Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Sabahtan beri 2 sehit vermisiz, biri mayindan digeri de catisma sirasinda. Dusununce, yazik gunah insanlara ya, 2 hafta silah tasittigin adami savasa yollarsan olacagi bu acikcasi. Al sen doguyu bilmeyen etmeyen, askerlik nedir bilmeyen adami 2 hafta "egit", gonder sonra savasa, karsisinda da o araziyi cok iyi bilen ve gerilla savasi yapan teroristler olsun. Aslinda su olay guzel bir ispat, profesyonel orduya gecmemiz gerek. Kendi topraklarimizda bu kadar yuksek sayida sehit veriyorsak, olasi savas durumunda ne kadar ise yarayacak o sayisi yuzbinlerle ifade edilen ordumuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 şimdi birisi çıkar "zaten bölük pörçük geçiliyor, gündemi takip et" der gerçi ama katılıyorum aynen. dünya savaşlarından kalma bu sistemi devam ettirmenin alemi yok hiç hele soğuk savaş bittikten sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 aga haklısın biraz da, şimdi adamlar operasyona çıktılar, bu işin ucunda ölüm de var. en az zaiyatla geri dönmek önemli olan. gönül ister şehit vermeyelim ama istemekle olmuyor. profesyonel orudu olayına seneye geçiyoruz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nackreint Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 bu pkk mahallenin küçük çocuğu gibi böle amerika ve ingiltere abileri "lehn git şu türkiyeye laf atta mevzu yapalım" diyo buda geliyo "ben varyaaaa sana kedi bile vermemmm oglummm" diyo aynen böle olay türk halkının sinir katsayıları ile biraz daha oynarlarsa bence batıdaki en yakın komşumuz ingiltere olcak belki onuda alırlar ama denizi geçmeye üşenmezlerse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 yine de şahlanıyor amaan paticik milliyetçiliği! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 sam...kralsın:)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 millet olarak cok cabuk gaza gelen ve cok cabuk sakinlesebilen bi yapimiz var,sosyokulturel dokumuz bu,hergun artan hayat pahaliligi,issizlik,kapkac,trafik teroru,uygulanan yanlis siyasi dis politika,kulturel yozlasma...daha neler neler,simdi hergun acliktan fiziksel olarak hayatini kaybeden,yanlis egitim politikamiz yuzunden her 20 yilda bir zihni vefat etmis curuk nesil yetistirirken sesimiz cikmiyor,bir kac vatan evladi hain bi psikolojik oyun ugruna canini kaybettimi (sakin yanlis anlamayin kucumsemiyorum tabiki onlar ulkesi icin en degerli varliklarini feda etmis kahramanlar) butun halk galyana geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 türkiyenin komşularını bir gözleyince zorunlu askerliğin gerekli olduğunu düşünüyorum ha onun yanına o bölgelerde görev yapıcak askerin profesyonel olması iyi olmazmı ? ya ne bilim....ne için iyi olur? pro.askerler şehit olsa , bari işlerini yerine getirirken öldükleri için rahatmı hissedeceğim? şahsen hayır. daha iyi eğitimli olduklarından daha azmı zaiyat vereceğiz acaba? ne bilim...mayın yine mayın...havan yine havan...neyse her halükarda güneydoğuda profesyonel askerlerin konuşlandırılması kademeli olarak yapılıyor şu an..bekleyin 2-3 yıla istediğiniz pro asker olayı olur...ama o zamanda şehitlerin ardı kesilmeyecektir bence..eğer atılan tek adım o olursa , bu yüzden cokta "yeter artık proı asker gelsin bu sorun cozulsun" diye düşünmeyin bnce...tabi..düşünorsanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Yahu egitimli asker bu kadar kolay kaybedilmez diye soyluyorum, herhalde pro. asker olunce en azindan askerdi adam meslek olarak diyecegimizden degil. Yani bilmem etmem tabi de, tam techizatli asker nasil mayina sehit dusuyor anlayamiyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 uzaktan kumandali mayinlar da var, her turlu kayip olucak bordo bereli de gonder delta force da gonder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Profesyonel ordu operasyonlarda kullanılır, zorunlu askerlik ile orduya katılanlar ise durumlarına göre birkaç aylık veya daha uzun bir süre ile eğitim görürler, ama operasyonlara katılmazlarsa ne şiş yanar ne kebap. Yoksa işin ucunda daha çok şehit var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 birincisi abartmayin 2 hafta degil 3 ay sonra o daglarda gordugunuz birliklerin cogu komandolar ve dunyadada bu komandolar 3 ayda yetisiyor yani o kadar abartmayin direk bilgisiz atiyorlar diye, mayina gelince profesyonel veya normal olmanin bir onemi yok patliyor oluyorsun alin bakin iste kac tane subay oldu mayindan catismaya gelince o da biraz sans ne yazikki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Penthesilea said: Yani bilmem etmem tabi de, tam techizatli asker nasil mayina sehit dusuyor anlayamiyorum ben onemli olan techizat degilki abi yukarda soylendigi gbi mayin gene mayin,olen gene insan... istersen gorunmez ol mayina bastinmi nafile.. irak'a girmekde cozum degil ztn .. neyse konuyu degistirmiim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 ıraktaki koalisyon askeri kayıplarının yarıya yakını (%48) ied diye tabir edilen tuzak türü yol kenarına yerleştirilen patlayıcalar/mayınlardan kaynaklanıyormuş. mesela. operasyonalra zaten genelde dağ komando/jandarma özel harekat/polis özel harekat kuvvetleri başı çekiyor artık..ama güneydoğu çoook büyük yolsuz yurtsuz bi coğrafya..bir dağın doğru dzgün temizlenebilmesi için operasyona bazen coook yüksek sayıda askerin katılması gerekiyor.. neyse..her türlü geliyor işte pro askerlik..hayırlısı olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 netekim bugun sehit olan askerimiz uzman cavus yani profesyonel asker yaralanan da ustegmen yine profesyonel mayina gelince cok buyuk bir araziyi dusunun kacarken mayinliyor pkk bilemiyorsunuz nerede oldugunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 profesyonel asker elbette ki kat kat deneyimli ve tecrübe & bilgi olarak ekipmanlı olacaktır. lejyonerler, yeniçeriler, şövalyeler, samurailer gibi tarihin en iyi ve düzenli askerlik sistemleri hep profesyonel askerler üzerine kurulmuştur. bu insanların hayatı savaşmaktır, işi savaşmaktır. eğitimleri bir kenara bunların teskere gelsin beklentisi yoktur, ekmeklerini bu işten çıkarırlar. hayatını o işe veren adamla okulunu bitirip 3-5 aylığına giden çocuğu nasıl bir tutarsınız kapasite olarak? zorunlu askerlik olayının çıkmasının sebebi napolyon dönemi ve dünya savaşları sırasında yoğun insan kıyımları ve topyekün savaş nedeniyle profesyonel askerlerin sayıca yetersiz kalmasıdır ve profesyonel askerliğe dönüş yapmıştır ya da yapmaktadır aklı başında ülkeler. ayrıca da daha ekonomiktir: en verimli çağlarını yaşayan gençler patates soymak yerine ya daha çok tahsil yapar ya da çalışır ve vergi verir. 500k vasıfsız askeri besleyeceğine de 100k profesyonel askeri hem doyurur hem de ücretini ödersin. 500k eski model tüfek bulunduracağına 100k en son model tüfek alırsın vs. 500k yerine 100k düzgün askerle bile türkiye bütün komşularını tekme tokat döver çakı gibi olursa o 100k asker. çakı gibiden kasıt da düzgün adım marş değil, ciddi profesyonel askerler. zaten dünya savaşı kıvamında savaşlar için seferberlik denen birşey var ki bu sadece türkiye için değil bütün ülkeler için geçerli. 500k asker de yetmeyecektir öyle kıyımlar sözkonusu olursa zaten. hiçbir anlamı yok böyle atıl ordu tutmamızın nato'ya kalkan olmak dışında. bizim bu fedakarlığımız sayesinde ufak ordu tutarak ciddi karlara geçen ülkeler var, resmen biz sübvanse ediyoruz onların ekonomik gelişimini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Uzman çavuş'dan daha profosyonel asker kim oluyor cidden merak etim. Daha fazla merakımı cezbeden konu ise nasıl bir techizatın sizin mayından korumasını bekliyorsunuz. Yani evet cidden gündemi takip edin, hatta bir haber ile ilgili laf etmeden önce o haberi kıçınız hariç herhangi bir yerinizle okuyun. Ölen asker uzman çavuş, gelen tepki neden profosyonel asker yok. Bu şekilde konuşan birisine gündemi takip et demek bile yetmez. Birde cahil arkadaşlarımıza bir ufak bilgi daha, 2 hafta eğitim alanlar kısa dönemlerdir ki kısa dönemlerin operasyona çıkartıldığı görülmemiş bir uygulamadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 adam hala napolyon doneminden fransiz devrimi sonrasindan bahsediyor biz neyden bahsediyoruz sam oku yaz oku yaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 uzman çavuş mayına basınca profesyonel asker acemi askerle aynı mı oluyor şimdi? kayıplarımızın hepsi mayına mı veriliyor? nasıl bir mantık bu anlayamadım cidden. ayrıca mayın dedektörünün faydası varmış diyorlar. her yerde devamlı kullanılamayacak da olsa evet, öyle bir teçhizat var. bu konunun zaten mayına uzman çavuş basınca değil de aylarca kayıp bile yokken konuşulması lazımdı. aynısını öneririm matama, yazdıklarına tekrar bakayım dedim madem böyle celallendin ama pek bir argüman göremedim sistemin böyle kalmasını savunan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Verilen komando egitimi gercekten cok detayli ve kaliteli bir egitim , oraya komando sıfatıyla giden askerler acemi asker degil , ayrıca hayatı dagda gecen ve her seferinde soylendigi gibi mekani avcunun ici gibi bilen teroristler bile bukadar kayip verirken,daha nekadar profesyonel olunabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 ne yazikki cok fazla tv filan izleyip nette takilip kendi ulkesini kuzey avrupa ulkelerine ozenip oralarla karistiranlar var bi hollanda isvec filan olsak argumanlar okke yada nerden biliyim hadi almanya ingiltere veya fransa filan japonya ve amerikanyada ornek ama gelip ortadoguda bizim gibi az gelismis ve fakir bir ulkede toptan profesyonel askerlige ge-ce-mez-sin profesyonel asker demek iyi egitimli askerde demek degildir ahanda bakin amerikaya ne akdar cabulcu hayattan umudunu kesmis adam varsa alip 2 hafta egitip iraga postaliyorlar turkiyede ise acemi egitimi 3 ay suruyor 2 hafta degil amerikayla karistirmayin ustune ustluk bu 3 ay standart egitimi alanlarda operasyona yollanmiyor operasyonalra komandolar gidiyor komandolara verilen egitimde dunya standartlarinin ustunde ulkemizde ha medyanin herseyi bildirmemesinden ve muharabe bilgisi eksikligiyle insanlar acayip tepkiler veriyor sanki 12 asker orda oturuyordu PKK lilar geldi hepsini vurdu gittiler filan seklinde oysa orada bir catisma oluyor adam oldururken haliyle vurulanda oluyor, commandos oynanmiyor burda bi avuc adamla kayip vermeden 50 kisiyi olduremessin heralde insanalrin kafasidnaki istegin bu olmasi oldukca komik dunya tarihinde sanmiyorum kayip vermeden kazanilan catismalar olsun ama genel olarak ne yazikki profesyonel askerlik talep eden tipler ulkeye getirecegi yarari yada ne demek oldugunu irdemelekten cok "ulan gelse askerden kacsam ne gidicem asmis insanim askelrik olmasa uzay bilimcisi olucagimmm" yada "ulan su kuzey avrupa ulkeleri ne guzel heriflerle konusuyoz cok rahatlar okuldan sonra askelrik dertleri yok 32 yasina gelmis hala dolasiyor sagda solda super lan" mantigiyla istiyorlar bu isi ayni sekilde profesyonel askerlige akrsi cikanlar butceye getiricegi yuku irdelemek veya ulkeye getiricegi dezavantajlari dusunmek yeirne "ben yaptim lan o kadar cektim banane" veya "ulan asker sayimiz dusuyor dunyayi ele geciremiycez !!!1111" modundalar ortak olansa su; tartisanalrin %90 i profesyonel askerlik tam olarak nedir, dunyada hangi sekillerde uygulanir, PMC ne demektir ve avantajlari/dezavantajlari nedir bilmemektedir bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya calismakta tam oalrak budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 neyi savundugunu bile bilmiyorsun birincisi profesyonel askerlik dedigin olayi bizim kadar aktif savas icinde kullanabilen iki ulke var ingiltere ve abd. Buna binayen ingiltere bile bunu kaldiramiyor surekli savastigi her yerde birlik azaltiyor. mayin dedektoru dedigin aleti hic gordunmu bilmiyorum ama ben kullandim, ole sakir sakir havaya tuttunmu mayin bulmuyor, cogu zaman olani bile bulmuyor. Senin terrorist dedigin adamlar uzaydan gelme tipler degil senin gibi turkiyede askerlik yapmis o dedektorleri kullanmis insanlar. Onlarda biliyor o dedektorlerden nasil kacinilacagini. Tipki termal kameralardan yagmurluk giyerek, veya full frekans dagitip mayin patlatan f16 lara karsi cift sinyalli mayin gelistirerek kactiklari gibi. Profesyonellikle falan alakasi yok. Zaten aktif gorevdeki bir cok asker yani daglarda gezen bir cok asker profesyonel , uzman cavuslar veya komandolar(evet normal erler ama agir egitimden gecmis normal erler) O yuzden savundugun sav anlamsiz. Son bir senedir verdigimiz sehitlerin cogu mayinla verilmis, mayina karsi profesyonelligin falan onemi yok, cunku jipte giderken patliyor oluyorsun. Aktif catismada olen askerlerin de cogu karakollarda gorevli askerler, ne yazikki karakollar aktif savas alan degil tam olarak. Elimizdeki profesyonel askerler devriye veya gorevde, karakollar hala cogu iyi egitimli ama normal askerler. Yavas yavas onlarda degisiyor ama ne yazikki ole dusundugun gibi hemen profesyonel yapalim olmuyor. Bir kere aldigin profesyonel asker tayin goruyor , yer degistiriyor, ailesi var lojman gerekiyor, maasi cok daha yuksek. Rutbe degisimi gerekiyor, sonra bati illerindede cok yogun asker ihtiyaci var guney dogu toplam askerin %30 bile degil. O yuzden bilmeden konusuyorsun hic bir argumanin olmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 fedaykin said: Uzman çavuş'dan daha profosyonel asker kim oluyor cidden merak etim. Daha fazla merakımı cezbeden konu ise nasıl bir techizatın sizin mayından korumasını bekliyorsunuz. Yani evet cidden gündemi takip edin, hatta bir haber ile ilgili laf etmeden önce o haberi kıçınız hariç herhangi bir yerinizle okuyun. Ölen asker uzman çavuş, gelen tepki neden profosyonel asker yok. Bu şekilde konuşan birisine gündemi takip et demek bile yetmez. Birde cahil arkadaşlarımıza bir ufak bilgi daha, 2 hafta eğitim alanlar kısa dönemlerdir ki kısa dönemlerin operasyona çıkartıldığı görülmemiş bir uygulamadır.Fedaykin agzima sicmissin da, askeriye uzerine birsey bilmedigimi daha once belirttim, uzman cavus nedir nasil olunur onu bile bilmiyorum egitim sebebiyle de askere gitmedim daha. Haberleri kicimla okumadim abicim, askeriye uzerine birsey bilmiyorum sadece. Bugun 1 den baslayip 3 e veren sehit haberlerini okudukca da, "ulan iyi de bu is niye boyle, herhalde acemi askerler de ondan" diye dusundum. Ki hala da bizde bir sorun oldugunu dusunuyorum olenler insan cunku, istatistik gibi dusunmemek lazim onlari. Boyle atar yapacak bir konu yok bunda, terbiyenizi takinin biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 eee viktor, kayıp vermeden yüzyüze çatışma gayet de olur da yerine göre ama işin teorisi üzerinden konuşalım, diyelim ki kayıpsız olmaz. kaça kaç kayıplar veriyoruz orası önemli sonuçta. çapulcu dediğin adama karşı ikiye bir veriyorsan az denemez buna pek, denebilir mi? ayrıca ülkeye olacak yararı irdelemişiz yukarıda, askerden kaçma gibi abuk bir suçlama hayli yersiz olmuş. falanca avrupa ülkesinin bu konuyla bir alakası varsa nato'nun bizim gibi maşalarına sırtlarını dayamış olmalarıyla vardır ancak. neden ateşi elle tutsun bizim gibi kerizler hazırda beklerken? ortadoğu kısmına, az gelişmiş ve fakir kısmına değinelim. daha ekonomik bir kere yazmışız. ha yok sen dersen ki asker rakamı düşürmeyeceğim, öyle olmaz tabii. ortadoğu desen zaten iran hariç kimsenin bizimle yarışacak gücü yok. ha kaldı ki piyadeyi tank üstüne sürecek değiliz herhalde savaşta? az gelişmiş kısmında da gene ortada olan birşey var ki daha az askere daha iyi ekipman dağıtmak mümkün. asker başına düşen ekipman sayısı da artıyor. kışla doldurmakla bitse iş çin herkesi döverdi. bilginiz bizden fazlaysa da buyrun anlatın, sonuçta forumun maksadı böbürlenmek değil bilgi ve fikir paylaşmak. "siz bilmiyorsunuz lololol" yaklaşımı nedir? ben hala yazdıklarıma tezat bir bilgi göremedim, şu kadar ay eğitim denmiş vs. dendi en fazla. meslek olarak kendini adamış + eğitim almış insanla eğitim almış ama alakası olmayan insan bir mi olur? adam bütün hayatı boyunca deneyim kazanıyor, canı devamlı o işin ucunda. hatta şunu da söyleyeyim: bizim medyamızda ve bazısında bu özel güvenlik şirketlerinin paralı askerlerine karşı bir küçümseme var ama şu 'ulusal orduların yiğit askerlerini' un eler gibi eler çoğu. nedeni de tümüyle kendini vakfetme bu vakfetmeden doğan deneyim, bilgi ve yaklaşımla alakalı. hiçbir zaman "gel teskere" modundaki askerin ulaşabilmesi mümkün olmayan bir nokta. matama arkadaşım.. bizim aktif savaşlık neyimiz var? bu teröristlerle mücadele savaştan sayılmıyor herhalde? devletimiz saymıyor en azından. hayır bunu demeden önce ve hatta sonra "merak etme zaten acemi er gönderilmiyor" dememiş olsaydın, belki bir temeli olurdu bu sözünün. kışlada atıl duran acemi askere ne hacet o halde? doğrusu 12 asker bir arada mayına mı ölüyor anlamadım, hadi onu da karakol baskını dedik geçtik. "falanca yerde çatışmada şu kadar asker şehit oldu" diye de duyuyoruz mayının filan bahsi geçmeyen. bu da bir yana, bana şimdi 3 ay mayın nasıl tespit edilir öğretin, sonra da adamakıllı bir profesyonel askeri de beni de salın mayın tarlasına. ondan önce patlayacağımı garanti ederim. dedektörle bulamadın göz var, bilgi var, deneyim var. nerede ne tuzak olabilir tahmin yürütmesi elbette bir olmayacaktır. sadece mayın kısmını konuştuk tabii, sıcak çatışmada herhalde şüpheniz olmasa gerek bundan? profesyonel asker ölümsüz, rambo filan gibi bir düşünce yok. daha iyi midir potansiyel olarak? cevap evetse daha pahalı bile olsa ki değil, elbette tercih sebebi olmamalı mıdır? ekonomik kısmını yukarıda yazdım zaten, 500k asker tutmayı gerektiren bir durumumuz yok. hindistan & pakistan gibi kıyasıya bir kutuplaşma içinde değiliz şu anda. düşürürsün 100-150k askere, verirsin maaşını. batı illerinde de tankını, uçağını aynen tutarsın yunanistan sorunsa. adamlar bize süngü saldırısı mı yapacak nedir endişe? ha bir de ricam, "bilmiyorsun etmiyorsun" diyene kadar bildiğinizi kanıtlasanız sözünüz daha geçer akçe olacak. i win button gibi her mesajın başına sonuna eklemenin kıymeti yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Haklısın penth daha az agresif yazabilirdim ama onca zamandır askerlik hakkında kaçma sanatı ve counter strike harici zerre bilgisi olmayan onca insan öyle çok atıp tutuyor ki artık tatlı tatlı anlatımlardan hem sıkıldım hemde etkisi olmadığını gördüm. Bak artık sen uzman çavuşun profosyonel asker olduğunu çok uzun bir süre hatırlarsın değil mi ;) Neyse kırdıydsam özür dilerim ama cidden baydı bu zerre bilgi sahibi olmadan çok fikir sahibi olma durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar