Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

happy halloween

Apache

Öne çıkan mesajlar

Olay yabancı olmakla değil de kültürle alakalı. Pazarlama teknikleri sayesinde tüketim toplumlarının bayramları modern hale geliyor ama "modern" dediğimiz satın almayı tetikleyici renkli bi göz boyası mıdır sadece? Yoksa halloween benzeri bayramlar latin ülkelerinde de var.

Morukların elini öpmek ve harçlık almak, nesiller arasındaki iletişim sağlayan bir geleneğin bayramlaşmış hali. Son yirmi yıldır hızla tüketim toplumu olma yolunda ilerlediğimiz için hoşumuza gitmiyor, janjanlı bayramlara özenip bide bizimkini de o hale getirmek istiyoruz. Geleneksel değerlerin yeniden gözden geçirilmesine itirazım yok ama bu kadar kolay bir kenara atmayın bari. Noelin de cadılar bayramının da özü artık alışveriş, tıpkı sevgililer günü vs. gibi. Ben de çok seviyorum nightmare before christması falan hatta param olsa action figure görmüştüm italyada 30 avro vericektim heh. De ne gerek var işte, iyki yokmuş param :P
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir yazı buldum ;

Cadılar bayramı (Halloween) 31 Ekim gecesi kutlanan bir gelenektir. Çoğunlukla çocukların kostümler giyerek kapı kapı dolaşarak şeker toplamalarıyla tanınır. Çoğunlukla batı dünyasında kutlanır. Cadılar bayramı kökenini İrlanda Keltleri, Britanya ve Fransa'daki Pagan Hasat Festivali olan Samhain kutlamasından alır. İrlandalı ve İskoç kökenli göçmenler 19. yüzyılda bu geleneğin farklı biçimlerini Kuzey Amerika'ya getirdiler. Geri kalan batı ülkeleri ise Cadılar bayramını geç geç 20. yüzyılın amerikan popüler kültür öğesi olarak kabul ettiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Seth Cohen gördüm seni custodem. Bence 19 mayıs gününde olsun, bizim bayramlar arasında en kolpa olanı. Saydığın bütün etkinliklerin yanında bide göbeğimizde hulahop çeviririz. Lisede bizim sınıf 19 mayıs provalarına alınmamıştı o yüzden derslere giriyoduk millet prova neyin yaparken, hiç sevmem o bayramı :X
Sosyal ağlarda paylaş

İşin içine 19 mayısı da katıyosak... hmm...
Kurbanı keserken kostum giyip bi yandan da hulahop çevirelim, iftarda onu yedikten sonrada el opup seker alalım

Hatta daha bi birleştirirsek

Maiev in silahından alalım bıçaklı hulahop tarzı bişi, kurbanı onu çevirerek keseriz, iftarda da yemek için büyüklerimizin elini öpüp et alalım onu yiyelim.

Bunun bi adım ötesi büyüklerimizi kurban etmek oluyo o yüzden daha fazla birleştirmek biraz sakıncalı:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...