Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis: ROME


behran

Öne çıkan mesajlar

civilization real-time değil yalnız, end turn tuşuna basınca 2000'lerde gidip tur atıyordum bahçede. insanlar tabii 4-5 yıllık eu2 oynadıkları makinelerle oynamayı beklediler eu3 oynamayı.

bu sefer grafikler birşeye benzemiş, eu3'ten çok daha iyi gördüğüm kadarıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
O problemin directx ve ekran kartıyla iligli olduğunu söylüyorlar sam. Ati mi var sende?

Bu arada ne biliyim çok ısınamadım ben oyuna... Artık kaç oyun yaptılar en fazla değişiklik, bi oyunda yaptıklarını diğerine koymak oluyor genelde.

Anladığım kadarıyla Rome CK+EU olmus genel olarak. Victoriadaki ticaret sisteminin de çok basitleştirilmiş bi versiyonunu kullanmıslar. İyi kötü demiyorum da. Sıkıldım artık...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoo, nvidia 8800gts ve 27 mart tarihli sürücüyle. neyse zaten demoyu oynayıp heyecanını kaçırmak istememiştim işte kısmet olmadı. :P

valla bütün oyunlarda düzgün yaptıkları herşeyi aynı oyuna koyabilseler muhteşem olacak ama. nedense eksik bırakmayı tercih ediyorlar hep. eu serisinden diplomasiyi, hoi serisinden savaşı, victoria'dan kültür, siyaset ve ekonomiyi, (pop sistemini özellikle) ck'den hanedan yönetimini koysalar aynı oyuna, tadına doyulmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel olmus gibi ama, acikcasi savas kısmı yine cok yalan olmus gibi geldi bana EU3 ile nerdeyse ayni. Ne biliym, oyunun dönemi roma sonucta cok kanlı ve bol savaslı bir dönemden bahsediyoruz, HoI gibi detaylı bir savas motoru da beklerdim acıkcası. Tabi HoI motoru cok farklı ama, yine de daha detaylı bisey beklerdim iste.

Onun dısında ticaret, ekonomi, diplomasi falan saglam olmus en azından Eu3den daha mantıklı diyebilirim ticaret yolları olayı. Enflasyon falan da yok sanırım bu oyunda(en azından ben goremedim), o yuzden daha bi rahat olmus sanki; ar-ge fabrikası calıstırmak yerine parayı daha degisik kanallara aktarabilmekteyiz (savas olsun, biseyler insa etmek olsun kolonizasyon olsun vs vs...)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Crusader Kings çok iyi bir oyundu biras ona benzio dynasty falan.
Genel olarak oyun roma yada kartaca ile çok basit.asıl gider ülkelerle oynamak lazzm bence o zaman keyfi çıkacaktır.trade olayı iyi olmuş bazı yerlere stratejik özellikler sağlıo vs..

savaş olayına bi update gerekio sanrım.oyunda şuana kadar gördüğüm 5 birim ünite var.daha çıkcakmı bilmiyorum tam sürümde görmek lazm.



bug falan dedinz doğru.Ya adamlar options a bir windowed seçeneği koymuyo kardeşim.multisampling ve AF seçeneği bile yok.
illa bişileri unutuo bu paradox.öğrenemedi hala
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Roma ve kartaca ile de detaylı baya oynadım, bir daha da yenileyim o zaman düşüncelerimi.

Oyun çok güzel olmuş ama savaş sistemi hiç de olmamış bence, cok denedim kendimi ısındırmak icin ama ııh. EU3'un sistemi rönesans ve dönemini iyi modelliyordu ama bu döneme bence olmamış. Büyük meydan savaşları sonucunda rakibinizi devirmeniz falan hikaye, bildiginiz EU stili bölge bölge yavas yavas barıs anlasmaları ile toprak genisletiyorsunuz. Bi de düşman ciddi ciddi direniyor böyle, bi yeri alsanız bile geri saldırıyor, sanki ulus devlet kavramı varmıs gibi savasıyor hehe.

Nerde o Cezar'ın galibiyetleri, mısırın işgali falan =) Rome:Total War bile daha iyi yansıtıyordu bence o zamanın savas dinamiklerini.

Onun dısında gercekten guzel ama. Civilization rating olayını cok begendim, cok super mantıklı, ticaret yollarını ayarlamak kendi basına bir oyun olabilir zaten; diplomasi klasik paradox iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu yabancı trade route kurma arabirimi ve kontrolden çıkan mekana ele geçirince yeniden yönetici arama olayı fitil etti beni.

yenilen ordunun benim toprağıma yürüyüp benim kalemi ele geçirmesi de delirtti resmen. pirus'un ordusunu tamamen yokedene kadar pingpong gibi oradan oraya abartmıyorum en az 7-8 yıl kovaladım.

bir diğer olay da konsül seçilen adamı ordunun başından almadan yönetici atayamamak. yönetici atamadan tekrar konsül seçilemiyor elbette. mantık doğru ancak otomasyon gibi birşey olsaymış her yıl tekrar tekrar uğraşmasaymışız iyi olurmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...