hasansemre Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 arkadaşlar bilmem haberini var mı almanya da bile öğretmenlere türban serbest ya oldu yada olmak üzere ki düşünün ordaki gurbetçilerin çoğu dinine aşırı bağlı insanlar bu hocalar şeyhler örgütlerini orda kuruyor adnan hoca ve motorları grubuda ordaydı ama almanya 'da bu yasa sizin düşüncenize göre daha kötü sonuçlar doğuracak terör eğilimli islami örgütler orda aldıkları bu tavizle orayı da şeriat ülkesi yaparlar herhalde. Ayrıca Türkiye'nin en büyük gücü ordudur.Ordu şeriata izin verir mi ordu verse halk izin verecek mi ben izin vericem mi? sen vericekmisin?Tek taraflı düşünüp türbanı lanetlemişsiniz ama televole de aysun kayacı'nın frikiği diye çıkan şeye diyebileceğiniz hiç bişey yok diğ mi? hoş bende seyrediyorum ama[hline]Böle bişiyler olması gerekiyodu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 en son televole kıs mı dam üstünde saksağan vur beline kazmayı olmuş ama neyse post etmiştik.[hline]Böle bişiyler olması gerekiyodu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 26 kişinin ölümüyle ve yüzlercesinin de yaralanmasıyla sonuçlanmış bir olayı tartışırken, olayı insani boyutundan çıkarıp türban tartıştığınızı görmekten hiç hoşlanmadığımı belirtmek isterim. "türban"ın neyin simgesi olduğu, ülkenin ne kadarının ne tip müslüman, ne kadarının da nasıl müslüman olduğu, dinin bazı odaklar tarafından tartışma ve huzursuzluk yaratma platformu olarak kullanıldığı... bunlar hayatımızda olan konular, evet. ama insanlar öldü. türbanlısı da öldü mini eteklisi de... hem de sebepsiz yere öldü. benim bir iş arkadaşımın annesi, sadece o saatte yakınlarda bir yerde doktor randevusu olduğu için korkunç şekilde can verdi! kendisinden dün bütün gün haber alamadık, dün akşam adli tıp'ta cesedi teşhis edildi. arkadaşımın annesi artık yok. doktora gittiği için! bunun hiçbir açıklaması, tartışılacak hiçbir yanı yoktur! threadin asıl konusuna saygım olmasa, konunun hassasiyeti olmasa, çoktan kilitlemiştim burayı, bilmenizi istedim... sizi ölenlere saygıya ve azıcık duygularınızla düşünmeye/konuşmaya davet etmekle yetiniyorum. yemişim türbanı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Başınız sağolsun türban konusunu belki yanlış bir platformda tartıştık ancak bi şekilde tartışılması gerekiyordu.Yine de bu olayların türbanla çok büyük ilgiside olabilir olay siyasi bir olay türban da siyasetin ana teması mutlaka bi yerden temas etmiştir.[hline]Böle bişiyler olması gerekiyodu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Ema, şayet bu saldırı sadece kınanırsa, bütün halkımız sevgi yumağı olup sırf ağıtlar yakarak ve de katilleri kınayarak bu olayı unutursa esas o zaman ölenlere saygısızlık yapılmış olmaz mı? Katiller ve onların bu eylemi gerçekleştirme sebeplerini deşifre etmez ve onlara karşı mücadele etmeyip sadece ağlarsak bunun kime ne faydası var, sadece bundan sonraki ölümlere davetiye çıkartmış olmazmıyız? İşte bu sebeplerden bunun bütün açıklamalarını her yönden dinlemeli, irdelenmeli ve kendi açıklamalarımızı ortaya koymalıyız. Şayet bir süre sonra ölen insanlar sadece rakam boyutuna inip tarih sayfalarında sadece acı bir anı olarak veya daha da kötüsü ileride kurulacak bir İslam devletinin ilk adımında yapılan şanlı bir eylemin sadece istatistiki değeri olmaya başlarlarsa esas o ölülere saygısızlık bu olmaz mı?[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 said: Emaleth, 21 November 2003 11:53 tarihinde demiş ki: sizi ölenlere saygıya ve azıcık duygularınızla düşünmeye/konuşmaya davet etmekle yetiniyorum. vs. said: fedaykin, 21 November 2003 12:58 tarihinde demiş ki: Şayet bir süre sonra ölen insanlar sadece rakam boyutuna inip tarih sayfalarında sadece acı bir anı olarak veya daha da kötüsü ileride kurulacak bir İslam devletinin ilk adımında yapılan şanlı bir eylemin sadece istatistiki değeri olmaya başlarlarsa esas o ölülere saygısızlık bu olmaz mı? ben duygu diyorum sen istatistik. ne alakası var? burada lafı türbana getiren içinden çıkılmaz tartışmalar yaparak mı unutulmamasını sağlayacaksınız konunun? herşeyi bir kenara bıraktım, burada mı tartışılarak çözülecek bu konu? siyaset ve din tartışmanın yasak olduğu paticik forumlarında? ben tartışmayın, düşünmeyin, kurtulma yolları aramayın demiyorum. bakın ne diyorum? işi, kişileri, olayları aklamak ya da boklamak için abuk sabuk yerlere götürüp bağladığınız noktada (ki bu threadde son 10 sayfadır yapılan tam olarak budur!), olay polemik sınırlarına girer. polemikler çözümsüzdür. bizim birleşebileceğimiz bir platform var: ölen insanlar için üzülüyor, bu ülkenin geleceği için endişe ediyor, katillere, ne sebeple ve kimler tarafından uygulanırsa uygulansın teröre nefret duyuyoruz. bunlar yapıcı ve birleştirici hareket noktalarıdır. işin içine din algısını, değişik sosyolojik katmanları, hele hele "türban" gibi son derece dingildek konuları soktuğunuz noktada, olay artık polemiktir. daha önce görülmüş, yaşanmış, her boyutuyla tartışılmış, girdapa dönüşmüştür. bir bütün olduğumuz, birlikte olduğumuz yukarıdaki konuları ikinci plana atmak işte bu yüzden tehlikelidir. daha da önemlisi, bu forumların alanı değildir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 oktay sinanoğlunun bu saldırı ile ilgisi olabilecek tarihi bilgiler içeren bi yazısı var ve benim tezimi savunuyor bu işi abd ve israilin yaptığını ancak bu yazıyı thread açmak istemedim gene yasak deyip kitlenebilir diye okumak isteyenler mail adresi yazarlarsa sizlere maili forward ederim. Özel soru resim görüntületmek için ne yapıyoruz?[hline]Böle bişiyler olması gerekiyodu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Abd veya İsrail yapmaz bunu öğrenin. Sadece yaptırır. Taşeron kullanır. Bu taşeron kimdir Kaidedir ibda-cdir hizbullahtır vs vs vs. Taşeron bunun farkında mıdır? Hayır.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Bu saldırıya elkaide+ibdac+hizbullah yaptı kabul edelim ve onlarada dediğin gibi abd yaptırdı kabul edelim bu 3 örgütün stratejik veya vs vs vs liderleri bunun amacını neden yapıldığını kimin yaptırdığını biliyor mu?Ewt.Ya görev elemanları düşüncesi fikri olmayan geri zekalı kendini müslüman sanan aptallar şerefsizler haysiyetsizler ordusu biliyor mu?Hayır gidiyor bombayı patlatıyor ve görev tamam. Peki sonuç böyle bir senaryo sonucunda bu işi Abd ve İsrail yapmış olmuyor mu? biliyorsunuz türk ceza kanununda dahi var azmettiren en az azmeden kadar ceza almakta .[hline]Böle bişiyler olması gerekiyodu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 said: fedaykin, 21 November 2003 10:26 tarihinde demiş ki: Eğitim gibi bir ülkenin varolma-yokolma meselesini "bırakınız efendim, nasılda kendi kendilerine internetten eğitilirler" mantığı ile başıboş bırakmak, "bu bir süreçtir yavaş yavaş iyiye gideriz" şeklinde görmek bence çok büyük bir hata. Yozlaşma noktasına gelirsekte, 80 öncesinde iflas eden birisi halkın içine çıkamazken, birisini dolandırmak mahallelinin yüzüne bir daha bakamamak anlamına gelirken şimdi insanlar tam tersine bundan gurur duyuyorsa, "vay beee, helal olsun adam işini biliyor" şeklinde bir muhabbet dönebiliyorsa bence ileri değil geri gitmişizdir. [hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] kisileri zorla universite mezunu yapmak, aynen tepeden inme devrimler gibidir. oz degismez, varyete degisir. senin dedigin gibi zorla silah zoru ile ceistli tesebbusler yapmakla ayni bos sonucu verir. adam karakteri neyse onu yeni formasyonda ortaya koyar. internet gibi toplumsal olaylarin etkisi kendiliginden ve istekle olmasidir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Kendini eğitmek isteyen internetten bunu gayet iyi bi şekilde gerçekleştirebilir ancak fesa dediğin gibi başıboş ve sorumluluğunu bilmeyen insanlar interneti abuk işler için kullanıcaklardır.Türk halkı olarakda öğrenmeye çok meraklıyız onun için internet sonsuz bir derya :)abuk konular da. Ancak araştıran amacı öğrenmek olan insan okulda alacağı eğitimin 10 katını alabilir burdan çünkü eğitim düzeyimiz berbat zorla üniye aldılar diploma notuyla gidilcekmiş sınıfı 10 zayıfla geçmiş atölyesi 5 olan öğrenciler şimdi ünide eğitim kalitesi gittikçe düşüyor.bunun yanında kültür seviyeside iniyor aşağılara buda aramızdan böyle bombacıların çıkmasına neden oluyor.[hline]Böle bişiyler olması gerekiyodu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 hasanemre fikirlerini saçma buluyorum, hangi gazeteyi okuyorsun bilemiyorum. Türban = Anti Demokrasi sembolü!!! Baş örtü = Hoşgörü Capiche !!! Kusura bakma ama çok güzel keklenmişsin hayatın boyunca, bir güzel budamışlar seni... Türban takmanın suçu hapistir! Anayasa da yazar bu... Hoşgörü diye yıllardır Anayasa çiğneniyor. Gerisi palavra palvara palavra, yok efendim ülkeler azmettirmiş vs vs. Abd ruslara karşı zamanında destekledi ve işi bitince kestirip attı, ama teröristler atılmayı yediremedi ve bağımsız bir bünyede aktivitelerne devam etti olay budur. Böyle çapulcu yazarların gazete de yazı yazmasnı kınıyorum. Daha da konuyu uzatmamanı diliyorum, tiksinmeye başladım artık...[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Obscura Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 bende aynı şekilde sinir olmaya başladım anti demokratik fikirlerine Türkiyede yaşıyosn türk vatandaşısın bazı kurallara zamanında Atatürk tarafından yapılmış bazı yeniliklere koyulmuş kanunlara uymalısın uymak zorundasın Ama bu konuyu daha fazla uzatmayalım benım bu konuyla ilgili attığım son msg çünkü modlar kızıyo forumlarda din ve siyaset konuşmak yasak herkezin fikri düşünceleri inançları kendınedır bunu değiştirmeye uraşmak boşunadır bu şekildeki fikirler tarışılmaz fazla zaten çünkü insan ne gördüyse nasıl yetiştiyse hep öyle gider yanlışta olsa bişi ilk öğrenildiği gibi kalır çoğu zaman..[hline]Mr. Molko [b]I'm a man, a liar, Guaranteed in your bed, I gotta place it on the rack Got a place inside it Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 ilk defa izledim patlamanın görüntülerini gözlerim doldu suan cok kötü ... :( allah belasını versin yapanların[hline]Grandmaster Hamburger Sufi, 20 November 2003 14:50 tarihinde demiş ki: 1990, daha kimselerin nicki falan yokken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Chemical'ı göreniniz var mı?[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım Her şey forum için! Her şey forum için! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendersever Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 eheheh süper olmuş bunca tartışmanın ustne estel,tebrik ediyor,madalyanı kendi ellerimle dokuyorum su an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Harbi ya, ne alaka?[hline] DynamicK, 02 November 2003 23:09 tarihinde demiş ki: supermen gazeteciydi mesela ama süper adamdı yane ucuyodu Aurora, 01 November 2003 18:43 tarihinde demiş ki: Bizim mahallenin davulcusu Portnoy olacaktı... Her gün oruç tutardım aente, 11 July 2003 17:34 tarihinde demiş ki: I am very şaşıring olayı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Obscura Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 estel ince bi espri yapmış aslında ortamı yumuşatmak için :) walla böle patlamalarda chemicalden de şüpelenilebilir :) adam hertürlü deneyi yapıo deneylerden biri başarısız sonuç verse.. :P[hline]Mr. Molko [b]I'm a man, a liar, Guaranteed in your bed, I gotta place it on the rack Got a place inside it Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 arkadaşlar kusura bakmayın ama hepsi okunacak gibi değil bu başlığın, fakat çok meraklanmıştım ben de, buradakilerden birisi zarar görmüş müydü bu olaylarda? kınayanlara da katıldığımı belirteyim bu arada, zaten bilinen br konu ya..[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for? Sam: Don't go where I can't follow! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 1 ay olmuş bana 1 hafta önce oldu gibi geliyor be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 yuregıma agzıma geldı bır aykı msjlarmıs dedım yıne patladı bı yerler off off cok korktum ya[hline]Döncem ben sanaaa... ''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 aynen valla ya, yapmayalim, hortlatmayalim boyle topicleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 güzel kardeşlerim maksadım başlığı hortlatıp yüreğinizi portlatmak değildi, buradan birilerine zarar ziyan geldi mi diye meraklanıyordum, onu sormuştum zilyon mesajı okuyamadığımdan. gerçi arcane'in patlamadığını farkettim moralim bozuldu ya.. :-p[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for? Sam: Don't go where I can't follow! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 said: Sam, 22 December 2003 03:03 tarihinde demiş ki: güzel kardeşlerim maksadım başlığı hortlatıp yüreğinizi portlatmak değildi... lool, aynen oyle oldu ama :) . benim bildigim kadariyla kimse gormedi zarar ziyan zaten bu kadar surede ortaya cikardi, cikmaz miydi?[hline]Uncle Sam wants you to stop thinking and start killing!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 işte belki de o zarar ziyanı yazmıştı birileri burada ama ben yoktum bir aydır buralarda, okuyamadım mesajları yazıldıklarında. aklım da burada kaldı, neyse anlaşılan kimselere birşey olmamış çok şükür.. imzadaki link çıkmıyor merak ettim yahu..[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for? Sam: Don't go where I can't follow! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar