Disappear Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Bilgisayarda radeon x1900xt var. Son bi kac gundur deli gibi isiniyo fan acayip ses yapiyo, dun driver hata verdi kart cok isindi bidi bidi diye bugunde oyun oynarken grafikler bozuldu sonrada oyun kapandi, even viewerdan baktigimda "Display driver atikmdag stopped responding and has successfully recovered.". Kasayi actim ekran kartinin ustundeki fani, heatsinki falan tamemen temizledim ama bi cozum bulamiyorum nedense. Bide belki kullananlar bilir bu ati catalyst control centerda overclockta yanlislikla unlock ettim onlada alakasi olabilir belki ama tekrar kilitleyemiyorum nasil yapilir o is? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 neyi unlock ettin? karta overclock uyguladın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 fanı temizlediysen bile bozulmuş olabilir, ses yapmaya başlayınca genelde hızları düşüyor artık temizlesen bile. sorun devam ederse tavsiyem götürüp yeni bir fan taktırman çünkü görüntü bozulmaları başladıysa yanma riski var. bana olmuştu öyle, 1-2 hafta sonra gitti kart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 sam onceden mesela hl2 yi butun ayarlar maksimum 1280 cozunurlukte oynuyodum cok aman aman bi ses cikmiyodu simdi ayni ekran karti ile 1680 le oynadigimda asiri derecede ses geliyo, agirlik takilma falan olmuyo ama asiri ses yapiyo (tamam ortada bi cozunurluk artisi var ama genede islemcim ve ram upgrade edildi bu kadar bi kasilma olmamasi lazim heralde). bu arada oper, evet ekran karti ayarlarinda overclock icin ayar sekmesi var. orda unlock diyince ayarlariyla oynayabiliyosun ama hic oynamadim yanlislikal basip actim ayarlari ama oynamadan biraktim ondanda supheleniyorum edit: bu arada gelen ses yani fanin asiri yogun calistigina dair bi ses, elektrik supurgesi gibi calisiyo alet kasildiginda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 büyük ihtimalle fanı bozulmuştur. bilgisayar çalışırken ekran kartının fanını gözlemle olması gerekenden düşük devirde dönüyorsa bozulmuştur. Yeni Fan takmak en güzel çözüm olur. genelde fanları bozulduğunda acayip ses çıkartırlar. Benim FX5700ultra nın fanı bozulmuştu oradan biliyorum şimdi cillop gibi bir fan taktım 10derece daha fazla soğutuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 ya kart bu, bunun fanini nasil degistiririm hic bi fikrim yok acikcasi artik iyice gitmeye basladi, team fortress 2 yi mesela 1680x1050 cozunurlukte en dusuk detaylarda calistiriyorum 10 dakika sonra artifactler cikmaya basliyo ve oyun kilitleniyo, yalanmi olduk nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 hey masallah be 2007-10-28 04:45:25 I Temperature: GPU: 101.4°C yarin gidiyimde acilen bi vga sogutucu falan bakiyim boyle olcak gibi degil varmi tavsiye edebileceginiz bisi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Arctic Cooling tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Fanı bozulan Fx5700ultra ya 5ytl ye getirdiğim basit çözüm. Artık ısınmadığı gibi 10 derece daha iyi perfomans alıyorum. Spoiler Tedaviden Önce: Tedaviden Sonra: Senin karta böyle bir çözüm nasıl olur bilemiyorum. Çünkü soğutma sistemi olarak benimkinden biraz farklı. Yani açıp kartı Buraya nasıl bir fan takarım kendi çabalarımla diye incelemen lazım. ölçüp biçim eğer takabileceğini düşünüyorsan yap ve tabiki yaptığın değişiklik daha iyi performans verecekse yap. çünkü Alacağın fan senin kartın fanından zayıf kalabilir. Kalmayabilirde tabi. İncelemen lazım işte. Ben hiç problem yaşamadım yaptığımdan beri Resimdede görünüyor fanın güç kablosu bile ekleme elektrikbandıyla yapışık falan ama gerçekten bir problemim yok çok memnunum. Yok ben sevmem öyle şeyleri hem güzel görünsün hemde daha sağlıklı olsun, içime sinsin dersen Arcane in dediği gibi profesyonel bir çözüm uygulayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 101.4 derece mi ::o Ben de fan sesine dayanamadığım için değiştirmiştim (x1900 xt) Accelero X2 taktım iyi çalışıyor. Yalnız ısıyı anakarta üflüyor o yüzden kasa havalandırmasının iyi olması lazım. Fan gürültüsünden eser kalmadı. Yeni versiyon olarak Accelero S1 çıkmış pasif soğutucu, performansını bilmiyorum yalnız. Bir de Zalman VF900 var alternatif olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 valla benim 3 aylık (ve kasanın hava alan bütün yerlerini aspiratör filtreleriyle kapattım) 8800gts'in 96 dereceye çıktığı gördüm ki maksimum devirde. stalker'da dx8 modundayken oldu bu 150fps veriyordu belki ondan diye yorum getirdim. dx9 moduna çekince 100fps ve 10 derece filan düştü. bazı oyunlar bazı ayarlarda daha çok ısınmaya yolaçıyor bir de o var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 coolermaster bi vga sogutucu aldim, simdi ati tool ile denedim gorunurde bisi yok 55 derece civarinda geziyo, scan for artifacts yaptigimda normalde 80 lerden yukari cikan isi 66 derecenin ustune zor cikti. bide simdi tf2 de butun detaylar maksimumda denedim 78 gormus en fazla iyidir dimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 iyidir, fanın bozulmak üzereymiş ya da yetersiz kalıyormuş. doğrusunu yapmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 x19xx serisi gpu lar 120 dereceye kadar dayanıyor. Sanırım Control Center 100 derecede korumak için 3d uygulamayı durduruyor. Gerçi artifact olayı gpu dan deil ramların ısınmasındandır. GPU soğumadığı için artık bi süre sonra bütün kartı ve ramları ısıtıyordur. Hangi soğutucuyu aldın bu arada ? orginaline benzer bişi mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 orjinaline cok benzemiyo acikcasi ama oturdu. tek sorun icinden cikan ram heatsinklerinin yapiskani yok olmus nerdeyse, tutmuyo yani hemen dusuyo. gittim kartta biriken bonuslarlada thermaltake in heatsink siparisi verdim 10 milyonmu neydi onlarlada ramleri halledecem. sogutucuda dikkatimi ceken heatsinki uzun, ince bisi digeri gibi dikdortgen degil. ama nazar degmesin gayet guzel sogutuyo, 49 mesela su anda kartin isisi. eger aceleye getirmeseydim, 3 4 gun sabretseydim buyuk ihtimalle arastirip dahada iyisini alirdimda iyidir bu, ben cunku sabredemeyip calistigi yere kadar diyip oyuna girip karti yakardim buyuk ihtimalle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Soğutuyosa sorun yok. Ramlardan şöyle bi hava geçmeside yeterli zaten. Benim x1950xt'nin GPU'yu su ile soğutuyorum, kasa kapalı, oda sıcaklığı 24c ve gpu 40c-52c derece arası oynuor. Ramlar çıplak, birde VRM var, voltage regulator module, onun heatsink i ayrı. Kartın üstüne 9cm bir fan hava üflüyor. Yetiyor da artıor ram ve VRM ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Eldarduil cpu fanı mı o? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 He valla öyle yav. Napalım bide bi tomar vga fanına paramı vericem yani (disappear üstüne alınma =). 5 milyona mis gibi oldu =) Yalnız ekran kartına taktığım resimde de görüldüğü gibi mevcut cpu fanımdan daha büyük =)) imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar