Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blues dinleyen var mı?

Bone

Öne çıkan mesajlar

Alvin Lee - The Bluesest Blues (7:24)
Omar&The Howlers - Black Bottom (4:19)
Lucky Peterson - Who's been Talking (4:59)
B.B.King - To Know You is to Love You (8:33)
Robert Cray - The One in the Middle (5:19)
Buddy Guy - Feels Like Pain (4:28)
John Lee Hooker - Chillout (4:47)
Tony Joe White - Gold Finger (4:31)
S.Ray Vaughan - Tin Pin Alley (9:09)
Peter Green - Carry my Love (4:56)
B.B.King&T.Chapman - The Thrill is Gone (4:41)
Tony Joe White - Good in Blues (5:16)
Joe Cocker - Let the Healing Begin (4:10)

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

horacegoesskiing said:
allala. blues dinlemek kolay ve eelencelidir lan. jazz klasik müzik filan olsa neyse dicem de.

ben de dinniyom bluz bu arada. güzel bişi.

hayır efendim blues komplike bişeydir :P, herkesin jazz yapamadığı gibi blues yapamaması da gayet normaldir. ha dinlemek kısmına gelirsek eğlencelidir jazz da eğlencelidir klasik de eğlencelidir bana göre :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bonec'den sosyal öttürmeler ver. 89254, cunku "Blues tavsiyeleri istiyorum" diye topic acmak yeterli degil. Absurd tespitlerle tartisma cikarmak lazimki arada 2-3 tavsiye cikan karambolde harcansin

Bone said:
25+ neslinin bu müzik konusunda daha hakim olduğuna inanıyorum. eski müzik sonuçta blues.

peki klasik muzik kac yas ustu? 200+ falan? Belirli bir haritasini cizelim. Anlayamayacagimiz muziklere zamanindan once bulasmayalim, saygisizlik olur...

neyse efendim, katkida da bulunalim. ismi gecmemis su ana kadar; Melvin Taylor hastasi oldugum bir insandir konuda
Sosyal ağlarda paylaş

Dev said:
Blues'un nesi komplike abicim ya. Bas pentatonik dizilimi, bas ritmi, ver ruhu. Al sana blues. Eric Claptondır , SRV'dir insan değil onlar, herkes diatonik kullanmıyor ki canım

:) yaşın erken oğlum senin daha hakkaten doğru demiş bone lan.
25+ olmasa bile bi 20+ lazım sdfsa.
Sosyal ağlarda paylaş

HellHound said:
Bonec'den sosyal öttürmeler ver. 89254, cunku "Blues tavsiyeleri istiyorum" diye topic acmak yeterli degil. Absurd tespitlerle tartisma cikarmak lazimki arada 2-3 tavsiye cikan karambolde harcansin

Bone said:
25+ neslinin bu müzik konusunda daha hakim olduğuna inanıyorum. eski müzik sonuçta blues.

peki klasik muzik kac yas ustu? 200+ falan? Belirli bir haritasini cizelim. Anlayamayacagimiz muziklere zamanindan once bulasmayalim, saygisizlik olur...

neyse efendim, katkida da bulunalim. ismi gecmemis su ana kadar; Melvin Taylor hastasi oldugum bir insandir konuda

sakin B)-

Müziğin yaşı yoktur demişlerdi galiba :) Böyle limitlemeler yapmamak lazım :p
Sosyal ağlarda paylaş

rock müzik severim,iyi de bir dinleyici olduğuma inanırım ama blues ve jazz hakkında bilgilerim çok az ama duyduğum veya denk geldiğim zaman zevkle dinliyorum...hatta dinlediğim rock gruplarında büyük etkilerini görüyorum..
kısacası bana verebilecek tavsiyesi olanlar var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Blues'un kökenine göz atarsak zaten "basitlik" olduğunu görürüz. Afrika' dan zorla getirilen ve köle olarak çalıştırılan Afrikalıların geleneklerini devam ettirmeleri ve kültürlerine uygun müzik yapmaları yasaklanmıştı. Bunun üzerine batı dünyasının müzik aletlerini kullanarak özgürlüğü acıyı zaman zaman da beyaz adama duydukları nefreti anlatmışlardır. Zaten bütün gün tarlalarda çalıştıkları için gece onları dinlendirecek basit bir müzikte ruhlarını korumaya çalışmışlardır.

Sonuç olarak Blues'un kökeninden basitlik varken asıl ruhu "basitin güzelliğiyken" komplike demek saçma olmuyor mu biraz?
Sosyal ağlarda paylaş

Eh bu durumda her duygu içeren (müzik sinema farketmez vs) her şey komplike olabilir. Duygular gibi subjektif bir olaydan girip de nasıl komplike diyebiliyorsun? Burada objektif bir konudan bahsediyoruz kökeninden ve müzikal içeriğinden, sana göre komplikedir bana göre değildir duygu olarak. Neyin kavgası ki bu?:)
Sosyal ağlarda paylaş

Blues'un felsefesini bilmem de. Kahır bi müziktir. "Blue" kelimesi melankoliyi ifade eder falan. Çalması çok kolaydır. Ama düzgün çalması çok zordur. Akor yürüyüşleri tonları bellidir. Olay enstruman tonalrına ve "hava" ya bakar biraz.
Doors'un Howling Wolf ve Sonny Boy Williamson coverlarına bakarsak şarkının "havası" nası değişebilior görürürz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...