Bone Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30446 HP 9630 aldım. Özellikleri gayet güzel: 500gb hdd, 2gb ram, Santarosa Core 2 Duo T7700, geforce 8600gs, 17 inç monitör, bluetooth, kamera, kart okuyucu... Birkaç gün sonra da kıbrısa gelicek bakalım. Tavsiye edeceğiniz şeyler var mı? Hani ne biiyim Vista'ydı felan böyle ıvır zıvır konularda. Vista'nın yanına Ubuntu kurmayı da düşünüyorum. Çift işletim sistemi, bilgisayar açılırken soruluyormuş herhalde hangisiyle açılacağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 gs versiyonu pek başarılı değil uyarıyımda. gt olmalıydı en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 gt olan ucuz, ve 500gb ram'e sahip olan hiç laptop yok ki. gönül ister ki 8800gt'li laptop olsa, onu seçerdim. ama yok. seçtik bir kere, aldık bir kere. "o öyle olsa bu öyle olsa" felan polemiklerine girmeyelim. halamın bıyığı olsa amcam olurdu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2007 Bone said: gt olan ucuz, ve 500gb ram'e sahip olan hiç laptop yok ki. okadar ram fazla tabi:D, gt ucuz diyemessinde çünkü performans olarak katlıyan kart, laptop daha pahalıdır. güzel laptop genede ama işte oyun fln oynayan adamsın sorun yaşıcan o ekran kartıylada, neyse olmuş 1kere. Zaten polemiğe girende yok burda, "olmalıydı" dedik. "Öyle olsa" diyenmi var, geçmiş zaman lütfen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Yeni konu açmayayım dedim de ben de buradan sorayım. Yıllar sonra abimle beraber bir dizüstü bilgisayar almaya karar verdik fakat ömrünü masaüstü donanımlara harcamış birisi olarak bu muhabbette tamamen bilgisizim. Neyse biraz aradım taradım MSI markalı şöyle bir alet buldum, bir bakarsanız iyi mi kötü mi diye sevinirim. Önerilerinizi de almaktan memnun olurum tabi, yalnız fiyat bu seviyeyi aşmazsa iyi olur zaten göbeğim çatladı ikna edene kadar. (Ha amacım okulda çizimlere yardımcı olacak, arada da orta halli oyunları çalıştıracak bir dizüstü sahibi olmak) MSI EX600 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Selam, Harici bir disk al. Ayrıca çok fazla batarya tüketeceğini düşünüyorum onca donanımla beraber. Bu da demektir ki fişe takılı kullanacaksın akşamları falan. Bataryanın ömründen yememek için bataryayı çıkart ve direkt öyle çalıştır. 3M laptop standı tavsiye ederim. Altını boş tuttuğu için soğutmada oldukça faydalı. Aynı zamanda ekranı yukarda tutarak ergonomi sağlıyor. Ben bir de USB hub aldım. Klavye ve mouse ona takılı. Akşam eve geldiğimde koyuyorum standın üstüne, bağlıyorum hub'ı ve elektriği; desktop tarzı kullanıyorum. Malum laptop klavyesi pek kullanışlı olmuyor oyunda falan. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Öncelikle hayirli olsun bone. Cift isletim sistemi icin: Ubuntuyu vista üstüne kurarsan cok rahat olur. Grub denen bir boot loader yüklüyor ubuntu. Acilirken bir ekran cikiyor, ordan seciyorsun. Varsayilan isletim sistemini ayarlayabiliyorsun. Normalde 10 saniye dokunmazsan varsayilan sistem aciliyor, o süreyi degistirebiliyorsun, hatta secim ekranina arkaplan resmi bile atabiliyorsun. :) Ubuntu üzerine windows kurarsan, windows o boot loader'i devre disi birakiyor, sonra gereksiz yere ugrasman gerekebilir. Windows'u kendin kuracaksan, Linux icin partisyon ayirman yararli olur. Ben genelde 5 GB falan ayiriyorum, bana yetiyor. 17" aldigina göre, genelde fise takili olarak kullanacagini düsünüyorum. Akü konusunda paramecium'a katiliyorum. Fise takarken aküyü cikartirsan akünün ömrünü korumus olursun. 8600GS gayet iyi bir kart ayrica. Güzel secim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Laorx said: Bone said: gt olan ucuz, ve 500gb ram'e sahip olan hiç laptop yok ki. okadar ram fazla tabi:D hehe pardon 500gb harddisk demem gerekiyordu. ram de nerden çıktı... Mirage said: Ubuntuyu vista üstüne kurarsan cok rahat olur. Grub denen bir boot loader yüklüyor ubuntu. Acilirken bir ekran cikiyor, ordan seciyorsun. Varsayilan isletim sistemini ayarlayabiliyorsun. Normalde 10 saniye dokunmazsan varsayilan sistem aciliyor, o süreyi degistirebiliyorsun, hatta secim ekranina arkaplan resmi bile atabiliyorsun. Ubuntu üzerine windows kurarsan, windows o boot loader'i devre disi birakiyor, sonra gereksiz yere ugrasman gerekebilir. Windows'u kendin kuracaksan, Linux icin partisyon ayirman yararli olur. Ben genelde 5 GB falan ayiriyorum, bana yetiyor. 17" aldigina göre, genelde fise takili olarak kullanacagini düsünüyorum. Akü konusunda paramecium'a katiliyorum. Fise takarken aküyü cikartirsan akünün ömrünü korumus olursun. 8600GS gayet iyi bir kart ayrica. Güzel secim. teşekkürler. zaten windows üstüne ubuntu yüklüycem gibi gözüküyor. windows default olarak geliyor çünkü hp laptoplarda. partisyon ayırmak dediğin direk hd'yi mi bölüyor, mesela windows'ta C'nin C ve D şeklinde ayrıldığını mı görüceğim? Yoksa sadece Linux'ün kullanabileceği alanı mı belirlemiş olacağım? Bir de Linux'un DVD-CD versiyonları var gördüğüm kadarıyla. DVD versiyonunu çekip DVD'ye kaydetmem bana avantaj sağlar mı? Yoksa CD versiyonunu kurup internetten o dosyaları indirmek de zaten kolay mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 dvd versiyonunu çekmen sana boşuna download yaptırır, çünkü dvd'nin içinde güncelleştirmlerde olduğu için o kadar büyük oluyor ama sen dvd'yi kurana kadar zaten yeni güncelleştirmeler çıkmış olacağı için cd indir direk :) ubuntu yerine kubuntu kur, kde, windowsdan geçen biri için bence adha kolay olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Linux ve Windows'un kullandigi partisyon formatlari farkli. Linux icin ayri partisyon yaratman (NTFS yerine Ext3 mesela) gerekecek. Zaten 500GB harddisk olduguna göre, 2-3 partisyon olacaktir muhtemelen. Bos partisyonlardan birini zorlanmadan bölebilirsin linux kurarken. Tek partisyon varsa yada bos partisyon yoksa da sorun degil. Linux kenarlardan kirpmak suretiyle verilere zarar vermeden kendine bir partisyon yaratabiliyor. DVD versiyonlarinda daha cok extra secenek oluyor. Yüklerken koca bir program katalogu cikartiyor önüne. "Sunu sunu kur" diyorsun. Sana hazir bir sistem sunuyor. En basitinden, her türlü programlama dili platformu, compiler'lari, sunucu programlari (Apache, Tomcat vs), open office, firefox, java, video oynaticilar, mp3 calicilar, chat programlari .. ne istersen seciyorsun. CD versiyonunda genelde pek extra program olmuyor. Ama kurduktan sonra software katalogundan seciyorsun, o netten cekip kuruyor. Sitelerde gezip program araman gerekmiyor. Bu software kataloglarinda cok bilinen bütün programlar oluyor genelde. DVD versiyonunda sonradan program kurarken DVD kullanmak da mümkün. Ama genelde güncel versiyonlari kurmak isteyeceginden netten indirirsin herhalde. O yüzden dvd versiyonunu installer sirasinda daha cok secenek olarak düsünebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 kde'li ubuntu ile normal ubuntu'nun ne farkı var ki? geçenlerde baktım da adamlar bir ton ubuntu versiyonu yapmışlar. goubuntu felan mesela, o da opensource only imiş herhalde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 KDE ve Gnome masaüstü yöneticileri. Yapabileceğin şeyler hemen hemen aynı, ama yapış şeklin değişik. Masaüstünün, menülerin, ikonların görünüşleri değişik. Kontrol panelleri değişik. Ubuntu gnome ile geliyor, Kubuntu KDE ile geliyor. Temel olarak aradaki tek farkları bu. Xubuntu var mesela, o da Xfce diye bir masaüstü yöneticisiyle geliyor. KDE ve Gnome arasındaki farklara gelirsek, gnome biraz daha ağırbaşlı bir masaüstü yöneticisi. Bana daha stabil, daha profesyonel bir hava veriyor. KDE'de ise daha modern, daha şık bir arayüz var. Ayrıca ubuntu hariç gnome kullanan linux dağıtımı çok az. KDE gnome'a göre windows'a daha yakın ayrıca. Standart haliyle taskbar'ın, start menüsünün yerleri falan bile aynı. OpenSUSE, Mandriva gibi linux dağıtımları birden fazla masaüstü yöneticisiyle geliyor. Login olurken seçenebiliyorsun. Tabii ubuntuya KDE yüklemek, yada Kubuntu'ya gnome yüklemek de mümkün. Ama linux'a yeni biri için gereksiz uğraş bence. Tavsiyem google'dan KDE ve gnome screenshot'larına bakman. KDE ve Gnome'un resmi sitesine girersen tonlarca ss bulabilirsin. Yine de kararsız kalırsan OpenSUSE DVD versiyonunu öneririm. Hem KDE, hem Gnome kurarsın, denersin. OpenSUSE'den memnun kalmazsan OpenSUSE yüklediğin partisyona format atıp zevkine göre Ubuntu yada Kubuntu kurarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Laptopu aldım geldi şimdi kullanıyorum. Ama ubuntu mu kursam kubuntu mu, ona bir türlü karar veremedim. kimi kde iyi diyor kimi gnome. acep windowsa alışkın birisi için kde daha mı kolaydır, daha mı esnektir, daha mı kişileştirebilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 KDE: Gnome: Dediğim gibi, KDE daha modern ve windows'a daha yakın. Gnome daha stabil, daha ciddi. Ne kadar anlatsak boş. En iyisi kendin deneyip görmen. OpenSUSE yükle bence. Kurarken hem gnome hem KDE kur. Login yaparken seçiyorsun hangisiyle gireceğini. Her gün değişmeli kullanırsın. OpenSUSE'den memnun kalmaman da zor. Çok kalitelidir. Ama linux işine yeni girip de uzun süre aynı dağıtımda kalan görmedim. Yeni bir dünya linux dünyası. Kullandığın linux'u sevsen de başkalarını denemek istiyorsun. Bi süre sonra kafana eser yeni linux kurarsın. O yüzden fazla takılma gnome vs KDE davasında. Ben ilk linux'umu kurduğum günden sonra bir hafta içinde en az 10 farklı linux denemişimdir. Sorun çıktığından değil, meraktan ve hevesten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Ben windows'a alisiktim. Gnome bana KDE'den daha kolay geldi. Simdi kisiden kisiye degisiyo.. Mirage'in soyledigi dooru, kendin acip denemen lazim. Ben OpenSuSe kurdugumda sogumustum mesela KDE'den. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2007 Dün Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon kurdum. Çok şeker olmuş. Hala kararsızsan tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar