Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayata karşı umudum var ama gücüm yok.

Bone

Öne çıkan mesajlar

Bu ne biçim bir başlıktır hay allam..
Bonecrusher'ın saçma bir topiclerinden daha bu.
Ama ilginç birşey yok.
Sadece hiç bir arkadaşıma veya aileme kurtlarımı dökemediğim için buraya dökçem. İsterseniz okuyun istemesseniz okumayın.
Ama daha sonra "bize ne lan senin hayatından ipnetor" derseniz uyarmadı demeyin tüm hıncımı sizden alırım..

Nasıl başlasam bilemiyorum neyse bir yerden başlıycaz herhalde..

Annem, babam, dayım, yengem, teyzem hep doktordu.
Ben de doktor olcam diye düşünürdüm hep.
Anaokulunda, ilkokulda felan asosyal bir çocuktum..
Anaokulunda bir tek ben vardır. İlkokulda ise bir tek bizim sınıf.
Başka hiç kimseyi tanımıyordum.
Onlarla da fazla bir iletişimim yoktu.
Ortaokulda ise asosyal olmamdan dolayı ezik birisiydim.
İlkokul'u Arı'da okuduktan sonra ortaokulda TED'e geçtiğimden, herkes birbirini tanıyor ama ben kimseyi tanımıyor pozisyonundaydım.
Ezik ezik gene tek başıma tek bir sınıftaydım. En büyük atraksiyon, tuvalete gitmekti benim için.
İçime kapanık ve asosyal olmam dediğim gibi ezik yapmıştı resmen beni..
Lise'de bazı arkadaşlarım sayesinde eziklikten kurtulmaya başladım.
Şimdi ezik değilim ama hala asosyal ve içine kapanık olayım devam ediyor.
Tabii elimden geldiğince bu olayı da aşmaya çalışıyorum felan..

İlkokul'u lise'yi felan hep bir gazla okudum.
Sınıfları tak tak tak geçicen, üniversiteye gircen, orda da tak tak tak geçicen sınıfları, en sonunda da profesör doktor olup hastalara bakıcan diye düşünürdüm.
Hele lise 3'te dersaneler öyle bir gaz verdi ki, sanki üniversite sınavını geçince direk herşey bitiyor, rahat bir yaşama kavuşuyorsun.

Hiç öyle birşey olmadı.
Tersine daha çok sıkıntıya girdim.
Gözü kapalı biri olsam belki yurttaki bebeler gibi ders çalışçam.
Ama gözüm açık.
Hmm nasıl desem,
hayatta hiçbirşeyin sadece ders çalışmak olmadığını görüyorum.
Kendimi ormanlara atmayı düşünüyorum.

Pat diye "ben cerrah olcam" diyorlar.
Ama ben branşlar hakkında hiçbirşey bilmediğimden bir yorum yapmak istemiyorum.
Ailem doktor olduğundan, gazla doktor olmaya karar vermiştim.
Ama şimdi "acaba başka birşey mi seçseydim" "acaba ayrılıp başka birşey mi seçsem" diye düşünür oldum..

Beni uzun zamandır takip edenler bilir.
Doğu Akdeniz Tıp'ı kazanınca Ankara Tıp'ta okutturcaklarını bildiklerimden ve düşük puan aldığımdan, DAÜ Tıp seçmiştim.
Ve daha yüksek puanlı AÜ Tıp'ta okuyacağıma da sevinmiştim.
Hatta Yeni PDÖ sistemi daha pratik'e dayalı bir sistem olduğundan daha çok sevinmiştim.

Ama şimdi bakıyorum da,
PDÖ sistemi, pratisyen hekim yetiştirmeye dayalı bir sistem. Bunu öğretim üyeleri bile söylüyor.
Ayrıca teorik derslerden sınava girmemize rağmen çok az teorik sınıfımız oluyor.
"eve git sen ders çalış" diyorlar.
Ee tabi neyi çalışmam gerektiğini bilmeden kitabı açıp okuduğumda da birşey anlamıyorum.

Lisede Ortaokulda felan
Dersleri derste dinlerim.
Eve gidip ders çalışmam.
Ama derste dinlediğim için herşeyi bilirim.
Ayrıca benim huyumdur, evde 1 saatten fazla ders çalışamıyorum.
Uykum geliyor.
Kahve içince de uykum daha da geliyor.
İğrenç birşey tabii.

Şöyle geriye bakınca
Küçücük yaşımda bile
gırgır, fırt, fırfır, hıbır,
bir sürü kitap
ansiklopedi
felan okumuşum.
Sınıfta defterlerimin arkasına resim felan karalardım.

Tamam edebiyat ve resim dersinde hep notlarım kötüydü.
Ama ilginç şeyler öğretmemeleri benim suçum mu?

Mesela resim dersinde suyu boyaları, pastel boyaları alıp, elimiz yüzümüz boyana boyana öğretmenin emrettiği resmi çizerdik.
Hatırladığım doğru dürüst "resim" dersleri şuydu:
Birinde bize monet felan anlatıldı, sürreal resimler felan gösterildi.
Diğerinde de hocanın işi vardı, sınıftaki bazı yerlerdeki insan heykellerini kağıda kurşun kalemle çizmemizi istemişti.
Daha önce böyle birşeyi çizmeyi anlatmadığı için zorlanmıştım.
Ama en azından o sıkıcı "bugün pastel boyayla gül resmi çizecez" "bugün patates boya tekniğini uyguluycaz" derslerinden değildi.

Resim ve Edebiyat konusunda hiç bir geçmişim olmamasına rağmen, acaba bu dalda birşeyi mi seçseydim diye düşünür oldum.
Ama tabii "şunu şunu yapçaksın bir meslek seçceksin üniversite okuycaksın" gazıyla sınıfları geçtiğimden, MF dışında bir alan seçmeyi aklımın ucundan bile geçirmemiştim.
--------------------------------------

Geçmişe bir set çekelim bu güne gelelim.
Geçen sene sınıfta kaldım.
El ele tutuşan, kolunu omzuna atmış veya öpüşen çiftler görünce imreniyorum.
Şimdiye kadar herşeyi elime koluma dolaştırdım.

Sokakta 14-15 yaşında sevgililer de var, bizim kampüste dersten çıkınca sarılan arkadaşlar da var, veya bara gittiğimde öpüşen abiler, amcalar var.
Yaz kış farketmiyor.
Herkes flört ediyor.
Herkesin birsürü sevgilisi olmuş felan filan.
Bense asosyal oluşum yüzünden hiç bu işlere giremedim.

Ortaokul'da lise'de felan babama her soruşumda o bilgiç tavrıyla "üniversitede kız arkadaşın olur zaten bırak sen derslerine bak" derdi.
Şimdi üniversitedeyim.
Sorduğumda gene aynı tavırla "üniversiteni bitir doktor ol, h
Sosyal ağlarda paylaş

duzelır duzelır hersey ıyı bır yere gelırsın bende senın gıbı bır sıkıntı yasıyorum kendı halımde yasayan bırı olarak yok dusgun olsa ıdık patıcıkte sorunlarımıza dert ararmıydık acaba ben bıle cogu seylerı burda ogrendım okuyarak anlatarak yanı demek ıstedıgım hersey rayına gırer buna sadece ınan ama[hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarin "fazla" kullanimi asosyalligi tek basina sagliyor. Genellikle ADD (Asiri dikkat daginikligi ) durumundaki kisiler izin vermekte pasifize olmaya ( beynin bi kismina eksik kan gidip baska yerde birikmesi sonucu bir tek noktaya normal ustu konsantrasyon saglanabiliyor ama diger etkenler algilanamiyor. Bilgisayar oynarken icerde calan telefonu duymamak gibi). Karar daima senin her zaman oldugu gibi. Su ekran basinda gecen her saniye disarda birseyler oluyor. Ne kadar neyin parcasi olmak istiyosun buna karar ver ve usenme :)

ps: Ritalin adli kirmizi recete ilac ADD ye karsi tek tibbi cozum su anda. Sadece doktor recetesiyle veriliyor. Dolayisiyla bir doktorun bu taniyi koymasi gerekiyor once. Madem sen acik konustun bende acik karsilik verdim. Dogrudur, degildir o ayri. Sadece bilgin olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ritalin mi?
Hmmm...Bu bana bişeyleri hatırlattı.[hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
Night! I live along the creatures of the night?
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII

Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

*!bonecrushera sarılır.. ibne mi lan diye düşündürtmeden bırakır*

canımcım bişe olmaz yaw. benim kardeş de senin tayfadan. taban tabana zıtız. o yakışıklı ben sempatik filan o derece. adama sürekli söylüyodum işte şunu yap bunu yap hayat bir bütündür filan diye o da bana " bana yapmam gereken en mantıklı şeyin össye hazırlanmak oldunu söylüyolar. ben de onu yapcam" diyodu. yaptı girdi işletme mühendisliğinde okuyo. bitiricek oraya buraya master yapmaya filan da gidicek muhtmelen. enteresan derecede de takıntılı bi insandır. aynı dertlerden muzdarip. ondan biliyom bu durumları yani.

neyse fazla daatmadan diyceğim şunlar:
bunlar sadece dış sebepler diil senin de kişiliğinle alakalı şeyler. bak mesela benim hayatımda zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani. ne olucaksa o oluyo insan.

ikincisi olan olmuş biten bitmiştir. her yeni karar geleceği etkiler. her pişmanlık.. yine geleceği etkiler. yapıcaan kendine yeni bi hayat planı kurmak. fazla ciddiye almadan.
"18.00-19.00: mutlu olunacak"
filan gibi diil yani. eğer istediin buysa tabi.

insanın sınırsız vakti ve sınırlı zamanı var (bak bak yine beylik laflar) biçok şeyi aynı anda yapabiliriz. sen de pekala bisürü şeyi aynı anda yapabilin. yap gitsin. ilk başta ızdırap gibi gelen beceriksizlikler ilerde neşeye keyfe dönüşeecktir.

bir diğer şey. aileni o kadar da sallama. bizimkiler (özellikle annem) o kadar köstek oldular ki bana. çizimlerimi çöpe atmaklar filan... ama inatçı bi pislik olduum için devam ettim. şimdi para kazanmaya başlayınca da kabullendiler. dertleri aslında senin kendine bi hayat kazanabilmen. GET A LIFE LOSER!

:P[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki:
dagilin lan ! avrupa birligi, humanistler, greenpeace, spiritualistler, hayvan haklari koruma dernekleri ve hititler adina bu foruma el koyuyorum. hepinizi kogusturacagim

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 19 December 2003 13:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hayir arkadasin probleminin bilgisayarla hic alakasi yok. bilgisayar onun semptomlari giderdigi ilac sadece.

universite, orta-lise ve bunlarla aile (genelde baba) ya karsi durumu aynen boyle yasadim ben de. ben kendim asosyal degildim ama bazi idealleri ve fikirleri one surerek biraz da protesto etmek icin orta 3 te tum arkadaslarimla arkadasligimi kestigimi ilan etmistim millet soka girmisti kafayi yedi diye.

lisede, dershanede universite gazi verilmesi tipik bir durumdur. gercekten hersey bitecek yeni bi hayat baslayacakmis gibi bir imaj verirler. hatali imajdir, gaza gelsinler calissinlar yuksek puan alsinlar namimiz yurusun diye.

universiteye gelince benzer durumlari ben de yasadim. asosyal degildim yine, hatta bir ara cok guzel gezip egleniyorduk hafif tiki lumpen ama efendi grubumuzla, ama ben bu sefer de spiritualist bazi idealler dolayisiyla yine deklarasyon yaptim ve sadece arkadas cevremden degil universite hayatindan da cekildim.

fakat senin durumunda olan degiskenler bende de aynen gecerli idi. yurtta ders calisan bebeler, sorunca hebele olacam diyen hayatta hicbir vizyonu ve amaci olmayan gudikler, her lafi derse getiren evebeyn.

sen yanlizsin. kisi universiteye gelmis 18 k tip arasinda da yanlizdir. bu nedenle ait olamama, motivasyon bulamama, gucsuzluk, isteksizlik gibi sorunlar ve neticesinde cesit cesit soru, sorgulama cikiyor ortaya.

her neredeysen kendin gibi insanlar bul. bilgisayar oynayan, belki frpci, belki uzun sacli, hafiften metalci, artik ne uygunsa kafana. munis, hirslari olmayan, neseli optimist bakisli insanlar olmasina dikkat et arkadaslarinin. ancak kendini ait hissedebilecegin bir ortamin olursa cikarsin bu olaylarin icinden. git bak okulda frp toplulugu vardir bi gir cik. ne biliyim bilgisayar topluluguna takil. hizlica ara bul zaman cok cabuk gecer fakat.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

hayat, sen gelecek için planlar kurarken başından geçenlerdir. ya da böyle bişey işte.

hepimizin sürekli planları var, çok azı gerçekleşiyo. "istediğim her şeyi elde ettim" diyen bi insan varsa da rahatlıkla tokgözlü birisi diyebilirim :) sığmıyo işte. bu kadar çok şeyi nereye sokucaksın?

bi de bizim nesilde (bana göre 81 civarları) aileden çevreden gelen "mutlaka sağlam ve asla kaybettirmeyecek iş güç sahibi olma, üniversite mezunu olma, anne babanın yapamadıklarını yapma" güdüsü var. öyle gösterildi napalım? bi gazla herşeyi feda edip üniversiteye sokmaya çalıştılar.

valla aklın varsa ne yapıcaksan yap, asla geçmişinde "keşke yapsaymışım ulan" diyecek bişeyin kalmasın, sonra pis koyar.[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.

[Bu mesaj Zed tarafından 19 December 2003 13:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

a bi yandan şu da var. vaktiyle onnarın dediini yapmamış olsan bu sefer ulan yapsaydım ne güzel işim olurdu millet peşimden koşardı filan deme ihtimalin de vardı. ölesi daha kötü. böylelikle artık hem toktor adayı hemi de anarşik filan.. yani... gahah anlatamıyom...[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki:
dagilin lan ! avrupa birligi, humanistler, greenpeace, spiritualistler, hayvan haklari koruma dernekleri ve hititler adina bu foruma el koyuyorum. hepinizi kogusturacagim
Sosyal ağlarda paylaş

diğerleri için birşey söyliyemiyecem ama ders konusunu yaşayan yalnız sen değilsin tıp ve hukuk fakültesi öğrencilerinin bir çoğunda bu var bünye nikotin ve kafein e bağısışlık kazanmaya başladığı an yan basıyorsun.Bünyeye zaten öss sıradında aşırı yükleniliyor ondan sonra buralardada durmadan duraksamadan yeni şeyler öğrenilmesi bekleniyor nikotin ve kafein'in beyni uyuşturan etkisi azalınca kontak atıyor yeni birşeyler öğrenemiyorsun yada öğrenmen çok zaman almaya başlıyor.

ritalin sonuç itibariyle bir ilaç beyni direk etkileyen ilaçlara karşıyım,bence önce bir terapi denemelisin[hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Sosyal ağlarda paylaş

bi cok insan bunlari yasiyo etrafimdaki insanlarda da benzeri sorunlar istekler vesaire var.etrafndakileri o kadar fazla takma kendi isteklerine gore karar ver, yanlista yapsan senin yanlisin olur tecrube olur, kiz konusuna gelince, git biriyle konus ama arkadas olarak konus gerisi zaten olucagi varsa gelir olmazsa git baskasina konus eger enerjin yoksa vitamin falan al :).

su sinavlara calisama konusuna gelince bende ayni sekilde calisamazdim su an universitedeyim hala calisamiyorum...
su an burda saat gece 3.30 ve ben sabah 9daki finalime calismaya az once basladim ama enerjim gayet yerinde o kadar yerindeki yine uyumadan finale gircem ve hala derse calismak istemiyorum hala salak salak forumlarda dolasiyorum her sinav oncesi oldugu gibi...

kisaca rahat ol gerisi gelir salllaaaaaaaa..[hline]-->Four String Magic<--
time well
[i]wasted
Sosyal ağlarda paylaş

Ritalin'in etkilerini görmek için
(bkz.South Park'ın bilmemkaçıncı bölümü)[hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
Night! I live along the creatures of the night?
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII

Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

a bi de amatör olarak herhangi bi sanat dalıyla ilgilenmek MUAZZAM faideli oluyo.[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hah bende onu dicektim tam seninle muhtemelen aynı problemleri yaşayan insanlar genellikle kendini sanata verirler.

Sanat iç dünyanın farklı bir yolla dışa vurumu diyede tanımlanabilir feci halde rahatlarsın. Ben Güzel sanatlara girmeden önce kendi çapımda evde animasyonlar yapardım sonra kibritkutularından maketler yapıp tek kare uuraşır onları hareketlendirirdim kimseyede bir faydam yoktu kendimden başka.[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Sosyal ağlarda paylaş

Universitede arkadassizlik zor. ilk baslarda kimle ne yapacagini bilemiyor insan. ama sonra [ki bu ilk bir ayin sonuna tekabul ediyor] etrafindakileri tanimaya basliyorsun artik. Herkesle dost olman gerekmiyor tabi, ama bence kim var kim yok tanismaya konusmaya bak. sonucta oradaki insanlar senden farkli degiller. yok karsindakinin cok mu salak oldugunu dusunuyorsun, muhtemelen oyledir, ama onu da alttan al, konus onunla da. Konuskan olmaya calis, ama en onemlisi icten olmak. olmadigin gibi gorunmeye calistiginda zaten mutsuz oluyor insan, ben ne hale geliyorum diye. Liseden once ben gozu donmus gibi ders calisirdim, etrafta okul bilgi yarismasi, proje yarismasi, genel kultur etkinlikleri bilmemne ne varsa okul beni gonderirdi, o derece yani. Ama bunun yaninda biraz icime kapanik gibiydim, her nekadar disardan hic oyle gozukmesede.. Yani kendi cevremde cok rahattim ama farkli bir ortamda afallar kalirdim. ne diyim, ne yapayim bilemezdim pek. Dogal olarak bunaliyor insan. Sonra lisede bir patladim, tum hayatim boyunca tanidigim insan kadar insanla tanistim 1 senede. yanima kim gelse konusur eglenirdim. sonucta amac iyi vakit gecirmek degil mi? Bir de insan mutlu oluyor, yeni insanlarla tanistikca. simdi cok yakin bir arkadas grubum var, ki hepsini biraraya getiren unsur gibi bisiyim [bkz.angel in son bolumu]

kendin gibi ol, samimi ol, baskasini da tum zayifliklariyla kabul et. sonra hala mutlu olmazsan saldir bana.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 19 December 2003 15:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ohoo bone destan yazmışın maşallah ama sende önemli bir şeyi farkettim sen lpg ile çalışıyon aldımı gazı yürü hayatın boyu böle olmuş :) bide asosyal demişsin bütün gün netten yazar ve çizer isen forumlarda böle kalırsan normal çık akşamları 2 arkadaşınla git sağa sola belki zevk almadığın içindir ama sosyal biri olmak istiyorsan evde oturma web'den ve paticikten uzak dur .
*Paticik beni beni kovalarmış* :)
doctor olupta ne yapcan ömür boyu oku bide üstüne çalış böle giderse asosyal değil aaaaaaaaaaasosyal olursun :)[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

Bılgısayar hıcbır sekılde antısosyallık getırmez tam tersıne bır cok arkadasımı bıl oyunları sayesınde kazanmısımdır ornek olarak..
-Pardon bakarmısın ben yan sınıftan gelıyorum sende su su oyunlar varmıs galıba
-Evet bıtırdım onları
-OOoo cok ıyı ya pekı surası sole sole sole
-yanlıs yapmısın sole sole olcak
-pekı bu oyun
-onuda bıtırdım 7 kere falan
-OHA.......
-.........
-......................................
gibi ayrıca FRP de bu konuda yardımcı olmustur gıt artık nerde oturuyorsan ıstanbulsa sıhır ızmırde arka sokak ankara under takıl oralarda kız arkadas bıle bulursun oralarda :D[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

birazcık anı yaşa,günlük yaşa

ayrıntıları kafana takma bırak başkaları ilgilensin,
fazla düşünme eyleme geç,yapmak istediğin şeyi yap sonucun kötü olmasından korkma o kapı kapanırsa diğeri açılır,biraz daha pragmatik davran

yada
kendi kendini sorgula,bugün neden böyle olduğunu sor kendi kendine,bunu yaparken istemediğin yada gerek bulmadığın noktalara değinmekten çekinme,çözümü kendin bulucaksın,ondan sonrada çözümü uygulamak için gereken gücü ve cesareti[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Gecenlerde bir topic vardı. Kaderini 24 saat içinde ögrenıcek olan cocuk mu neydı. Orda baya bi tartışmıştık bu konu üzerinde. Ve bır cok kişi kaderını okula baglamıştı. Zhuahua sınıfta kaldın geberıceksın zhuahua kaderın bitti gibi . Ben ise onlara beyniniz yıkanmış , kim yıkamışsa iyi yıkamış demiştim. Bak senınkini de ailen yıkamış . Belki onlar için doğru ama senın ıcın olmuyabılır. Onun ıcın en baştan ne yapıcagına ne olucagına hayatını daha Lisedeyken çizicektin ,hiç değilse yönlenicektin. Bu herkes ıcın değil tabi. Bende asosyal biriyim. Yanı asosyal derken cok icine kapanık biri değilim. Nerde mutluysam,orda oldum. Bunun ıcın bazıları benı tanımıyanlar asosyal gibi gördüler.

Sen sen ol hayatını yaşa. Bırak kimsenın etkisinde kalma. Kendi işini kendin yap. Valla yazını görünce hüzünlendim :( Allah sabır versin.[hline]sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...