Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk lokumu Rumların oldu

oper

Öne çıkan mesajlar

ben ne yunanistan'da kahve içtim ne rum ellerinde lokum yedim ama yiyenler ve içenlerden bildiğimiz kadarıyla tatları çok dandikmiş. haliyle bırakalım diğer dünya halkları "lan bu nane mollalar sizin adama elin türk'ü sizden iyi yapıyor, ne iş?" diye sorsunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

varsınolsun said:
Lokumdan önce sahiplenmemiz gereken şeyler var malesef tatlı yiyip tatlı konuşabilecek halde olanlar olaydan da anlaşılabileceği gibi onlar biz değil

turizm geliri, ticaret geliri gibi şeyler de var.
devlet dediğin singletasking işletim sistemi değil ki, bir işi bitirmeden diğerine başlayamasın :)

mesela Erdal İnönü'nün bir lafı var (vefatı dolayısıyla eski programları gösteriyorlar, o sırada gördüm)
"Biz devlet olarak bilime ancak devlet zenginleştikten sonra prestij maksadıyla bütçe ayırabileceğimizi düşünüyoruz,
oysa devletin zenginleşmesi için bilime bütçe ayırması gereklidir"
gibisinden birşeyler demişti.
hah, aynı şey bunda da geçerli.
bilimde olduğu kadar siyaset, ticaret, turizm gibi konularda da gelişebilmek gerekli güçlü, zengin ve sağlıklı bir devlet elde edebilmek için.

Yunanlılar ise senin güçlenebileceğin konularda hızlı davranıp önünü kesip olayları kendi avantajına çevirmeye çalışıyor.

"Bizim zaten başka önceliklerimiz var, bırakın böyle şeyleri" dersek,
zaten o önceliklerde güçlenmemizi sağlıyacak fırsatları geri tepmiş oluruz.

"Turkish lokum'dan da ne olurmuş" deme, sonuçta elindeki bir ürünü meşhur edersen, diğer ülkelerin ilgisini cezbetmiş olursun bu da ekonomik olarak katkı sağlar devlete.
Sosyal ağlarda paylaş

ben haberi sinirle okumaya başladım, iyi olmuş diye bitirdim.

belirli bir süre tanımışlar itirazlar falan için, isim tescil işleri böyle olur, itiraz etmezler koynundan karını bile alırlar. resmi kurumlara ülke yönetmeyi bilmeyen insanları getirirlerse götümüzden donumuzu bile alırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...