Sadede gelecek olursam, bu sanal ortam da yazdıklarınızla birbirinizi kırdığınız, o kelimleri yorumlayanların birer kişilik olduğunu unuttuğunuz zaman lütfen bu cümleyi hatırlayın.

"Futbol yok ki burada, hakem olsun"

Herkese iyi akşamlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

he he. Yok simdi ilerleyemedik diyemeyiz. Ben bugun Fenerbahce'nin artik top oynamaktan cikip, futbol oynamaya başladigina inaniyorum. Fenerbahce'nin maclari bir avrupa havasi veriyor, az da olsa.. Bir ilerleme kaydettiklerine inaniyorum. Ama bizde hirs edip onu yakalamak degil, kafasina vurup kendi boyumuza indirmek oldugu için.

Tabiki futbol yok ki, hakem olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...