Arlooax Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Tamam o zaman; ilk yemek tarifinizi veriyorum; bu tembelligi yenmek icin benim uyguladigim kural aklina geldigi zaman erteleme yap kurali ehe Simdi arkadaslar; ise standart yemek harci yapmaktan baslayalim. Standart yemek harci ile evde yediginiz her turlu standart yemegi *ispanak; fasulye; vs..* yapabilirsiniz. Gerekli magzemeler : 1) Orta boy bir sogan 2) 1 Domates 3) 1.5 tatli kasigi domates salcasi 4) Biraz kiyma *her yemege konmaz* 5) Yesil biber *her yemege konmaz* Simdi tencereyi aliyosunuz; icine orta boy sogani ince ince dogruyosunuz ve kisik ateste pempelesinceye kadar pisiriyosunuz *dikkat edin yanmasiin* ; sonra icine 1 domatesi dogruyosunuz ve de domates salcanizi ekliyosunuz ve de domatesler olunceye *diriligini kaybedene kadar* ara sira tencereyi karistiraraktan bekliyorsunuz; bu arada tuz koymayi unutmayin. Tabi ki eger kiyma kullanmicaksaniz biraz da yemeklik margarin koyuyosunuz tencereye soganlari dogramadan; yok eger kiymali bir harc yapicaksaniz; margarine gerek yok; tencereye ilk once kiymayi bocalayin; kisik ateste kavurun; kiyma zaten yagini birakacaktir; daha sonra cok az yemeklik margarin ekleye bilirsiniz; kiymalar hafif kavrulduktan sonra daha once annattigim gibi soganlari ve hatta keyfe gore; yapilacak yemege gore biberleri *favorim aci mexikan biberi hehe* filan eklerseniz. Bu islem bittikten sonra ; mesela bu gun icin ispanak yapalim diyelim; almis oldugunuz ispanaklari ilk once bir guzel ayiklayin saplarindan *USA deki ispanaklar hormonlu; kolum kadar saplari var hehe*; doldurun hepsini yikama kabiniza; cok guzel ama cok guzel ve dikkatli yikayin ayikladiniz ispanaklari; yoksa yemekte ispanakla beraber toprak yerseniz. Yikamis oldugunuz ispanaklari *bu arada bu islemi; ayiklama ve yikama; yemek harcindan once hazir edin* icinde yemek harciniz olan tencereye dograyin. Daha sonra ustune bir bardak kadar su ekleyip tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste pismeye birakin; ara sira gelip karistirin ve tuzunu filan kontrol edin. Hepsi bu iste :) Yarinda fasulye anlatirim... Istek yemek varsa yazin onu anlatayim biliyosam.. Saygilar... Arlooax The Cooking Mage Not : unutmadan ispanak icin harcinizda kiyma kullanmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BladeSinger Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 eha walla seninde eline saglık :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
athea Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 gurbetteki arkadaslarimiz gavur ellerde ac kalmasin, narin mideler fast food ilen dolmasin amaciyla acmis oldugumuz bu basligimizda bugun size patatesli yumurta tarifi vermek istiyorum PATATESLI YUMURTA (Bekletilmeden yenir, ertesi gune saklanmaz, isitilarak yenen bir yemek turu degildir) Malzemeler (1 kisilik): 2-3 orta boy patates 2 yumurta 1 kucuk boy sogan karabiber - tuz sivi yag Yapilisi: Patateslerin kabuklari soyulur, kup kup dogranir (bir kesmesekerin yarisi kadar filan) 1/6 su bardagi kadar sivi yag (bole bi parmak filan, cok diil) tavada kizdirilir, patatesler icine atilir ve ara sira karistirilmak suretiyle pisirilir ya da en guzeli fritoz sahibi iseniz fritozde kizartilir. fritoz ile kizartiliosa sogani unutun hehu. yok tavada pisiriyosaniz kucumencik dogranmis soganlari pismesine yakin patateslere ekleyin ve soganlar pisene kadar kavurmaya devam edin. bu arada patatesler kizaricaklar ve soganlar da yanmicak. sonra iki yumurtayi baska bi kapta cirpip patateslerin ustune dokun. yumurta ilavesinden once fazla yagi lavaboya dokebilirsiniz, bir kasik yardimi ile patateslerin asagi atlamasina engel olarak tavayi hafif yan yatirin yanindan dokun yagi lol neyse, yumurtalari dokun ustune, karabiber ve tuz da koyun. bir kapak kapatin tavaya. yumurtalar pisince yiyin. bu kadar :-p hehuehuehue ay arlonun tarifinden sonra utandim resmen benimki biraz yavan kacti ama bilen bilir ben guzel yemek yaparim hehehueyhue. inanmiyanlar icin kediden referans alabilirsiniz :-D Afiyet olsun :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
athea Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 KIYMALI MAKARNA SOSU Makarna yapmayi bilmeyeniniz yoktur. Zaten makarna paketlerinde de tarifi yazar. Ben bugun burda pratik bir makarna sosu tarifi yazmak istiyorum sevgili gurbetciler... Malzemeler (1 paket makarna icin): 250 gr kadar yagsiz kiyma 4 orta boy domates 1 corba kasigi domates salcasi 2-3 dis sarimsak 1 orta boy sogan kekik, karabiber, tuz Yapilisi: Kiyma kavrulur, kavrulmasina yakin kucuk kucuk dogranmis soganlar ve sarimsaklar ilave edilir. bunlar da pisince kucuk kucuk dogranmis (kup kup mu drler buna lol) domatesler ve salca ilave edilir, domatesler iyice piser. sonra atesten almadan bikac dk once kekik, karabiber ve tuz ilave edilir. makarna ustune boca edilerek yenir. Afiyet olsun :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Valla saolasınız amma çok bisi düşünen varmış duygulandım :-( Bu yemekleri denim ben yarın bi market yapimde... :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Ustumdeki sos tarfinin yenisine ek. Makarnayi tabaginizasicak sekilde koyun. (dumanlari tutmeli) ustunu kapatacak kadar kasar peynir rendesi koyun. sosu peynirin ustune dokun cok kisa bir sure bekleyinki peynirler eriyip kendisini salsin. Sonra parmaklariniza dikkat edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BladeSinger Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 hüveee hüveee acım acım acım acım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2001 mauaha allah belamı versınkı dogru soluyorum demirmaskenin msg ı görmeden dediğini yaptım bile eheua :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2001 nasildi harikaydi di mi :-) ehu canim cekti simdi. MAKARNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s3ns3i Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2001 Saolun arkadaslar bes gun sonra geliyorum. Birakin yemegi falan canim acaip simit cekti. Birde Amerika cok super bir yer degil. Artisi cok ama eksileri beni benden aldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2001 bende size kendi tarifimi veriim çokg üzel deneyin Kedi ezmesi: Gerekenler: -giant toad bağırsağı -giant toad salyası -dragon yumurtası -wyrm kalbi kıyması -zombie kanı -2 tane harpy kanadı Yapılacaklar: Dragon yumurtasını bi tabaa kırın. Üstüne wyrm kalbi kıymasını serpiştirin. Kurbaa salyasını üstüne döküp karıştırın. Sonra haşlamaya bırakın. Bi teflona tereyağı eritip üstüne giant toad bağırsaklarını dökün ve fıstık yeşili olana kadar çevirin. Haşlanmakta olan harcımızı içindeki suyundan arıntıktan sonra servis tabağına koyun. Üstüne fıstık yeşili bağısakları koyun. En sonda zombie kanını ve harpy kanadını süs olarak yerleştirin ve yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun... :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2001 ya adını kedi ezmesi koydum kediyle alakası bile yok ne salaım ben ya :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 acıktım valla mmmmmh[signature][hline]The Holyman Ben, 05 January 2004 18:32 tarihinde Pklar hakkında demişim ki: Ben gördüm kel gibiler ama değil gibilerde sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Holy bozmu$ kafayI[signature][hline]icQ=135954330 Ema apLadan iyi Quote Ema apLadan iyi İmza Ema apladan iyi konu açma Sypro, 02 January 2004 23:30 tarihinde demiş ki: alayinizi operek uyandirayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 said: Holyman, 11 January 2004 16:58 tarihinde demiş ki: acıktım valla mmmmmh yeter ama.[signature][hline]KinGpiN the striked sazan BabacumMostors, 27 December 2003 21:53 tarihinde demiş ki: yabancı am da kullanmasınlar alla alla ben zorda kalmadıkça kullanmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 yörünge dışı gözüktü gibi..[signature][hline]Remzi the Bard LVL 48 <Terra Dominus> @ Excalibur|Hibernia [b](inactive) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 leader ağzına sağlık :)[signature][hline]KinGpiN the striked sazan BabacumMostors, 27 December 2003 21:53 tarihinde demiş ki: yabancı am da kullanmasınlar alla alla ben zorda kalmadıkça kullanmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wulfgar Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2004 Ya bıktım, up lamayın eski topicleri... Bi kötü oluyorum nedense...[signature][hline]avatar BonePART, 06 January 2004 02:20 tarihinde demiş ki: amcig aman magici de aliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar