Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversite Sonrası Askerlik Mevzusu

Phobos

Öne çıkan mesajlar

Bu sene üniversiteyi bitirdikten sonra askere gittiğimde uzun dönem askerlik yapmayı planlıyorum.

Üniversite mezunlarının uzun dönem askerlik yapabilmesi için neler gerekiyor ve kısa dönem askerlik yapanlara göre ne tür avantaj/dezavantajlara sahip oluyor?

Bu konu hakkında beni aydınlatabilir misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

aga, şimdi askere gidenler diyor bunu, sınav hikaye imiş. aslında asıl durum şöyle, şimdi eğer yeterince uzun dönem isteyen varsa, onları alıyolarmış zaten, fazla isteyen varsa bu sefer eleme yapılıyo ihtiyaca göre, az kişi uzun dönem isterse de kısa isteyenlere piyango vuruyor bu sefer..
uzun dönem yapmak için işte tercih ediyosun sanırım sınavda mı ne varmış tercih. uygun görülürse, fiziğine falan bakarlar zaten büyük ihtimalle, sağlığın da yerindeyse gidersin gibi.
bunların dışında, ben gidenlere sordum uzun mu iyi kısa mı iyi diye, %90 kısa dönem gitmemi söledi. uzun dönem olunca hem 6 ay fazladan, hem de üzerinde büyük bi sorumluluk oluyo vs dediler. aldığın para 1200-1300 ytl civarı imiş. ben şahsen kısa istiyorum, aralıkta gidiyorum askere zaten.
ama şöyle bişe var, bölümün ne bilmiyorum, hani mezun olduktan sonra iş bulma imkanın biraz zorsa, uzun dönem yapman yararına olur, en azından biraz para biriktirirsin, iş bulana kadar idare edersin.ama ne bilim mesela endüstri müh mezunusun, o zaman bi an önce git gel kısa olanından, zaten işe girersen o parayı bi müddet içinde daha rahat çıkarırsın. askerlikte mantık arama falan diyolar, mantığını evde bırak öyle git diyolar. galiba fazla sorgulayıp delirme diye kısa git diyolar :)
benim fikirlerim bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

Sınavda psikoloji sorularına verdiğin cevapların büyük önemi var. Disipline gelebilirmisin, yeterince sertmisin ve diğer insanları yönetebilecek derecede sağlıklı düşünebiliyormusun. Onun dışında önceden de söylendiği üzere senin alanından kaç kişilik subay açığı ve başvuran kişi sayısı ile doğrudan bağlantılı.
Sosyal ağlarda paylaş

uzun donem yaparsan sabah 8 aksam 5 bide ustune para veriyolar onu biliyorum tabi gonderirlerse cukurcaya aksam 5 de hicbir yere gidemezsin kalirsin kislada sinira bakarsin dusunursun acaba biri gelirmi bu gece acaba bi askerime birsey olurmu die
kisa donem yap 5 ay silah bile vermiyolar cogu yerde 5 ay gider gezer gelirsin (yada saglam durtebilirler sans isi)

ismayley --> :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aga, şimdi askere gidenler diyor bunu, sınav hikaye imiş. aslında asıl durum şöyle, şimdi eğer yeterince uzun dönem isteyen varsa, onları alıyolarmış zaten, fazla isteyen varsa bu sefer eleme yapılıyo ihtiyaca göre, az kişi uzun dönem isterse de kısa isteyenlere piyango vuruyor bu sefer..
uzun dönem yapmak için işte tercih ediyosun sanırım sınavda mı ne varmış tercih. uygun görülürse, fiziğine falan bakarlar zaten büyük ihtimalle, sağlığın da yerindeyse gidersin gibi.
bu doğru benim bildiğim bizim bir tanıdık anlattı onun yeğenini zorla uzun dönem yapmışlar kısaya talep çokmuş bu aralar.
Sosyal ağlarda paylaş

okudugun bolum askerde uzun yada kisa yapacagini gosteren en buyuk ibare

eger doktorsan kesin uzun donem yaparsin
eger bilgisayar elektrik falansan aralik tertipi disinda genelde uzun donem yapar

senin kisa donem yada uzun donem yapacagin senin tercihinden cok askeriyenin sana ihtiyaciyla alakali
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o değilde ben bişey sorayım şimdi.

Busene haziran ayında mezun oldum.1 hafta önce falan yoklama kağıdı geldi(okulun ertelemesi lazımdı ama etmedi).Şimdi kağıtta son yoklama falan fişman yazıyo.Benle birlikte bizim okuldan mezun olduğum arkadaşlarımada geldi kağıt.Onlar askerlik şubesine gidip sorduklarında "eğer şimdi tecil ettirirseniz seneye askersiniz,ocaktaki yoklamaya gelirseniz nisan 2009 a kadar tecil edilebilir" vs demiş.Ocakta gelmezseniz asker kaçağı olursunuz demiş.Yani şimdi ben bu son yoklama falan dediği zımbırtıya gitmezsem asker kaçağı olmuyomuyum oluyomuyum?Yoksa ocak ayındamı asker kaçağı olurum?
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 2008'in Aralık ayında kısa dönem olarak gitmeyi düşünüyorum. Uzayan senem sebebiyle o döneme ancak yetişebiliyorum. Kime sorarsam da, Aralık'ta git diyor. Lakin Elektronik Mühendisi olarak gideceğim ve mühendis olup kısa dönem giden henüz duymadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...