Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara vs İstanbul

Bone

Öne çıkan mesajlar

Yazın İstanbul'a seyahatimi habire düşünürüm..

Ankara ve İstanbul hakkında bazı benzerlikler bazı farklılıklar farkediyorum..

Mesela Ankara şöförleri hiç durmadan gitmeyi istiyor. Kırmızı ışıkta beklemeye dayanamıyorlar. Yavaş gitmelerine rağmen hiç durmaya dayanamıyorlar.
Oysa İstanbul şöförleri her kırmızı ışıkta bekliyebiliyorlar. Sabırlılar. Buna karşın onlar da çok hızlı gidiyor..

Ankara'da birçok şey var, İstanbul'daki kadar.
Ama Ankara ölü şehir.
Oysa İstanbul cıvıl cıvıl.
Arjantin Caddesi + Tunalı Hilmi gibi bir yer İstiklal Caddesi.
Tunalı sadece arabaların gittiği basit bir yerken, İstiklal ise cıvıl cıvıl bir yer. Çiçek Pasajı bile var.

Yılbaşı geliyor, Ankara'da tek süs görmedim, ama İstanbul'da bir çok okul felan süs yılbaşı çamları yapmış bazı yerlere koymuşlar.
Ne kadar ilginç bir şey. Ama Ankara çok ruhsuz.

Çankaya tarafları ile Anadolu yakası,
Kızılay Tarafları ile Avrupa yakası
cafe bar lokanta vs açısından birbirine benziyor.
Ama
Avrupa yakası engebelli, yokuşlu felanken Kızılay tam tersi
Anadolu yakası düz, yokuşsuz iken Çankaya tam tersi
engebeye sahip..

İstanbul'da dolaşırken "aa bu sokak Ankara'daki şu yere ne kadar benziyor" derdim hep.
Şimdi de Ankara'da dolaşırken habire İstanbul'daki bir yer aklıma geliyor..

İstanbul Sanki Ankara'dan çok daha geniş gibi duruyor..
Ama aslında 3 aşşağı 5 yukarı Ankara ile İstanbul aynı ölçülerde..[hline]Bir şeyi göremiyor olman,
orda olmadığı anlamına gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

unuttuğum birşey var.
istanbulda
her bölgede herşeyi bulabilirsin.
mesela beyoğlunda mobilyacı da var, sinema da var, yerleşim yeri de var, balık lokantası da var...
ama ankara'da herşey bir bölgede toplanmış..
mesela sancak, oyak, yıldız gibi yerlerde sadece yerleşim yeri var.
Mobilyacılar için Siteler'e gitmek lazım
vs..[hline]Bir şeyi göremiyor olman,
Sosyal ağlarda paylaş

yani hadi diyelim yuzolcumu olarak ankara ile istanbul belki (ki $upheliyim bundan bile) yakin olsun birbirine, yerle$im yogunlugu olarak filan istanbul cok daha kalabalik, bu sebepten dolayi cok daha kalabalik ve buyuk geliyordur belki?[hline]I look inside myself and
see my heart is black

Sosyal ağlarda paylaş

evet bence de...

deniz yüzünden istanbul çok yayılmış..

ama sokakları felan düşünerek bakarsak, ankara ile istanbul yaklaşık aynı..

belki ankara istanbuldan büyüktür hatta.

istanbulun ve ankaranın uçlarına gitmedim hiç..
tabii sırf kızılay ve tunalı gezenler için ankara istanbuldan küçük gelebilir..[hline]Bir şeyi göremiyor olman,
Sosyal ağlarda paylaş

Ankarada gezilecek İstanbul kadar doğru dürüst biyer yok.Karum, Atakule ,Armada anca buralar adam gibi.Bi Arkadium açıldı Çayyolunda bizim evin yakınında Allahtan orası günü kurtarıyor.Yoksa İstanbul kadar renkli değil Ankara.[hline]Don't Panic
No Fırfır
This is Turkish Technology

Sosyal ağlarda paylaş

İstanbulda yaşıyan bilir Konstantinanın ne kadar rezil bir hal aldığını taksicilerinin hepsi ahlaksızın önde gideni halkı zaten karmakarışık o yüzden Ankara da bir eksik deniz olsun ama Ankaradaki dostlukları hiçbirşeye değişmem İstanbulda arkandan bile vururlar ama Ankara da bunu yapmak icin baya bir düşünürler...[hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

Istanbula alismissaniz parise de gitseniz newyork tada yasasaniz denizini,martilarini,egsoz kokusunu,dar sokaklarini, ada vapurlarini,minarelerini,simitlerini,caddesini.......aklima gelmeyen binlerce ozelligini .....
Cooooook ozlersiniz...
Ve hicbir sehir bir digerine benzemez.....
Kokusu bile farklidir....
Sosyal ağlarda paylaş

Walla ben ankaradan başka yerde yaşamam. (büyük konuştum farkındayım :) ) Bana kışı kış gibi olan bi şehir olsun yeter. Bide ankaranın en güzel yönü büyük caddelerin yüzde 80'ni kızılaya gider. Bunu da bana bi istanbullu söyleyince farkettim :). İstanbulu fazla gezmedim ama ankaraya göre çok dağınık bi şehir onu gözlemleyebildim.[hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... "
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 27 December 2003 13:26 tarihinde demiş ki:
İstanbul Sanki Ankara'dan çok daha geniş gibi duruyor..
Ama aslında 3 aşşağı 5 yukarı Ankara ile İstanbul aynı ölçülerde..[hline]Bir şeyi göremiyor olman,

istanbul: 5.000 km²
ankara: 30.000 km²
6 istanbul= 1 ankara.
Sosyal ağlarda paylaş

iki şehirin de hangi amaçları doğrultusunda kurulduğuna bakacak olursak böyle bir sorunun ne kadar abese iştigal ettiğini eminim ki siz de fark edeceksiniz sayın izleyenler[hline]Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

Baronkilic, 27/12/2003 tarihinde şöölece zırvalayınca:
geldim benim avalonda gm tailor gm bs gm necro gm mage süper charlarım var
Akabininde Berk kişisi şöyle söz eylemiş:
benim pipim de seninkinden büyük
Sosyal ağlarda paylaş

Ankara ve İstanbulun en büyük farkı denizdir.Ankaraya gitmtiğimde bunu çok aradım,gerçi16 saat falan kaldım ama neyse:)Ankaranın havası çok kuru gelmişti bana ,İzmir de ole deniz var ama o booğazın tadını vermiyor..

Kalabalık ve merkezilik dersen tabii ki İstanbul rulz yani Beylikdüzünde bulduğun şeyi Avcılarda bulabiliyorsun yani gerçi Anakarayı çok iyi bilmem ama Bi Kızlıayda bulduklarını tahminen Haymanada bulamazsın,di mi:-?[hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...