Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yemek Tarifleri


Arlooax

Öne çıkan mesajlar

Tamam o zaman; ilk yemek tarifinizi veriyorum; bu tembelligi yenmek icin benim uyguladigim kural aklina geldigi zaman erteleme yap kurali ehe

Simdi arkadaslar; ise standart yemek harci yapmaktan baslayalim. Standart yemek harci ile evde yediginiz her turlu standart yemegi *ispanak; fasulye; vs..* yapabilirsiniz. Gerekli magzemeler :

1) Orta boy bir sogan
2) 1 Domates
3) 1.5 tatli kasigi domates salcasi
4) Biraz kiyma *her yemege konmaz*
5) Yesil biber *her yemege konmaz*

Simdi tencereyi aliyosunuz; icine orta boy sogani ince ince dogruyosunuz ve kisik ateste pempelesinceye kadar pisiriyosunuz *dikkat edin yanmasiin* ; sonra icine 1 domatesi dogruyosunuz ve de domates salcanizi ekliyosunuz ve de domatesler olunceye *diriligini kaybedene kadar* ara sira tencereyi karistiraraktan bekliyorsunuz; bu arada tuz koymayi unutmayin. Tabi ki eger kiyma kullanmicaksaniz biraz da yemeklik margarin koyuyosunuz tencereye soganlari dogramadan; yok eger kiymali bir harc yapicaksaniz; margarine gerek yok; tencereye ilk once kiymayi bocalayin; kisik ateste kavurun; kiyma zaten yagini birakacaktir; daha sonra cok az yemeklik margarin ekleye bilirsiniz; kiymalar hafif kavrulduktan sonra daha once annattigim gibi soganlari ve hatta keyfe gore; yapilacak yemege gore biberleri *favorim aci mexikan biberi hehe* filan eklerseniz.

Bu islem bittikten sonra ; mesela bu gun icin ispanak yapalim diyelim; almis oldugunuz ispanaklari ilk once bir guzel ayiklayin saplarindan *USA deki ispanaklar hormonlu; kolum kadar saplari var hehe*; doldurun hepsini yikama kabiniza; cok guzel ama cok guzel ve dikkatli yikayin ayikladiniz ispanaklari; yoksa yemekte ispanakla beraber toprak yerseniz. Yikamis oldugunuz ispanaklari *bu arada bu islemi; ayiklama ve yikama; yemek harcindan once hazir edin* icinde yemek harciniz olan tencereye dograyin. Daha sonra ustune bir bardak kadar su ekleyip tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste pismeye birakin; ara sira gelip karistirin ve tuzunu filan kontrol edin. Hepsi bu iste :)
Yarinda fasulye anlatirim...
Istek yemek varsa yazin onu anlatayim biliyosam..

Saygilar...
Arlooax The Cooking Mage

Not : unutmadan ispanak icin harcinizda kiyma kullanmayin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gurbetteki arkadaslarimiz gavur ellerde ac kalmasin, narin mideler fast food ilen dolmasin amaciyla acmis oldugumuz bu basligimizda bugun size patatesli yumurta tarifi vermek istiyorum

PATATESLI YUMURTA
(Bekletilmeden yenir, ertesi gune saklanmaz, isitilarak yenen bir yemek turu degildir)

Malzemeler (1 kisilik):
2-3 orta boy patates
2 yumurta
1 kucuk boy sogan
karabiber - tuz
sivi yag

Yapilisi:
Patateslerin kabuklari soyulur, kup kup dogranir (bir kesmesekerin yarisi kadar filan) 1/6 su bardagi kadar sivi yag (bole bi parmak filan, cok diil) tavada kizdirilir, patatesler icine atilir ve ara sira karistirilmak suretiyle pisirilir ya da en guzeli fritoz sahibi iseniz fritozde kizartilir. fritoz ile kizartiliosa sogani unutun hehu. yok tavada pisiriyosaniz kucumencik dogranmis soganlari pismesine yakin patateslere ekleyin ve soganlar pisene kadar kavurmaya devam edin. bu arada patatesler kizaricaklar ve soganlar da yanmicak. sonra iki yumurtayi baska bi kapta cirpip patateslerin ustune dokun. yumurta ilavesinden once fazla yagi lavaboya dokebilirsiniz, bir kasik yardimi ile patateslerin asagi atlamasina engel olarak tavayi hafif yan yatirin yanindan dokun yagi lol
neyse, yumurtalari dokun ustune, karabiber ve tuz da koyun. bir kapak kapatin tavaya. yumurtalar pisince yiyin. bu kadar :-p

hehuehuehue ay arlonun tarifinden sonra utandim resmen benimki biraz yavan kacti ama bilen bilir ben guzel yemek yaparim hehehueyhue. inanmiyanlar icin kediden referans alabilirsiniz :-D

Afiyet olsun :-)



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KIYMALI MAKARNA SOSU
Makarna yapmayi bilmeyeniniz yoktur. Zaten makarna paketlerinde de tarifi yazar. Ben bugun burda pratik bir makarna sosu tarifi yazmak istiyorum sevgili gurbetciler...

Malzemeler (1 paket makarna icin):
250 gr kadar yagsiz kiyma
4 orta boy domates
1 corba kasigi domates salcasi
2-3 dis sarimsak
1 orta boy sogan
kekik, karabiber, tuz

Yapilisi:
Kiyma kavrulur, kavrulmasina yakin kucuk kucuk dogranmis soganlar ve sarimsaklar ilave edilir. bunlar da pisince kucuk kucuk dogranmis (kup kup mu drler buna lol) domatesler ve salca ilave edilir, domatesler iyice piser. sonra atesten almadan bikac dk once kekik, karabiber ve tuz ilave edilir. makarna ustune boca edilerek yenir. Afiyet olsun :-p

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende size kendi tarifimi veriim çokg üzel deneyin
Kedi ezmesi:
Gerekenler:
-giant toad bağırsağı
-giant toad salyası
-dragon yumurtası
-wyrm kalbi kıyması
-zombie kanı
-2 tane harpy kanadı

Yapılacaklar:
Dragon yumurtasını bi tabaa kırın. Üstüne wyrm kalbi kıymasını serpiştirin. Kurbaa salyasını üstüne döküp karıştırın. Sonra haşlamaya bırakın. Bi teflona tereyağı eritip üstüne giant toad bağırsaklarını dökün ve fıstık yeşili olana kadar çevirin. Haşlanmakta olan harcımızı içindeki suyundan arıntıktan sonra servis tabağına koyun. Üstüne fıstık yeşili bağısakları koyun. En sonda zombie kanını ve harpy kanadını süs olarak yerleştirin ve yemeğiniz servise hazır.
Afiyet olsun... :-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...