Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Filmlerde klişeleşmiş sıkıcı şeyler

Bone

Öne çıkan mesajlar

1) Korku filmi: Zombi
Zombi görmekten artık gına geldi. İstemiyorum kardeşim zombi felan. İnsanlar ölüyor, ölenler zombi olarak diriliyor, kolu bacağı kopan zombiler yaşamaya devam ediyor, elinde 10 kurşunu kalan adamlar yüzlerce zombiyle çatışmaya çabalıyor vs.. Tamam düşünce olarak zombi çok ilginç. Gerçek hayatta zombilerin insanları ısırarak kendilerine çevirdiğini düşünce ürperiyorsun, felsefik oalrak da bayağı anlamlı; insanların birbirini yiyerek kendilerini yoketmesi. Ama filmlerde bunları anlatmıyorlar ki. Korku unsuru diye zombi koyuyorlar, "böö" diye bağırıp duruyor zombiler. Doom 3 de berbattı mesela. Shaun Of The Dead dışında düzgün bir zombi filmi izlemedim ben.

2) Korku filmi: Twisted Ending
Bu twisted ending olayı tam anlamıyla bir saplantı haline döndü. Twisted ending demek, film senaryosunun bir anda değişmesi ve senaryoda belirtilmeyen bir sonla karşılaşmak. Ama bu twisted ending'i de yanlış yapıyorlar. "Twisted ending" diyerek koydukları son, aslında twisted ending olmayan bir ending. Zaten o sonun olabileceğini düşünebiliyorsun film boyunca.
Peki Twisted Ending demelerinin nedeni ne, çünkü kötü sonla bitmesi. Ya bıktım usandım ben kötü sonla biten korku filmlerinden. Hangi korku filmini izlesem, iyi sonla bitermiş gibi yapıp kötü sonla bitiriyorlar. Hayır böylesi bir kötü son, o filmin güzel ve başarılı bir film olmasına neden olmuyor ki? Al işte, The Shining vardı taa ne zamandan. Mis gibi filmdi, kötü sonla biten bir film de değildi. Ama dikkat ederseniz, kötü sonla biten filmler hep kötü film olarak kalıyor.

3) Komedi filmi: İnişli Çıkışlı Senaryo
Ben komedi filmine gittiğimde "komedi filmi" olduğu için gidiyorum. Üzücü olaylar, ağlatıcı olaylar, hüzünlendici olaylar görmek için gitmiyorum ki.
Neden komedi filmlerine üzücü sahneler koyarlar ki? Tek kelimeyle anlamsız.
Komedi filmlerinde klişe haline gelmiş senaryo gidişatı aynen şöyle: 1- Önce karakterleri tanıtırlar bize. Karakterler filme giriş yapar, ve esas senaryo başlar. 2- Komik sahneler başlar, gülmekten altınıza yapacağınız deli dolu şeyler gösterilir. 3- Bir anda esas karakter başarısızlığa uğrar, hep kötü olaylar izlemeye başlarız. 4- Esas karakter kendine gelir ve herşeyi düzeltip mutlu sonla bitirir.

4) Dram filmi: From Zero To Hero
Dram filmlerinde bir karakterin kendi alanı dışında bir yerde başarıya ulaşmaya çalışmasını izleriz. Bu tip filmlerde de gıcık olduğum konu, filmin son saniyelerine kadar bütün dünya hep bu karaktere karşı, bütün olaylar hep bu karakterin aleyhine gelişir. Hatta son sahnelerde sanki başarısız olacakmış gibi gelişmeler yaşanır. Ama bir anda herşey düzelir ve karakterimiz kahraman haline dönüşür, film biter. Örnek vermek için Gracie'yi söylüyebilirim. O kadar futbol oynamak istiyor, futbolla haşır neşir, ama maça çıktığında tam bir rookie gibi oynuyor. Kafasına tekme yiyor, kimse faul felan vermiyor, kızı aşşağılıyorlar, "sen bu işi beceremiyorsun, hadi dışarı çık". Kız kafasına tekme yemişken, beyin travması geçirirken bir anda kendine geliyor, "ben bu işi yapıcam" diyor ve bir anda kahraman haline dönüşüp gol atıyor. Yahu madem bu kadar iyi futbol oynuyor, neden iki dakka önce rezaletti?
Dram yapıcaz diye saçma olaylar gelişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dawn of the Dead remake fena değil zombi filmi için. Shaun süperdi ama o da komedi filmi yani ehueh. Eski Romero filmleri işin hası ama aradan 40-30 sene geçmiş şimdi izleyince insanı pek etkilemiyor. Serinin devamı olan filmi izlemedim, hakkında iyi şeyler de duymadım zaten eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

1-Şişman ölür
2-Fingirdek kız ölür
3-Zenci ''yo man i am outta here der ver ölür''
4-Ortamda aslında çok pisişler çevirmekte olan mümkünse yönetici falan bir adam vardır o da ölür
5-Herkes ölünce masum kız sevgilisine verir
6-Sevgilisi ya ölür yada katil çıkar....

Yaşasın Scream klişe yaratma rekoru kırdın...
Sosyal ağlarda paylaş

özellikle böyle teen slasher filmlerinde felan sosyal hayata göre "natural selection" yapmaları çok dangalakça.

- Gözlüklüysen ölürsün.
- Şişmansan ölürsün.
- Zenciysen ölürsün.
- Yakışıklıysan, uzun boyluysan, düzenli bir kişiysen, grubun en güzel ve sadık kızıyla sona kalırsın, sonra da onla sevişirsin, film biter.

Hani gözlüklü ve şişman zencinin, yakışıklı uzun boylu gencimizden daha yetenekli olmayacağı ne malum? Bir trip çeker, bir tek o kurtulur, diğerleri geride kalır.

Ama işte maksat teen'lerin ilgisini çekecek bir film olduğundan, sosyal hayatta en imrenicek kişiler hayatta kalıyor. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Dram Filmleri: "Baba, neden konuşmuyorsun..."

Yeter lan. Gerçekten yeter. Çocuğun babası veya annesi ölüyor, çocuk farkında değil ayaklarında, çok ta sevimli falan böyle. Sarılıyor, soruyor babasına mesela "baba neden konuşmuyorsun, küstün mü baba, baba özür dilerim" diyooor ve ağlıyor bi de. Annesini gösteriyorlar o da perişan falan. Yapmayın bunu artık. Lütfen bitsin bu işkence. Bir değil iki değil ya.

Korku Filmleri: Thrill-Relax-Thrill

Sahnemiz bodrumu çek eden veya mağaranın içine bakan savunmasız kız. Bakıyor içeriye, müzik ve sahne gerilimi hat safhada. Bakıyor, bakıyor, bakıyor. Hiç bir şey çıkmıyor. Ohh diye rahatlayıp tam çıkacak oluyor ki yaratık tepesine biniyor. Bunu yapmayın artık. Ne korkutucu oluyor ne de yiyorum. Sırf bu yüzden descent filminden iğrendim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...