Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kendi adıma öğrenme metodolojimi yazayım;

Ben pek kitap okumuyorum bu konuda. Elimin altında bir kitap var ama bu sadece arada karıştırıp, "aaaa şu da varmış" demek için. O şeyin bir kere olduğunu öğrendikten sonra hakkındaki bilgiyi internetten alıyorum.

Kaynak sitelerim:
- MSDN Library
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/default.aspx
Pek tabii bir numaralı kaynak sitesi bu konuda. Bu siteyi açıp da okumuyorum aslında. Mesela bir class hakkında bilgiye ihtiyacım var. Açıyorum google'ı, x class msdn yazıp aratıyorum. İlk sonuç genelde msdn library'den oluyor zaten. Bill Gates bile google'ın MSDN üzerinde, MSDN'in kendi arama motorundan daha iyi arama sunduğunu bir konferansta söylemişti hatta =)

- C# Corner
http://www.c-sharpcorner.com
Çok da takip ettiğim bir site değil. Arada açarım. "Ne yenilikler olmuş?" diye göz gezdiririm. Tabii bu arada ilgini çeken bir makaleye rastlayıp okuyorsun. Konuyu öğrenmiş oluyorsun. Kesinlikle pratik çözümlere yönelmiş makalelerin, syntax bilgisi ve teorik bilgiye yönelmiş makalelerden de daha üstün olduğunu düşünüyorum.

- The Code Project
http://www.codeproject.com/
İşte kodlamaya başladıktan sonra, yön bulmada çok yardımcı olan bir site. Kullanıcıların yaptığı projeleri yayınladığı ve bunu bir makaleyle diğer kullanıcılarla paylaştığı bir site. Bir konu üzerine geliştirme yaparken, o konu üzerinde daha önce yapılmışları görmek önemlidir. Code Project burada devreye giriyor. Çok şey de öğretiyor.

Tabii bir de internetin arayüzünü kullanıyorum; google =) Kafana bir şey mi takıldı? Yaz google'a..

Kitap demişken. Pek tabii kitap okumak önemli. Çünkü bir şey bilmeyen birisi, internetten hangi bilgiye ulaşması gerektiğini bilmezse, öğrenmek için bir yöntem de geliştiremez. Oysa kitapta o yöntem vardır zaten. .Net'in genel yapısını, c#'ın getirilerini ve en önemlisi de oop'in temellerini öğrenmek adına kitap iyidir. Bu konuda da Herbert Schildt amcam iyidir. "C#: A Beginners Guide" diye bir kitabı da var. Bende yok ama güveniyorum ben kendisine =)

Yalnız tekrar ediyim, konu C# syntax öğrenmekten öte OOP öğrenmek olmalı. Syntax zaten öyle ya da böyle altından kalkılacak bir hadise.. Ama OOP mantığında yazmadıktan sonra, işi hakkıyla ve iyi biçimde yapmış olmazsın.

Bir imkanın varsa, ucuz da olsa bir kursa git. Milyarları dökül demiyorum. Mütevazı bir kursa gidebilirsin. Çok faydasını göreceğine eminim.
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:

Yalnız tekrar ediyim, konu C# syntax öğrenmekten öte OOP öğrenmek olmalı. Syntax zaten öyle ya da böyle altından kalkılacak bir hadise.. Ama OOP mantığında yazmadıktan sonra, işi hakkıyla ve iyi biçimde yapmış olmazsın.


Katılıyorum. Özellikle C gibi prosedüral dillerden nesne yönelimli dillere geçenler büyük sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Sonra C# yada java ile yazdıkları koda bakıyorsun, nesne yönelimli olmaktan uzak.. adam bildiği gibi yapmak için komik şeyler yapmış oluyor.
Mesaj tarihi:
benim aklıma gelmişti mesaj atarken de, sonra unuttum =P

tamam türkçe kaynak, iyi güzel. ama gerek makalelerin kalitesi olsun, gerek komünitenin bilgi düzeyi (ve sayısı) olsun yabancı sitelere pek yaklaşamıyoruz ne yazık ki. bir de biz daha bilgi paylaşımının değerini kavrayamadık. bilen olsa da paylaşmıyor.

gerçekler acıdır =)
Mesaj tarihi:
Queen said:
C# geliştirmek mono'da farklı mı oluyor. Glade falan da kullanılıyor?


İşletim sistemine bağımlı şeyler yazmıyorsan, source code açısından pek farkı olmaması lazım.
  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...