Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KADIN ŞOFÖRLERİ NASIL TANIRSINIZ?

binyuz

Öne çıkan mesajlar

Bakın ben hızlı araba kullanırım hele kadın gördü mü benden yol isteyen falan geçmeye çalışan o zaman psikopata bağlanmak denen olay gerçekleşiyor ve bir anda bir trafik canavarı doğuyor kendimden korkmaya başlıyorum.Kendime iyi şöför zaten diyemem. ama hayatımda gördüğüm en iyi 3 şöför ki onların üstüne tanımam hepside bayan böylede bir durum var.
Genelde threadı açan arkadaşın o yazdığı istatistiki bilgi doğrudur.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm polemiksel bi konu bu.

şunu teslim etmek lazım:
kadınlar genelde araba kullanırken erkekler gibi tehlikeli işlere girmezler. bu bakımdan kaza oranları filan daha azdır, yani konuştuğumuz şey trafik canavarlığı skoruysa, kadınlar daha iyidir, evet.

diğer yandan, erkek şöförlere katıldığım bir nokta var: kadınların çoğu trafikte uyuz ve vurdumduymaz davranabiliyor. şeritte kalmak, aynaları kontrol etmek, başkalarına yol vermek filan gibi konularda az buçuk dangıl dungul bir durumlar, tekrar ediyorum GENELDE var. ben şahsen traifkteyken öndeki şöför kadın mı değil mi genelde anlayabiliyorum.

diğer yandan, şahane istisnalar vardır.
kadın "kadın gibi" kullanmıyorlarsa arabayı, yani trafik olayının sadece kendi etraflarında gelişmediği, bir sürü aracın trafiği oluşturduğunu kavramışsa, direksiyondayken daha az lavukluk ediyorlar, şahane şöförler oluyorlar.
*!kendini en şahane şöför kategorisine aday gösterir*
ben geçen hafta siste, bolu dağını filan aşmak suretiyle, vosvosla istanbul-abant arasını yaptım, kendim de çok zevk aldım, borisçiğimi yordum azıcık (boris arabamın adıdır, tanıştıriim) ama sağolsun yaşına rağmen problem çıkarmadı fazla, ters bi hareket de yapmadım sanırım. varsa bööle sevgilisini yanına oturtup kendini şehirlerarası yollara atan başka kadın şöför, gelsin bağrıma basiim kardeşim...
*!övünür fırsat bulmuşken*
*!asıl konuya döner*
bu tip şeylerde fark var işte: erkeler şehirlerarası yol yaptıklarında bu normal bişeydir, gelip forumlarda söylemezler. ama kadın şöför sittin senedir araba kullanıyor da olsa, bi yere gidiliyorsa arabayı kocasına/sevgilisine/babasına kullandırır. işine gelince kullanır, işin içine kamyonlar, rampalar, 120 km/h'den fazla ortalama hızlar girince çekilir.
bence kadın ve erkek şöförler arasındaki yaklaşım farkını şeytmek için iyi bir örnektir.
hehe, bu yüzden ben mesela pek gururlandım, pek sevindim yaptığıma. bööle iyi hissettim kendimi... ezik miyim?
:P
Sosyal ağlarda paylaş

Ema gerçekten büyük cesaret şehirlerarası yola çıkman değil woswos'la çıkman helal olsun valla.
Ben bile woswosla çıkmam şehirlerarası.(Ben bile = erkek olduğum için)
Neyse woswosundan özür diler ve eklemek isterim firby'mi hirby'mi bi film vardı o filmdeki kadar sadık ve başarılı ise fizan'a bile gidilir.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Kaplumbağa kutsal bir arabadır, onunla değil şehirler arası yola dağa bayıra bile gidilir, ona laf yok... Hatta kaplumbağa yayla şenlikleri olur hep gitmek istemişimdir ama bir kaplumbağam bile yok, anlıyormusun, haydi gülümse olayı...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
edi, 03 December 2003 03:02 tarihinde demiş ki:
pardon komik mi saniyosunuz kendinizi? Kazalarin yuzde kacini erkekler yapiyor, trafik kazalarinda olumlerin yuzde kacina erkekler sebep oluyor, sehir icinde saatte 100 km ile seyredenlerin yuzde kaci erkek, peki ya alkollu araba kullananlarin? kac kiz arkadasiniz arabanin bi yerini cizmekten daha ciddi bir kaza yapti? once bunlari dusunun bence...

amma urasiyosunuz kadinlarla ya...

*sinirlidir*

araba kullananlarin buyuk yuzdesi erkek. hem ben kendim araba kullanmadigim halde arkadaslarla bir yere gittigimizde yukarida sayilanlara benzer bayan sofor teroruyle sik sik karsilasiyoruz. surucu olmayan ben haftada bir iki kez baskasiyla ciktigimda boyle seylerle karsilasiyorsam demek ki normalde oldukca sik oluyordur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

kadınların geri geri park etmede erkeklerden çok daha başarısız olduğu ispatlanmış birşey..
mesela sırtınızda bir iplik var diyelim.
aynaya bakıp sırtınızdaki ipliği alcaksınız.
iplik sol omzunuzda..

erkekler pat diye sol omzundan alır..
ama kadınlar ilk önce sağ omzundan almaya çalışır, sonra farkedip sol omzuna uzanır..

yukardaki olaya sanırım uzay boyut algılaması mı ne denir..

erkeklerle kadınlar arasında elbet birkaç fark olacak.
Birinin avantajı diğerinin o konuda dezavantajı olacak tabii..

Kadınların geri geri parkta başarısız olmasını salaklıklarına bağlıyamassanız..

Mesela hiç bilgisayar kullanmamış bir birey (erkek dişi farketmez) gidiyor kursa. Orda bazı şeyler öğretiliyor. Mesela "şu programı açabilmek için mouse'u şuraya getir başlat'a bas" felan deniliyor.
Kişi de oraya basabilmek için çok uğraşıyor..

Oysa aynı şeyi klavyedeki windows düğmesiyle ok düğmeleriyle halledebilir..

İngilizce veya bilgisayarı yeni öğrenmiş kişiliklerde çok komik bir acemilik vardır. "aman yanlış birşey yapmayayım kurallara uyayım" düşüncesi olduğundan korkarak konuşurlar mesela..

Bu uzun anlattıklarımı araba kullanmakta da görebilirsiniz..
Kadınlar daha dikkatli kullanmaya çalışır..
Ama erkeklerin bir "erkek damarı" vardır. Diğerlerinden üstün olabilmeyi ister. Diğerleri kötü kullanıyorsa, kendi iyi kullanıyorsa, bu onda bir küçüklük hissi yaratır..

Acemi erkek usta erkek kötü kadın
olayı burdadır..

Trafikte kurallara uymadan hiç bir arabaya dikkat etmeden habire şerit değiştirerek sürersen usta erkeksin.
Dönen yolda bile sinyal verirsen, park ederken yardıma ihtiyacın varsa, dikiz aynalarını kullanıyorsan, acemi erkeksin.
Geri geri parkedemessen, evde yetiştiremedeğin makyajı arabada sürdürürsen, "en sol hız şeridi az araba olur ordan gidiyim" diye düşünerek ve yavaş bir şekilde sürersen, sen zaten kadınsın..

Usta erkeklerden nefret ediyorum.. Özellikle okul servisi şöförleri kendilerini birşey sanıyor. terör yaratıyor resmen..[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Sosyal ağlarda paylaş

Ya demin okula geliyorum güzel bi bayan yolun ortasından aheste aheste 2. vitesde bagıra bagıra gidiyor. sola geçiyorum ı ıh sağa geçiyorum ı ı ıh sellektör yapıyorum dikize bakmıyoki tey tey tey gidiyo hanım efendi kornayada basmadım bi süre dayanamadım sonunda düt düt dedim çekildi kenara çekildi ama kırmızı ışığa geldik yan yana durduk kadın napıyo dersiniz? simitin arasına peynir sürüyo aaaabii!!![hline]i love this game!
Yatay kuvvetlerin,düşey bileşimi...
Sosyal ağlarda paylaş

Burdan anlamamız gereken önemli bişey var kaç erkek araç kullanırken simitinin arasına bişiyler sürebilir o bayanı kutuluyor ve başarılarının devamını dilerim.
Benzer bi olay benim başıma geldi araba sürerken ben bile sigara içmekte zorlanıyorum kül tabağını kullanmak istemememden olsa gerek ama önümde BMW 3.20 ile giden bir bayan elinde telefon sigara hem konuşuyor hem içiyor hemde 40 ile sol şeritten gidiyor.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir erkek olarak fazlasıyla güldüm ama bayan olsaydım tepkim bu olmazdı sanırım..
Eskiden bayan bir stand-up'çı vardı.. Kadınların kötü şöförlüğünü kabul edip.. '' Eee biz çocukluğumuzdan beri *vitese benziyen şeylerle oyalamıyoruz kendimizi..'' diye sıyrılıp , insanı düşündürüyordu..

*Utanarak yazıyorum; :utaniem: mstrbsyn[hline]ilk o vardı..
kalhiae koç
herkes gral biz lamer.. gralsınız valla!

[Bu mesaj Kalhiae tarafından 03 December 2003 11:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kalhiae, 03 December 2003 11:44 tarihinde demiş ki:
Bir erkek olarak fazlasıyla güldüm ama bayan olsaydım tepkim bu olmazdı sanırım..
Eskiden bayan bir stand-up'çı vardı.. Kadınların kötü şöförlüğünü kabul edip.. '' Eee biz çocukluğumuzdan beri *vitese benziyen şeylerle oyalamıyoruz kendimizi..'' diye sıyrılıp , insanı düşündürüyordu..

*Utanarak yazıyorum; :utaniem: mstrbsyn[hline]ilk o vardı..
kalhiae koç
herkes gral biz lamer.. gralsınız valla!

[Bu mesaj Kalhiae tarafından 03 December 2003 11:45 tarihinde değiştirilmiştir]

Çok güsel demiş burdan anlıyoruz ki erkeklerin araç kullanmaya doğal bir yeteneği ve çok fazla antrenmanı var :)[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Allahın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok dimi arkadaşlar o bayanda bi yerlerden öğrenmiş demek ki o konularda merakı varmış daha sorada dile getirmiş biz değil bizi bu hale getirenler utansın.
Bu sabah bi topic vardı kızın biri bi arkadaşı kazıklamış ya işte o topiğin sahibi napsın o istermiydi böyle olsun ama hayat şartları onu antrenman yapmaya zorluyor.Sonrada mecburen erkekler iyi araba kullanıyor.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 03 December 2003 11:32 tarihinde demiş ki:
Ya demin okula geliyorum güzel bi bayan yolun ortasından aheste aheste 2. vitesde bagıra bagıra gidiyor. sola geçiyorum ı ıh sağa geçiyorum ı ı ıh sellektör yapıyorum dikize bakmıyoki tey tey tey gidiyo hanım efendi kornayada basmadım bi süre dayanamadım sonunda düt düt dedim çekildi kenara çekildi ama kırmızı ışığa geldik yan yana durduk kadın napıyo dersiniz? simitin arasına peynir sürüyo aaaabii!!![hline]i love this game!
Yatay kuvvetlerin,düşey bileşimi...

iste kazalar neden oluyormus buyrun. en yakin trafik ekibine jurnalliyceksin hemen bassinlar cezayi simidi yerken. utanmaz terbiyesiz.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 03 December 2003 11:59 tarihinde demiş ki:
edinin mesajını okuduktanb sonra sunu sorucam
otobanda 180 le giderken cep telefonu asagı kaydı dişye bi anda fren kazıklayıp duran
berdeyse olmeme sebeb olacak kim
bi kadın
manyak ya
onundeki 2 arabna saga sola kactı bende fren kazıkladım allahtan arabam hafif durdum
ben direksiyıona yapıstım arkadan gelcek bam sesinib ekliyorum allaha sukur durdu arkamdakide yane

soyle bi guzel dava etseydin[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...