prondir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Şimdi bizim yurtta makine bi wireless ağ algıladı.şifreli. Bende bi programla şifresini öğrendim. Ama bu şifre o kadar uzunki bağlanırken şifre yazılan yere sığmıyor. Bide şifreyi öğrendiğim programda eskiden girdiğim wireless lerin şifreleri key type=WEP diye gösterirken bunu key type=WPA-PSK olarak gösterio ne yapmam lazım girebilrmiyim bu wirelesse :D
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 O senin sifre sanip buldugun sey MD5 hashlenmis halidir, ondan sigmiyordur oraya da, o hali calismaz ve tersine convert edilemez. "bacyocan" stringini MD5 hashlersen bu oluyor mesela: "ed6e3b12edce9cc45e661aa4b738c005", boyle bisey mi sendeki de?
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Hangi programla bağlanmaya çalışıyorsun? Windows arayüzünü kullanıyorsan, WPA desteği SP2 ile geldi. Yada SP1 de olabilir, standart versiyonunda sadece WEP var. Edit: Kaç haneli ayrıca bu bulduğun kod? WPA-PSK 8-63 karakter arası oluyor.
prondir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 SP2 yüklü değil makinede SP1 var bi sp2 yi kuruyum o zaman.
prondir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 bide SP2 yükleyeceğim bi link verirsen çok sevinirim çünkü yurtta şimdi kablolu internet çok yawaşşşş.
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Başlat menüsünden windows update'i çalıştır ordan seç. 64 haneliyse büyük ihtimalle Baggio'nun dediği gibi hash'lenmiştir.
prondir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 @baggio şifre onun gibi bişey ama bacyocan stringini MD5 hashlersen bu cümlenden bi şey anlamadım :D
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 MD5 bi sifreleme teknigi, bisey yazdigin zaman o gordugune benzer bi hale getirip sakliyo, karsilastirmayi da o cevirdigi haller uzerinden yapiyo. Herseyin karsiligi tek degil ama, mesela "abc" ile "hironakamuragoesskiingtwiceayear" stringlerinden ayni MD5 cikabilir bildigim kadariyla, onun icin de geri cevrilemiyo. Sonuc olarak o sifre degil yani, oyle dandik programlarla wireless sifresi bulunsaydi sifrelemenin bi anlami olmazdi.
prondir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 bende sevinmiştim pfff =(
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 WEP şifrelemesini bir kaç dakikada çözen programlar çıktı. Ama WPA-PSK şu an için güvenli sayılıyor. MD5'in ne olduğunu bilmeyen biri için, WPA-PSK kırmak pek kolay olmasa gerek. :)
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 bilenler için de kolay değil ki kırması :D
prondir Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 abi o şifre kırılsa varya mükemmel olur. Çünkü çok hızlı bi bağlantı olması yüksek bi olasılık.
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Kırarsan haber ver. Şifreleme alanında bir adım da sen atmış olursun. :)
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 "MD5 KIRMAK" diye bisey sozkonusu degil zaten, olsa olsa Bruteforce denen "deneme-yanilma" yontemi kullanan bir program bulup (veya yazip) 1000000000 olasilik deneyerek bikac ay icinde bulursun.
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 MD5'ten değil, WPA-PSK şifrelemesinden bahsediyorum. :)
Öne çıkan mesajlar