Skymaster Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 Arkadaşlar Uzun süredir, ram alıyorum ve satıyorum, garantiye gönderiyorum. ram üretmeye bile başlasam olur :) ve bu kadar deneyimin ardından oluşan bazı sorunları, hataları bir vatansever(:P) olarak sizlere söylemek istedim... Mesela bilgisayar sitelerinde satılır, bilirsiniz markasız (oem derler bilgisayarcılar) ram'ler yada markası belirtilmemiş ramlar yada dandik marka ram'ler fiyatları ucuz olur almasıda güzel :) fakat bu ram'lerin neler doğurabileceğini biliyormusunuz ? 1.Kilitleme yapar ve garanti kabul olmaz.(Çünkü sorunu ispatlayamazsınız 1 saat bakarlar bişi yok derler elinize verirler :) ) 2. Programları kilitler yada göçmesine sebeb olur. 3.Genel performansı düşürür. 4.Genel performası düşürdüğü gibi kendi performansıda düşük olur. 5.Garantide herzaman sorun yaşanır. 6.Bozulmalar sık olur. Evet, 6 tane sorunu yaşadım ve yaşıyorum, (baskalarıda yaşıyor) yani demek isterimki. Adi ram almayın, herzaman yukarıdaki sorunlar olacak die bişi yok ama genelde olur.adi yada Defolu mal gibi düşünün o ram'leri (adi marka ve oem ramleri) Oem almamaya karar verdim ve Spec. ram aldım 13 tane. çoğunda üsteki sorunları yaşadım. Ben Gercek Kingston kullanıyorum TIK yok, cok kaliteli bozulmuyo ve performans süper. Buradan herkeze duyurulur canım sıkıldı yazayım dedim. :) Yazılım hataları için özür dilirem, acele oldu biras.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper. *************Mail-Icq************* See Ya...
ghaldszar Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 Peki bilgisayarında kitlenmeler oluyorsa bunun RAM den dolayı olup olmadığını anlama yolu var mı? said: Skymaster, 13 Mart 2003 13:43 tarihinde demiş ki: Yazılım hataları için özür dilirem, acele oldu biras Bir daha olmasın :lol:
Skymaster Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 said: ghaldszar, 13 Mart 2003 14:22 tarihinde demiş ki: Peki bilgisayarında kitlenmeler oluyorsa bunun RAM den dolayı olup olmadığını anlama yolu var mı? Bilgisayar kilitlenmesi, genelde ram ve ekran kartından olmakdadır.Ram'den olup olmadıgını ise...şahsen ben ram değiştirerek kontrol ediyorum.Ama dediğim gibi ram'den bile olsa garantiye almıyorlar, çok bu sorunla karşılaştım. ya anında kilitleyecek yada baska belli bir arızası olacak.Mesela birde bacakları yanık ramleride garantiye almıyorlar, ters takmak olarak nitelendiriuyorlar.Benim kingston ram in 2 bacağıda yandı. Adamlar ters takmıssın dedi.Ama ters takma olayı olmadıgı için zorla gönderttirdim ve 0(Sıfır) ram geldi. :) Not:benim yukarıda anlatmak istediğim sey, her markaya güvenilmesin ve oem ram asla alınmasın.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper. *************Mail-Icq************* See Ya...
EarS Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 twinmos var bendede bi hatasını görmedim daha
ghaldszar Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 Yok Sky acıkcası bende kitlenmeler oluyor ve bir turlu bunun softwareden mi yoksa hardwareden mi olduğunu anlayamadım. Ama bugune kadar linux os/2 ve windows işletim sistemlerinde bu tarz kitlenmeler yaşamadım. Özellikle show desktop butonuna bastığımda ve bunun dışında çeşitli birbiriyle bağlantısız nedenlerden dolayı bilgisayar kitlenmesi yaşıyorum. Kitlendikten sonra ancak reset ile çözebiliyorum bu durumu. Bilgisayar parçaları da yeni olduğu için hardwareden uyuzlanıyorum ve ramlerim de oem. Yani bunları test edebileceğim veya nerden kaynaklandığını anlayabileceğim bir yol vardır belki diye sana sordum.
arcane Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 Mesaj tarihi: Mart 13, 2003 bende oyunlarda süper bi şekilde kitleniyor kafayı sıyırcam[hline]Koalas are NOT bears.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Samsung da var :) Kingston sanırım en iyisi. Peki gerçek demişssin. Gerçek olup olmadığını nasıl anlıyacağız?[hline]Yavrum!!! Seni artist yapıcam tıkla buraya / Kro Unutmayın ki Asıl Olan Gerçek Hayattır, Hayat da BEŞİKTAŞ.
Skymaster Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 said: ghaldszar, 14 Mart 2003 01:05 tarihinde demiş ki: Yok Sky acıkcası bende kitlenmeler oluyor ve bir turlu bunun softwareden mi yoksa hardwareden mi olduğunu anlayamadım. Ama bugune kadar linux os/2 ve windows işletim sistemlerinde bu tarz kitlenmeler yaşamadım. Özellikle show desktop butonuna bastığımda ve bunun dışında çeşitli birbiriyle bağlantısız nedenlerden dolayı bilgisayar kitlenmesi yaşıyorum. Kitlendikten sonra ancak reset ile çözebiliyorum bu durumu. Bilgisayar parçaları da yeni olduğu için hardwareden uyuzlanıyorum ve ramlerim de oem. Yani bunları test edebileceğim veya nerden kaynaklandığını anlayabileceğim bir yol vardır belki diye sana sordum. Açıkcası bnmde değiştirmek dısında kesin tespit ettiğim olmadı. ramler oem se büyük ihtimal onlardan kaynaklanıyor. Bence bir kingston ram al ve dierlerini cıkar. kinsgton u çak makinaya :)(Böylece ram yükseltmiş olursun) daha sonra ise kontrol et eğer kilitlenme devam ederse kafanda düsün ben bu işleme geçtiğimde hangi parçalarımı bilgisayar kullanıyor (en azından hangi parçada yoğunlasıyor) onu düsün ve arkadasından o parcayı teymin et. Fakat bence ramlerden kaynaklanıyor. Birde donanım rehbercileri hangi parcadan oldugunu tespit etmeyi mutlaka biliyorlardır. onlara bir danış benceDarkhardware ve Tomshardware Site adminleri yada donanımla uğraşan çok kişi var buralarda forumlara bi topic açsan cevap gelir sanırım.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper. *************Mail-Icq************* See Ya...
Gallant Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Century var birde kaliteli olarak, ama pek bulunmuyor.
LoRd Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 peki bu ramlerden dolayı makına reset atarmı kendi kendine?[hline]KıSKaNaNLaR-ÇaTLaSıN
Öne çıkan mesajlar