Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mehmetçiklerimiz serbest bırakıldı.

Angelotti

Öne çıkan mesajlar

Slat said:
Saçma sapan konuşmayın be adamların nasıl şartlar altında teslim olduğunu bilmiyoruz.. Bilgisayar başında sıcacık evlerinizden böyle ithamlarda bulunmayın

Teslim olan askerlerimizin hiçbir suçu yok, bütün suç yüreksiz, korkak beş para etmez hükümetindir..

jarjar said:
@ Molto

sanane kardeşim can onun canı değil mi! teslim olur olmaz onun insiyatifinde

senin kafana kalaşnikofu dayasınlar göreyim seni. Bizim için savaşıyor o adamlar gururmuş. 10 liraya adam öldürüyorlar orada kim gurur arıyor bu işte?

yapılabilir olması için benim yapmam gerekmiyor, yapıp da şehit olanlar var demek ki yapılabiliyor. orada kaçmayıp canını teslim eden arkadaşlarını umursamadan teslim olanlar korkaktır, canları onların olsun ama onlar artık korkaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

molto, catışma başladığıdnda, bu sekiz kişi hadı bi teslim olduk siz savaşın mı dedi sanıyosun.

öle yüümüyo o işler, catışma başlar, iki grup vuruşur, kayıplar verilir, bir taraf diğerini sarıp kacış yolu bırakmazsa icerde kalanlar büyük ihtimalle teslim olur.

burdada durum aynı pusu sonrası carpışma oluyor, artık umut kalmayınca teslim oluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
hayır ölenler öldü molto.

Demek istediğimi anlamadın sanırım, orada 50 asker vardı 12'si öldü 8'i teslim oldu geriye kalan 30 kişinin de bir kısmı yaralı gerisi sağlam bir şekilde kurtuldu. sonuç olarak 30 kişi kurtuldu burada umutsuz bir bozgun göremiyorum. kaldı ki daha önce de etrafı sarılan bir mevzideki askerlerin son adamına kadar çarpışıp öldüğü durumlar oldu. canlarını bu şekilde ortaya koyan insnalar böyle haince bir şekilde yüz üstü bırakılıyorsa o zaman canını verenler enayi mi oluyor?

jarjar said:
sen oradaydın herhalde, onlar nasıl çatışmadan önce mi teslim oldu sonra mı oldu, belki bayıldılar mı? geniş bir bilgi ağına sahipsin, her insan korkar molto aşağılamak için kullanma bu kelimeyi lütfen

çatışmadan önce ya da sonra değil çatışma bitmedi bir kere bize anlatılana göre mevzilenmiş 50 asker uzunca bir süre çarpışmış sonra takviye destekler gelmiş sonra terörist grup kaçınca zaiyatlar sayılırken ortaya şu kadar ölü, şu kadar yaralı, 8 kayıp şeklinde bir sonuç çıkmış. bir kere teslim olanlardan birinin köstebek olan olduğu kesin (içlerinden birinin köstebek olduğunu bildiğinizi varsayıyorum çünkü bu açıklandı.) diğer 7 kişi teslim olan birini görünce galeyana gelip teslim olmuş olabilir çünkü bozguna uğramadan teslim olmak garip bir durum. Daha da derine inersek teslim olan 8 kişiden 5'i Kürt, 1'i zaten köstebek 4'ü Kürt olduğu için teslim olmuş olabilir 3 kişi de diğer 5 kişiyi görüp galeyana gelmiş olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

molto sana katılıyorum, çatışmada sağ kurtulanlar varsa demek ki teslim olcak kadar umutsuz bi durum yokmuş ? bu mantıklı değil mi..şehit düşenler enayi oldu o zaman bu 8 arkadaş nasıl teslim oldu çok merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Manyak manyak konuşmayın ya.
Yok ben olsam ölürdüm, yok bilmem kaç kişi seve seve öldü.
Kimse seve seve ölmez arkadaşım. Halt etmişsin. Eğer ölmeyi bu kadar istiyorsan git k. ırak' a öl, öldür. Seni tutan yok.

Yavrum kan yerde kalacaksa ölmenin hiç bir mantığı yoktur. Ölüm bir amaç uğrunaysa eğer anlam kazanabilir. Zavallı gençlerimizin ölümü, akılsız yöneticilerin politik oyunlarına alet olmaktan başka bir işe yaramıyor malesef. Şunu beyninize sokun: 20 seneyi geçkin süredir insanlarımız ölüyor bir hiç uğruna. Ve siz hala ölelim, öldürelim derdindesiniz zeka özürlü insanlar gibi.

Hala anlamıyor musunuz bu dolapları kimlerin çevirdiğini?

edit

Edit: imla+
Hayatların bu kadar önemsiz görülmesine çok sinirlendim.

Sosyal ağlarda paylaş

evinde otur bilgisayarın başında ordan 3000 metre yüksekte olan olaya ordaki savaşan askerin ne yapması gerektigine karar ver.oldu canım...onurmuş şanmış gururmuş bıdı bıdı 'şanlı' ordumuz 20 yıldır kayıp veriyor daglarımızda...ölenler ne icin öldü.öldükleriyle kaldılar.hayatı olayları cok hafife alıyosunuz ya ne diyimki...
Sosyal ağlarda paylaş

yukarılarda bir arkadaşın yazdığı gibi maksat zaten belli, kendilerini iyi niyetli göstermek. bunda bir acayiplik yok, sonuçta bizim yıllardır yaptığımız şeyler yakaladığımız teröristleri tv'ye çıkarmak, teslim olanları affedip salmak. bizim de niyetimiz çok farklı değil.

bir taraf devlet ya da bir taraf terör örgütü olabilir ama sonuçta iki ayrı taraf var ve haklılık mücadelesi var devamlı. pkk da işte elinden geldiğince denedi bunu sıkışık dönemlerinde. "askerler ölene kadar savaşsaydı" düşüncesi de gayet yersiz, ben şu forumda herkes dilediği gibi atıp tutabiliyorken bile "savaş çıksa yurtdışına kaçarım direkt" diyen insanlar gördüm. "giderim kendim vuruşurum" diye bol keseden sallamak daha kolayken. orada olayın birebir içindeyken elbette ki o kadar basit değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o 50 kişilik grubun içinde en az 1 muhbir olduğuna inanıyordum çünkü yaralı askerlerimizden birisinin ifadesine göre bekledikleri yerden değil arkalarından gelmiş PKK'lılar ve gelmeden önce buradan gelin burası savunmasız diye birşeyler duyulmuş.

8 askerimizin sekizine de PKK casusu diyemem ama aşağıdaki linkteki videoyu izleyin sizce de bir gariplik yok mu?

http://www.ensonhaber.com/Gundem/90016/Bir-Mehmetcik-PKK-agziyla-konusur-mu.html
Sosyal ağlarda paylaş

şehit olayını söyleyen arkadaşlar onursal bi durum için öyle bişeyler demişlerdir çünkü bende dün babamla konuşurken "acaba şehit olsaydım" diyorlarmı diye konuşmuşuk. evlerine döndüklerinde bir çoğu unutulcak ama onlar uzun süre unatamıcak psikolojıleri ne durumda çok merak ediyorum şuan gerçekten neler yaşıcaklar bilemeyiz.. bu yüzden şehit olsalardı diyenler olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:
Esir duseceginize sehit olsaydiniz ya diyen insanlar var bi de ahaha cok merak ediyorum bu askerler evlerine donduklerinde nasil bir tepkiyle karsilanacaklar acaba.

benim yurdumun insanı bu askerlere "gururun yok mu lan niye kendini öldürmedin" diyerek linç girişiminde bulunursa şaşırmam yani.

herkes canını sokakta buluyor sanıyorlar herhalde. çok saçma yorumlar yazlmış. biraz mantıklı düşünün ya.
o askerler de ölseydi de içimiz biraz daha yansaydı daha mı iyi olacaktı?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...