LiquiD Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Bir arkadaş var, yaklaşık iki haftadır bulantısız kusuyor. Yani bulantısız derken, mide asitleri çalışmadan, önceden kusma hissine kapılmadan kusuyor. Hatta o dereceki, kustuktan sonra ağzı dahi kokmuyor, asitleri salgılamadığı için. Doğal bir ihtiyaç gibi, kusası geliyor ve kusuyor. Bu arkadaş antidepresan çeşitleri kullanıyor, ruhsal hastalığı sebebiyle. Xanax diye birşey alıyormuş, onu bıraktı. Ciprum tarzı bir şey alıyor hergün. Ativan diye bir ilaç daha alıyor, kriz geçirirken. Bu ilaçların hiçbirinde mide bulantısı tarzı bir yan etki yazmamaktadır. Zira bu arkadaş bu ilaçları 5-6 aydır almaktadır. Ama bu kusma nöbetleri başlayalı iki hafta oluyor. Bu ilaçlar dışında, B vitamini de alıyormuş; ama kutusu bittiği için 2-3 hafta önce bırakmış.(b vitamini sinirleri gevşetir) Yeniden alacakmış, belki bu da bir olasılıktır. Ayrıca bu arkadaş az yemek yer. Hatta çoğu gün sadece akşam yemeği yediği olur. Benim tahminim, bu manken hastalığı denilen şeye kapılmış olması. (yemek yememesinin sebebi rejim, perhiz tarzı birşey değil. acıkmıyorum diyor sadece, özellikle ilaçlara başladıktan sonra daha da arttığını söylüyor bu yemeklerden kaçınma alışkanlığının.) kendisi bu rahatsızlığı devam ederse doktora görünecek. ama ondan önce ben merak ettim nette bir arayayim dedim. belki aranızda tıp okuyan veya okumuş birileri vardır. veya bu tarz şeyleri araştırabileceğim bir site verir birileri. yardım edenlere teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Devam ederse değil direk dokora gitmelisiniz belki bir hastalığa erken teşhis konulur.Bence de manken hastalığı olabilir sağlık hocamız anlatmıştı.Benzer.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 anti depresan ilaçlarla alınan diğer ilaçlar bir yan etki yapmış olabilirler. acil bir doktora gitsin arkadasın. blumia da olabilir, arkadaşın depresyonda mı?[hline]®© [Bu mesaj ReaperXS tarafından 16 Mart 2003 21:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Bu manken hastaligi denen olay aslinda viral bi enfeksiyon felan degil tamamen psikolojik bir durum. Soyleki ; Bahsi gecen sahis istedigi yemegi yiyor (mesela baklava) fakat kilo yapacagi icin bunu sindirmeden disari atiyor. Bu kusma olayida agzi parmaklamak gibi fiziksel etkiler araciligiyla oluyor. Daha sonra bu bir aliskanlik haline geliyor ve ne yiyorsa direk psikolojik olarak cikarma istegi duyuyor. Fakat bence senin arkadasindaki durum farkli vakit kaybetmeden doktora gitmeli. Gecmis olsun.[hline]KHaRoN The clash of honor calls to stand when others fall Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 doktora gidin. ilaç milaç almayın. direk doktora..[hline]Arkaplanda Kanada, altımda güçlü bir mustang, elimde long sword dururken; arabalar, trafik, bu karmaşa, bu boğucu kent niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 sinir hastalığı işte, başladığı zamanlarda (ekim ayında, hiçbir şey yokken birgün başladı) 5-6 dakikada bir yere serilip titremeye başlıyordu. sonra bayılıyordu. bilinç kaybı yani.. bu bilinç kaybı Ativan denilen ilaç alınmaz ise saatlerce sürüyor. Ativan bunu 10-15 dakikaya indiriyor. İlk haftası sürekli kriz geçirmiş, bir hafta okula gelmemiş filan. Şimdi son bir aydır kriz geçirmiyor. O yüzden Xanax'ı kesmişler sanırım. Ama Ciprum'un dozajı arttırmışlar. blumia nervosa denilen hastalığa biraz baktım, alakasız geldi. yani zayıflayacağım diye bir şeyi yok, zaten minyon tipli. sadece az yemek yiyor, bu ilaçları almaya başladıktan sonra da iyice iştah kesikliğine uğramış. hatta çoğu zaman akşam yemeğini filan usül gereği yediğini filan söylüyor. çok uzun süre açlık hissetmeden durabildiğini filan... işte son iki haftadır da bu bulantısız kusma seanslarını yaşıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Ve siz hala doktora gitmiyorsunuz.. Aferim.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Arkadaşlar burda laklak yapacaginiza adami götürün hastaneye[hline]No Pain No Gain! Now Suffer! Querquobad Quane[SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 bulimik olmush arkdasIn..bi ara bende onun gibiydim , psikolojik ve yemeklede alakasI var.Bir doktora goturun cozulur sorun![hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Doktora gidin direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 delo benim de yeni yeni haberim oluyor zaten. ayrıca iki hafta boyunca kusmadı belirli aralıklarla. iki hafta önce başlamış, son günlerde azıtmaya başlamış bu olay. bu sabah çıkarmış, gece çıkarmış. aldığı antidepresanları da çıkarıyor sanırım. neyse, ben yarın ikna edip doktora gönderirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 abi böle bi hastalığa burda çare aranır mı ya? Geçmiş olsun arkadaşına[hline]Join Our Army.. OrcMasters DivX Listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Geem'e +1. Durum baya ciddi gözüküyo. Geçmiş olsun [Bu mesaj Gimli tarafından 17 Mart 2003 01:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 abi arkadaşın bir doktora gitse nasıl olur?[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Ablam doktor ve bu hastalıpğa benzer bi hastalıkta ben geçirdim. Kesinlikle doktora gitsin direk. Virütik bi hastalık bu.Aynı bulantısız kusma bendede oluyordu.Bazı antibakteriyel ilaçlar vermişti doktor ana bide antibiyotik tedavisi yaptık. 12-15 günde turp gibi oldum. iğnede vurdular 8 gün boyunca 16 tane. Ama xanax sakinleştirici bi ilaç psikolojik bi sorunu varsa bilemem[hline]Slam City Jam... [b]ICQ :3500388 I love this game![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 bende de buna benzer bişi olmuştu küçükken hayal meyal hatırlıyorum.. normal ilaç vermişlerdi ağızdan olmamıştı dışarı direk sonra fitil vermişlerdi affedersiniz bi kaç kere de onu dışarı çıkarmıştım.. en sonunda soktular fitili.. düzeldim bi kaç gün yattıktan sonra..[hline]Peheey! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Bir akademi hastanesinin(Örneğin Marmara Üniversitesi Hastanesi) Gastro entroloji servisine danışsın acil, ardından da blumia adı verilen halk arasında manken hastalığı diye biline bir hastalığa yakalanmış olma ihtimali de olduğundan bir psikiyatri servisine de danışın. Acil! Çoğu hastalık depresyonla birlikte geliyor, ve dediğin gibi arkadaşın anti-depresan yatıştırıcı ilaçlar alıyormuş. İnsan bünyesi çok ilginç, duygu karmaşalarıyla insan hastalanabiliyor, kendinize iyi bakın! Son olarak bu topic kilitlense iyi olur çünkü böyle bir hastalığa forumlarda çare aramak, burda uzman bir doktor olmadıkça, yararsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 bugün gözüktü bir doktora. doktor mide kaslarının çalışmasında problem olduğunu, gelen yemeği direk geri gönderdiğini filan söylemiş. daha net incelemek için de bazı röntgenler filan istemiş. ayrıca bir de metmapid diye bir ilaç vermiş, her yemekten önce içmesi için. bu ilaç yemeği direk bağırsağa yolluyormuş galiba. düşünüyorum da, o zaman nasıl öğütülecek bu yemek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 ayrıca gastrin olma olasılığı varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 geçmiş olsun acil şifalar diliyorum[hline]Peheey! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2003 mide hastalıklarının(aslında boşaltım ve sindirim sistemleri hastalıklarının) büyük bir kısmı psikolojiktir, geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 hmm vallahi birkaç belirti çin gribi oldugunu gösteriyor ancak allah korusun eger oyleyse sakat diyebilirim :([hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar