Phobos Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Bu sene üniversiteyi bitirdikten sonra askere gittiğimde uzun dönem askerlik yapmayı planlıyorum. Üniversite mezunlarının uzun dönem askerlik yapabilmesi için neler gerekiyor ve kısa dönem askerlik yapanlara göre ne tür avantaj/dezavantajlara sahip oluyor? Bu konu hakkında beni aydınlatabilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Uzun dönem için sınavdan başarılı olman gerekiyormuş. Ha bazıları o sınav önemli değil, şansa gidiyorsun diyecek. Bir sürü yorum var tabi bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 O sınavın içeriği hakkında bir bilgisi olan ya da bu badireleri atlatmış oluta kesin cevap verebilecek olan birisi var mıdır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 askerlik şubene git anlat derdini onlar sana yardımcı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 aga, şimdi askere gidenler diyor bunu, sınav hikaye imiş. aslında asıl durum şöyle, şimdi eğer yeterince uzun dönem isteyen varsa, onları alıyolarmış zaten, fazla isteyen varsa bu sefer eleme yapılıyo ihtiyaca göre, az kişi uzun dönem isterse de kısa isteyenlere piyango vuruyor bu sefer.. uzun dönem yapmak için işte tercih ediyosun sanırım sınavda mı ne varmış tercih. uygun görülürse, fiziğine falan bakarlar zaten büyük ihtimalle, sağlığın da yerindeyse gidersin gibi. bunların dışında, ben gidenlere sordum uzun mu iyi kısa mı iyi diye, %90 kısa dönem gitmemi söledi. uzun dönem olunca hem 6 ay fazladan, hem de üzerinde büyük bi sorumluluk oluyo vs dediler. aldığın para 1200-1300 ytl civarı imiş. ben şahsen kısa istiyorum, aralıkta gidiyorum askere zaten. ama şöyle bişe var, bölümün ne bilmiyorum, hani mezun olduktan sonra iş bulma imkanın biraz zorsa, uzun dönem yapman yararına olur, en azından biraz para biriktirirsin, iş bulana kadar idare edersin.ama ne bilim mesela endüstri müh mezunusun, o zaman bi an önce git gel kısa olanından, zaten işe girersen o parayı bi müddet içinde daha rahat çıkarırsın. askerlikte mantık arama falan diyolar, mantığını evde bırak öyle git diyolar. galiba fazla sorgulayıp delirme diye kısa git diyolar :) benim fikirlerim bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Sınavda psikoloji sorularına verdiğin cevapların büyük önemi var. Disipline gelebilirmisin, yeterince sertmisin ve diğer insanları yönetebilecek derecede sağlıklı düşünebiliyormusun. Onun dışında önceden de söylendiği üzere senin alanından kaç kişilik subay açığı ve başvuran kişi sayısı ile doğrudan bağlantılı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 uzun donem yaparsan sabah 8 aksam 5 bide ustune para veriyolar onu biliyorum tabi gonderirlerse cukurcaya aksam 5 de hicbir yere gidemezsin kalirsin kislada sinira bakarsin dusunursun acaba biri gelirmi bu gece acaba bi askerime birsey olurmu die kisa donem yap 5 ay silah bile vermiyolar cogu yerde 5 ay gider gezer gelirsin (yada saglam durtebilirler sans isi) ismayley --> :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 fedaykin said: Sınavda psikoloji sorularına verdiğin cevapların büyük önemi var.diğer insanları yönetebilecek derecede sağlıklı düşünebiliyormusun. cevabın hayırsa uzun döneme alıyorlar bence:) neyse şaka bi yana şimdiden hayırlı tezkereler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 said: aga, şimdi askere gidenler diyor bunu, sınav hikaye imiş. aslında asıl durum şöyle, şimdi eğer yeterince uzun dönem isteyen varsa, onları alıyolarmış zaten, fazla isteyen varsa bu sefer eleme yapılıyo ihtiyaca göre, az kişi uzun dönem isterse de kısa isteyenlere piyango vuruyor bu sefer.. uzun dönem yapmak için işte tercih ediyosun sanırım sınavda mı ne varmış tercih. uygun görülürse, fiziğine falan bakarlar zaten büyük ihtimalle, sağlığın da yerindeyse gidersin gibi. bu doğru benim bildiğim bizim bir tanıdık anlattı onun yeğenini zorla uzun dönem yapmışlar kısaya talep çokmuş bu aralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Kısacası ne çıkarsa bahtımıza olayı var ha :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Sağlıkçı isen direk Asteğmen. Gerisi ordunun ihtiyaçlarına göre... Ben de uzun dönem istiyorum ama bana bakmıyor işte 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Üniversiteden mezun oldugun bölümünde çok alakası oluyo makina müh. uzun dönem alabiliyorlar örneğin genelde adamların ihtiyacı varsa alıyo yoksa almıyo alırkende önce isteyenleri alabilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 ne mezunu olacaksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Ben rahat olacağım sağlıkçı olaraktan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 matama said: ne mezunu olacaksin? Sanat Tarihi okuyorum. Benim bölümün yapacağım askerlik süresini etkileyeceğini sanmıyorum :D (Olurda kışlada sanatsal faaliyetlere girecek olurlarsa bilemem(:P)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 sanatsal faaliyetlere bile girseler modern sanat olur tarih nasıl yapacaklar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Bilir kişi ayağı 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 okudugun bolum askerde uzun yada kisa yapacagini gosteren en buyuk ibare eger doktorsan kesin uzun donem yaparsin eger bilgisayar elektrik falansan aralik tertipi disinda genelde uzun donem yapar senin kisa donem yada uzun donem yapacagin senin tercihinden cok askeriyenin sana ihtiyaciyla alakali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Ya o değilde ben bişey sorayım şimdi. Busene haziran ayında mezun oldum.1 hafta önce falan yoklama kağıdı geldi(okulun ertelemesi lazımdı ama etmedi).Şimdi kağıtta son yoklama falan fişman yazıyo.Benle birlikte bizim okuldan mezun olduğum arkadaşlarımada geldi kağıt.Onlar askerlik şubesine gidip sorduklarında "eğer şimdi tecil ettirirseniz seneye askersiniz,ocaktaki yoklamaya gelirseniz nisan 2009 a kadar tecil edilebilir" vs demiş.Ocakta gelmezseniz asker kaçağı olursunuz demiş.Yani şimdi ben bu son yoklama falan dediği zımbırtıya gitmezsem asker kaçağı olmuyomuyum oluyomuyum?Yoksa ocak ayındamı asker kaçağı olurum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2007 Bende 2008'in Aralık ayında kısa dönem olarak gitmeyi düşünüyorum. Uzayan senem sebebiyle o döneme ancak yetişebiliyorum. Kime sorarsam da, Aralık'ta git diyor. Lakin Elektronik Mühendisi olarak gideceğim ve mühendis olup kısa dönem giden henüz duymadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar