Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba tercih


Tyrael

Öne çıkan mesajlar

civic in fütüristikliği güzel zati, a3'ün kalitesi. b serisinin bunlara nazaran çok pahalı kalıo en düşük motoru tercih edilmezse..bi de daha çok ben kullanıcam bunu okula falan değil tabide, dışarı çıkarken. o bakımdan b daha çok aile arabası gibi geldi bana?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valaa Civic'i direk elerdim çünkü diğer ikisi daha üst sınıf arabalar.

B ve A3 arasında kalır, gider A3 alırdım. Neden dersen b'de 1500cc lik ufaktanda ufak bir motor bulunuyor. Dizellerini almaya kalkışınca da fiyat 80 binlere ulaşıyor ki çüş.

A3 de otomatik olanlarının normal kullanımda 14 sıkıştırınca 17 yaktığına dair bir efsane duydum ama sıfır alınacaksa 1.4 TFSI veya ikinci elde 1.6 FSI manuel seçenekleri düşünülebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2009da a3un ya yeni kasasi cikicak yada makyajlanicak. kesin bilgi alirsan senin icin daha iyi olur, araba 1 yasina girmeden yenisini etrafta gormek pek hos olmaz heralde. e audi ve mercedes dedikten sonrada civic olmaz (:

@dela
c serisi o dedigin ama b seriside fena degil, biraz daha yuksek ve arkasi biraz daha toplu olani diyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

b serisi çok kambur geldi..a3'ün yenisi çok ayıp oldu hakkaten içimde kalır. civic yakın gözüküyor bakalm... başka ne tavsie edebilirsiniz bu fiyat aralığında? 240 beygir iyi güzelde sonuçta kendi harçlıımdan çıkarıcam benzini binmek istediimde o bakımdan kasar beni biraz=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

civic aradiginiza gore max 50-55 milyar civarinda bir araba asil hedefiniz. bu da demektir ki a3 alacaksaniz eger tercihiniz 1.6 motorlardan yana geziyor. aman diyorum, uzak durun 1.6 a3 lerden. ya bastirin parayi 1.8 tsfi ya da 2.0 tsfi cekin altiniza, ya da az butce varsa tsfi 1.4 u. audi turkiye stratejisinde akillandi, artik daha cok motor secenegi geliyor memlekete.

benim ilk ve tek audim bu yaz sattigim a3 1.6 triptonic sportback tir, fsi bile olmayan otomatik sanziman. gorunusu nefis bir araba idi, donanim ambiente paketti, ama rezalet bir motordu, performans olarak hic memnun kalmadim. adamlar utanmadan hala o motoru satabiliyorlar, ben alali 2 sene oldu, dusunun artik. ucuz otomatik isteyen herkes yoneliyor, yaziktir gunahtir.

1.6 fsi bile gunumuzde kotu bir motor artik. audi nin ucuz et yahnisi olmaz, a3 alacaksaniz ve civic teki surus keyfini ve performansi istiyorsaniz parayi harcayacaksiniz. ama o parayi harcayinca alacaginiz arabanin keyfini baska hic bir sey de vermeyecek.

ben sabirsizlik ettim, butcem de 35k euro idi, audi nin yeni motor seceneklerini beklemeden bmw 1.18iA aldim. hem a3 un hem 1 serisinin gorunusunu begenen nadir insanlardan biriyim. pisman degilim, aldigim sirada dogusun sattigi ayni fiyattaki a3 lerden daha iyi idi benim motor, ama simdiki aklim olsa audi yi beklerdim. ne de olsa ilk goz agrim.

paramecium hatirlar actigim ilk audi a3 alacagim ne yapayim konusunu bu forumdaki :)

siz o yuzden sabirsizlik yapmayin. iyice dusunun tasinin secin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde de Golf var 1.6 hakkaten olacak gibi bir motor değil. Ondan tırsıyorum. Bu yeni tfsi lar gayet performanslıymış fakat tüketimleri hakkında bilgim yok. Açıkçası ilk tercihim dizel olması yönünde.a3'ün kasa değişterecek olması da hiç hoş olmadı. Olmadı LPG takırabilirim her gün okula gitmeme izin verirlerse. FSI motorlara da sağlıklı LPG olmuyormuş. Valla bilemedim açıkçası. Bu fiyata 3.20d alınabilir aslında 2003 kasa. O daha cazip geliyor fakat 2.ele sıcak bakmıyorlar. Bakalım en sıcak Honda gözüküyor gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LPG falan düşünme derim ne gerek varki gaz kokulu arabayla gezmeye.. A3'ün karizmayı yerlebir edersin. Onun yerine Focus veya Astra dizel alabilirsin.

1.6 FSI motoru neden beğenmiyorsunuz bilmiyorum ama 1.6 arabaya 115HP motor hiçte fena değil. Ayrıca arkadaşımın Golf'ünden biliyorum tüketimi de insanı üzecek derecede yüksek değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizimki ilk çıkan Golf 1.6 105hp olan=) Yakıt tüketimi o performansa yüksek malesef. Takarsam Civic'e takarım heralde zaten a3'e değil. 1.6'yı yine idare ederim ama Civic HB'lerin bir tek 1.8 seçeneği var Türkiye'de komik bir şekilde. O da yakar yaw=). Civic hb yi beğendim, yoksa hibrid güzel olabilirdi. Sıralı sistemde gaz kokusu olmuyormuş ufacık bile olsa geçerim zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm konuyu gördüm aklıma geldi.benzer bir sorum var benim de. mart civarı araba almayı düşünüyoruz.ama annem kullanacak genelde, pek sürücü geçmişi yok, çarpacak etçek kesin.ama ben de kullancam tabi arada :) 30-35 milyarlık bir araba tavsiye eder misiniz?aklımda polo,golf,jetta (evet volkswagen seviyorum ne var? X() sonra peugeot da olabilir, ne tavsiye edersiniz? sürüş kolaylığı,yol tutuşu falan önemli olan. hız konusu çok önemli değil.ama 35 ytl yi geçmesin malum bütçe pek sağlam değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.8 motor icin ekstra vergi vericegini dusunursek hic degmez diyorum. onun yerine 2.0 dizel bisey cok daha mantikli olur, ha olmadi diyosan 1.3 cdti astra alabilirsin (ki vergi avantajin olur) veya 1.6 dizel focus bakabilirsin (lpg dedin diye dizelleri soyledim).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ford'lara kanım ısınmadı nedense pek. Ama 1.6 dizel varsa bi bakmakta fayda var, focus sınıfında en iyi performansa sahip diye biliyorum hem. Astra'yı sevmem. Hatta Opel sevmiyorum, VW Golf kullanıcısıyız işte hehe. Valla işte o paraya bence en makulu eski kasa 3.20D neler yapıorm ikna için ama bende bi yerde korkuorm 2.elden.

Lurtz, Peugeot bakın derim, VW'lerin bakımı masraflı oluyor, yedek parça falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...